makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:223/561)

Makaron szpinakowy z dynią i fetą 188

niewielkiej ilości oleju i wody. Dodać zioła, sól i pieprz oraz skórkę sok z cytryny, odparować płyn. Miękką dynię wymieszać z ugotowanym makaronem. Wyłożyć na talerze, a na wierzchu rozkruszyć fetę. Można również posypać uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni

Czerwień i błękit
Makaron z mieszanką chińską i kurczakiem 180

Mieszankę chińską dusimy na maśle do miękkości. 4. Pomidory kroimy w kostkę.  5. Do mieszanki chińskiej dodajemy kurczaka, pomidory, makaron i dusimy przez 5 min do przejścia smaku.  6. Na koniec posypujemy serem na patelnie do całości lub już na talerz. Wartość odżywcza : 1000 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sałatka na imprezę 316

ketchupu sól, pieprz, papryka czerwona słodka olej Filat z kurczaka kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju dodając sól, pieprz i paprykę czerwoną. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pomidory kroimy na małe kawałki. Słonecznik należy uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Dodajemy musztardę, ketchup, majonez. Mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.   Artykuł Sałatka

MojaQchnia.pl
Spaghetti Eleanor Roosvelt 152

była żoną ówczesnego prezydenta Franklina Delano Roosevelta, który później otrzymał pieszczotliwy przydomek Rusvelt :) Składniki: - makaron spaghetti - marchewka - mąka - margaryna - jakieś mleko Wykonanie: Makaron przegotowujemy, a konkretnie gotujemy go 25 minut. Marchewkę gotujemy do miękkości. Osobno rozpuszczamy na patelni margarynę i dosypujemy mąki i mieszamy tworząc zasmażkę. Dolewamy wody po marchewce i mleka, ciągle mieszając, aby zrobił się nam gęsty

Kryzysowa Książka Kucharska
Udka z chińskimi warzywami podane z makaronem ryżowym 165

Chcecie przygotować coś na szybko? Jeśli tak to poniższy przepis przypadnie Wam do gustu. Wystarczy wyluzowane udka pokroić, przyprawić i usmażyć na patelni wraz z dodatkiem mieszanki chińskich warzyw (marchewki, papryki, pora, kukurydzy i grzybków mun) oraz makaronem ryżowym. Danie do przygotowania w niecałe 20 minut 😃 Składniki na porcję dla 2-3 osób: 0,4 kg wyluzowanych udek z kurczaka

Ugotować
Makaron z papryką 251

szklanka passaty 2 małe marchewki 1 pomidor 3 łyżki groszku konserwowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka oregano Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju i włożyć marchewkę. Po chwili dolać do niej odrobinę wody. Paprykę umyć, rozkroić, wyciąć gniazda nasienne, resztę pokroić w krótkie

Czerwony Gupik
Pad Thai 145

pędy bambusa i kukurydzę, doprawiamy do smaku cukrem trzcinowym i całość mieszając smażymy kilka minut. Wbijamy jajko, energicznie mieszamy aż się zetnie. Makaron ryżowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy na durszlaku, gotowy mieszamy z kurczakiem na patelni, przekładamy na talerze, posypujemy uprażonymi orzechami ziemnymi i sezamem na suchej patelni, dekorujemy plastrami limonki. Można posypać świeżą kolendrą . Smacznego

Wanilia i Kardamon
Piersi indyka w śmietanie 240

Szybki pyszny obiad, sosik smaczny. Wystarczy kilka minut i gotowe. Cebula nadaje super smaku, danie jest bardzo bardzo dobre. Można podawać z makaronem lub ryżem. Piersi indyka pokroić w 1 cm plastry, doprawić solą, cytrynowym pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i położyć plastry mięsa. Smażyć chwilkę z dwóch stron, muszą się zarumienić. Zdjąć mięso z patelni i wrzucić pokrojoną

Kuchnia Pokoleń
Muszle ze szpinakiem i ricottą 182

mała cabula pół papryczki chili 500g świeżego szpinaku 250g sera  ricotta szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz mozarella oliwa Przygotowanie :  Makaron ugotować al dente w dużej ilości wody.  Odcedzić i odstawić, aby ostygły. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej czosnek i drobno pokrojoną cebulę, gdy cebula się zeszkli dodać drobno posiekaną papryczkę chili, wszystko jeszcze

