smaku sól pieprz 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczka carry 1. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. 2. Mięso drobiowe kroimy na cienkie małe plastry i obsmażamy na oleju, przyprawiamy solą, pieprzem i carry, podałam 1/2 łyżeczki ale i więcej można sypnąć jeśli lubicie. 3. Na głębokiej patelni obsmażamy drobno pokrojoną cebulę, następnie dodajemy kurki, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy
Apetyczna babeczkamożna pominąć - sól i świeżo mielony pieprz (u mnie kolorowy) - chili z młynka do smaku (nie trzeba) Dodatkowo: - ulubiony makaron (u mnie orkiszowe świderki) - starty na tarce lub pokrojony w wiórki parmezan lub inny ser dojrzewający np.grana padano Na głębokiej patelni rozgrzać olej kokosowy i podsmażyć pokrojony w drobną kostkę boczek, dorzucić pokrojone w kostkę cebule i podsmażyć (do miękkości(...)pieprzem, można także dodać chili (gdy preferujemy bardziej pikantne dania). Co jakiś czas pokrywkę zdjąć, a zawartość garnka przemieszać. Pod koniec dodać suszone zioła, gdy dodajemy. Podawać z ulubionym makaronem i wiórkami parmezanu lub sera grana padano. Smacznego
Smaczne Zdrowesuper smaczne, doskonałe na szybki obiad lub ciepłą obiadokolację. Polecam :) Składniki - 250 gram makaronu spaghetti - 2 piersi z kurczaka - 250 g mrożonego szpinaku - mała cebula - kilka suszonych pomidorów - 1 szklanka bulionu/rosołu - 1 duży ząbek czosnku - sól, pieprz do smaku - olej Wykonanie Szpinak rozmrażam na małej patelni z odrobina gorącej wody, dodaje do niego rozgnieciony ząbek czosnku, sól i pieprz(...)całość smażę aż mięso straci różowy kolor. Do zawartości patelni dodaję pokrojone w paseczki suszone pomidory i dolewam szklankę bulionu. Całość duszę na wolnym ogniu ok. 10 minut. Pod koniec duszenia dodaję wcześniej przygotowany szpinak. Mieszam, gotuję jeszcze ok. 2 minutki do połączenia składników, w razie potrzeby doprawiam do smaku. Makaron gotuję w/g przepisu na opakowaniu, odcedzam, wykładam na talerze
Kuchnia z widokiem na ogródminut). Pomidory sparzam, obieram ze skórki, drobno siekam. Czosnek siekam, dodaję na patelnię wraz z pomidorami i przyprawami. Gotuję, aż odparuję nadmiar płynu. Dodaję pokrojony w kostkę ser, mieszam sos do momentu jego rozpuszczenia. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Powstały sos mieszam dokładnie z makaronem, wykładam na talerze, posypuję świeżym oregano
JejKuchniaproste rozwiązania. Taka jest właśnie moja chińszczyzna: kurczak, chińska mieszanka warzyw i makaron. Składniki: pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka mieszanka chińska (mrożona) łyżka ciemnego sosu sojowego łyżeczka octu ryżowego szczypta chilli pieprz Wykonanie: 1. Kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą, wymieszać i podsmażyć na patelni. 2. Na drugiej patelni przygotować mieszankę chińską według przepisu na opakowaniu. Gdy warzywa będą
Pasja Smakumuszkatołowa 2 łyżki oleju Przygotowanie; Filet z kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić na patelnie z 2 łyżkami oleju. Doprawić do smaku przyprawą do gyrosa i smażyć do miękkości. Brokuł oczyścić i ugotować al dente (3-4 minuty) Do foremki na spód wyłożyć ugotowany makaron. Na nim poukładać różyczki brokułu oraz wyłożyć mięso. Do garnka o grubym dnie wlewamy
Radość kipiąca uśmiechem.małe cebule (użyłam szalotki) 3 ząbki czosnku papryka ostra, papryka słodka, pieprz, sól zioła: tymianek, bazylia, oregano makaron Przygotowanie: Cebule i czosnek obieramy, myjemy. Cebule kroimy w kostke, a czosnek przeciskamy przez praskę lub bardzo drobno siekamy. Następnie na rozgrzaną patelnie z oliwą wrzucamy cebulę i czosnek i smażymy, aż się zeszkli. Na patelnię do cebuli i czosnku wrzucamy mięso(...)około 15 minut na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając. Na koniec próbujemy i doprawiamy do smaku tymiankiem oregano, bazylią, solą i pieprzem. A w drugim garnku gotujemy makaron do spaghetti według przepisu na opakowaniu. I gotowe :) Smacznego
Gotuj z Mąkąłyżeczki oleju sezamowego Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnie wlać 1-2 łyżki oleju i obsmażyć krótko mięso. W miseczce wymieszać wszystkie składniki sosu i wlać do kurczaka. Smażyć, aż sos się zredukuje i zgęstnieje. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Do miseczki nałożyć porcję makaronu, dodać kurczaka w sosie sriracha, posypać
