makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:228/561)

tagliatelle z polędwiczkami wieprzowymi 150

nasienne, następnie kroimy na cienkie słupki 0,5x0,5cm o długości około 3-4cm czosnek drobno siekamy makaron (używam surowy Nonna Mio z Lidl'a) gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie i niewielką ilością oliwy słonecznik prażymy na małej patelni aż się zarumieni na patelni rozgrzewamy olej i na dużym ogniu kładziemy polędwiczki, po chwili je obracamy

zobacz ich smak
Sałatka makaronowa 125

piórka. Paprykę kroimy w paseczki a ogórki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy na nim liście botwinki a następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Botwinkę układamy na talerzu, na niej układamy makaron, paprykę, cebulkę, kabanosa, plastry ogórka i kukurydzę. Sok z cytryny mieszamy z olejem i odrobiną soli oraz pieprzu

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Penne w sosie ogórkowym 148

pół i kroimy w paseczki. Dodajemy do podsmażonego kurczaka. Ogórka ścieramy na grubej tarce. Dodajemy na patelnię, kiedy por się delikatnie podsmaży. Kiedy ogórki odparują większość wody, dodajemy oliwki pokrojone w paski i zalewamy śmietaną. Przyprawiamy i dusimy aż sos zgęstnie. Wsypujemy wtedy makaron i mieszamy

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekane conchiglione 86

odrobina masła Sposób przygotowania: Fix bolognese mieszamy ze szklanką wody.Wylewamy na dno(nasmarowanego masłem) naczynia żaroodpornego.Następnie na patelni smażymy rozdrobniony szpinak ze śmietaną, czosnkiem,serem feta .Do tego dodajemy ser ricotta i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Nadziewamy podgotowany makaron ( z dodatkiem oliwy i soli) i układamy go w naczyniu.Posypujemy żółtym serem i parmezanem.Zapiekamy ok.15 minut w temperaturze

Wielki apetyt
Zupa tajska z kurczakiem z dodatkiem oleju rzepakowego 328

papryczka chili 1 łyżeczka suszonej trawy cytrynowej 2 - 3 łyżki sosu rybnego sól do smaku makaron chow mein  Wykonanie: Szalotki kroimy w cienkie piórka, kurczaka kroimy w paski, papryczkę chili drobno siekamy, pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy piersi z kurczaka i podsmażamy. Kurczaka zdejmujemy łyżką cedzakową, a  na patelnię wrzucamy chili(...)Doprowadzamy do zagotowania, zmniejszamy ogień i gotujemy około 10 minut. Gdy groszek jest już miękki zdejmujemy garnek z kuchenki, a do zupy wrzucamy makaron. Gdy makaron namoknie, trwa to około 2-3 minut, zupa jest gotowa do podania

Kulinarne przygody Gatity
Makaron z sosem szparagowo-śmietanowym 118

pyszny obiad. Chwila moment i gotowe. :) Zapraszam na makaron z sosem szparagowo-śmietanowym. Składniki: ulubiony makaron ugotowany wg przepisu na opakowaniu 1 słoik szparagów (ten duży) odrobina oliwy 1/2 cebuli posiekanej drobno 3/4 kartonika śmietanki 12% (tej rzadkiej) sól pieprz posiekany koperek Wykonanie: Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę, po chwili dodać pokrojone i odsączone szparagi. Podsmażać 5 minut

Trufelkowo
Makaron z pomidorkami, papryką i orzechami nerkowca 105

prawie każde danie z makaronem można komponować dowolnie, wg ulubionych składników. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Składniki: 250g makaronu spaghetti, 200g pomidorków koktajlowych, 1 papryka żółta, 2 ząbki czosnku, 100g orzeszków nerkowca, 100g szynki wieprzowej, oliwa z oliwek, świeża bazylia Wykonanie: Na patelni na łyżce oliwy podsmażyć drobno pokrojoną szynkę. Następnie dodać posiekane drobno orzechy nerkowca. W naczyniu żaroodpornym umieścić pokrojone

Raj dla Podniebienia
Spaghetti z warzywnym sosem 138

Pyszny szybki obiad z makaronem bez glutenu  Pierwszy raz robiłam ale wyszło pysznie Składniki - 25 dag spaghetti gluten free san - 1 cukinia ok 30 cm - 1/2 dużego pora - 1 marchewka - 4 pomidory - kilka ziaren kolendry - szczypta gałki muszkatołowej - pieprz - sól - 1 łyżeczka papryki słodkiej - 2 łyżki masła klarowanego - posiekane listki bazylii  Sposób przygotowania 1. - Cukinię i marchew zetrzeć(...)grubej tarce razem ze skórką por pokroić w paski pomidory  zmiksować blenderem aby powstał sok 2. - Na patelni rozpuścić masło dać por marchewkę i cukinie chwilę podsmażyć wlać pomidory   dodać przyprawy bazylię dusić aż odparuje woda 3. Makaron włożyć do zimnej wody ugotować al dente pilnować i mieszać aby się nie rozgotował  odcedzić Podawać z warzywnym sosem

