łyżka koncentratu) 1 czerwona papryka 3 ząbki czosnku oliwa 1/2 łyżeczki mielonego chilli bazylia oregano sól pieprz DODATKI: Śmietanka lub jogurt Makaron orzo lub inny drobny Bulion zagotować. Dodać do niego pomidory w puszcze i pasatę. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy i przesmażyć na niej przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony czosnek. Nie można doprowadzić do zbrązowienia, bo czosnek stanie(...)przykryciem przez 5 min. i blendujemy na gładko.Doprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią. W razie potrzeby dodajemy jeszcze chilli. Najlepiej serwować z jogurtem lub śmietanką i makaronem. Smacznego
Kuchnia od dwojganagrzanym do temperatury 190 stopni . Ostudzone buraki obieramy ze skórki, drobno siekamy lub ścieramy na grubej tarce. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła i 2 łyżki oliwy, wrzucamy buraczki, dodajemy ocet balsamiczny, cytrynę, cukier, sól, pieprz. Chwilę podsmażamy. Mieszamy z ugotowanym makaronem, dodajemy pestki słonecznika a przed samym podaniem rukolę. Można jeszcze dodatkowo skropić oliwą z oliwek (niekoniecznie). Makaron smakuje
Moja Mama Gotujełyżki jogurtu naturalnego 15 dag sera żółtego tartego Sól i pieprz do smaku Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Makaron gotuję al'dente . Odcedzam. Pieczarki myję i kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Czosnek przeciskam przez praskę. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, przekładam cebulę,czosnek i pieczarki. Smażę na rumiano. Doprawiam solą i pieprzem. Następnie dodaję szpinak
Gotowanie Patkiulubionych. Dodatkowo jest bardzo szybki w przygotowaniu. 200g makaronu tagiatelle 300g pieczarek 6 pomidorów suszonych 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów 2 szalotki 1/2 szklanki śmietanki 18% 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, czosnek granulowany 1. Szalotkę i suszone pomidory kroimy w drobną kostkę. Przekładamy na rozgrzaną patelnię wraz(...)olejem ze słoika z suszonymi pomidorami, smażymy do zarumienienia. 2. Pieczarki kroimy w plastry, przekładamy na patelnię. Smażymy do odparowania wody, po czym wlewamy śmietankę, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dusimy aż sos zgęstnieje. 3. Sos mieszamy z makaronem ugotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki
Szefowa kuchnisuszonych pomidorów w oleju 6 łyżek śmietany 30% 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła pieprz biały sól Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szpinak pozbawiamy ogonków, rwiemy na mniejsze kawałki. Czosnek siekamy. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła wraz z 2 łyżkami oleju z pomidorów. Podsmażamy czosnek razem z pomidorami. Dodajemy szpinak, jak zwiędnie
Moja Galeria Smakubędzie gotowa. Można użyć od razu, lub zostawić w temperaturze pokojowej na czas przygotowania makaronu. Makaron ugotuj w dużej ilości wrzącej, osolonej wody, według opisu na opakowaniu. Odcedź dokładnie, zachowujac około 1/2 szklanki wody z gotowania. W międzyczasie rozgrzej oliwę na sporej patelni. Wrzuć paprykę i smaż przez 2-3 minuty, dodaj cukinię i smaż kolejne 2-3 minuty
Lejdi of the housegarście świeżego szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 szklanki ulubionego makaronu sól, biały pieprz do smaku Przygotowanie makaronu: Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na odrobinie oleju, na dużej, głębokiej patelni. Kiedy cebula ładnie się zeszkli, wlewamy do niej śmietankę i mleko. Do gotującej się zawartości patelni, dodajemy porwany
NiePieprz.plcebula 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki soku z cytryny starty parmezan (do posypania) pieprz zielony (ziarnisty) sól Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na dużej patelni rozgrzać olej i zeszklić posiekaną cebulę. Dodać startą cukinię i mieszając chwilkę smażyć. Wlać śmietanę i gotować na malutkim
