ząbki czosnku świeżo zmielony pieprz, sól, suszony rozmaryn kilka liści szałwii Do podania: Kasza, surówka lub ziemniaki Wykonanie: Kaszę, makaron lub ziemniaki ugotuj. Szalotkę pokrój w drobno kostkę, czosnek posiekaj. Liście szałwii posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej masło i oliwę z oliwek. Dodaj plastry schabu, obsmaż je dokładnie z każdej strony (około 4 minut z każdej strony), dopraw solą
Moja pasja smakubył blanszowany przed zamrożeniem). Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek oraz cebulkę, obwicie solimy i delikatnie smażymy do zeszklenia. Następnie do całości dodajemy bób obrany ze skórki i przesmażamy całość około 3 min. W ostatnim etapie dodajemy makaron, pietruszkę i całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem trzymamy na wolnym ogniu około
Sprawdzone przepisy kulinarneCebulę kroimy w piórka, mozzarellę w paski, a ogórka dokładnie myjemy i za pomocą obieraczki do warzyw kroimy w nitki, tzw makaron. Jeśli ktoś nie ma obieraczki z takim ostrzem, może pokroić zwyczajnie w plasterki. Na suchej patelni podgrzewamy placek aż się lekko zrumieni ( jedna strona) i będzie chrupiący. Trzeba uważać aby nie przedobrzyć, jak za bardzo wysuszymy, ciężko
Dieta moja pasjaoliwa (4 łyżki) sól woda Czas przygotowania: 25 min. Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Grzyby zalewamy wodą i gotujemy. Odcedzamy. Gotujemy makaron. Odcedzamy. Tofu kroimy w kostkę. Siekamy natkę pietruszki. Mieszamy wszystkie składniki w garnku lub na patelni. Możemy podgrzać
Weganka gotujeczosnku sól pieprz 100 - 150 ml śmietanki 30% masło klarowane do smażenia makaron u mnie maccheroni Barilla Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach, cebulę kroje w kostkę, czosnek siekam jak najdrobniej się da. Na patelni rozgrzewam niedużą ilość masła klarowanego (mała łyżeczka). Wrzucam cebulę, marchewkę i czosnek. Smażę, jak marchewka zacznie robić się
kruche babeczkituńczyka w kawałkach w oleju * 2 papryki * jeden brokuł (może być opakowanie mrożonego) * sól, pieprz Do dzieła!!! Tuńczyka odsączamy i odstawiamy. Makaron gotujemy i odstawiamy do wystygnięcia Brokuła delikatnie obgotowujemy, studzimy Paprykę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni z olejem aż delikatnie zmięknie i puści sok. Odsączamy z oleju. Studzimy. Wszystkie składniki łączymy, przyprawiamy dość sporą ilością pieprzu. Odstawiamy
sierotka maRysia w kuchniPieprz Olej do smażenia Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć. Podsmażyć na oleju, dodać do niego mrożone warzywa na patelnię i smażyć do miękkości. Następnie dodać śmietanę i doprawić do smaku przyprawą włoską. Podawać z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówdrugiego pojemnika. Wrzucamy pojemniki z powstałymi bułkami na 30 min do zamrażarki. 2. KONFITURA Z CEBULI (15 min) Podczas czekania, aż makaron się schłodzi, zabieramy się za konfiturę. Cebulę kroimy w piórka i dodajemy ją na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Podsypujemy ją szczyptą soli, mieszamy i dusimy na lekkim ogniu, aż będzie miękka. Dodajemy cukier oraz chilli, dokładnie mieszamy
Nerds Kitchenmałży (mogą być w zalewie, ale należy je wypłukać) Słodka papryka Ostra papryka Olej rzepakowy do smażenia Sól Natka pietruszki Przygotowanie: Makaron należy ugotować al dente. Małże (o ile są w skorupkach obrać) i wrzucić na rozgrzaną patelnię wysmarowaną odrobiną oleju. Przyprawić słodką i ostrą papryką, dodać soli. Podawać w towarzystwie pietruszki
