makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:246/561)

Zapiekany makaron penne z bazyliowym sosem pomidorowymi mozzarellą 260

liści bazylii 1 płaska łyżeczka cukru sól i pieprz do smaku 2 kulki mozzarelli 300 g makaronu penne Wykonanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę, solimy i podsmażamy na 5 łyżkach oliwy. Cebula powinna się zeszklić. Cebulę odgarniamy na bok i bezpośrednio na patelnię dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażamy go 2-3 minuty. Dodajemy pokrojone i obrane ze skórki

Smak mojego domu
Coconut adventure 160

szybko nalezy je wyjac i ochlodzic. Po ostudzeniu zdjac ogonki i obrac. Zagotować wodę, zalać makaron w misce i odstawic na ok 4-5 min. Co chwilke pomieszać. Cebulę oraz czosnek pokroić drobno i wyłozyć na rozgrzany olej kokosowy na głębokiej patelni. Pokroić drobno i dodać do smażenia. Do lekko zarumienionej cebulki dodać pokrojona w kostkę lososia oraz krewetki. Podsmażyć

Lajtkraft food intolerance
Spaghetti z makaronem z cukinii, czyli zoodles bolognese 206

patelni podsmażamy cebulkę, dodajemy czosnek. 2. Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy, a następnie wrzucamy na patelnię.Dodajemy pokrojone pomidory i dusimy do momentu aż z pomidorów zrobi się sos. Doprawiamy do smaku. 3. Cukinię myjemy i obieramy specjalną obieraczką, aby uzyskać "makaron". Obieramy warzywo wzdłuż, do momentu pojawienia się pestek. Środek z pestkami możemy skroić i dorzucić do sosu

two broke sisters
Wyśmienite spaghetti bolognese. 212

świeżej bazylii  100 ml czerwonego, wytrawnego wina  sól biały pieprz niewielka ilość gałki muszkatołowej Makaron spaghetti gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek (ok. 10 ml), następnie przelewamy go zimną wodą. Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek (ok. 25 ml). Mięso mielone smażymy na patelni (mięso musi być dobrze przysmażone). 2 ząbki czosnku drobno(...)ciągle wyczuwalne kawałki warzyw). Zmiksowane warzywa dodajemy do mięsa. Smażymy jeszcze około 5-6 minut. 2-3 ząbki czosnku siekamy. Mięso przekładamy z patelni do naczynia żaroodpornego. Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek (ok. 25-30 ml), szklimy pokrojoną cebulę i czosnek. Do zeszklonej cebuli i czosnku dodajemy warzywa z mięsem. Podduszamy chwilę, podlewamy czerwonym winem i podduszamy do momentu

Brzuszki Łakomczuszki
Spaghetti inne niż wszystkie według Gordona Ramsay'a 671

Marchewkę ścieramy na tarce, cebulę kroimy w drobną kostkę. Smażymy kilka minut na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawiamy suszonym oregano. Całość mieszamy. Do całości dodajemy mięso mielone, które mieszamy z warzywami, a następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy solą i pieprzem ( dodałam jeszcze 2 łyżki cukru dla osłodzenia :). Krótko smażymy, a następnie dolewamy(...)które odparowujemy. Dodajemy pomidory z puszki i gotujemy jeszcze kilka minut. Wyłączamy gaz i odstawiamy sos na około 5 minut, po tym czasie dolewamy mleko i mieszamy. Podajemy z makaronem i posypujemy startym serem :) SMACZNEGO!  Przepis znalazłam na blogu http://szefowa-kuchni.blogspot.com

Kredowe Menu
Makaron spaghetti w sosie kukurydzianym (na bazie remulady duńskiej) 115

łyżki posiekanej pory około 1/3 łyżki oliwy z oliwek makaron spaghetti Przygotowanie Kukurydzę odsączamy i przekładamy do misy blendera. Dodajemy jogurt oraz 2 łyżki remulady duńskiej. Następnie doprawiamy solą i pieprzem (około 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu i szczypta soli). Wszystko miksujemy, aż uzyskamy konsystencję gęstego sosu. Na patelnię wlewamy(...)odrobinę oliwy z oliwek i ustawiamy gaz na minimalny. Przygotowany sos przekładamy na patelnię, ciągle mieszając dodajemy 4 łyżeczki śmietanki 10%. Nasz sos ma się jedynie podgrzać. Podczas podgrzewania próbujemy, jeśli uznamy, że sos jest mało doprawiony możemy dodać jeszcze odrobinę soli i pieprzu. Ugotowany makaron spaghetti nakładamy na talerze. Na wierzch nakładamy odpowiednią ilość kukurydzianego sosu. Posypujemy całość posiekanym

Słodkie okruszki
Makaron z cukinią i patisonami 105

ugotowany makaron (porcja dla jednej osoby) cukinia ok 10 cm 4-5 małych patisonów 4 pieczarki 1/4 cebuli 1 ząbek czosnku sól pieprz pieprz ziołowy olej natka pietruszki świeża bazylia  ewent oregano Na patelnię wlać 2 łyżki oleju, wkroić cebulę, dodać posiekany czosnek. Następnie, pokrojoną na plasterki cukinię , patisony przekroić na pół lub drobniej jeśli są większe oraz pokrojone

