makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:215/561)

Spaghetti oraz pesto z rukoli i smażona mozzarella 214

pieprz 1 paczka mozzarelli jajko 2 łyżki bułkę tartą 2 łyżki mąki pszennej Wykonanie: Na patelnie dodajemy 2 łyżki oliwy wsypujemy słonecznik, porażamy. Do naczynia wrzucamy  rukolę, uprażony słonecznik, czosnek oraz resztę oliwy, przyprawy i 3 łyżki wody z gotowania makaronu. Całość zmiksuj blenderem. Makaron gotujemy al denne, przekładamy do rondla dodajemy pesto, mieszamy dokładnie. Podajemy z smażoną mozzarellą

kgwjanczewo
Łazanki z kapustą i suszonymi grzybami 94

Składniki makaron łazanki lub inny, 1 opak (około 250-300g) kapusta kiszona, 600g grzyby suszone, 2 garście boczek surowy, 200g masło, 50g sól, pierprz Przygotowanie Suszone grzyby zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Po tym czasie gotujemy do miękkości (około 1 godz.) w wodzie, w której się moczyły(...)Odsączamy i drobno siekamy. Wodę z gotowania grzybów pozostawiamy. Kapustę płuczemy i gotujemy przez godzinę do miękkości, odsączamy. Na sporej patelni wytapiamy drobno pokrojony w kosteczkę boczek, rumienimy. Dodajemy posiekane grzyby i kapustę, podsmażamy całość przez 10 minut. Makaron (u mnie wstążki) gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odsączamy i wrzucamy do pozostałych składników. Smażymy jeszcze przez kilka minut, dodając masło

Gotowanie moimi oczami
Makaron z serem na słodko 289

twarogowy rozdrabniamy widelcem, możemy dodać śmietanę. Gdy chcę dodatkowo wykorzystać tartą bułkę to prażę ją na suchej patelni, a gdy będzie złota, dodaję masło i mieszam aż się rozpuści, w tym przepisie odjęłam trochę kalorii nie dając tłuszczu i węglowodanów 😉 Ugotowany makaron wykładamy na talerz, posypujemy rozdrobnionym serem i posypujemy cukrem, albo dodatkowo polewamy bułką tartą z masłem, cukru dajemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pyszna zapiekanka makaronowa 312

lazur * kilka pomidorów suszonych w oliwie * ząbek czosnku * przyprawy * zielona cebulka Drobno pokrojoną cebulę wrzuciłam na rozgrzaną patelnię z łyżką oliwy spod pomidorów, chwilkę przesmażyłam, dorzuciłam mięso, dodałam wyciśnięty czosnek i przyprawy. W międzyczasie włączyłam piekarnik na 180*C oraz ugotowałam makaron krócej niż do bezpośredniego spożycia  - jakieś 6 min. zamiast 9. Odcedziłam, wrzuciłam do naczynia żaroodpornego, wlałam

Zdrowa Kuchnia Sowy
Makaron z bakłażanem i boczkiem 164

boczku 2 ząbki czosnku pół łyżeczki mielonego kminu rzymskiego pół łyżeczki chili łyżeczka słodkiej papryki makaron do podania natka pietruszki do podania Przepis 1 Bakłażana i boczek kroimy w kostkę. Pomidory obieramy ze skórki i także kroimy w kostkę. Czosnek siekamy. 2 Rozgrzewamy patelnię i smażymy na niej boczek do zrumienienia. Następnie dodajemy czosnek oraz przyprawy, mieszamy do połączenia się(...)składników. 3 Następnie na patelnie dodajemy pomidory i bakłażana, przykrywamy całość pokrywką i dusimy do momentu, aż pomidory się rozgotują i utworzy się lekki sos. 4 Solimy i pieprzymy do smaku. Podajemy z makaronem, posypane natką pietruszki.   Artykuł Makaron z bakłażanem i boczkiem pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Szybki makaron z sosem pomidorowo - paprykowym 189

papryka w proszku Zacząć musimy od wstawienia wody na makaron, gdyż czas przygotowania naszego obiadu to tak naprawdę czas gotowania makaronu - jak wiadomo, pełnoziarnisty gotuje się dłużej, ale za to jest zdrowszy, coś za coś ;) W międzyczasie na głębokiej patelni ląduje olej kokosowy, a na nim pokrojona w kostkę cebula. Dajemy jej chwilę, by się zeszkliła, po czym dorzucamy paprykę

Kulinarne zapędy Kokosa
Spaghetti z kurkami i cukinią 260

łyżeczki estragonu 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 5-6 gałązek zielonej pietruszki sól, świeżo mielony czarny pieprz do smaku 1 . Makaron ugotować al dente, odcedzić, trzymać w cieple.  2. Mięso natrzeć solą i pieprzem, usmażyć na oliwie. Zdjąć z patelni i trzymać w cieple (najlepiej w miseczce pod przykryciem). Na tej samej patelni podsmażyć kurki na maśle z dużą ilością

