świeża natka pietruszki i koperku - szczypta suszonej bazylii - świeżo zmielony pieprz - olej rzepakowy Wykonanie: Rozgrzewamy patelnię z olejem, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Smażymy przez chwilę i od razu wrzucamy odsączonego tuńczyka z puszki oraz passatę pomidorową. Mieszamy sos, przyprawiamy i łączymy z ugotowanym makaronem. Każdą porcję posypujemy sporą ilością posiekanej natki pietruszki i koperku. Smacznego function load(url, callback
dom-agi.plśmietany, 2 trójkąciki serka topionego śmietankowego, 1 kostka drobiowa, 2 łyżki wody. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju, na al dente. Filet płuczemy i kroimy w cienkie plastry, smarujemy musztardą i grillujemy (tradycyjnie na grillu lub patelni). Doprawiamy solą i pieprzem. Kiełki prażymy na gorącej patelni z dodatkiem 1 łyżki oliwy
Moniki Smakołykiczosnku Sok z połowy cytryny Pół kieliszka białego wina Oliwa z oliwek Sól, pieprz, imbir, kolendra Przygotowanie Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, aż będzie al dente. Krewetki marynujemy w oliwie z oliwek, soli, pieprzu i soku z połowy cytryny. Rozgrzewamy patelnie i rozpuszczamy połowę masła z dodatkiem oliwy z oliwek. Wrzucamy posiekaną szalotkę i smażymy, aż się zeszkli. Następnie(...)kolendrę i smażymy okoły minuty. Wlewamy białe wino i gotujemy, aż alkohol wyparuje pozostawiając przyjemny posmak. Pod koniec dodajemy i rozpuszczamy masło, aby troszkę zagęścić sos. Wrzucamy wcześniej ugotowany makaron, mieszamy i gotowe. Podajemy ze świeżo startym parmezanem i szczypiorkiem. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 1 060,6 kcal Białko: 68,4 g Tłuszcze: 37,8 g Węglowodany
ale Pyszniepierś z kurczak 1 cebula 3 ząbki czosnku śmietana 18% sól pieprz ziołowy klarowane masło Dodatkowo: ugotowany makaron Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę. Posypujemy solą, pieprzem ziołowym i odstawiamy w chłodne miejsce na około 1h. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną cebulę, czosnek i chwilę smażymy. Następnie dodajemy kawałki kurczaka i smażymy, aż mięso będzie miękkie(...)smaki możemy do sosu dodać jeszcze ząbek lub dwa czosnku przeciśniętego przez praskę. Do gotowego sosu przekładamy usmażone mięso. Podgrzewamy całość chwilę, aby smaki wzajemnie przeszły. Dodajemy ugotowany wcześniej makaron. Mieszamy, aby nasz sos dokładnie go oblepił
Walijskie Pichceniecebule 2 ząbki czosnku 400 g szpinaku mrożonego rozdrobionego 5 łyżek śmietany 30% 400 g makaronu kokardki 150 g sera pleśniowego sól, pieprz Wykonanie: Boczek wędzony kroimy w kostkę. Gdy jest bardzo przerośnięty tłuszczem to odcinamy ten tłuszcz. Boczek wrzucamy na patelnię bez tłuszczu i smażymy go. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię do boczku. Smażymy
Kuchnia MagdaLenydodajemy przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek - dokładnie ze sobą mieszamy. Tak przygotowany sos przelewamy na patelnię do mięsa, podgrzewamy do momentu aż wyparuje woda z pomidorów i sos będzie miał dobrą, gęstą konsystencję. Do naczyń do lasagne wykładamy: warstwę sosu, płat makaronu, następną warstwę sosu, ser, płat makaronu, sos, ser (powtarzamy do momentu aż nam się skończy sos. Lazanię
Moje-pitraszeniepieprz papryka ostra w proszku cukier 300 g makaronu (u mnie muszelki) Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Młodą cukinię myjemy i kroimy w kostkę (jeśli mamy cukinię wyrośniętą, to najpierw ją obieramy i wycinamy gąbczaste wnętrze). Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej pokrojony w plasterki czosnek (nie dłużej niż 1 minutę). Dodajemy cukinię
Rozpustne gotowanieSKŁADNIKI: 400 g mięsa mielonego wołowego 150 g makaronu chińskiego 250 ml przecieru pomidorowego 100 ml wody 10 dag sera tartego żółtego 1 Marchewka 20 dag ananasa z puszki Przyprawy:sól i pieprz, czosnek, papryka czerwona PRZYGOTOWANIE: Na rozgrzaną patelnię wykładam mięso mielone. Smażę. Dodaję przyprawy. Międzyczasie marchewkę obieram i kroję w cienkie słupki. Ananasa w puszce kroję
