makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:238/561)

SPAGHETTI AGLIO, OLIO E PEPERONCINO - SPAGHETTI Z CZOSNKIEM, OLIWĄ I CHILI 134

chili 1 pęczek natki pietruszki sól do smaku do posypania: tarty parmezan  WYKONANIE: Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, po czym go odcedź. Obrany czosnek pokrój w plasterki, z papryczki wyjmij pestki i pokrój ją również w drobne kawałki. Oliwę rozgrzej na patelni, dodaj czosnek oraz papryczkę i smaż całość na niewielkim ogniu przez około 2-3 minuty

Słodko-Słony Świat Ilony
Spaghetti z wołowiny i warzyw 137

pokrojona     Dodatkowo: 3 ogórki kiszone do obsypania dania makaron Lu-bella ( wiecie jaki - nie muszę mówić ) połowę paczuszki    Krok 1 Ogórki kiszone myjemy i odcinamy końcówki z obu stron, kroimy drobno. Paprykę czerwoną myjemy wycinamy nasionka i kroimy drobno w kosteczkę. Przekładamy na gorącą patelnie polaną oliwą.Dodajemy czosnek sprasowany i smażymy pod przykryciem(...)podlewamy wodą po 15 minutach i dusimy koło 20 minut. Krok 2 Na drugiej patelni smażymy mięsko wieprzowe i wołowe oczywiście zmielone.Dodajemy sosik i doprawiamy bazylią i oregano,solą i pieprzem,dolewamy wodę i dusimy do miękkości.( Koło godziny dusiłam wszystko razem) Krok 3 Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i przepłukujemy pod bieżącą wodą .Makaron dodajemy do naszego sosu

Różowa kuchnia
Zapiekanka z mięsem z indyka! 214

bazylia, pietruszka, kolendra - sól, pieprz, chili - ser żółty - czosnek - oliwa z oliwek Na patelni usmaż mięso z oliwą z oliwek, czosnkiem i solą.  Dodaj połowę koncentratu pomidorowego i 150 ml wody. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą z oliwek.  Na dno ułóż mięso, przykryj płatami makaronu, na niego ułóż pomidorki i zioła, układamy kolejną warstwę z makaronu, mięsa i ziół

SMYKWKUCHNI
Łosoś w sosie winogronowy- jabłkowym 175

mozzarelli kubek tartego parmigiano reggiano oregano 1 op makaronu cavatappi Przygotowanie: wstawiamy wodę na makaron łososia oprószamy pieprzem, liskami tymianku, odstawiamy mozzarellę kroimy w drobną kostkę, wymieszać z oregano, pieprzem, dolać śmietanę jabłka obieramy, kroimy w ćwiarteczki, winogrona myjemy, kroimy na połóweczki na gorącej patelni z odrobiną oliwy podsmażamy jabłka, dosypujemy cukier, karmelizujemy,  dokładamy winogrona, zalewamy winem, doprawiamy tymiankiem

Luźna Kuchnia
Makaron w sosie mięsno dyniowym. 88

przecieru pomidorowego suszone zioła prowansalskie czy też bazylia bądź oregano ( ok. 1 łyżeczki) sól, pieprz, łyżeczka cukru 20 dag makaronu ( u mnie grube rurki) 2-3 łyżki oleju ok 2 - 3 łyżki tartego sera ( u mnie oscypek) Przygotowanie; Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebule i starty czosnek a także zioła. Smażymy aż cebula będzie szklista, następnie dodajemy(...)już dusimy aż nabierze odpowiedniej konsystencji. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku solą , pieprzem a także aby złagodzić nieco kwaśny smak pomidorów dodajemy około łyżeczki cukru. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy z sosem. Przed podaniem możemy posypać naszym ulubionym serem. Aby makaron nam się po ugotowaniu nie sklejał - do wody w której się

Radość kipiąca uśmiechem.
Penne w kremowym grzybowym sosie 119

pomidorów łyżeczka oliwy truflowej 2-3 łyżki oleju roślinnego puszka mleka kokosowego opakowanie 400-500 g makaronu ugotowanego z przepisem na opakowaniu Przygotowanie: Posiekaj cebulę i grzyby dosyć drobno, na mniej więcej kawałki tej samej wielkości. Rozgrzej zwykły olej na dużej głębokiej patelni lub w garnku i podsmaż cebulę przez około 3 minuty. Dodaj grzyby i gałkę muszkatołową. Smaż razem

greenscarf
Tagliatelle z sosem kurkowo-porowym na mleku kokosowym 99

125ml białego wytrawnego wina ½ puszki (ok.200ml) gęstego mleka kokosowego odrobina świeżo zmielonej gałki muszkatołowej 250g makaronu tagliatelle  Pory umyj, przekrój na pół i posiekaj w cienkie półplasterki. Kurki oczyść, dokładnie umyj i osusz – większe sztuki pokrój na mniejsze kawałki.  Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć pory oraz grzyby i duś na dużym ogniu około 5 minut, cały czas

