makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:270/561)

Makaron ze szpinakiem 313

boczku 100 g serka topionego 250 g śmietany kremówki Makaron gotujemy al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzamy. Przelewamy zimną wodą. Odstawiamy. Plasterki szynki/boczku kroimy na cienkie paseczki. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, pod koniec dodając szynkę/boczek i smażymy jeszcze chwilę. Odkładamy. Na patelni podgrzewamy szpinak. Dodajemy podsmażone cebule z szynką oraz przeciśnięty przez

Smaki Na Talerzu
SZPARAGI Z ŁOSOSIEM I MAKARONEM 136

główki i odkładamy do miseczki. Pozostałą część blenderujemy. Na patelnie z rozgrzanym masłem wrzucamy szpinak na 2 następnie wrzucamy pokrojonego w dużą kostkę osolonego i popieprzonego łososia. Smażymy wszystko kolejne 3 minuty. Dodajemy mascarpone, sól i pieprz oraz pure ze szparagów. Wszystko razem dokładnie mieszamy a następnie dodajemy do makaronu. Na koniec dodajemy główki szparagów i delikatnie mieszamy. Jeśli chcesz

KuchcikoweLove
Spaghetti w sosie szpinakowo - pieczarkowym z kurczakiem. Bez glutenu, bez laktozy 155

ząbki czosnku tymianek majeranek sól pieprz oliwa z oliwek ocet jabłkowy (2 łyżki) makaron spaghetti z brązowego ryżu Pieczarki obrałam i pokroiłam w kostkę. Cebulkę obrałam i pokroiłam w plasterki. Czosnek obrałam i przecisnęłam przez praskę. Szpinak umyłam i oderwałam ogonki. Na rozgrzanej patelni podsmażyłam cebulkę, pieczarki i czosnek. Dodałam sól, pieprz, tymianek i majeranek. Kurczaka pokroiłam na małe kawałki(...)gładko za pomocą blendera. Na sam koniec do mleka ze szpinakiem dodałam zmiksowane pieczarki i podsmażonego kurczaka. Wszystkie składniki gotowałam na wolnym ogniu ok 10 min. W międzyczasie ugotowałam makaron:) Makaron przełożyłam na talerze, polałam sosem i udekorowałam listkami szpinaku

nietadieta
Zupa pak choi 131

bulionu warzywnego 2 główki kapusty pak choi 1 ząbek czosnku 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżki płynnego miodu świeży imbir - ok. 5 cm 300 g schabu 300 g makaronu chińskiego mie 150 g pieczarek 4 dymki Przygotowanie Ugotowałem bulion warzywny. Wywar wlałem do garnka, dodałem starty imbir, Ugoto Ugotowałem Ugotowałem bulion warzywny. Wywar wlałem do garnka, dodałem starty imbir, przeciśnięty(...)wolnym ogniu przez 3 minuty.   Wyjąłem schab, przełożyłem go na rozgrzaną patelnię, dodałem do niego pozostały sos sojowy, miód i trochę bulionu. Smażyłem ok. 5 minut, aż mięso zbrązowiało, często je obracałem, dolewałem co jakiś czas bulion. Do garnka z wywarem włożyłem połówki główek kapusty, makaron oraz pokrojone w plastry pieczarki. Gotowałem 3 minuty na wolnym ogniu

R'n'G Kitchen
AROMATYCZNY MAKARON ZE WSTĄŻKAMI Z CUKINII I MARCHEWKI Z KREWETKAMI 259

łyżeczki płatków chili 2 gałązki rozmarynu sól świeżo zmielony czarny pieprz WYKONANIE: Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Odcedź Z nieobranej cukinii i obranej marchewki zrób "spaghetti" obieraczką do warzyw lub, jeśli taką posiadasz, obieraczką julienne . Środkowa część cukinii z pestkami nie będzie potrzebna. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek i podsmaż na niej przez 1 minutę paseczki(...)cukinii i marchewki. Zdejmij warzywa z patelni i na niej rozpuścić masło z pozostałymi 2 łyżkami oliwy. Na to wrzucić krewetki (mrożone wcześniej włóż na 15 minut do garnka z ciepłą wodą), dodaj starty na tarce o drobnych oczkach czosnek, rozmaryn w gałązkach, płatki chili, sól i pierz do smaku. Smaż krewetki najpierw 2 minuty z jednej strony, a następnie

Słodko-Słony Świat Ilony
,,Tort Spaghetti’’ 217

wykorzystałam produkty Jamar, Ole! Stovit oraz ePrezenty Składniki 500 g makaronu spaghetti pomidorowego 150 g sera żółtego 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki wody 4 łyżki przecieru pomidorowego Jamar sól himalajska Stovit , pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, ostra papryka Sposób przygotowania: Na patelni smażymy pokrojoną w kosteczkę cebulę, następnie wrzucamy mięso mielone