Gotowanie jest łatwe
Spaghetti z sosem kukurydzianym na bazie remulady duńskiej 183

łyżki posiekanej pory około 1/3 łyżki oliwy z oliwek makaron spaghetti Przygotowanie: Kukurydzę odsączamy i przekładamy do misy blendera. Dodajemy jogurt oraz 2 łyżki remulady duńskiej. Następnie doprawiamy solą i pieprzem (około 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu i szczypta soli). Wszystko miksujemy, aż uzyskamy konsystencję gęstego sosu. Na patelnię wlewamy(...)odrobinę oliwy z oliwek i ustawiamy gaz na minimalny. Przygotowany sos przekładamy na patelnię, ciągle mieszając dodajemy 4 łyżeczki śmietanki 10%. Nasz sos ma się jedynie podgrzać. Podczas podgrzewania próbujemy, jeśli uznamy, że sos jest mało doprawiony możemy dodać jeszcze odrobinę soli i pieprzu. Ugotowany makaron spaghetti nakładamy na talerze. Na wierzch nakładamy odpowiednią ilość kukurydzianego sosu. Posypujemy całość posiekanym

Słodkie okruszki
Zapiekanka makaronowa z cukinią i fasolą 195

czerwonej fasoli  curry  pieprz  sól   opcjonalnie ser żółty PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować aldente w osolonej wodzie, wg przepisu na opakowaniu. Cebule obrać i pokroić w kostkę, cukinie umyć, odciąć końce i pokroić w kostkę. Pomidorki pokroić na małe kawałki i podsmażyć na patelni. Można dodać łyżeczkę oleju z pomidorów. Dodajemy cebulę i cukinię i doprawiamy solą, pieprzem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Spaghetti pangrattato 234

Spaghetti pangrattato to makaron z chrupiącymi okruszkami chleba lub bułką tartą. Danie jest przykładem tego, że wystarczy kilka prostych składników, aby uzyskać zaskakujący efekt. Polecam Składniki: 300 g spaghetti 1 szklanka okruszków chleba (czerstwy chleb rozdrobniony malakserem lub bardzo drobno pokrojony) 1/2 łyżeczki suszonej papryczki chilli 3 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki skórka(...)cytryny sok z 1/2 cytryny oliwa z oliwek (około 4 łyżek) starty parmezan sól, pieprz Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek i wrzucamy okruszki chleba, czosnek i chilli. Smażymy do uzyskania złotego koloru. Dodajemy ugotowany al dente makaron, startą skórkę i sok z cytryny, drobno posiekaną natkę pietruszki i 2 łyżki oliwy. Mieszamy i doprawiamy solą

Oryginalny smak
Stogonow z mięsa wieprzowego z kilku składników, 122

patelni musi się połączyć, co utworzy później pyszny sos. Wylać wszystko z patelni na cebulkę, zamknąć naczynie i piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez godzinę. Gdyby mięso było jeszcze twarde to trochę przedłużyć czas pieczenia. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ziemniakami, ryżem, makaronem lub kaszą. Wybór należy do Was. To było naprawdę dobre. Jeśli macie

Kuchnia Pokoleń
Spaghetti Bolognese ze świeżą bazylią 184

praskę i tymianek. Smażymy do zeszklenia cebuli. Następnie wrzucamy mięso, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą. Smażymy 5 minut. 3. Na patelnię z mięsem wlewamy sos i dodajemy posiekaną bazylię. Smażymy/gotujemy na średnim ogniu ok. 10 minut. Podajemy z makaronem spaghetti

My Culinary Art
Kurki w śmietanie z makaronem 99

makaron ugotowany (najlepiej domowy) ok 300 g 100 g kurek pół cebuli 150 ml śmietany kremówki 1 łyżka masła sól pieprz ziołowy staropolski 1 ząbek czosnku natka pietruszki  świeża bazylia Na patelnię włożyć masło, dodać posiekaną cebulę i czosnek, chwilę przysmażyć po czym dodać umyte i pokrojone kurki. Smażyć kilka minut aż zaczną się miejscami przyrumieniać. Dodać śmietanę

Gotowanie jest łatwe
Kacze nogi ze śliwkami - trochę Azji w wolnowarze 215

łyżeczki zmielonego ziela angielskiego 4 gwiazdki anyżu 375 g czerwonych śliwek, pokrojonych w ćwiartki (pestki wyrzucić ) ryż lub makaron do podania przygotowanie rozgrzać wolnowar zgodnie z instrukcją. Nogi kacze umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, skórkę ponacinać na krzyż. Na lekko rozgrzaną patelnię położyć nogi skórą do dołu, smażyć aż zacznie wytapiać się z nich tłuszcz. Zwiększyć ogień i dobrze obsmażyć nogi(...)wszystkich stron, tak aby ładnie się zbrązowiły. Przełożyć obsmażone nogi do misy wolnowaru. Z patelni odlać nadmiar tłuszczu, pozostawiając łyżkę lub dwie, dodać cebulę i mieszając, smażyć ok 5 min aż zacznie się brązowić. Posypać mąką i stopniowo dodawać bulion, cały czas mieszając, aby dobrze rozprowadzić mąkę. Dodać pozostałe składniki, poza śliwkami. Zagotować, mieszając. Przelać sos do mięsa

Stare Gary