ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki oliwy lub oleju sól, pieprz ok. 300 g makaronu Spaghetti Lubella 70 g sera Grana Padano lub dowolnie inny, ulubiony wykonanie: Cebulę oraz czosnek obieram, kroimy w drobną kostkę. Przekładamy na tą samą patelnię co były smażone klopsiki. Podsmażamy, aż cebula będzie zeszklona. Dodajemy przecier lub pokrojone w kosteczkę pomidory. Doprawiamy solą oraz pieprzem
Domowy Smak Jedzeniaświeżego 3 ząbki czosnku sól pieprz do smaku WYKONANIE Zamrożony szpinak jest już rozdrobniony więc wrzucamy na patelnię i na lekkim ogniu doprowadzamy do rozmrożenia i odparowania wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól , pieprz. Tutaj doprawiamy do takiego smaku , jaki lubimy. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzamy. Mieszamy razem ze szpinakiem. Danie gotowe do spożycia. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewyświeżo zmielony pieprz Składniki – pesto: bazylia – 1 doniczka 2 ząbki czosnku 1 łyżki płatków migdałowych zarumienionych na suchej patelni 1 czubata łyżka tartego parmezanu 1/4 szklanki oliwy z oliwek sól himalajska i świeżo zmielony pieprz + dodatkowo: ulubiony makaron Wykonanie: Piekarnik rozgrzej do 200 C. Warzywa umyj i pokrój – paprykę na małe kawałki, cukinię i cebulę w półplasterki
Moja pasja smakubardziej, że w dom mam trzech mężczyzn i potrzebują zjeść a uwielbiają wszelkiego typu makarony. Zakupy: - paczka makaronu ( ja kupiłam wstążki) - pierś z kurczaka - świeży brokuł - puszka kukurydzy - pieczarki - śmietana - sól, pieprz do smaku Przygotowaie: Kurczaka myję i podsmażam na patelni z odrobinką soli. Brokuł myję, kroję i gotuję ale tak żeby był chrupki w zębach czyli na półtwardo(...)tego później dokładam kurczaka, brokuł (podgotowany) i kukurydzę. Gdy wszystko już będzie sobie pyrkało dodaję śmietanę tak prosto z kubka i doprawiam do smaku. W drugim garnku gotuję makaron. Gdy wszystko już będzie gotowe makaron podgrzewam na pateni i dodaję do tego sos z garnka i mieszam razem. Smacznego
Tanio smacznie i prostocebulą. Przełożyć do garnka z wywarem i gotować jeszcze przez 2-3 minuty. (Patelnię "przepłukać" wlewając trochę wywaru - szkoda tracić smak pozostały na patelni.) Ser razem ze śmietaną rozetrzeć w miseczce. Zaparzyć go wlewając po kilka łyżek gorącego wywaru i mieszając dokładnie wszystko razem aż do rozrzedzenia. Polecam(...)zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Taką zupę można podawać z makaronem, ziemniakami lub grzankami. Grzanki: 3 kromki pełnoziarnistego chleba , kilka łyżek oleju - użyłam oleju rzepakowego Rapso . Chleb pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelni i wsypać chleb. Potrząsając patelnią lub delikatnie mieszając łopatką, przesmażyć chleb
Codzienna kuchnia niecodziennapokrojonego na różyczki. Gotuj do miękkości, około 8-10 minut. Krok 2 W międzyczasie zagotuj wodę na makaron. Dobrze posól (woda powinna smakować jak woda morska), wsyp do niej penne. Gotuj 8 minut. Odcedź. Krok 3 Rozgrzej 2 łyżki masła na patelni, posiekaj w plastry pieczarki, wrzuć na rozgrzaną patelnię, posól i smaż na dość mocnym ogniu, aż grzyby się(...)wlej na patelnię pół szklanki mleka, doprowadź do wrzenia i wyłącz palnik. Krok 5 Do misy malaksera włóż ugotowane różyczki kalafiora, wlej mleko z czosnkiem, wsyp pół szklanki parmezanu i zmiksuj na gładki krem. Posól i popierz do smaku, dodaj gałkę muszkatołową (składniki możesz zmiksować robotem ręcznym). Krok 6 Nasmaruj oliwą naczynie do zapiekania. Przełóż do niego makaron, pieczarki, wlej
Niedzielny kucharzpołówki cytryny 1-2 ostre papryczki 1 duża żółta papryka 250g makaronu tagliatelle kubek kwaśnej śmietany, albo jogurtu naturalnego Mięso pokrojone w kawałki zamarynowałem w sosie sojowym, soku i utartej skórce z cytryny, oraz posiekanej drobno ostrej papryce. Najlepiej oczywiście zrobić to dzień wcześniej. Na rozgrzaną patelnię wrzuciłem kurczaka wraz z marynatą i podsmażałem(...)całkowicie się zredukował, a mięso zaczęło ciemnieć. Następnie zdjąłem kurczaka z patelni i wrzuciłem na nią pokrojoną w grubą kostkę żółtą paprykę i lekko zeszkliłem (uwaga, żeby nie zrobiła się zbyt miękka!). Mięso i paprykę wrzuciłem do garnka, z którego wcześniej odcedziłem ugotowany makaron i wymieszałem ze śmietaną. Po zagotowaniu się sosu dodałem ugotowany makaron, wymieszałem i wyłożyłem na talerze