Codzienne Gotowanie
Spaghetti z sosem pomidorowym 130

promocji! Składniki Makaron spaghetti Cebula Czosnek Pieczarki Mięso mielone Pomidory w puszce lub koncentrat pomidorowy Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania Makaron ugotować zgodnie ze wskazaniami producenta na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Po 2-3 minutach dorzucić pieczarki pokrojone w plastry. Dodać zgnieciony lub pokrojony drobno czosnek w preferowanej przez domowników ilości. Dodać mięso

Mr. Taste
Przepis na… – Spaghetti all’Amatriciana, danie papieży 211

czasu do czasu czekając aż się przyrumieni. Wrzucamy posiekaną w drobne kawałki peperoncino. Po kilku minutach guanciale i papryczki zdejmujemy z patelni i wlewamy na nią passatę, doprawiamy szczyptą pieprzu. W międzyczasie, w osolonej wodzie gotujemy makaron. Nie do końca ugotowany dodajemy do sosu i mieszamy z guanciale oraz peperoncino. Posypujemy pecorino i podajemy gorące

Bon Ton Italia
Kalmary na makaronie z sepią z pianką cytrynową i konfitowane mini cebulki. Warsztaty w Centrum Kulinarnym 2 127

kalmara opłukać pod wodą i pokroić w odpowiednie dla nas cząstki. Skropić sokiem z połowy cytryny i odstawiamy do ścięcia.  Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  Mini cebulki obrać i w całości konfitować na patelni z białym winem i odrobiną cukru.  Kalmary usmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem. Pozostałą cytrynę zmiksować blenderem do uzyskania piany

SzczyptaSmaQ
Cannelloni z mięsem mielonym i groszkiem 304

zostało mi jeszcze trochę makaronu, więc wykorzystałam przepis z opakowania. Oryginalny przepis tu . Składniki: makaron canelloni 250 g mięsa mielonego sos bolognese z torebki pół puszki zielonego groszku 2 ząbki czosnku żółty ser do posypania pół szklanki śmietany sól i pieprz Przygotowanie: 1. Na patelni smażymy mięso mielone z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu. 2. Sos bolognese przyrządzamy zgodnie

Pasja Smaku
Azjatycki rosół z grzybami i makaronem 135

łyżeczki kurkumy około 100 g grzybów shitake około 200 g boczniaków 1 – 1 1/2 łyżki oleju, np. ryżowego 1 ząbek czosnku, nierafinowana sól, pieprz około 125 g azjatyckiego makaronu z brązowego ryżu lub gryczanego posiekana dymka i/lub listki kolendry do podania (opcjonalnie) Korzeń imbiru obrać i pokroić na plastry, obrane ząbki czosnku przekroić na połówki. W garnku o grubym dnie(...)czosnek, przesmażyć przez kilkanaście sekund. Dodać pokrojone grzyby, posolić i smażyć na średnim ogniu, często mieszając lub przerzucając składniki na patelni aż grzyby odparują i zmiękną, ale nadal pozostaną jędrne (około 7 – 9 minut). Na koniec doprawić pieprzem. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ugotowany odlać na sicie i przełożyć do miseczek. Na makaronie wyłożyć usmażone grzyby, posypać posiekaną

Even Better Food
Przekąski na Sylwestra: Kostka makaronowa z pieczarkami i serem. 159

smaku pieczarkowym 200 g  żółty ser 200 g 2 średnie ogórki kwaszone tłuszcz do podsmażenia 2 jaja Makaron ugotować w posolonej wodzie. Przelać bieżącą wodą i odcedzić.  Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podsmażyć na patelni przez 10 minut z dodatkiem soli i ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę.  Ogórki kwaszone zetrzeć na tarce o grubych oczkach(...)składniki się połączyły. Masa powinna być wyrazista w smaku (wyraźnie powinno dać się wyczuć zarówno sól jak i pieprz), gdyż po upieczeniu straci na wyrazistości.  Masę mieszamy z makaronem. Wykładamy na przykrytą papierem do pieczenia foremkę i ubijamy łyżką, wyrównując wierzch. Całość nakrywamy folią aluminiową i wsuwamy do piekarnika na 30 minut. Pieczemy w temperaturze 170 stopni.  Zapiekankę

Poezja Smaków - blog kulinarny