W królestwie smaków Beaty
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, cukinią, pomidorami i serem mozzarella 613

masła oliwa 1 duża śmietana 18% (550 g) 5 pomidorów 3 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 500 g makaronu fusilli 150 g sera mozzarella 150 g sera żółtego przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, chilli WYKONANIE Na patelni rozpuścić masło, dodać jedną cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki pokrojone wedle uznania (u mnie w paski). Posypać pieprzem(...)smażyć do momentu aż mięso nie będzie surowe. Cukinię umyć i pokroić w kostkę, dodać do mięsa, smażyć na małym ogniu pod przykryciem mieszając od czasu do czasu.   Makaron ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu (dodając do wody nieco soli i oleju). 2 pomidory sparzyć i obrać ze skórki, umieścić w misie blendera, dodać czosnek, śmietanę, koncentrat pomidorowy

Passions hobbies life
Makaron razowy z sosem bolońskim 160

puszce 500g mięsa mielonego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka sól pieprz bazylia oregano olej Makaron razowy z sosem bolońskim - przepis: Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na odrobinie oleju. Jak cebula będzie szklista dodajemy posiekany czosnek. Na patelnię dodajemy mięso mielone i podsmażamy. W między czasie mięso rozdrabniamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron razowy z sosem bolońskim 211

już niedługo na blogu). Jednak w kuchni nie ma nigdy nic tak samo... więc delikatnie zmodyfikowaliśmy ten przepis. Makaron razowy z sosem bolońskim - przepis: Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na odrobinie oleju. Jak cebula będzie szklista dodajemy posiekany czosnek. Na patelnię dodajemy mięso mielone i podsmażamy. W między czasie mięso rozdrabniamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
MAKARON RYŻOWY Z WARZYWAMI 102

ćwiartki. Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojoną drobno papryczkę chilli, delikatnie podsmażyć. Wszystkie warzywa wrzucić na patelnię i mieszając, podsmażać aż lekko zmiękną (muszą być al dente inaczej będą się rozpadać). Całość doprawić solą i pieprzem oraz świeżym tymiankiem. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzony makaron ułożyć na talerzu i na środek wyłożyć warzywa. Polecam serdecznie

Kuchnia w opałach
Carbonara 139

odkroić. Czosnek wraz z cebulą myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, podsmażamy boczek do lekkiego zarumienienia, dodajemy cebulę wraz z czosnkiem. Całość smażymy około 3 minut, po tym czasie dodajemy ugotowany makaron, ponownie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Makron polewamy śmietanką wraz z roztrzepanymi jajkami

Menmagazine
Sałatka z brokułem 364

lodowki na okolo  20 minut. Po tym czasie ,filety pokroić w kostke i upiec na patelni grillowej .Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie.Brokuł al dante. Papryki pokroić w kosteczke -posolic i popieprzyć. W misce położyc makaron,na to ugotowany brokuł w cząstkach .Następnie dołozyc piers z kurczaka i to wszystko posypać pokrojona papryka

w mojej kuchni
Sążaki na bazie Tajskiej 165

chwilę zaspokoi głód. Z makaronem ryżowym możemy podać jako danie główne . Sążaki  przepyszne owoce morza , które przygotuje każdy z nas . Składniki bazy: 200g mix owoców morza (może być mrożona ) 3 łyżki masła 2 łyżki pokrojonej Okry sok wyciśnięty z jednej limonki 4 łyżeczki kiełków bambusa 1 kapusta Pak Choi opalona na patelni 1 szczypiorek drobno posiekany 3 laski trawy(...)słodka Gotujemy 10 minut pod przykryciem Makaron ryżowy wedle przepisu na opakowaniu. Możemy zrezygnować z makaronu . Przegrzebki: Przegrzebki myjemy i oczyszczamy papierowym ręcznikiem posypujemy solą i odstawiamy na kilka chwil. Obieramy czosnek i przekrajamy na pół. Pietruszkę i koperek siekamy drobno. Rozgrzewamy masło na patelni , dodajemy czosnek , koperek ,pietruszkę i mieszamy. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Całość wykładamy

Viola cooks with passion

Proponowane wyszukiwania