Kuchnia Prezydentowejwycisniety i razem dusimy Doprawiamy pieczarki z cebula sola i pieprzem Na drugiej patelni (wok) podsmarzamy mieso, doprawiamy je jarzynka i papryka Do miesa dorzucamy pieczarki z cebula i wszystko razem dusimy ok 30 min W tym samym czasie gotujemy makaron spaghetti wedle przepisu na opakowaniu Po 30 min doprawiamy sos smietana, nalezy do kubka
Klaudynkowa kuchniajedną i drugą obrać, pokroić w półplastry. Selera i pora pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, podsmażyć. Następnie dodać resztę warzyw, bulionetkę warzywną i gotowaną wodę, dusić do miękkości warzyw. Na samym końcu , dodać koncentrat pomidorowy i makaron, poddusić razem 5 minut, doprawić do smaku wegetą. Smacznego ! (function
Kuchnia Danusikroimy w bardzo drobną kostkę, a kapustę rzymską w cienkie paski (szatkujemy). Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy kurczaka z czosnkiem (soki powstałe podczas smażenia mięsa, muszą odparować). Dodajemy ziół śródziemnomorskich i doprawiamy solą do smaku. Następnie dodajemy sałatę i mieszając podsmażamy ją 2-3 min. Dodajemy makaron, doprawiamy pieprzem i chili do smaku, mieszamy. Makaron z kurczakiem, posypujemy dużą ilością
Moniki Smakołykiosolonej wodzie z mlekiem (1:1) do miękkości. Odcedzamy. Odcinamy ziarna kukurydzy. Makaron gotujemy al dente wg. czasu na opakowaniu. Odcedzamy. Skrapiamy oliwą z oliwek i ostawiamy w przykrytym pokrywka garnku. Cebule kroimy w piórka, cukinie i paprykę w kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy masło z oliwą i szklimy cebule z czosnkiem. Mięso z kurczaka myjemy(...)solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz tymiankiem. Kiedy mięso się przesmaży dodajemy na patelnię kukurydzę, cukinię i paprykę. Przesmażamy razem około 3 minut. Całość podlewamy bulionem wymieszanym z mąką pszenną i zmniejszamy ogień. Gotujemy na małym ogniu kilka minut do mi miękkości warzyw.. Serwować z makaronem, posypane świeżą bazylią i tymiankiem
Pyry na Gazcurry, imbir, słodka papryka, chili, majeranek, pieprz ziołowy WYKONANIE: ciecierzycę gotujemy do miękkości, makaron wrzucamy do gotującej się wody, po czym gotujemy ok 5 min grzyby mun zalewamy wrzącą wodą na ok 20 min, następnie kroimy je w paski warzywa siekamy w paski rzucamy je na patelnię podlaną wodą wraz z grzybami mun i dusimy ok 7 min do warzyw
healthy dreamskoleżanka z pracy. Czy mi smakował? Oj tak, był znakomity. Składniki: Makaron spagetti 350 g opakowanie serka mascarpone czosnek szpinak 500 g. sól , pieprz, gałka muszkatołowa masełko Sposób wykonania: Szpinak rozdrabniamy, ja do tego celu użyłam blendera. ( świeży szpinak można zastąpić mrożonym), i dusimy na patelni z odrobiną masła przez 10 - 15 min. Następnie dodajemy serek mascarpone, przeciśnięty czosnek
Darcia w kuchnismażenia sól i pieprz do smaku Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć kurczaka. Dodać koncentrat pomidorowy, posiekaną bazylię, doprawić do smaku. Wszystko razem dusić aż mięsko będzie miękkie, potem dodać śmietankę. Dusić jeszcze chwile aż sos odparuje i zgęstnieje. Makaron ugotować, odcedzić, dodać do sosu. Wszystko dokładnie wymieszać i podawać
Monia miesza i gotujetwarożku łyżka czarnego sezamu Warzywa myjemy, szparagi kroimy na 2-3 cm kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy szparagi. Po około 5-6 minutach, gdy nieco zmiękną, dodajemy gorszek cukrowy i podsmażamy jeszcze 2 minuty. Doprawiamy do smaku, zestawiamy z ognia i przykrywamy. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Odsączony mieszamy z warzywami. Po nałożeniu na talerze posypujemy twarożkiem
Mienta blog