Piątek: Kurczak po toskańsku w kremowym sosie

Piątek: Kurczak po toskańsku w kremowym sosie

Piątek: Kurczak po toskańsku w kremowym sosie

Wystarczy sześć składników, żeby zrobić danie, które smakuje jak zamówione w restauracji. A jest przy tym niewiarygodnie proste do przygotowania. Czas : 40 minut Liczba porcji : 2 Kurczaka po toskańsku można zrobić na dwa sposoby: szybszy i wolniejszy. W pierwszym przypadku danie jest gotowe w 20 minut. W drugim trzeba dwa razy więcej czasu. Wszystko zależy od rodzaju mięsa jakiego użyjemy: czy będą to filety czy udka. Piersi oczywiście smażą się krócej, za to nogi, wymagające więcej cierpliwości, mają więc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, sosy, udka , mięso, tarta, makaron, ryż, makarony, twaróg, sos pomidorowy, piersi, szaszłyki, szpinak, pierś, malinowe, kasza, kurczak z makaronem, kurczak z ryżem, dania z kurczakiem, udka z kurczaka, kurczak z czosnkiem, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, dania z makaronem, filet z kurczaka, makaron z patelni, ryż smażony, dania z piersi kurczaka, pierś z kurczaka, pierś kurczaka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.