Kuchnia Prezydentowej
Kokardki zapiekane pod beszamelem przepis Anna Starmach 177

Piekarnik rozgrzej do 200 st.C. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, powinien być lekko twardy. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i przysmaż na głębokiej patelni na odrobinie oliwy. Po chwili dołóż mięso i smaż ok. 7 minut, aż zmieni kolor. Dodaj przecier pomidorowy,  Całość dopraw do smaku przyprawami. Teraz zrób sos beszamelowy W garnku rozpuść masło, dodaj mąkę

Kredowe Menu
Makaron z cukinią, pomidorami i parówkami 118

pokroić w plasterki lub półplasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę, czosnek i cukinię. (Cukinia również nie powinna być miękka, lecz al dente.) Bazylię posiekać. Wszystko dodać do makaronu, przyprawić i wymieszać.  Parówki obsmażyć ze wszystkich stron, dodać do makaronu. Podawać z pokrojonymi w cząstki pomidorami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Łosoś w sezamie, z makaronem udon, pastą chili i nerkowcami 171

kolendrą. Łososia dzielimy na 2 porcje, nacieramy marynatą i odstawiamy na 10-15 minut. Na rozgrzaną nieprzywieralną patelnię wlewamy olej z chili. Łososia z jednej strony posypujemy sezamem i smażymy z obu stron. […] Artykuł Łosoś w sezamie, z makaronem udon, pastą chili i nerkowcami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Błyskawiczny makaron z warzywami i cieciorką 109

świeżej bazylii Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku 30 g tartego drobno parmezanu Jak wykonać ? Makaron gotujemy w osolonym wrzątku,tak jak w przepisie na opakownaniu. Brokuł  dzielimy na mniejsze różyczki gotujemy all dente, odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną cebulę, szklimy na lekko złocisty kolor, dodajemy pokrojoną w pół

Wanilia i Kardamon
Stir-fry z polędwiczką, czerwoną kapustą i botwiną 170

pokrojona w cienkie plastry 2 łyżeczki nasion białego sezamu sól i świeżo zmielony pieprz opcjonalnie: inne ulubione warzywa Wykonanie: Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Z polędwiczki usuń błony i pokrój ją w cienkie plastry. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, podsmaż na niej polędwiczkę, dopraw solą i pieprzem. Obsmaż je dokładnie z każdej strony do zmiany koloru – około(...)minuty, odstaw. Na drugiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż cebulę z imbirem. Smaż około 2 – 3 minut często mieszając następnie dodaj czosnek i smaż jeszcze około 1 – 2 minut. Dodaj polędwiczkę i smaż kolejne 2 – 3 minuty. Dodaj marchew, liście botwiny i paprykę (oraz inne warzywa poza czerwoną kapustą), smaż 3 – 4 minuty

Moja pasja smaku
Makaron z kurkami i szpinakiem 172

ząbki czosnku 1 łyżka orzeszków pini 1 łyżka parmezanu Oliwa z oliwek Sól i pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, aż będzie al dente. Odcedzamy, zostawiając około 2-3 łyżek wody z gotowania. Kurki płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy posiekany czosnek wraz z drobno pokrojoną cebulą. Orzeszki pini lekko kruszymy(...)wsypujemy na patelnię. Całość mieszamy. Dodajemy szpinak i kurki, sól, pieprz i podsmażamy na dużym ogniu około 3 minut. Dolewamy śmietankę i doprowadzamy do wrzenia – wówczas sos zacznie gęstnieć. Kiedy sos już zgęstnieje dodajemy makaron wraz z wodą i mieszamy aż do połączenia się składników. Makaron z kurkami nakładamy na talerze, posypujemy parmezanem, orzeszkami pini i gotowe. Smacznego!   Sprawdź

ale Pysznie
Spaghetti z mięsem mielonym i cukinią 169

mała cebulka natka pietruszki zioła prowansalskie pierz cytrynowy sól 1 łyżka oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cukinię dokładnie myjemy i ścieramy na tartce o grubych oczkach.  Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy cebulę i czekamy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy mięso, passatę pomidorową, startą cukinię

Truskawkowa Fiesta
MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z SOSEM CARBONARA Z SZYNKĄ PARMEŃSKA 132

ząbek czosnku 1 cebula 100 ml białego wytrawnego wina sól pieprz bazylia 2-3 łyżki twardego żółtego sera Makaron pełnoziarnisty świderki Arc Pol gotujemy al dente w osolonej wodzie.  Szynkę parmeńską kroimy w drobne paski, wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy do zarumienienia się. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni w której podsmażaliśmy szybkę parmeńską podsmażamy cebulę. Cebulę

Kuchnia w oparach