Oryginalny smaksklepie Centrum Sylwetki 2 "gniazdka" makaronu proteinowego 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki sól, pieprz wg. smaku łyżeczka oleju rzepakowego firmy Oleofarm Sposób przygotowania: Szparagi obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie, aż zmiękną, odcedzamy (zostawiając 3/4 szklanki wody po szparagach) na teflonowej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy rozduszony ząbek czosnku, smażymy(...)skrobię, żółtko i jogurt na chwilę odstawiamy z ognia patelnię ze szparagami i ciągle mieszając dodajemy sos ponownie wstawiamy patelnię na ogień (mały), mieszamy, aż zgęstnieje na koniec dodajemy pokrojony ser, koperek i ugotowany (zgodnie z instrukcjom na opakowaniu) proteinowy makaron jeszcze chwilkę smażymy, aż sos oblepi makaron doprawiamy solą i pieprzem SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćcebulki szalotki 300g boczku pieczonego firmy DUDA 2-3 łyżki masła sól pieprz WYKONANIE: 1. Makaron łazanki ugotować. 2. Kapustę pokroić na ćwiartki, ugotować, odcedzić. 3. W dużym garnku rozgrzać masło, kapustę pociąć w drobne paski i smażyć. 4. Na patelni podsmażyć cebulę pokrojona w kostkę, dodać do kapusty. 5. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelce, dodać do kapusty
Dziś Ja gotujesól i pieprz do smaku 🍕1 łyżka masła 🍕1/2 łyżeczki czosnku PRZYGOTOWANIE: ✔Makaron Lubella gotujemy z osolonej wodzie ,krócej niż jest napisane na opakowaniu , tak by był al dente. ✔Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki,półpasterki. Na rozgrzaną patelnię dodaję masło a następnie pieczarki. Solę i pieprzę do smaku, smażę na rumiano na małym ogniu. Dodaję
Gotowanie Patkimnie kokardki) Wykonanie: W miseczce mieszamy mascarpone, śmietanę, zioła i odrobinę soli. Odstawiamy na czas gotowania się makaronu i smażenia warzyw. Czosnek obieramy ze skórki drobno siekamy. Cukinie płuczemy, odcinamy końcówki i kroimy w cienkie paseczki przy pomocy obieraczki do warzyw. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, przesmażamy na nim czosnek, następnie dodajemy paski cukinii, sól, drobno pokruszone płatki chili i smażymy
Kulinarne przygody Gatitypieprz 1 paczka mozzarelli jajko 2 łyżki bułkę tartą 2 łyżki mąki pszennej Wykonanie: Na patelnie dodajemy 2 łyżki oliwy wsypujemy słonecznik, porażamy. Do naczynia wrzucamy rukolę, uprażony słonecznik, czosnek oraz resztę oliwy, przyprawy i 3 łyżki wody z gotowania makaronu. Całość zmiksuj blenderem. Makaron gotujemy al denne, przekładamy do rondla dodajemy pesto, mieszamy dokładnie. Podajemy z smażoną mozzarellą
kgwjanczewoSkładniki makaron łazanki lub inny, 1 opak (około 250-300g) kapusta kiszona, 600g grzyby suszone, 2 garście boczek surowy, 200g masło, 50g sól, pierprz Przygotowanie Suszone grzyby zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Po tym czasie gotujemy do miękkości (około 1 godz.) w wodzie, w której się moczyły(...)Odsączamy i drobno siekamy. Wodę z gotowania grzybów pozostawiamy. Kapustę płuczemy i gotujemy przez godzinę do miękkości, odsączamy. Na sporej patelni wytapiamy drobno pokrojony w kosteczkę boczek, rumienimy. Dodajemy posiekane grzyby i kapustę, podsmażamy całość przez 10 minut. Makaron (u mnie wstążki) gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odsączamy i wrzucamy do pozostałych składników. Smażymy jeszcze przez kilka minut, dodając masło
Gotowanie moimi oczamitwarogowy rozdrabniamy widelcem, możemy dodać śmietanę. Gdy chcę dodatkowo wykorzystać tartą bułkę to prażę ją na suchej patelni, a gdy będzie złota, dodaję masło i mieszam aż się rozpuści, w tym przepisie odjęłam trochę kalorii nie dając tłuszczu i węglowodanów 😉 Ugotowany makaron wykładamy na talerz, posypujemy rozdrobnionym serem i posypujemy cukrem, albo dodatkowo polewamy bułką tartą z masłem, cukru dajemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię