makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:267/561)

Makaron z puree dyniowo – paprykowym i szynką parmeńską 152

szynką parmeńską Składniki – 2 porcje: Makaron tagliatelle – 200g Dynia – 100g Papryka – 1 sztuka Czosnek – 1 ząbek Masło truflowe – 2 łyżki Szynka parmeńska – 6-8 plasterków Brokuły – 100g Sól, pieprz Wykonanie: Dynię obrać i pokroić w kostkę. Paprykę podzielić na pół i jedną połówkę pokroić w cienkie paski, a drugą w kostkę. Na patelni rozgrzać masło truflowe i podsmażyć(...)puree. Następnie zblanszować brokuły i pokroić je na małe kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek z odrobiną masła truflowego i podsmażyć na niej brokuły i paprykę. Do warzyw dodać puree dyniowo-paprykowe i szynkę parmeńską. Całość gotować przez 5-7 minut. W międzyczasie ugotować makaron al dente. Gdy makaron będzie gotowy wymieszać go z sosem i 2-3 łyżkami

Kuchnia Bon Appetit
Łazanki z młodą kapustą i kurczakiem 268

łyżki suszonego szczypiorku  pieprz, sól do smaku Wykonanie : Makaron ugotować all dente w osolonej wodzie. Kapustę umyć i poszatkować , włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować aż zmięknie ( nie rozgotować ). Cebulę obrać i pokroić w kostkę . Kurczaka pokroić w kostkę lub paseczki .  Na patelni rozpuścić 4 łyżki masła wrzucić cebulkę i pokrojonego kurczaka. Dodać troszkę Vegety , pieprzu

Sama słodycz i szczypta chili
Zapiekanka z makaronem i kalerosse 233

oraz wędlinę. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na głębokiej patelni rozgrzać masło, dodać por z cebulą oraz resztę pokrojonych warzyw i wędliną  , dusić pod przykryciem 7-8 minut mieszając  od czasu do czasu, doprawić solą i pieprzem do smaku, gdy warzywa zmiękną, dodać makaron, wlać śmietankę, wymieszać, wyłożyć do naczynia żaroodpornego.  Całość posypać startym serem

Wanilia i Kardamon
Wielkie świderki z warzywami i kolendrą. 96

słonecznika 1/3 pęczka świeżej kolendry kilka czarnych oliwek pieprz oliwa z oliwek Makaron gotujemy al dente, przelewamy oliwą i dobrze mieszamy, aby nie sklejał się, jeśli jeszcze nie zdążycie zrobić sosu. Sos przygotowuje się niezwykle szybko. Kroimy selera w kostkę, por również w kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy 3-4 łyżki oliwy z oliwek i wrzucamy na nią seler

vegetanie
Makaron w sosie z papryki i selera naciowego 169

pokrój c paseczki, seler w cienkie plasterki, a pomidory w kostkę. W dużej głębokiej patelni rozgrzej 2-3 łyżki oliwy/oleju i przez około 10 minut podsmażaj paprykę i seler. Następnie dodaj pomidory, sól,czosnek i cukier. . Duś całość około 15 minut, W między czasie ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu i do sosu dodaj jak to robią Włosi szklankę

greenscarf
SZPINAKOWA ZAPIEKANKA RYBNA Z LUBELLĄ 291

danie. W połączeniu z aromatycznym czosnkiem zarumienionym na masełku nadaje aromatu całemu daniu.  Zapiekanka jest sycąca, pyszna, wyśmienita !  ~~SKŁADNIKI~~ ryba dorsz świeży (filety) 3 szt. ( 350 g.) makaron Lubella pióra 1/2 opakowania  szpinak świeży 250 g.  czosnek 3 ząbki masło 2 łyżki sól, pieprz świeżo mielony do oprószenia ryby + do doprawienia sosu wg. gustu śmietanka(...)kolor z obu stron. Ściągamy z patelni. Czosnek obieramy i siekamy. Wrzucamy na patelnie z masełkiem po dorszu. Przysmażamy, dodajemy szpinak. Kiedy szpinak zmięknie wlewamy śmietankę. Dodajemy serek topiony i na średnim ogniu dusimy, aż sos zacznie wrzeć. Doprawiamy solą i pieprzem według gustu.  Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Przecedzamy, przelewamy zimną wodą i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym

Kuchnia Paulettes
Potrawka drobiowa z warzywami na ostro 160

sól papryka czerwona słodka szczypta papryka czerwona ostra szczypta pieprz biały mielony szczypta  makaron spaghetti Międzybrodzki 350 g Wykonanie sosu: Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. cukinie myjemy i kroimy w paseczki . Pomidory sparzyć  i pokroić w kostkę. Warzywa przekładamy na patelnie  podsmażamy i dusimy je pod przykryciem ( koło 30 minut) Zalewamy bulionem ( dodałam rosół(...)wycinamy kości. Mięsko kroimy drobno, doprawiamy papryką słodką i ostrą . Dodajemy sól i pieprz. Smażymy na oleju pod przykryciem ( mięsko ma być soczyste lecz nie spieczone)  Gotujemy makaron , przekładamy go na 5 talerzy w środku robimy dołek. Przekładamy sos w dołek makaronu ( dosyć sporo) Teraz na wierzch kładziemy mięsko z udek z kurczaka . Zapraszam na pyszną potrawkę

Różowa kuchnia
Fusilli w kremowym sosie, z brokułami i kurczakiem... 160

czubate łyżki startego drobniutko Parmezanu sól i pieprz, do smaku Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu - we wrzacej, osolonej wodzie, zwykle około 10 minut. Na ostatnie 4-5 minut dorzuć do garnka brokuła. Odcedź dokładnie, zachowujac około 1/2 szklanki wody z gotowania. W międzyczasie rozgrzej oliwę na dużej patelni. Dorzuć cebulę i smaż, aż zmięknie - około 5 minut. Wlej śmietankę

Lejdi of the house
Zupa pomidorowa 205

pietruszka, kawałek pora, plasterek selera, 1,5 dużej cebuli, 3-4 ząbki czosnku, puszka pomidorów bez skórki, papryka czerwona, bazylia, oregano, sól, pieprz, papryka ostra lub chilli, opcjonalnie makaron i mozarella. 1. Warzywa myjemy, włoszczyznę obieramy, marchewkę kroimy w kostkę. Włoszczyznę wrzucamy do wody, gotujemy:) Jeśli wywar bd już gotowy, wyławiamy selera, pora i pietruszkę:) Dodajemy bulionetki lub kostki rosołowe(...)zupy. 4. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę, wrzucamy ją na rozgrzany olej na patelnię. Smażymy aż będzie miała kolor złoty. Dodajemy do zupy. 5. Wyciskamy czosnek bezpośrednio do zupy. 6. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, paryką ostrą lub szczyptą chilli, bazylią, oregano. 7.Gotujemy makaron. 8. Wykładamy makaron na talerze, zalewamy zupką:) Do wlanej zupy na talerze możemy dodać

Kuchnia Pełna Pasji
Makaron w warzywno-koperkowym sosie. Pomysł na pyszny obiad. 253

włoszczyźnie 2 czubate łyżeczki mąki 100 g makaronu świderki + woda i odrobina soli do gotowania Przygotowanie Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Obieramy pieczarki, marchewkę. Pieczarki kroimy w kostkę, a marchewkę trzemy na tarce na największych oczkach. Szalotkę drobno siekamy. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju podsmażamy lekko szalotkę, po czym dodajemy marchewkę i pieczarki. Chwilę smażymy ciągle mieszając(...)dokładnie 2 łyżeczki mąki (mieszamy dokładnie, aby nie było grudek). Tak przygotowany "zagęszczacz" dodajemy do naszego sosu, szybko mieszając. Sos gotujemy jeszcze chwilę, aż do zgęstnienia. Na talerz wykładamy makaron, polewamy go dowolnie sosem. Całość obsypujemy 1/2 łyżki posiekanego koperku. Podajemy od razu. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Salsiccia fresca– włoska wieprzowa kiełbasa surowa (z amerykańskim rodowodem) 324

przez 40 minut.   W „Rodzinie Soprano” salsiccia smażona była na grillu, z przyrządzoną na patelni cebulą i papryką, podana w długich bułkach jak na hot-dogi. Z tymi samymi dodatkami będzie super składnikiem na pizzę i jako sos do domowego makaronu. Pycha z grilla, więc przepis na pewno do wykorzystania w sezonie! SKŁADNIKI 500g mięsa od szynki (waga(...)sama ilość czerwonego wytrawnego wina) 3-4 średnie ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 pełna (z lekkim czubkiem) łyżka stołowa soli 3 płaskie łyżki kopru włoskiego, podprażone na suchej patelni 1,5 łyżki stołowej słodkiej mielonej papryki 4 łyżeczki chili w płatkach 1 pełna (z lekkim czubkiem) łyżeczka mielonego czarnego pieprzu 1 czubata łyżeczka kolorowego pieprzu w ziarnach

Karo in the Kitchen
Świderki w sosie koperkowo-warzywnym z pieczarkami. Szybki obiad. 187

włoszczyźnie 2 czubate łyżeczki mąki 100 g makaronu świderki + woda i odrobina soli do gotowania Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Obieramy pieczarki, marchewkę. Pieczarki kroimy w kostkę, a marchewkę trzemy na tarce na największych oczkach. Szalotkę drobno siekamy. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju podsmażamy lekko szalotkę, po czym dodajemy marchewkę i pieczarki. Chwilę smażymy ciągle mieszając(...)dokładnie 2 łyżeczki mąki (mieszamy dokładnie, aby nie było grudek). Tak przygotowany "zagęszczacz" dodajemy do naszego sosu, szybko mieszając. Sos gotujemy jeszcze chwilę, aż do zgęstnienia. Na talerz wykładamy makaron, polewamy go dowolnie sosem. Całość obsypujemy 1/2 łyżki posiekanego koperku. Podajemy od razu. W przepisie użyty został makaron Czaniecki - Świderek z Błonnikiem owsianym, który otrzymałam w ramach wielkiej akcji testowania

Słodkie okruszki
FETTUCCINE Z KURCZAKIEM W SOSIE SZPINAKOWO-SEROWYM 191

Koniecznie spróbujcie – może jeszcze dziś? Polecam! SKŁADNIKI : ( 2 porcje ) * makaron fettuccine – 300 g * filet z kurczaka – 200 g * ser gorgonzola – 100 g * świeży szpinak – 250 g * czosnek – 3 ząbki * szalotka – 1 szt * papryczka chili – 1 szt * sol, pieprz, gałka muszkatołowa * oliwa * masło min. 82% SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Na patelnię wlewamy oliwę, dodajemy posiekaną szalotkę, odrobinę papryczki chili, czosnek – przesmażamy. Wrzucamy

Ostra na Słodko
PENNE Z KURCZAKIEM, SZPINAKIEM I GORGONZOLĄ 313

nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI : ( 2 porcje ) * makaron penne – 300 g * filet z kurczaka – 200 g * ser gorgonzola – 100 g * świeży szpinak – 250 g * czosnek – 3 ząbki * szalotka – 1 szt * paprycza chili – 1 szt * sol, pieprz, gałka muszkatałowa * oliwa * masło min. 82% SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Na patelnię wlewamy oliwę, dodajemy posiekaną szalotkę, odrobinę papryczki chili, czosnek

Ostra na Słodko
Szybki makaron z sosem pomidorowym i migdałowym parmezanem 105

Potrzebne składniki: 100 g ulubionego makaronu  pomidory w puszcze 2 ząbki czosnku  1 papryczka chili 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka majeranku 1 mała cebula garść listków bazylii 4 łyżki parmezanu migdałowego (przepis znajdziesz  tutaj ) pieprz,  sól ziołowa 1 łyżka oleju ryżowego Przygotowanie: Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, jak cebula się zeszkli dodajemy

Łycha smaków

Proponowane wyszukiwania