makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:228/561)

Zupa tajska z kurczakiem z dodatkiem oleju rzepakowego 336

papryczka chili 1 łyżeczka suszonej trawy cytrynowej 2 - 3 łyżki sosu rybnego sól do smaku makaron chow mein  Wykonanie: Szalotki kroimy w cienkie piórka, kurczaka kroimy w paski, papryczkę chili drobno siekamy, pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy piersi z kurczaka i podsmażamy. Kurczaka zdejmujemy łyżką cedzakową, a  na patelnię wrzucamy chili(...)Doprowadzamy do zagotowania, zmniejszamy ogień i gotujemy około 10 minut. Gdy groszek jest już miękki zdejmujemy garnek z kuchenki, a do zupy wrzucamy makaron. Gdy makaron namoknie, trwa to około 2-3 minut, zupa jest gotowa do podania

Kulinarne przygody Gatity
Makaron z sosem szparagowo-śmietanowym 121

pyszny obiad. Chwila moment i gotowe. :) Zapraszam na makaron z sosem szparagowo-śmietanowym. Składniki: ulubiony makaron ugotowany wg przepisu na opakowaniu 1 słoik szparagów (ten duży) odrobina oliwy 1/2 cebuli posiekanej drobno 3/4 kartonika śmietanki 12% (tej rzadkiej) sól pieprz posiekany koperek Wykonanie: Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę, po chwili dodać pokrojone i odsączone szparagi. Podsmażać 5 minut

Trufelkowo
Makaron z pomidorkami, papryką i orzechami nerkowca 109

prawie każde danie z makaronem można komponować dowolnie, wg ulubionych składników. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Składniki: 250g makaronu spaghetti, 200g pomidorków koktajlowych, 1 papryka żółta, 2 ząbki czosnku, 100g orzeszków nerkowca, 100g szynki wieprzowej, oliwa z oliwek, świeża bazylia Wykonanie: Na patelni na łyżce oliwy podsmażyć drobno pokrojoną szynkę. Następnie dodać posiekane drobno orzechy nerkowca. W naczyniu żaroodpornym umieścić pokrojone

Raj dla Podniebienia
Spaghetti z warzywnym sosem 142

Pyszny szybki obiad z makaronem bez glutenu  Pierwszy raz robiłam ale wyszło pysznie Składniki - 25 dag spaghetti gluten free san - 1 cukinia ok 30 cm - 1/2 dużego pora - 1 marchewka - 4 pomidory - kilka ziaren kolendry - szczypta gałki muszkatołowej - pieprz - sól - 1 łyżeczka papryki słodkiej - 2 łyżki masła klarowanego - posiekane listki bazylii  Sposób przygotowania 1. - Cukinię i marchew zetrzeć(...)grubej tarce razem ze skórką por pokroić w paski pomidory  zmiksować blenderem aby powstał sok 2. - Na patelni rozpuścić masło dać por marchewkę i cukinie chwilę podsmażyć wlać pomidory   dodać przyprawy bazylię dusić aż odparuje woda 3. Makaron włożyć do zimnej wody ugotować al dente pilnować i mieszać aby się nie rozgotował  odcedzić Podawać z warzywnym sosem

W królestwie smaków Beaty
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, cukinią, pomidorami i serem mozzarella 619

masła oliwa 1 duża śmietana 18% (550 g) 5 pomidorów 3 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 500 g makaronu fusilli 150 g sera mozzarella 150 g sera żółtego przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, chilli WYKONANIE Na patelni rozpuścić masło, dodać jedną cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki pokrojone wedle uznania (u mnie w paski). Posypać pieprzem(...)smażyć do momentu aż mięso nie będzie surowe. Cukinię umyć i pokroić w kostkę, dodać do mięsa, smażyć na małym ogniu pod przykryciem mieszając od czasu do czasu.   Makaron ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu (dodając do wody nieco soli i oleju). 2 pomidory sparzyć i obrać ze skórki, umieścić w misie blendera, dodać czosnek, śmietanę, koncentrat pomidorowy

Passions hobbies life
Makaron razowy z sosem bolońskim 166

puszce 500g mięsa mielonego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka sól pieprz bazylia oregano olej Makaron razowy z sosem bolońskim - przepis: Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na odrobinie oleju. Jak cebula będzie szklista dodajemy posiekany czosnek. Na patelnię dodajemy mięso mielone i podsmażamy. W między czasie mięso rozdrabniamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron razowy z sosem bolońskim 216

już niedługo na blogu). Jednak w kuchni nie ma nigdy nic tak samo... więc delikatnie zmodyfikowaliśmy ten przepis. Makaron razowy z sosem bolońskim - przepis: Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na odrobinie oleju. Jak cebula będzie szklista dodajemy posiekany czosnek. Na patelnię dodajemy mięso mielone i podsmażamy. W między czasie mięso rozdrabniamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
MAKARON RYŻOWY Z WARZYWAMI 107