Czarnawisienkaczerwonej fasoli puszka brzoskwiń przecier pomidorowy nieco masła 200g żółtego sera, startego na grubych oczkach pieprz, chili w proszku Makaron nastawiamy w posolonej wodzie. Wyjmujemy brzoskwinie z puszki i kroimy, a soku nie wylewamy bo będzie nam potrzebny. Na patelni topimy trochę masła i dodajemy około 1/2 szklanki syropu z brzoskwiń i słoiczek przecieru pomidorowego. Gdy wszystkie składniki się połączą(...)zagęścić ketchupem lub odparować nieco, ale uwaga bo się szybko przypala. Doprawiamy chili i pieprzem. Po chwili dorzucamy żółty ser, zostawiając trochę do dekoracji. Całość mieszamy chwilę na ogniu. Makaron odcedzamy i nakładamy na talerze, polewamy sosem, a sam wierzch posypujemy żółtym serem
Kolizje Smakówzgęstnienia bulion drobiowy pół szklanki koperek świeży 2 łyżki ( miałam mrożony) Krok 1 Makaron gotuję na pół twardo. Pierś z kurczaka myje i kroje w kosteczkę, doprawiam pomidorkami suszonymi, sola i pieprzem, smażę na patelni jakieś 30 minut ( dusze pod pokrywką). Krok 2 Paprykę zieloną i białą myje, wycinam środki i kroje drobno(...)dodaje do usmażonej piersi i dalej duszę. Krok 3 Na patelnie wkładam 2 łyżki masła i rozpuszczam , wsypuje mąkę i mieszam. Zalewam mlekiem na oko ( 2 szklanki) i mieszam do zgęstnienia. Kiedy gęstnieje dodaje bulion, oj nadal geste to dolewam mleka.Zrobiło się teraz rzadkie i takie ma być.Na końcu dodaje koperek. Krok 4 Do dwóch jednakowych naczyń żaroodpornych
Różowa kuchniausmażonego mięsa dodajemy pomidory z puszki. 5. W tym czasie powinna zagotować się woda na makaron. Wrzucamy makaron do garnka. Ja gotuję go w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Wtedy on się nie skleja. 6. Rozdziabujemy na patelni pomidory, aż się zrobi z nich papka i wymiesza się z mięsem. 7. Wtedy dodajemy koncentrat pomidorowy. Tyle(...)nowa mieszanka przypraw, którą sprawdzamy - Zioła dalmatyńskie z Kotanyi (ciekawa w smaku, pasuje nam). 9. Po przyprawieniu sos już jest gotowy. Teraz trzeba tylko poczekać na dogotowanie się makaronu do al dente:) Jeśli gotowy, odcedzamy i nakładamy na talerze! 10. Gotowe danie prezentuje się
dobra gospodyni dom wesołym czynioczkach. Koperek drobno posiekać. Na patelni smażymy wątróbkę, po zdjęciu z ognia solimy. Na drugiej patelni podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki, starte jabłko i wszystko dusimy kilka minut. Na koniec wlewamy śmietanę, posiekany koperek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Do sosu wrzucamy makaron i dokładnie łączymy razem. Na talerz wykładamy makaron połączony z sosem i układamy na wierzch wątróbkę
magiczna kuchnia Kasiłyżka mąki pszennej jasnej 2/3 szklanki mleka 100 gram makaronu 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki oregano 1 ząbek czosnku Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Czosnek obrać i posiekać drobno. Pomidora pokroić drobno. Zioła dodać do przecieru pomidorowego. Na patelni rozgrzać olej i dodać czosnek. Podsmażyć krótko i dodać pomidora. Skropić sokiem z cytryny. Po chwili zalać przecierem pomidorowym(...)mleka, aż konsystencja będzie trochę gęstsza od śmietany, a sos przy dłuższym gotowaniu nie będzie gęstniał bardziej. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Na talerz wyłożyć gęsty sos pomidorowy, makaron, beszamel. Na wierzch dodać starty ser żółty. marcelina
Czerwony Gupikmakaronu 1 garść posiekanego koperku 1 duża cebula 1 łyżka klarowanego masła sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w kosteczkę 1,5x1,5 cm. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać masło i lekko zeszklić cebulę, a następnie dodać mięso. Podsmażać ze wszystkich stron do momentu aż mięso będzie lekko
O kuchni z uczuciem