makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:232/561)

Schab w sosie śmietanowym z winem 195

ząbki czosnku świeżo zmielony pieprz, sól, suszony rozmaryn kilka liści szałwii Do podania: Kasza, surówka lub ziemniaki Wykonanie: Kaszę, makaron lub ziemniaki ugotuj. Szalotkę pokrój w drobno kostkę, czosnek posiekaj. Liście szałwii posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej masło i oliwę z oliwek. Dodaj plastry schabu, obsmaż je dokładnie z każdej strony (około 4 minut z każdej strony), dopraw solą

Moja pasja smaku
Spaghetti z bobem 218

był blanszowany przed zamrożeniem). Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek oraz cebulkę, obwicie solimy i delikatnie smażymy do zeszklenia. Następnie do całości dodajemy bób obrany ze skórki i przesmażamy całość około 3 min. W ostatnim etapie dodajemy makaron, pietruszkę i całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem trzymamy na wolnym ogniu około

Sprawdzone przepisy kulinarne
Wraps z mozzarellą i ogórkiem. 121

Cebulę kroimy w piórka, mozzarellę w paski, a ogórka dokładnie myjemy i za pomocą obieraczki do warzyw kroimy w nitki, tzw makaron. Jeśli ktoś nie ma obieraczki z takim ostrzem, może pokroić zwyczajnie w plasterki. Na suchej patelni podgrzewamy placek aż się lekko zrumieni ( jedna strona) i będzie chrupiący. Trzeba uważać aby nie przedobrzyć, jak za bardzo wysuszymy, ciężko

Dieta moja pasja
Spaghetti pietruszkowo-grzybowe 150

oliwa (4 łyżki) sól woda Czas przygotowania: 25 min. Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Grzyby zalewamy wodą i gotujemy. Odcedzamy. Gotujemy makaron. Odcedzamy. Tofu kroimy w kostkę. Siekamy natkę pietruszki. Mieszamy wszystkie składniki w garnku lub na patelni. Możemy podgrzać

Weganka gotuje
Kurki w śmietanie z marchewką, natką pietruszki i makaronem maccheroni 145

czosnku sól pieprz 100 - 150 ml śmietanki 30% masło klarowane do smażenia makaron u mnie maccheroni Barilla Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach, cebulę kroje w kostkę, czosnek siekam jak najdrobniej się da. Na patelni rozgrzewam niedużą ilość masła klarowanego (mała łyżeczka). Wrzucam cebulę, marchewkę i czosnek. Smażę, jak marchewka zacznie robić się

kruche babeczki
Tuńczyk, makaron, brokół – sałatka dla leniwych 197

tuńczyka w kawałkach w oleju * 2 papryki * jeden brokuł (może być opakowanie mrożonego) * sól, pieprz Do dzieła!!! Tuńczyka odsączamy i odstawiamy. Makaron gotujemy i odstawiamy do wystygnięcia Brokuła delikatnie obgotowujemy, studzimy Paprykę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni z olejem aż delikatnie zmięknie i puści sok. Odsączamy z oleju. Studzimy. Wszystkie składniki łączymy, przyprawiamy dość sporą ilością pieprzu. Odstawiamy

sierotka maRysia w kuchni
Sos śmietanowo - warzywny z kurczakiem 1066

Pieprz Olej do smażenia Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć. Podsmażyć na oleju, dodać do niego mrożone warzywa na patelnię i smażyć do miękkości. Następnie dodać śmietanę i doprawić do smaku przyprawą włoską. Podawać z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
RAMEN BURGER „po polsku” z KONFITURĄ Z CEBULI 293

drugiego pojemnika. Wrzucamy pojemniki z powstałymi bułkami na 30 min do zamrażarki. 2. KONFITURA Z CEBULI (15 min) Podczas czekania, aż makaron się schłodzi, zabieramy się za konfiturę. Cebulę kroimy w piórka i dodajemy ją na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Podsypujemy ją szczyptą soli, mieszamy i dusimy na lekkim ogniu, aż będzie miękka. Dodajemy cukier oraz chilli, dokładnie mieszamy

Nerds Kitchen
Penne z ostrymi małżami 161

małży (mogą być w zalewie, ale należy je wypłukać) Słodka papryka Ostra papryka Olej rzepakowy do smażenia Sól Natka pietruszki Przygotowanie: Makaron należy ugotować al dente. Małże (o ile są w skorupkach obrać) i wrzucić na rozgrzaną patelnię wysmarowaną odrobiną oleju. Przyprawić słodką i ostrą papryką, dodać soli. Podawać w towarzystwie pietruszki

