makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:223/561)

Śmierdziel szpinakowy 194

można zwiększyć tą ilość) Opakowania sera z niebieską pleśnią Ulubiony makaron Przygotowanie potrawy zaczynamy od nastawienia wody na makaron i ugotowanie go al dente.   Czekając aż woda zacznie wrzeć obieramy cebule i czosnek. Cebule kroimy w pół talarki. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i wrzucamy cebule. Smażymy na złoty kolor, dodajemy czosnek. Jak całość nam się chwilę podsmażymy dodajemy

Kolizje Smaków
Prosty makaron z kurczakiem i kurkami 147

masła 1/3 szklanki bulionu z kurczaka lub warzywnego 2 ząbki czosnku Sól i pieprz do smaku Przygotowanie Ugotuj makaron, posiekaj czosnek, pokrój w kostkę i dopraw pierś z kurczaka, oczyść i posiekaj na duże kawałki kurki. Na dużej patelni roztop masło, dodaj pierś z kurczaka i usmaż. Zdejmij z patelni gotowe kawałki z kurczaka. Na rozgrzaną patelnie wrzuć kurki, dopraw(...)solą i pieprzem. Upewnij się, że kurki są całkowicie suche przed dodaniem ich na patelnię. Gotuj kurki przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj czosnek i mieszaj przez chwilę. Następnie wlej bulion, dodaj serek śmietankowy i parmezan. Mieszaj aż wszystkie składniki się połączą. Jeśli sos jest dla Ciebie zbyt gęsty wlej odrobinę bulionu. Kiedy otrzymasz odpowiednią konsystencję sosu

ale Pysznie
Polędwiczka pieczona z warzywami po chińsku i makaronem 161

Moja propozycja na zimowy obiad - rozgrzewające i aromatyczne danie w chińskiej nucie. Składniki: 200 g makaronu spaghetti 1 opakowanie warzyw - mieszanki chińskiej 1 polędwiczka wieprzowa 4 łyżki oleju suszony imbir słodka papryka w proszku 2 ząbki czosnku szczypta papryki chilli 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki słodkiego sosu chili sól, pieprz Polędwiczkę umyć, natrzeć olejem, przyprawić solą, pieprzem(...)imbirem, słodką papryką, chili i roztartym czosnkiem. Włożyć do rękawa piekarniczego i piec 1 godzinę w 180 oC. Na patelni rozgrzać kilka olej. Wrzucić warzywa, dodać sos sojowy, słodki sos chili i smażyć ok. 10 minut. W tym czasie makaron ugotować w osolonym wrzątku.  Makaron wyłożyć na talerze, na nim ułożyć warzywa, a na wierzch położyć pokrojoną w plastry

Czerwień i błękit
Makaron z pieczarkami, szpinakiem, oliwkami i chorizo 125

plasterki. Chorizo przekrawamy wzdłuż na pół, a następnie kroimy w grubsze plasterki. Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek. Dodajemy plasterki chorizo i czosnek. Podsmażamy chwilę. Następnie dodajemy szpinak oraz pieczarki. Podsmażamy, aż szpinak zmniejszy objętość. Na koniec doprawiamy do smaku. Ugotowany makaron odcedzamy. Dodajemy do warzyw z chorizo. Mieszamy. Podajemy z oliwkami i startym grana padano/parmezanem

Moja smaczna kuchnia
Makaron z pieczarkami, szpinakiem, oliwkami i chorizo 106

plasterki. Chorizo przekrawamy wzdłuż na pół, a następnie kroimy w grubsze plasterki. Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek. Dodajemy plasterki chorizo i czosnek. Podsmażamy chwilę. Następnie dodajemy szpinak oraz pieczarki. Podsmażamy, aż szpinak zmniejszy objętość. Na koniec doprawiamy do smaku. Ugotowany makaron odcedzamy. Dodajemy do warzyw z chorizo. Mieszamy. Podajemy z oliwkami i startym grana padano/parmezanem

Moja smaczna kuchnia
Pierś z kurczaka w sosie z mascarpone i suszonymi pomidorami 276

słoiczka )  3 ząbki czosnku  1 cebula  5 łyżek serka mascarpone  makaron  2 łyżki oleju rzepakowego  sól, pieprz do smaku Cebulę i czosnek obieramy i kroimy, czosnek w plasterki, cebulę w kostkę. Pierś z kurczaka kroimy w kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy czosnek i cebulę, po kilku minutach dodajemy kurczaka i całość smażymy, dodajemy

Kuchnia na wzgórzu
Zupa pieczarkowa z makaronem 150

marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera 1 łyżka masła klarowanego 1 mały por 200 g makaronu 250 ml śmietany kremówki 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól pieprz 2 łyżki posiekanego koperku Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę,seler, por obrać i  pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć chwilę warzywa. W garnku zagotować bulion,  dodać podsmażone warzywa, pieczarki

