makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:258/561)

Makaron w pesto z tuńczykiem, kapary i pomidorkami 154

miksujemy. Wlewamy olej rzepakowy, doprawiamy solą, pieprzem do smaku, ponownie miksujemy. Na sam koniec dodajemy sok z cytryny do smaku. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy. Tuńczyka odciskamy z nadmiaru sosu, przekładamy na gorącą patelnię razem z jedną łyżką oleju rzepakowego, dodajemy kapary, mieszamy i podgrzewamy. Na tej samej patelni przez chwilę podgrzewamy pomidorki. Makron

Moniki Smakołyki
Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami. 195

ziele angielskie, liść laurowy, majeranek. pietruszkę i koperek. Po tym czasie kapustę odcedzamy i mieszamy ją w dużej misce z makaronem i pieczarkami, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem można ją jeszcze podgrzać w piekarniku lub na patelni (bez dodatkowego tłuszczu).   Przydatne: Czas przygotowanie ok. 60-70 minut. Przepis na domową wegetę można znaleźć tutaj . Ja moją

rozgotowana
Makaron z cukinią, miętą i parmezanem 96

pieprz Wykonanie: W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę i gotujemy makaron al dente według wskazówek na opakowaniu. Cukinię myjemy, osuszamy. Jeśli mamy małe, młode cukinie najlepiej ich nie obierać (starsze obieramy i usuwamy gniazda nasienne) i od razu pokroić w drobną kostkę. Dymki myjemy, osuszamy i siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy dymkę i smażymy ok. 2-3 minuty

MyCookBook.pl
Włosko-polskie risotto ze świeżym pstrągiem i kurkami 132

ryż - czyli ładnie nam zagęszcza całą potrawę. Aha, i trudniej go rozgotować. Standardowo z ryżem do risotto jest podobnie jak makaronem - 80-100 g na osobę. Z racji tego, że podczas gotowania ryż zwiększa swoją objętość warto wziąć największą patelnię jaką mamy pod ręką. Mając na uwadze fakt, że przygotowywałem obiad dla czterech osób, smażyłem równocześnie na dwóch dużych patelniach

Right Behind The Kitchen
Tagliatelle z krewetkami i pesto 144

przez 1 minutę. Odcedzić, zachowując wodę.  Do wody po krewetkach wrzucić makaron. Gotować wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić.  Makaron wymieszać z pesto, a następnie dodać ugotowane krewetki oraz pokruszone orzechy włoskie (możecie je wcześniej uprażyć na suchej patelni, by wydobyć głębię smaku). Przed podaniem możecie posypać startym parmezanem i udekorować listkami świeżej bazylii. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
10 najlepszych potraw z jajek 5242

bobem i szczypiorkiem Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z cukinią i oregano z dodatkiem żółtego sera Ziołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperoni, soczewicą i suszonymi pomidorami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią

Moja smaczna kuchnia
Makaron z sosem śmietanowo - serowym 298

czosnku - margaryna do smażenia - sól, pieprz, chilli, gałka muszkatołowa Jak pisałam powyżej, danie jest nad wyraz szybkie - wstawiamy wodę na makaron, w tym czasie cebulę kroimy w kostkę, a czosnek traktujemy praską, po czym lądują one na rozpuszczonej na patelni margarynie. Gdy cebula się zeszkli, wlewamy śmietanę, ciągle mieszając trzymamy na ogniu kilka minut, następnie dodajemy ser i mieszamy

Kulinarne zapędy Kokosa
Kurczak w sosie miodowym 527

rozgrzanym oleju przez 5 minut, mieszając co jakiś czas. 2. Fix rozmieszać w zimnej wodzie i dodać do składników na patelni. Na koniec dodać zielony groszek. 3. Całość gotować jeszcze ok. 10 minut. 4. Danie podawać z ryżem lub makaronem ryżowym

Pasja Smaku
Kolorowa Sałatka Imprezowa ;) 8198

boczku wędzonego 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 2 ząbki czosnku czosnek granulowany pieprz ziołowy Wykonanie: Makaron i brokuły gotujemy al dente. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Boczek kroimy w paseczki i podsmażamy na patelni. Wszystkie składniki mieszamy razem. Z majonezu, jogurtu i musztardy robimy sos. Doprawiamy go pieprzem i czosnkiem granulowanym. Zalewamy sosem składniki