ćwiartki. Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojoną drobno papryczkę chilli, delikatnie podsmażyć. Wszystkie warzywa wrzucić na patelnię i mieszając, podsmażać aż lekko zmiękną (muszą być al dente inaczej będą się rozpadać). Całość doprawić solą i pieprzem oraz świeżym tymiankiem. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzony makaron ułożyć na talerzu i na środek wyłożyć warzywa. Polecam serdecznie

Kuchnia w opałach
Carbonara 142

odkroić. Czosnek wraz z cebulą myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, podsmażamy boczek do lekkiego zarumienienia, dodajemy cebulę wraz z czosnkiem. Całość smażymy około 3 minut, po tym czasie dodajemy ugotowany makaron, ponownie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Makron polewamy śmietanką wraz z roztrzepanymi jajkami

Menmagazine
Sałatka z brokułem 367

lodowki na okolo  20 minut. Po tym czasie ,filety pokroić w kostke i upiec na patelni grillowej .Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie.Brokuł al dante. Papryki pokroić w kosteczke -posolic i popieprzyć. W misce położyc makaron,na to ugotowany brokuł w cząstkach .Następnie dołozyc piers z kurczaka i to wszystko posypać pokrojona papryka

w mojej kuchni
Sążaki na bazie Tajskiej 166

chwilę zaspokoi głód. Z makaronem ryżowym możemy podać jako danie główne . Sążaki  przepyszne owoce morza , które przygotuje każdy z nas . Składniki bazy: 200g mix owoców morza (może być mrożona ) 3 łyżki masła 2 łyżki pokrojonej Okry sok wyciśnięty z jednej limonki 4 łyżeczki kiełków bambusa 1 kapusta Pak Choi opalona na patelni 1 szczypiorek drobno posiekany 3 laski trawy(...)słodka Gotujemy 10 minut pod przykryciem Makaron ryżowy wedle przepisu na opakowaniu. Możemy zrezygnować z makaronu . Przegrzebki: Przegrzebki myjemy i oczyszczamy papierowym ręcznikiem posypujemy solą i odstawiamy na kilka chwil. Obieramy czosnek i przekrajamy na pół. Pietruszkę i koperek siekamy drobno. Rozgrzewamy masło na patelni , dodajemy czosnek , koperek ,pietruszkę i mieszamy. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Całość wykładamy

Viola cooks with passion
Zapiekanka z brokułem i kurczakiem 5914

Sól, pieprz Oliwa z oliwek Przepis: Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Makaron po ugotowaniu odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, następnie podsmażamy na rozgrzanej oliwie do momentu zeszklenia. Następnie na patelnię dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę i smażymy do zarumienienia mięsa. W tym czasie do garnka z gotującą się lekko(...)minut. Po tym czasie, brokuła odcedzamy. W miseczce łączymy śmietanę, jajko, sól oraz pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Naczynie żaroodporne nacieramy odrobiną oliwy z oliwek. Przekładamy do niego makaron, następnie nakładamy kurczaka z cebulą, brokuła oraz sos śmietanowy. Całość posypujemy startym żółtym serem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C na 15 minut. Smacznym dodatkiem do takiej

Emcia Pichci
Opieńki duszone w śmietanie z makaronem 91

masła pół cebuli sól pieprz majeranek oregano Grzyby dobrze oczyścić i umyć w kilku wodach. Masło roztopić na patelni, przyrumienić drobno posiekaną cebulę, dodać grzyby i smażyć aż odparują , śmietanę wymieszać z jajkiem i dodać do grzybów, Chwilę pogotować. Podawać z makaronem

Gotowanie jest łatwe
Zapiekanka a’la bolognese 260

smaku Sól himalajska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku natka pietruszki do posypania Jak wykonać ?  Makaron ugotować na pół twardo, odcedzić, przełożyć do dużego naczynia żaroodpornego. Boczek i obraną cebulę pokroić w kostkę, zeszklić razem na suchej patelni  pod przykryciem, dodać mielone mięso z indyka, smażyć aż mięso będzie białe, osolić i doprawić pieprzem do smaku, dodać

Wanilia i Kardamon
tagliatelle z kurkami 190

mała cebula - 3 ząbki czosnku - małe opakowanie śmietanki 30% - pęczek natki pietruszki - sól morska, pieprz do smaku - masło Makaron gotujemy al'dente w dużej ilości osolonej wody z odrobiną oliwy. Filet kroimy w dużą kostkę, opruszamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i smażymy kawałki kurczaka po 3 minuty z każdej strony (przewracamy je potrzącając patelnią(...)patelni rozgrzewamy kolejną łyżkę masła, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodajemy kurki. Smażymy na małym ogniu pod przykryciem ok 10 minut. Następnie dodajemy śmietankę sól, pieprz i redukujemy do powstania konsystencji sosu. Dodajemy usmażonego wcześniej kurczaka i posiekaną natkę. Zostawiamy trochę do ozdoby. Trzymamy na ogniu jeszcze 3 minuty, dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy

Cook&Love