Gotowanie Patkigroszku 2 łyżki oleju rzepakowego 3-4 łyżki domowego zielonego curry 500 g makaronu ryżowego tagliatele Przygotowanie: Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w słupki. Obraną i umytą marchewkę oskrobać na wstążki. To co pozostanie pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w piórka. Rozgrzać wok (lub patelnię), wlać olej, wrzucić paseczki marchewki, chwilę smażyć. Następnie dodać paprykę i cebulę. Smażyć kolejne
Moja Delicjaczosnku skórka starta z 1 cytryny 400 g śmietany 30% bardzo mały pęczek pietruszki 350 g makaronu kokardki sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Cebulę obrać i pokroić bardzo drobno. Krewetki i kalmary przyprawić solą i pieprzem. Masło rozpuścić w dużej brytfannie lub głębokiej patelni. Dodać kalmary, krewetki, cebulę, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać i smażyć około 7 minut
Passions hobbies lifemarchewka 1/2 czerwonej cebuli 1 ząbek czosnku odrobina oleju do smażenia sól, pieprz posiekana zielona pietruszka Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić. Marchewkę obrać, przekroić na pół, następnie w paski i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelnię wylać odrobinę oleju. Dodać marchewkę. Smażyć na średnim ogniu. Gdy marchewka lekko zmięknie to dodać cebulkę
Ugotowaćbiała cebula 3 ząbki czosnku kubek śmietany 18% pęczek posiekanej pietruszki sól, pieprz, białe wino, parmezan Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Sparzone krewetki obieramy z pancerzyków, obcinamy łepki i ogonki. Cebulę, kroimy w kosteczkę, szklimy na patelni z masłem po czym dodajemy obrane krewetki, wyciskamy przez praskę czosnek. Wszystko razem smażymy aż do momentu zarumienienia się
MarciochaKucharzySkładniki (na 3-4 porcje): - pół opakowania makaronu spaghetti - 250 g mrożonych muli - 20 krewetek - 100 g pecorino romano (może być także parmezan) - mała śmietanka 30% - pęczek pietruszki - łyżeczka sosu rybnego - średnia cebula - 3 ząbki czosnku - sól, pieprz - masło do smażenia Posiekaną drobno cebulę szklę w rondlu na łyżce masła, następnie dodaję rozmrożone mule, sos rybny i duszę pod przykryciem(...)strony po 2 minuty. Następnie dodaję do sosu starty na drobnych oczkach ser, posiekaną tatkę pietruszki i zawartość patelni łącznie z pozostałym masłem i czosnkiem. Doprawiam solą i pieprzem (głównie pieprzem, słony smak zawdzięczamy serowi). Podaję z ugotowanym al'dente makaronem. Smacznego
Cook&Lovepłaskiej łyżeczki curry duża szczypta ostrej papryki sól i pieprz do smaku W czasie przygotowywania sosu dyniowego gotujemy makaron. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dynię kroimy w niewielką kostkę. Filety z indyka kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i szklimy na nim cebulę soląc ją odrobinę. Dodajemy czosnek. Po minucie do cebuli dodajemy(...)dyni bulionu może być potrzebne mniej lub więcej. Dodajemy też curry, ostrą paprykę, pieprz i sól. Przez około 10 minut dynię dusimy na bulionie. W tym czasie na osobnej patelni na oleju krótko podsmażamy indyka na dużym ogniu, by nabrał ładnego koloru, a jednocześnie pozostał soczysty. Kiedy dynia będzie na tyle miękka, że da się ją rozgnieść widelcem, dodajemy
Trzeci talerzoregano (suszone) sól i pieprz do smaku świeża bazylia (lub szczypta suszonej) świeża zielona pietruszka 1 seler naciowy makaron do Spaghetti opcjonalnie tarty ser (parmezan) do posypania Przygotowanie: Obieramy i drobno kroimy cebulę, czosnek i marchewkę. Cebulę i czosnek podsmażamy na patelni. Dodajemy mięso mielone. Następnie naszą pokrojoną marchewkę. Wszystko razem smażymy przez chwilę. Następnie zmniejszamy moc palnika. Dodajemy pomidory(...)dusimy pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie przyprawiamy solą, pieprzem, oregano, dorzucamy pokrojoną bazylię (lub szczyptę suszonej) oraz pokrojoną zieloną pietruszkę. Jeszcze przez chwilę gotujemy, mieszając. Przygotowujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Podajemy na talerze. Wierzch można posypać tartym parmezanem lub przystroić pietruszką. Smacznego
Słodkie okruszki