Pieguskowa Kuchniałyżeczki oleju sezamowego Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnie wlać 1-2 łyżki oleju i obsmażyć krótko mięso. W miseczce wymieszać wszystkie składniki sosu i wlać do kurczaka. Smażyć, aż sos się zredukuje i zgęstnieje. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Do miseczki nałożyć porcję makaronu, dodać kurczaka w sosie sriracha, posypać
Pieguskowa Kuchniaoleju, jednak zabrakło tym razem. Możesz do całości dołożyć mięso, najlepiej filet z kurczaka, jeśli chcesz uzyskać bardziej treściwe danie. Dodatkowo możesz również wymieszać z cukinią ugotowany wcześniej makaron spaghetti. Wykonanie: Jeśli nie posiadasz spiralnej krajalnicy lub mandoliny, najprościej będzie pokroić cukinię w cienkie plastry i następnie na małe niteczki. Najlepiej sprawdzi się temperówka do krojenia warzyw julienne(...)drobiem w roli głównej. Jeśli robisz wersję z makaronem - dodaj go na koniec do całości, wymieszaj. Jeśli z kurczakiem - usmaż najpierw kurczaka na oliwie z pomidorów z kilkoma gałązkami tymianku, na koniec dopraw go solą i pieprzem, odłóż go na talerzyk a tymianek wyrzuć. Na tej samej patelni podsmaż pozostałe składniki. Na koniec dodaj do całości usmażonego wcześniej kurczaka
Garniec Magaliełyżeczka przyprawy do mięsa mielonego; 100 g startej mozzarelli; 2 łyżki startego parmezanu; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić cebulę i podsmażyć. Do podsmażonej cebuli dodać mięso mielone oraz przyprawę do mięsa mielonego i podsmażać(...)oregano, bazylię, słodką i ostrą paprykę, i jeszcze całość przez chwilę podsmażać. Na koniec sos mięsno-pomidorowy doprawić solą i pieprzem do smaku. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć 1/2 makaronu, na makaron wylać sos z mięsem, sos przykryć pozostałym makaronem i oprószyć po wierzchu startą mozzarellą i parmezanem. Zapiekankę (bez przykrycia) wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna
Gospodyni Miejskazawierającej oprócz ryżu soczewicę, suszoną marchewkę i groszek oraz makaron vermicelli i bazylię, możesz jednak wykorzystać dowolną inną ulubioną mieszankę i zioła. Jeśli jest ona w torebkach do gotowania, po prostu rozetnij torebkę, a suchą mieszankę wsyp na patelnię. Posól, […] Artykuł Papryka faszerowana na szybko – fit przepis
Patchworkłyżki śmietany 18% sól pieprz makaron penne parmezan tarty w piórka do podania Makaron gotujemy w osolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu. W drugim garnku z osoloną wodą gotujemy zielone szparagi według instrukcji podanej tutaj: http://www.mojaqchnia.pl/ugotowac-zielone-szparagi/ Na dużą głęboką patelnię wykładamy masło, czekamy aż się rozpuści, dodajemy pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka. Chwilę smażymy
MojaQchnia.plśmietanki wsypać lekko roztarty szafran. Wymieszać i odstawić na kilka minut, aż szafran puści kolor. Makaron ugotować al dente, odcedzić. Łososia przekroić na pół, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Doprawić solą, rozgniecionym czerwonym pieprzem (tylko od strony mięsa) i skropić sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i położyć łososia skórą do dołu. Smażyć przez 5 minut, następnie przewrócić(...)patelni nie myć). Na patelnię po łososiu wrzucić startą na dużych oczkach cukinię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilkę podsmażać (około 1 minuty). Następnie wlać obie śmietany i 1 łyżkę soku z cytryny. Gotować na małym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawić solą i roztartym czerwonym pieprzem. Dodać rozdrobnionego łososia i ugotowany al dente makaron. Delikatnie wszystko wymieszać. Smacznego
Oryginalny smakzależności od ich wielkości. Paprykę kroimy w małe kawałki, kostki lub paski. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulkę z papryką, doprawiamy solą. Następnie dodajemy kapustę i przesmażamy 2 min. Kolejno dodajemy rzodkiewkę i podgrzewamy 1 min, delikatnie mieszając. Do warzyw dodajemy makaron, doprawiamy, solą, pieprzem i garam masala. Całość mieszamy. Podajemy z kiełkami, szczypiorkiem
Moniki Smakołyki