makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:257/561)

Makaron z brokułami w sosie z serem pleśniowym / Broccoli and blue cheese sauce pasta 164

pomocą łyżki cedzakowej przełóż ja na talerz. Do tego samego rondla z wrzącą wodą włóż makaron i ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odcedź, ale zachowaj 1/2 szklanki wody z gotowania do ewentualnego rozrzedzenia sosu. W międzyczasie rozgrzej trochę oleju w dużej i głębokiej patelni, włóż cebulę i podsmaż do zeszklenia. Następnie dodaj czosnek, podsmaż przez minutę i dodaj śmietankę(...)zgęstnieje, dopraw solą i pieprzem jeżeli to konieczne, po czym dodaj brokuły wraz suszonymi pomidorami i gotuj jeszcze przez chwilę. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, dodaj wodę z gotowania makaronu. Na koniec wmieszaj makaron, rozłóż danie na talerze i podawaj! Smacznego! English version Broccoli and blue cheese sauce pasta (4 servings) Ingredients: 1 broccoli, divided into florets 5-6 pieces

karmelowy
Spaghetti pomidory halloumi i grzanki 242

Spaghetti pomidory halloumi i grzanki to jeden z moich ulubionych przepisów na lato. Jest to bardzo prosty pomysł na makaron , a przy tym smaczny i szybki. W przepisie użyłam halloumi ale jeśli nie lubicie tego sera to możecie użyć innego sera jak feta lub zwykłego twarogu. Oczywiście smak dania będzie trochę inny ale idea ta sama czyli tani obiad(...)się zrumieni. Przełóż na talerz. Wlej resztę oliwy. Przekrój pomidory na pół i wrzuć na tą samą patelnię. dodaj pokrojone zioła, czosnek przeciśnięty przez praskę, pieprz i sól. Smaż w dosyć wysokiej temperaturze ale tak aby pomidory wciąż były w całości. Dodaj makaron, usmażony chleb i wymieszaj. Następnie pokrój halloumi na kawałki o grubości 0,5 cm i grilluj

codojedzenia
Pad Thai z krewetkami 178

Makaron wychodzi przecudowny! Składniki (duże porcje dla 2 osób): duże krewetki (bądź wołowina) ilość zależy od tego czy wolimy bardziej krewetkowo czy mniej, ja użyłam 25 dag (mrożonych, surowych) makaron ryżowy (ten szerszy) użyłam 2/3 opakowania 2 jajka (rozmącone) 30 g oleju garść kiełków sojowych szczypiorek 2 łyżki sosu ostrygowego 75g keczupu (jeżeli lubicie bardzo ostre, to pikantnego jeśli mniej(...)sojowy, gotujemy jeszcze minutę cały czas mieszając i możemy odstawić na bok. Na woku (bądź zwykłej patelni, jeżeli woka nie mamy) rozgrzewamy olej, gdy już będzie gorący dorzucamy rozbełtane jajka, cały czas szybko mieszkamy. Dodajemy krewetki cały czas energicznie mieszając. Dodajemy pokrojony makaron (wcześniej namoczony w zimnej wodzie przez jakieś 10 min) i smażymy mieszając, aż będzie szklisty. Dodajemy tofu

Brzuszki Łakomczuszki
Noodle z warzywami 179

skóry, kroimy w paski. Na oleju rzepakowym, na dużej patelni, obsmażamy w pierwszej kolejności marchewkę. Po chwili dodajemy paprykę, pokrojone w paski grzyby shitake i cebulę oraz jasną część pora. Całość smażymy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy do warzyw ostrą paprykę, doprawiamy do smaku. Ugotowany makaron mieszamy z warzywami. Podajemy z posiekaną natką z pietruszki. warzywa można

Moja smaczna kuchnia
Tort makaronowy bolognese 181

łyżki oliwy 450 g mięsa mielonego wieprzowego 200 g makaronu penne 4 jajka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100 g żółtego sera (użyłam sera Dziugas) 400 g pomidorów z puszki cukier sól, pieprz 1. Boczek pokroić w kostkę. Marchewkę, cebulę i czosnek obrać, następnie pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć boczek. Dodać mięso mielone, cebulę, czosnek, marchewkę

Moja Galeria Smaku
Mięsno-warzywne klopsiki w sosie pomidorowym 305

Podrzucam dziś inspiracje na przepyszny a zarazem w miarę szybki obiad. Aromatyczne i soczyste klopsiki z mięsa mielonego i warzyw utopione w pomidorowym sosie. Danie można podać z ryżem, makaronem, kaszą lub ziemniaczkami.   Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego – wieprzowego 1 jajko 1 czerwona papryka 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1 czerwona cebula 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 niewielkiego pora(...)wlewamy 1-2 łyżki śmietanki i dodajemy tyle samo sosu z patelni, mieszamy i całość wlewamy na patelnie. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką mieloną. Przed podaniem możemy danie posypać posiekaną zieloną pietruszką *** *** Potrawę podajemy z ryżem, makaronem, kaszą lub z ziemniaczkami *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: SEROWY GARNEK Z KLOPSIKAMI PRZEPIS TUTAJ MIĘSNO-RYŻOWE KLOPSIKI

Blog z Apetytem
Spaghetti ze szpinakiem, czyli najprostszy i najszybszy wege obiad 164

ząbki świeżego sól i pieprz (orientacyjnie po pół łyżeczki każdego) 2 łyżki oleju roślinnego do smażenia Makaron ugotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu (u mnie na 4 osoby opakowanie 400-500 g) Przygotowanie: w głębokiej dużej patelni (garnku) rozgrzej olej i partiami wrzucaj szpinak. Po 2-3 minutach smażenia, gdy już jest prawie idealnie „zeszmacony” dopraw wszystkimi przyprawami

greenscarf
zupa krem marchewkowo-porowa 157

pietruszkę i smażyć kolejne 5 minut. Warzywa przerzucić do odcedzonego wywaru i zmiksować za pomocą blendera. Na tej samej patelni podsmażyć kurczaka i wrzucić go do naszego kremu. Tuż przed podaniem rozpuścić w zupie serek topiony. Można podawać z makaronem (ale nie trzeba, bo zupa sama w sobie jest syta:)). Smacznego

Trufelkowo
Karkówka duszona z cebulą z serem korycińskim 135

obtoczone było mięso.) Danie doprawić do smaku. Na końcu na każdym kawałku karkówki ułożyć ser koryciński i przetrzymać na patelni do momentu, aż ser się rozpuści. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. (U mnie tym razem był to makaron wymieszany również z serem korycińskim

Di gotuje
Joshua's recipe for a quick dinner 130

siekanych pomidorów z puszki Około 1/2 szklanki słodkiej śmietanki Cytryna lub limonka Ewentualne dodatki jak ryż, makaron, tortille. Nasze danie jest wegetariańskie, ale możecie dodać kurczaka.  Czerwoną cebulę, papryczki chili, kolendrę, czosnek, imbir- siekamy drobniutko.   Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy delikatnie  wszystkie posiekane produkty  (około 3 -4 minut).  Dodajemy pomidory z puszki i gotujemy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Makaron z krewetkami, pomidorami i czosnkiem 276

osolonym wrzątku, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu (ja użyłam tym razem czarnego makaronu – barwionego atramentem kałamarnicy – idealnie pasuje do krewetek). W tym czasie szalotki obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek kroimy w bardzo drobną kostkę lub cienkie plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Podsmażamy szalotki, a gdy będą szkliste – delikatnie je solimy. Dodajemy czosnek(...)każdej strony, aż staną się różowe. Wtedy dodajemy krojone pomidory z czosnkiem. Delikatnie solimy i pieprzymy. Mieszamy i podsmażamy razem minutę (nie dłużej, aby nie przegotować krewetek). Odlany makaron szybko wrzucamy do gorącego sosu. Dokładnie mieszamy i posypujemy całość posiekaną natką pietruszki. Od razu podajemy. Post Makaron z krewetkami, pomidorami i czosnkiem pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Schab w sosie z czerwonego wina 182

majeranek i odparowałam płyn do 1/3 objętości. W tym czasie śmietanę wymieszałam z 1 łyżką sosu i przelałam na patelnię. Przyprawiłam solą i pieprzem.   Mięso z pieczarkami ułożyłam na talerzach i polałam wspaniałym sosem. Do tak przygotowanego mięsa podałam makaron i buraczki z papryką z mojej spiżarni .     Znów udało mi się zrobić smaczną wersję schabowego z pysznym

Kuchnia u Krysi
Filolożkowy Zestaw Obiadowy I 161

wrzącej wodzie, wg czasu podanego na opakowaniu (można wlać do garnka kapkę oleju, wówczas makaron nie będzie się sklejał). Makaron odcedzamy. 2. Boczek kroimy w kosteczkę. 3. Żółty ser trzemy na tarce o grubych oczkach. 4. Boczek podsmażamy na patelni, do momentu, aż kawałeczki się zarumienią. Dodajemy śmietanę. Do tego dorzucamy żółty ser, w celu uzyskania odpowiedniej gęstości sosu

Kuchnia smaków
Makaron penne z brokułami i kurczakiem w sosie śmietanowym! :) 602

Piersi umyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju z przyprawami. W tym samym czasie gotujemy makaron i brokuły. Smażymy mięso, aż będzie miękkie a następnie dodajemy ugotowany brokuł i mieszamy ze sobą oba składniki. Na patelnie dolewamy odrobinę wody i posypujemy mięso i brokuł mąką. Na koniec dodajemy śmietankę i gotujemy, aż sos zgęstnieje. Smacznego

Magia jedzenia.
Tagliatelle z łososiem i szpinakiem 169

łodygi szpinaku te grubsze i dłuższe pourywać. Składniki: 250 g  makaronu tagliatelle 250 g filetu z łososia 250 g świeżych liści szpinaku 300 g. śmietany 30% 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz ser do posypania Czosnek siekamy, cebulę kroimy w grubą kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na złoto na oleju. Następnie dodajemy drobno pokrojonego łososia

Kubki smaku