Czerwona Porzeczka
Makaron ze szpinakiem, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami 395

cherry Przepis na makaron ze szpinakiem, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 30 Składniki opakowanie mrożonego szpinaku opakowanie sera pleśniowego lazur niebieski śmietanka do sosów 18% 8-10 pomidorów suszonych w zalewie 3 ząbki czosnku szalotka łyżka masła płaska łyżka gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Przepis 1 Rozgrzewamy patelnie i roztapiamy na niej(...)szalotkę, ząbki czosnku i doprawiamy gałką muszkatołową. 3 Całość zalewamy śmietanką i wkładamy na patelnie pokruszony ser. 4 Gotujemy do momentu, aż ser się rozpuści, a sos zgęstnieje. 5 Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy pokrojone w kawałki suszone pomidory. 6 Podajemy z ugotowanym makaronem. Porady Jeżeli chcecie, aby makaron był bardziej sycący, polecam dodać do niego wcześniej podsmażoną/upieczon

Kuchnia Bazylii
Makaron z sosem orzechowo-śmietanowym 86

rozdrabiamy w blenderze orzechy. Cebulę drobno siekamy, czosnek rozgniatamy ostrzem noża. Masło rozpuścić na patelni, dodajemy cebulę i czosnek. Krótko przesmażamy, dodajemy orzechy. Dodajemy oliwę, śmietanę i podgotowujemy ok. 5 minut. Zdejmujemy z ognia, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy lubczyk i mieszamy z ugotowanym makaronem. Przed podaniem posypujemy tartym parmezanem i dekorujemy listkiem pietruszki (niestety u mnie na zdjęciu pietruszkowej

Marder&Marder Manufacture
Bolognese z tofu 125

oliwy z oliwek Przygotowanie: Tofu i cebulę kroimy w kostkę - podsmażamy na rozgrzanej patelni z oliwą ok. 5 minut. Dodajemy pomidory + 4 łyżki zalewy (z puszki), oregano, czosnek (pokrojony w cienkie plasterki), sól i pieprz - gotujemy 10 min. na małym ogniu. W tym czasie gotujemy makaron al`dente. Do miseczki włóż odcedzony makaron, polej sosem i posyp startym serem ... gotowe

Alutka-Gotuje
Zapiekanka ze Szpinakiem i Makaronem 154

smażenia Link do filmu z przygotowania: Zapiekanka ze szpinakiem https://www.youtube.com/watch?v=zsybBN4cbng Przygotowanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Umyty i osączony szpinak kroję na mniejsze kawałki. Czosnek kroję w drobniutką kostkę. Sery żółte ścieram na tarce o średnich oczkach. Przygotowanie sosu i szpinaku: Na patelnię z rozgrzanym masłem daję czosnek, szpinak i smażę około 3 minut. Do miseczki przekładam

Uwaga Babcia Gotuje
Sałatka sycylijska makaronowa- pocztówka śródziemnomorska 257

potrzebujemy zaledwie kilku składników. Oraz grilla lub patelnie do grillowania. Danie można przygotować wieczorem, "o chłodzie", by cieszyć się nim dzień pózniej. Kiedy termometr przed południem na Sycylii, pokazuje ponad 60 stopni w cieniu..wierzcie mi, nikt nie stoi przy kuchni.... Ale jeść trzeba! I to lekko...a obowiązkowo codziennie ma być MAKARON! Składniki 400 g świderków razowych ,u mnie(...)Makarony Polskie twardy , średniej wielkości bakłażan ząbek soczystego czosnku pół różowej cebuli kilka dość słodkich pomidorów-ale nie koktajlowych liście bazylii słoik tuńczyka w kawałkach, w oliwie z oliwek ocet balsamiczny z Modeny oliwa z oliwek sól himalajska różowa pieprz kolorowy prosto z młynka opcjonalnie glassa sojowa z octem balsamicznym Wykonanie Pokrój umytego bakłażana w plastry.  Rozpal grilla

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania