sera żółtego 150 ml wody 1 jajko 5 ząbków czosnku Sól, pieprz Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Kurczaka kroimy w drobne kawałki, przyprawiamy i smażymy. W tym samym czasie obieramy pieczarki, kroimy na plasterki, cebulkę w kosteczkę i smażymy razem na patelni. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy do niego wyciśnięty czosnek, a potem szpinak
Podróż w kulinariakawałeczki. Rada: te w całości suszyć się będą ok. 45 min, lepiej użyć tych w plasterkach jeśli mamy mniej czasu. Można przygotować większą ilość i wykorzystać do innych dań. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy (solimy mniej niż zwykle). W tym samym czasie przygotowujemy chipsy z mięty. Listki mięty płuczemy i suszymy papierowym ręcznikiem(...)łyżką cedzakową. Od razu przekładamy na ręcznik papierowy, żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Na dużej patelni rozgrzewamy ok. 2 łyżki oleju i podsmażamy na nim pokrojony w kostkę czosnek (nie można za mocno go przypiec,bo będzie gorzki smak) . Dodajemy ugotowany makaron, całość mieszamy i doprawiamy pieprzem. Makaron porcjami przekładamy na talerze, dodajemy mozzarelle podzieloną na kawałki, posypujemy
Moniki Smakołykismaku zioła prowansalskie według uznania 2 łyżeczki czubrycy białej 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 25 dag makaronu rurki sól do gotowania gorąca woda Wykonanie: 1. Szpinak rozmrażamy i odciskamy z nadmiaru wody. Czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Na głębokiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy czosnek i chwilę przesmażamy często mieszając i uważając, żeby za mocno(...)płuczemy i dokładnie osuszamy, kroimy w paseczki i obtaczamy w przyprawie do kurczaka, następnie smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia. Gotowy przekładamy do szpinaku i mieszamy. 3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy, gorący przekładamy do szpinaku i dokładnie mieszamy. 4. Podajemy i smacznego życzę
Izabelawkuchnimargaryny Ok.1 łyżeczka natki pietruszki 400 ml śmietany kremówki Sól, pieprz Gotowy sos można podawać z makaronem, pieczywem, ziemniaczkami lub kaszą- w zależności od tego jak lubicie :) Pieczarki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w plasterki. Kiełbasę i cebulę kroimy w kosteczki. Na patelni rozpuszczamy margarynę i wrzucamy pieczarki. Smażymy na wolnym ogniu co pewien czas mieszając. Po około(...)minut, wówczas ze śmietanki powstanie gęstawy sosik. Na koniec całość przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, oraz pietruszką, która sprawia, że pieczarki stają się jeszcze lepsze :) Moja wersja z makaronem wstążkowym :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google_ad_height = 250; var linkwithin_site
Smakowy Rajtopionego 1 szklanka wody Sól Pieprz Liść lubczyku Słodka czerwona papryka 1 szklanka makaronu penne razowego Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka. Pieczarki kroimy w plastry. Brokuł dzielimy na małe różyczki. Szczypiorek i natkę pietruszki siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy kurczaka i przesmażamy. Gdy mięso zmieni kolor dodajemy pieczarki, brokuł oraz
VioletoweKucharzeniewięc makaron, który sprawdzi się w każdej sytuacji. Do przygotowania dania użyłam typowo jesienną dynię, Dynia ma małą ilość kalorii a także jest bogata w witaminy i mikroelementy. 300 g makaronu spaghetti Lubella 300 g dyni 100 g szynki parmeńskiej 1 ząbek czosnku 70 g masła 50 g parmezanu 1 papryczka chilli 1 szt cytryny sól(...)opakowaniu. Po zblanszowaniu pomidora ucinamy jego górę i wydrążamy środek. Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem. Dynie kroimy w kostkę i dusimy ok 4 minut. Czosnek kroimy, chilli siekamy, szynkę parmeńską kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do dyni oraz przyprawiamy szałwią. Do dyni dodajemy ugotowany makaron Pomidory faszerujemy makaronem. Przyprawiamy solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Posypujemy startym serem
Kuchnia w oparachmała chili pęczek pietruszki 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy 200g makaronu tagliatelle sól świeżo mielony pieprz Krewetki oczyścić: usunąć głowy, pancerz z ogona, zostawiając jedynie końcówkę przy ogonku. Wyciągnąć czarną "nitkę" na grzbiecie krewetki (to jej układ pokarmowy). Opłukać, osuszyć na papierowym ręczniku. Na patelni rozpuścić masło, wlać oliwę, rzucić pokrojony w plasterki czosnek i chili, smażyć kilka sekund
Obiad gotowyoliwek pokrojonych w plasterki 1 papryka (może być każdy kolor) pokrojona w kostkę 175 g makaronu spaghetti 115 g sera parmezan startego na tarce sól, pieprz Do dzieła!!! Bakłażany kroimy w 1-2 cm plastry i smażymy z obu stron na bardzo rozgrzanej patelni. Osuszamy z nadmiaru oliwy na papierowym ręczniku. Tortownicę o średnicy 20 cm smarujemy masłem i wykładamy(...)całość się zetnie. Dodajemy koncentrat pomidorowy, pomidory, sos Worcester, zioła, sól i pieprz. Dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Dodajemy oliwki i paprykę. Smażymy ok 10 minut. Makaron wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez 2-4 minuty - tylko do momentu aż będzie elastyczny. Odcedzamy i mieszamy z sosem i serem. Formę wykładamy plastrami bakłażana razem z bokami, wykładamy makaron
sierotka maRysia w kuchniCreste z kurczakiem, brokułem i kukurydzą w sosie śmietanowo-pomidorowym, to szybki i smaczny obiad. Porcja na 4 osoby. SKŁADNIKI 2 piersi z kurczaka 1 brokuł 3/4 opakowania makaronu creste (lub innego) 1 puszka kukurydzy 1 puszka pomidorów 1 duża marchewka 1 duża śmietana 18% (330 g) 3 ząbki czosnku 90-100 g żółtego sera oliwa do smażenia przyprawy: sól(...)wysokiego talerza lub miski. Polać oliwą, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, wymieszać. Rozgrzać dużą patelnię lub brytfannę i wrzucić do niej mięso. Smażyć do momentu, aż nie będzie surowe. W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem oleju i soli. Ugotować w niej makaron (krócej o 2-3 minuty niż podaje się na opakowaniu). Brokuła umyć, obrać w różyczki
Passions hobbies lifeŁososia myjemy, zdejmujemy skórę i kroimy rybę w większą kostkę Rozgrzewamy olej na patelni, zmniejszamy ogień i podsmażamy na ni łososia Następnie dodajemy koperek, natkę pietruszki i bazylię, wszystko dokładnie mieszamy tak, aby ryba obtoczyła się ziołami Całość zalewamy 300 ml gorącego wywaru Dodajemy 2 garści makaronu tagliatelle W 100 ml gorącego wywaru rozmieszać 2 łyżki serka mascarpone
Szczęśliwa kuchniaŁososia myjemy, zdejmujemy skórę i kroimy rybę w większą kostkę Rozgrzewamy olej na patelni, zmniejszamy ogień i podsmażamy na ni łososia Następnie dodajemy koperek, natkę pietruszki i bazylię, wszystko dokładnie mieszamy tak, aby ryba obtoczyła się ziołami Całość zalewamy 300 ml gorącego wywaru Dodajemy 2 garści makaronu tagliatelle W 100 ml gorącego wywaru rozmieszać 2 łyżki serka mascarpone
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comprzez praskę , papryczkę chili posiekać na drobno, cebulkę obrać pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej ( użyłam tego z wędzonych małż ) podsmażyć cebulkę z czosnkiem i papryczką chili, dodać pomidory z puszki, zagotować, dodać małże. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na chwilę żeby smaki się przegryzły. Makaron ugotować al dente, wymieszać z sosem. Podawać posypany natką pietruszki
Darcia w kuchniMakaron ugotować w posolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić (zostawić szklankę wody z gotowania makaronu). Szynkę parmeńską pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Pomidory suszone odsączyć z zalewy i pokroić. Na rozgrzanym na patelni oleju (1 łyżka) podsmażyć pokrojoną cebulę. Następnie dodać pokrojoną szynkę parmeńską, chwilę razem podsmażać (około(...)olej ze słoika z suszonymi pomidorami (1 łyżka) i całość podsmażać, aż serek się rozpuści. W przypadku, gdyby sos był zbyt gęsty wlać niewielką ilość wody z gotowania makaronu. Sos przyprawić solą i pieprzem do smaku. Zestawić z ognia. Do gorącego, odcedzonego makaronu dodać przygotowany sos i wymieszać. Makaron podawać gorący, bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu
Gospodyni Miejskaświeżego imbiru 3/4 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego pieprz, sól 400g gryczanego makarony Soba 200g fasolki szparagowej sezam i płatki chilli olej do smażenia Sposób przyrządzenia: 1. Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem i usmaż. 2. Usmażonego kurczaka zdejmij z patelni, dolej na patelnię trochę oleju i zeszklij na niej pokrojoną w półplasterki cebulę razem
Kuchnia w Słońcu Skąpanawynos do pracy można zabrać ze sobą pomidorową. Z pulpecikami pełnych smaku i makaronem. Składniki: koncentrat pomidorowy Łowicz bulion warzywny 2 litry 1 łyżeczka masła 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki cebula czosnek oliwa ok pół łyżeczki kopru włoskiego Pulpety: 500 gram mielonego mięsa indyczego z udźca 1 łyżeczka słodkiej papryki 100 gram tartego parmezanu(...)się gotuje przygotowujemy pulpeciki. Ze składników podanych wyżej formujemy kulki wielkości piłki golfowej i smażymy na gorącej patelni z oliwą. Kiedy się zrumienią dodajemy je do zupy i gotujemy jeszcze kilka minut. Zupę można doprawić śmietaną kremówką:) Podawać z ulubionym makaronem lub bez. Wlewamy do słoika
AZgotuj!