spróbować ;-) SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka 1 brokuł 1 czerwona papryka oliwa 400 g śmietany 30% 300 g makaronu fusilli (u mnie mieszany zwykły i razowy) sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do głębokiej patelni, polać oliwą i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Paprykę umyć, pozbawić
Passions hobbies lifeświeżo mielony W trakcie przygotowywania sosu ugotować makaron al dente. Odcedzić, zachowując ok. pół szklanki wody z gotowania makaronu. Boczek pokroić w kostkę. Pieczarki opłukać, obrać, pokroić w plasterki. Czosnek obrać, posiekać. Serek dokładnie rozmieszać z mlekiem,odstawić na bok. Na patelni podsmażyć boczek (jeżeli jest bardzo chudy, dodać trochę masła), osączyć na ręczniku papierowym. Na tłuszcz po boczku wrzucić
Pełny talerzDzisiaj zapraszamy na łososia z sosem brokułowym a do tego czarny kontrastowy makaron Składniki: - 130 g czarnego makaronu tagliolini - 4 kawałki fileta z łososia - 2 łyżki masła - 3 łyżki oliwy - 2 łyżki śmietanki 18% - 1 brokuł - sól, pieprz - 1 łyżka soku z cytryny Porcja na 2 osoby. Na gotującą się wodę wrzucamy różyczki brokuła, solimy. Gdy brokuł jest już miękkawy(...)łososia zdejmujemy skórę i porcjujemy 4 kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem i dodajemy sok z cytryny. Na patelnię kładziemy łososia i przyprawiamy solą i pieprzem. Łososia obsmażamy z obu stron po kilka minut. W między czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie. Ugotowany makaron przekładamy na talerz, dajemy łososia i polewamy sosem. Na sos dajemy cząsteczki brokuła. Smacznego
Kuchenne Wariacjekostkę podsmażamy na oleju filet z kurczaka pokrojony w paseczki obsypujemy przyprawami i obsmażamy na patelni czosnek, cebulę oraz kurczaka przekładamy do garnka zalewamy woda i dusimy do miekkości dodajemy śmietanę, oliwki oraz pomidorki i dusimy jeszcze 5 min. doprawiamy do smaku makaron oraz brokuły gotujemy al dente wszystko łączymy i posypujemy świeżą rukolą Smacznego
Między kuchnią a pokojemsmaku solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu aż mięso zmięknie. Gdyby płyn wyparował z patelni, podlać trochę wodą. Sos zagęścić mąką wymieszaną w małej ilości wody. Tak rozmieszaną mąkę powoli wlać do gotującego się sosu. Wymieszać i gotowe. Podawać z ziemniakami, makaronem ryżem lub kopytkami. Smacznego
Kuchnia Pokoleńmakaronu orkiszowego "wstążki" przyprawy: sól, curry, pieprz cayenne, papryka słodka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Na oleju podsmaż drobno pokrojone cebule i czosnek. Pomidora sparz, obierz ze skórki i pokrój w ósemki. Wrzuć na patelnię razem ze szpinakiem i pokrojona w kostkę piersią z kurczaka. Przypraw. Wymieszaj. Duś pod przykryciem
Zdrowie na języku :Pmakaronem i warzywami zanurzone w delikatnym, kremowym sosie to danie, które wykonamy w około pół godziny. Polecam! Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 200g makaronu (u mnie makaron rurki- pełnoziarnisty) 1 mały por lub pół dużego 1 papryka (użyłam pół papryki żółtej i pół czerwonej) przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek + ulubione świeże zioła 250ml śmietanki(...)mięso zdejmujemy z patelni. Pora i paprykę dokładnie myjemy kroimy w plasterki i podsmażamy przez kilka minut na patelni na, której wcześniej smażyło się mięso *** *** Następnie dokładamy ponownie podsmażonego kurczaka i wlewamy śmietankę. Gotujemy na małym ogniu przez 5 minut *** *** Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu, odcedzamy i dokładamy do mięsa. Dodajemy starty ser i gotujemy przez 5 minut, ciągle
Blog z Apetytemczęści pora - kawałek kurczaka (dałam pierś z grilla) - ½ limonki - 1 czerwona papryka - suszona chilli w plasterkach - ugotowany makaron tagliatelle - suszony czosnek - 1 łyżeczka przyprawy 7 smaków tajskich - sól - biały pieprz - świeżo mielony czarny pieprz - olej kokosowy - szczypiorek, kilka gałązek natki pietruszki Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Kroimy por, wrzucamy na rozgrzany olej. Chwilę smażymy. Umytą i oczyszczoną paprykę kroimy(...)cienkie paski, dorzucamy na patelnię razem z chilli. Chwilę dusimy. Do gorącego rosołu wlewamy puszkę mleka kokosowego. Dodajemy podsmażony por z papryką, sok z limonki oraz przyprawy: 7 smaków, czosnek, sól, pieprz biały i czarny. Dolewamy drugą puszkę mleka, zagotowujemy. Awokado obieramy, kroimy na kawałki i dodajemy do gotowej zupy razem z makaronem, pokrojoną marchewką, kurczakiem i szczypiorkiem. Podajemy przybraną
mojewypiekiinietylkoRozgrzać olej na patelni. Mięso wyjęte z marynaty smażyć przez 2 minuty, po czym zdjąć. 4. Na patelnię wrzucić wszystkie warzywa i smażyć przez 2-3 minuty mieszając. Na koniec dodać podsmażone mięso i dusić jeszcze przez 2 minuty stale mieszając. 5. Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Podawać z mięsem i warzywami. insertCookd("d59b7b0b958af3947ecabc9ca3eca439
Pasja SmakuSól i pieprz do smaku 2 łyżki sosu sojowego ciemnego Olej do smażenia Przygotowanie: 1. Makaron zalewam wrzątkiem solę. Pozostawiam pod przykryciem ok 4 minuty. Odcedzam. 2. Filety myję,osuszamy, kroję w drobną kostkę. Doprawiam solą ,pieprzem,papryką oraz przyprawą do kurczaka. 3. Na patelnię wylewam ok 1 łyżki oleju , rozgrzewam dodaję mięso , smażę . Dodaję sos sojowy oraz pastę curry
Gotowanie Patkipieprzu szczypta gałki muszkatołowej 2 – 3 łyżki bułki tartej Przygotowanie: Na patelni roztopić masło, dodać szpinak (jeśli jest zamarznięty należy go podgrzać do czasu, aż się rozmrozi), posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko poddusić i lekko przestudzić. Ugotować makaron. Szpinak wymieszać z białym serem i jajkami. Doprawić do smaku
KuchniaWeDwoje.pltarce o grubych oczkach (ja użyłam tarki do marchewki po koreańsku) i chwilę dusimy na patelni. Kurczaka drobno kroimy, dodajemy go do marchewki i smażymy przyprawiając solą, pieprzem, papryką słodką i tymiankiem. Kapustę drobno siekamy. Kukurydzę odcedzamy. Wszystkie składniki łączymy z makaronem. Dodajemy resztę majonezu i dokładnie mieszamy. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniposiekanej natki pietruszki, łyżka masła, sól i pieprz do smaku. Sposób przygotowania makaronu z kurkami: Makaron gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szybko i dokładnie płuczę kurki i kroję je na kawałki. Siekam cebulę i natkę pietruszki. Na patelni rozgrzewam masło i szklę na nim cebulę nie podgrzewając zbyt mocno, żeby masło się nie spaliło(...)cebulą Całość zalewam śmietanką duszę jeszcze przez chwilę żeby śmietanka się nieco zredukowała. Kurki zalane śmietanką Doprawiam odrobiną świeżo zmielonego pieprzu i dodaję posiekaną natkę pietruszkę oraz ugotowany makaron, mieszam i wykładam na talerze. Makaron z kurkami gotowy. Makaron z kurkami SMACZNEGO
Gotuj Się Kto Możełyżeczki koncentratu pomidorowego przyprawy: pieprz cayenne, pieprz, zioła prowansalskie, koperek 50g makaronu penne olej Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Marchew obieramy, a pozostałe warzywa kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy pokrojoną cebulę. Czekamy, aż się zeszkli i dodajemy pozostałe warzywa. Dolewamy trochę wody