Czarnawisienka
Makaron w sosie pomidorowym z brzoskiwniniami 215

czerwonej fasoli puszka brzoskwiń przecier pomidorowy nieco masła 200g żółtego sera, startego na grubych oczkach pieprz, chili w proszku Makaron nastawiamy w posolonej wodzie. Wyjmujemy brzoskwinie z puszki i kroimy, a soku nie wylewamy bo będzie nam potrzebny. Na patelni topimy trochę masła i dodajemy około 1/2 szklanki syropu z brzoskwiń i słoiczek przecieru pomidorowego. Gdy wszystkie składniki się połączą(...)zagęścić ketchupem lub odparować nieco, ale uwaga bo się szybko przypala. Doprawiamy chili i pieprzem. Po chwili dorzucamy żółty ser, zostawiając trochę do dekoracji. Całość mieszamy chwilę na ogniu. Makaron odcedzamy i nakładamy na talerze, polewamy sosem, a  sam wierzch posypujemy żółtym serem

Kolizje Smaków
Zapiekanka makaronowa z brokułami 150

zgęstnienia bulion drobiowy pół szklanki koperek świeży 2 łyżki ( miałam mrożony)     Krok 1 Makaron gotuję na pół twardo. Pierś z kurczaka myje i kroje w kosteczkę, doprawiam pomidorkami suszonymi, sola i pieprzem, smażę na patelni jakieś 30 minut ( dusze pod pokrywką).  Krok 2 Paprykę zieloną i białą myje, wycinam środki i kroje drobno(...)dodaje do usmażonej piersi i dalej duszę. Krok 3 Na patelnie wkładam 2 łyżki masła i rozpuszczam , wsypuje mąkę i mieszam. Zalewam mlekiem na oko ( 2 szklanki) i mieszam do zgęstnienia. Kiedy gęstnieje dodaje bulion, oj nadal geste to dolewam mleka.Zrobiło się teraz rzadkie i takie ma być.Na końcu dodaje koperek. Krok 4 Do dwóch jednakowych naczyń żaroodpornych

Różowa kuchnia
Szybkie spaghetti 143

usmażonego mięsa dodajemy pomidory z puszki.  5. W tym czasie powinna zagotować się woda na makaron. Wrzucamy makaron do garnka. Ja gotuję go w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Wtedy on się nie skleja. 6. Rozdziabujemy na patelni pomidory, aż się zrobi z nich papka i wymiesza się z mięsem. 7. Wtedy dodajemy koncentrat pomidorowy. Tyle(...)nowa mieszanka przypraw, którą sprawdzamy - Zioła dalmatyńskie z Kotanyi (ciekawa w smaku, pasuje nam).   9. Po przyprawieniu sos już jest gotowy. Teraz trzeba tylko poczekać na dogotowanie się makaronu do al dente:) Jeśli gotowy, odcedzamy i nakładamy na talerze! 10. Gotowe danie prezentuje się

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Wątróbka drobiowa z pieczarkami 170

oczkach. Koperek drobno posiekać. Na patelni smażymy wątróbkę, po zdjęciu z ognia solimy.   Na drugiej patelni podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki,  starte jabłko i wszystko dusimy kilka minut. Na koniec wlewamy śmietanę, posiekany koperek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Do sosu wrzucamy makaron i dokładnie łączymy razem. Na talerz wykładamy makaron połączony z sosem i układamy na wierzch wątróbkę

magiczna kuchnia Kasi
Cannelloni na talerzu 232

łyżka mąki pszennej jasnej 2/3 szklanki mleka 100 gram makaronu 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki oregano 1 ząbek czosnku Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Czosnek obrać i posiekać drobno. Pomidora pokroić drobno. Zioła dodać do przecieru pomidorowego. Na patelni rozgrzać olej i dodać czosnek. Podsmażyć krótko i dodać pomidora. Skropić sokiem z cytryny. Po chwili zalać przecierem pomidorowym(...)mleka, aż konsystencja będzie trochę gęstsza od śmietany, a sos przy dłuższym gotowaniu nie będzie gęstniał bardziej. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową.  Na talerz wyłożyć gęsty sos pomidorowy, makaron, beszamel. Na wierzch dodać starty ser żółty. marcelina

Czerwony Gupik
Makaron z kurczakiem i gorgonzolą. 217

makaronu 1 garść posiekanego koperku 1 duża cebula 1 łyżka klarowanego masła sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w kosteczkę 1,5x1,5 cm. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać masło i lekko zeszklić cebulę, a następnie dodać mięso. Podsmażać ze wszystkich stron do momentu aż mięso będzie lekko

O kuchni z uczuciem