O kuchni z uczuciem
Orecchiette con Rape e Cavolfiore czyli aromatyczne muszelki z botwiną i kalafiorem 178

czosnku, obrane, rozgniecione i rozdrobnione 80 g czarnych oliwek, wydrylowanych 340 g orecchiette, czyli muszelek, mój makaron nazywał się lumaconi (czyli duże "muszle ślimaka":)) gruboziarnista sól morska do gotowania makaronu 1 szklanka świeżo startego sera pecorino 1 szklanka świeżych okruchów chleba, obsmażonych w 1/4 szklanki oliwy extra virgin Przygotowanie: Oczyść kalafiora i umieść całą główkę w garnku. Zalej wrzątkiem(...)papryczkę chilli i czosnek. Chwilkę podsmaż, a następnie dodaj posiekane anchois, całe oliwki i dokładnie wymieszaj.  Gorącą mieszaniną z patelni polej kalafiora i liście. Rozgnieć łyżką większe kawałki, przyciskając je do ścianek miski.  W osolonej wodzie ugotuj makaron al dente, odcedź zachowując 1/2 szklanki wody. Przełóż makaron do dużej miski.  Rozcieńcz sos kilkoma łyżkami wody spod makaronu

Chilli Czosnek i Oliwa
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, pieczarkami i mozzarellą 672

papryką; smażyć aż będą miękkie i cała woda z nich odparuje. Szpinak myjemy, dokładnie odsączamy i wrzucamy na osobną patelnię z odrobiną tłuszczu. Oprószamy solą i pieprzem. Gdy szpinak zmniejszy swoją objętość i będzie miękki doprawiamy go jeszcze gałką muszkatałową. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Makaron, pieczarki i szpinak wymieszać dokładnie ze sobą. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na wierzch

My simple kitchen
Pierś kurczaka z ananasem w sosie barbecue 287

wymaga on od was wielkich umiejętności w kuchni. Nie mniej trzeba się wyposażyć w dobrą, najlepiej dużą i głęboką patelnie – o taką jak tutaj. Pierś kurczaka z ananasem w sosie barbecue podajemy na ryżu lub do makaronu. Może to być także dodatek do warzyw gotowanych na parze. Potrawa jest bardzo aromatyczna. Bierzemy się za tem do pracy. Możecie też(...)Pamiętajmy, by ją oczyścić i umyć wcześniej. Następnie w drobną kostkę kroimy także nasze ananasy. Zabieramy się teraz za pietruszkę, którą szatkujemy na drobno. Pierś z kurczaka wrzucamy na patelnię i smażymy dodając: curry, paprykę, oregano, sól i pieprz. Gdy kurczak będzie już usmażony (próbujemy czy największe kawałki nie są surowe) dodajemy nasze ananasy. Do całości dodajemy sos barbecue

Kuchennyviral.pl
Rozgrzewająca zupa z groszkiem 125

warzywa. Więc: Marchew, seler, pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, lekko podsmażamy na suchej patelni, wlewamy sos, dodajemy starty imbir i lekko podsmażamy. Zalewamy rosołem, wrzucamy groszek. Gotujemy przez chwilę (około 6 min), do smaku doprawiamy solą i pieprzem oraz estragonem. Podajemy z makaronem i posiekanym szczypiorkiem

R'n'G Kitchen
Pieczone sajgonki, Chicago 200

około 25 sztuk: ½ kapusty pekińskiej 1 opakowanie mieszanki chińskiej (warzyw i grzybów) olej ½ opakowania makaronu ryżowego 1 filiżanka ugotowanego białego ryżu (opcjonalnie) 1-2 opakowania przyprawy chińskiej 5 smaków sos sojowy papier ryżowy woda 1 butelka sosu do sajgonek Pokrój drobno kapustę. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Podsmaż na nim kapustę i mieszankę chińską. Następnie podlej kilkoma łyżkami wody

Qlinarnie i Qlinarnie
Makaron z warzywami po wietnamsku, Bratysława 174

papryczkę chilli w drobne kawałeczki. Odcedź kukurydzę, pędy bambusa. Podziel brokuł na różyczki, odetnij również łodygę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż pora, cebulę i czosnek, ciągle mieszając. Po paru minutach dodaj pieczarki. Podsmaż chwilę i przełóż do makaronu. Następnie dolej 2 łyżki oleju i, ciągle mieszając, podsmaż papryki, przełóż do makaronu. Zrób to samo z kukurydzą

Qlinarnie i Qlinarnie
Pulpeciki z indyka gotowane na parze 213

tartej wykonanie: Pesto wykonać, jak w załączonym przepisie. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i udusić na patelni. Mięso zmielić w maszynce, dobrze doprawić przyprawami, dodać jajko, bułkę tartą oraz zeszkloną cebulkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Następnie uformować małe pulpeciki. Nastawić wodę na makaron i ugotować go. W międzyczasie w naczyniu do gotowania na parze przyrządzamy pulpeciki, gotując je około

Ania i Marcin gotują
Makaron pappardelle ze szparagami, winem i serem ricotta 177

zdrewniałe końce. Ułamią się one same w odpowiednim miejscu. Odetnij ‚główki’, łodygi pokrój w ukośne plasterki. Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente. Na 2 minut przed końcem gotowania – dodaj szparagi – główki i plasterki. Odcedź i odstaw na bok. Na dużej patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim czosnek – około 2 minut. Dodaj 6 łyżek wina

Moja pasja smaku

Proponowane wyszukiwania