Truskawkowa Fiestaszklanka czerwonego wina 1 szklanka gorącego bulionu 4 łyżki koncentratu pomidorowego 1 puszka obranych pomidorów 1/2 szklanki mleka makaron spaghetti (75 g / porcję) do podania: tarty parmezan, coś zdrowego zielonego Przygotowanie: Boczek pokroić w drobną kostkę i włożyć na dużą patelnię, wytopić na małym ogniu aż się zrumieni. Przesunąć na bok, w wytopiony tłuszcz włożyć drobno posiekaną cebulę i zeszklić(...)Dodać drobno posiekany seler naciowy i marchewkę pokrojoną w talarki lub startą na tarce na dużych oczkach. Obsmażyć, następnie wszystko przełożyć do garnka. Na patelnię wlać oliwę i obsmażyć mięso. Obsmażone mięso przełożyć do garnka z boczkiem i warzywami. Wlać wino i gotować mieszając ok. 5 minut. Dodać gorący bulion i koncentrat pomidorowy, wymieszać. Dodać pomidory z puszki, doprawić solą
Zasmakuj Kuchniprzygotowania: - kurczaka pokroić na drobne kawałki, posypać przyprawą do kurczaka i pieprzem, - na patelnię wlać olej, następnie kurczaka i smażyć do miękkości, - następnie dodać szpinak wraz z obranym i rozgniecionym czosnkiem - doprawić solą i pieprzem i ziołami - wszystko dusić razem; - w między czasie makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, - ugotowany makaron dodać do szpinaku z ziołami i kurczakiem - wszystko
MintTastechili 1 pęczek natki pietruszki sól do smaku do posypania: tarty parmezan WYKONANIE: Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, po czym go odcedź. Obrany czosnek pokrój w plasterki, z papryczki wyjmij pestki i pokrój ją również w drobne kawałki. Oliwę rozgrzej na patelni, dodaj czosnek oraz papryczkę i smaż całość na niewielkim ogniu przez około 2-3 minuty
Słodko-Słony Świat Ilonypokrojona Dodatkowo: 3 ogórki kiszone do obsypania dania makaron Lu-bella ( wiecie jaki - nie muszę mówić ) połowę paczuszki Krok 1 Ogórki kiszone myjemy i odcinamy końcówki z obu stron, kroimy drobno. Paprykę czerwoną myjemy wycinamy nasionka i kroimy drobno w kosteczkę. Przekładamy na gorącą patelnie polaną oliwą.Dodajemy czosnek sprasowany i smażymy pod przykryciem(...)podlewamy wodą po 15 minutach i dusimy koło 20 minut. Krok 2 Na drugiej patelni smażymy mięsko wieprzowe i wołowe oczywiście zmielone.Dodajemy sosik i doprawiamy bazylią i oregano,solą i pieprzem,dolewamy wodę i dusimy do miękkości.( Koło godziny dusiłam wszystko razem) Krok 3 Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i przepłukujemy pod bieżącą wodą .Makaron dodajemy do naszego sosu
Różowa kuchniabazylia, pietruszka, kolendra - sól, pieprz, chili - ser żółty - czosnek - oliwa z oliwek Na patelni usmaż mięso z oliwą z oliwek, czosnkiem i solą. Dodaj połowę koncentratu pomidorowego i 150 ml wody. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą z oliwek. Na dno ułóż mięso, przykryj płatami makaronu, na niego ułóż pomidorki i zioła, układamy kolejną warstwę z makaronu, mięsa i ziół
SMYKWKUCHNImozzarelli kubek tartego parmigiano reggiano oregano 1 op makaronu cavatappi Przygotowanie: wstawiamy wodę na makaron łososia oprószamy pieprzem, liskami tymianku, odstawiamy mozzarellę kroimy w drobną kostkę, wymieszać z oregano, pieprzem, dolać śmietanę jabłka obieramy, kroimy w ćwiarteczki, winogrona myjemy, kroimy na połóweczki na gorącej patelni z odrobiną oliwy podsmażamy jabłka, dosypujemy cukier, karmelizujemy, dokładamy winogrona, zalewamy winem, doprawiamy tymiankiem
Luźna Kuchnia