Roślinna - blog wegański
ROLOWANA LAZANIA ZE SZPINAKIEM, RICOTTĄ I KARCZOCHAMI 115

parmezan, bazylię, paprykę i gałkę muszkatołową,.Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przygotować sos pomidorowy: na dużej patelni podsmażyć czosnek i cebulkę, dodać pomidory i chwilkę pogotować. Doprawić do smaku cukrem, ew. solą i zblendować na gładki sos. Na każdy kawałek makaronu nałożyć po sporej łyżce nadzienia, posypać tartą mozzarellą i odrobiną sosu pomidorowego. Zawinąć w roladki. Około 1 szkl

Pieguskowa Kuchnia
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem w sosie śmietanowym 100

smaku olej do smażenia Makaron ze szpinakiem i kurczakiem w sosie śmietanowym  Sposób przygotowania: Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody, tak aby nie był zbyt miękki.  Filet z kurczaka umyć, osuszyć oraz pokroić na nieduże kawałki.  Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażyć, należy jednak uważać aby się nie przypalił. Wrzucić kurczaka

Pani domowa
Makaron z sosem serowym, gruszką i boczkiem 170

tłustego mleka 1 łyżka mąki garść migdał w płatkach szczypta gałki muszkatołowej szczypta pieprzu KROK1: Makaron ugotować w osolonej wodzie  Gruszkę obrać ze skórki, pokroić w kostkę  Boczek oraz ser pleśniowy pokroić w kostkę KROK 2: Na suchej patelni podprażyć migdały, odłożyć Na tej samej patelni, bez użycia tłuszczu podsmażyć boczek KROK 3: Do rondelka wlać mleko oraz(...)szklance z 2 łyżkami wody lub mleka rozprowadzić łyżkę mąki, rozprowadzić w sosie i jeszcze chwilę gotować KROK 4: Do gorącego sosu dodać gruszkę oraz podsmażony boczek Ugotowany makaron odcedzić, dodać do sosu i dokładnie wymieszać Gotowy makaron posypać migdałami bezpośrednio na talerzach SMACZNEGO!!! Ilość: 2 osoby Koszt

smacznieinatemat
Warzywa z woka w orzechowym sosie 82

koncentratu pomidorowego 1 łyżka octu balsamicznego łyżeczka soli i pieprzu 200 ml wody Przygotowanie: Makaron ugotować, a w między czasie wymieszać na gładka masę wszystkie składniki na sos. Paprykę pokroić w cienkie paski a marchewkę w cieniutkie półplasterki. Do woka (może być też oczywiście zwykła patelnia) wlać 2 łyżki oleju i bardzo mocno podgrzać, wrzucić zmiażdżone ząbki czosnku, marchew

greenscarf
spaghetti z klopsikami 161

ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki oliwy lub oleju sól, pieprz ok. 300 g makaronu Spaghetti Lubella 70 g sera Grana Padano lub dowolnie inny, ulubiony wykonanie: Cebulę oraz czosnek obieram, kroimy w drobną kostkę. Przekładamy na tą samą patelnię co były smażone klopsiki. Podsmażamy, aż cebula będzie zeszklona. Dodajemy przecier lub pokrojone w kosteczkę pomidory. Doprawiamy solą oraz pieprzem

Domowy Smak Jedzenia
Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem 152

świeżego 3 ząbki czosnku sól pieprz do smaku WYKONANIE Zamrożony szpinak jest już rozdrobniony więc wrzucamy na patelnię i na lekkim ogniu doprowadzamy do rozmrożenia i odparowania wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól , pieprz. Tutaj doprawiamy do takiego smaku , jaki lubimy. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzamy. Mieszamy razem ze szpinakiem. Danie gotowe do spożycia. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Pieczone warzywa z makaronem z pesto bazyliowym 126

świeżo zmielony pieprz Składniki – pesto: bazylia – 1 doniczka 2 ząbki czosnku 1 łyżki płatków migdałowych zarumienionych na suchej patelni 1 czubata łyżka tartego parmezanu 1/4 szklanki oliwy z oliwek sól himalajska i świeżo zmielony pieprz + dodatkowo: ulubiony makaron Wykonanie: Piekarnik rozgrzej do 200 C. Warzywa umyj i pokrój – paprykę na małe kawałki, cukinię i cebulę w półplasterki

Moja pasja smaku
Brokułowo - kurczakowo - pieczarkowy makaron w śmietanie 108

bardziej, że w dom mam trzech mężczyzn i potrzebują zjeść a uwielbiają wszelkiego typu makarony. Zakupy: - paczka makaronu ( ja kupiłam wstążki) - pierś z kurczaka - świeży brokuł - puszka kukurydzy - pieczarki - śmietana - sól, pieprz do smaku Przygotowaie: Kurczaka myję i podsmażam na patelni z odrobinką soli. Brokuł myję, kroję i gotuję ale tak żeby był chrupki w zębach czyli na półtwardo(...)tego później dokładam kurczaka, brokuł (podgotowany) i kukurydzę. Gdy wszystko już będzie sobie pyrkało dodaję śmietanę tak prosto z kubka i doprawiam do smaku. W drugim garnku gotuję makaron. Gdy wszystko już będzie gotowe makaron podgrzewam na pateni i dodaję do tego sos z garnka i mieszam razem. Smacznego

Tanio smacznie i prosto