Podróż w kulinaria
Spaghetti pomidorowe z oliwkami 210

bazylii PRZYGOTOWANIE: Cebulę i czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i dodać cebulą oraz czosnek, zeszklić. Następnie dodać mięso. Zasmażyć, tak aby rozdrobnić na kawałeczki. Dodać oliwki, pomidory i przecier. Następnie dusić przez kilka minut, co jakiś czas przemieszać. Doprawić odpowiednio do smaku.  Makaron ugotować według zaleceń producenta

ClauditteMissCooking
Tagliatelle z kurczakiem i mascarpone w sosie pomidorowym 401

ulubiony makaron) 2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę * 1 cebula, drobno posiekana 1 puszka pomidorów w zalewie 125 g serka mascarpone 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 ząbek czosnku, drobno posiekany kilka listków świeżej bazylii 1 łyżeczka octu balsamico 2 łyżeczki cukru trzcinowego szczypta soli, pieprzu 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego oregano 1. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej(...)koniec doprawiamy solą. 2. Pomidory wlewamy wraz z zalewą na patelnię, rozgniatamy trochę widelcem, dodajemy kilka posiekanych listków bazylii (kilka zostawiamy na później), cukier i ocet. Gotujemy na średnim ogniu przez 15 minut. Po tym czasie dodajemy mascarpone, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 10 minut. 3. Makaron gotujemy wg zaleceń na opakowaniu. Polewamy naszym sosem z kurczakiem, posypujemy świeżo posiekaną

My Culinary Art
Kurczak w szynce i w sosie chrzanowym 147

Piersi z kurczaka otulone szynką szwarcwaldzką + kremowy sos chrzanowy, który fajnie się komponuje z delikatnym mięsem oraz makaronem- pomysł na szybki obiad zarówno na co dzień, jak i od święta. Oprócz ciekawego smaku, zaletą tego dania jest to, że piersi są wyjątkowo soczyste i kompletnie nie przesuszone- to zasługa szynki, która zabezpiecza mięso przed wysuszeniem. Zachęcam do wypróbowania(...)ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10-12 minut. Na tej samej patelni, z pozostawionym olejem po smażeniu mięsa podsmażyć pokrojoną cebulę, wlać kremówkę uprzednio wymieszaną z mąką, wymieszać i doprawić solą, pierzem oraz tymiankiem cytrynowym. Mięso podawać z makaronem i sosem chrzanowym. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Makaron penne z boczkiem i mascarpone 339

dania), pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanej, suchej patelni (tj. bez dodatku tłuszczu) podsmażyć drobno pokrojony boczek. Następnie dodać mascarpone i całość podsmażać, aż do całkowitego rozpuszczenia się sera. Dodać kolejno: drobno posiekaną papryczkę chili i pomidory, a na koniec por. Sos doprawić pieprzem i solą i wlać do ugotowanego makaronu. Dobrze wymieszać. Podawać udekorowane natką pietruszki lub listkami bazyli

Gospodyni Miejska
Spaghetti z łososiem w sosie z cukinii 190

cukinie 400 g śmietany 30% duży pęczek natki pietruszki 500 g makaronu spaghetti (u mnie pół na pół zwykły z pełnoziarnistym) sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Cebulę obrać i drobno posiekać. Łososia umyć. Jeżeli ma skórę, to ją usunąć i pokroić go w małą kostkę. W dużej głębokiej patelni lub brytfannie rozpuścić masło, dodać cebulkę, łososia, doprawić solą i pieprzem

Passions hobbies life
Grzybowe penne z krewetkami w sosie winno- śmietanowym 174

czosnku 4 łyżki oleju roślinnego świeżo zmielony czarny pieprz, sól posiekana natka pietruszki   pół szklanki śmietany 18% pół szklanki białego wina, najlepiej półwytrawnego sok z 1/2 cytryny Przygotowanie: Makaron ugotować na pół twardo- al dente. Grzyby rozmrozić i umyć, dokładnie odsączyć z wody i osuszyć na papierowym ręczniku. Grzyby świeże umyć i pokroić. Krewetki całkowicie rozmrozić, umyć, dokładnie osuszyć(...)odlać ją łyżką stołową do szklanki i zachować na później 3) Na patelnię włożyć grzyby, wlać  wodę z krewetek (jeśli była), doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dodać białe wino, natkę pietruszki, całość wymieszać i chwilę podgrzewać na małym ogniu. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę, wymieszać. Gorący makaron wyłożyć do talerzy, polać sosem z krewetkami i grzybami. Udekorować pozostałą natką

Aromatyczne Podróże
Kurczak w kremowym sosie pomidorowym 182

pomidorowego 3 łyżeczki słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz olej do smażenia makaron lub ryż do podania Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Kurczaka kroimy w niedużą kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy cebulę na niewielkiej ilości tłuszczu, pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy kurczaka(...)dokładnie mieszamy i dusimy na wolnym ogniu aż papryka zmięknie (około 5minut). W między czasie dodajemy słodką i ostrą paprykę, zioła prowansalskie i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem lub ryżem. Przepis znalazłam  tutaj. Smacznego

kuchnia doski
Makaron bucatini z sosem śmietanowo-szpinakowym 323

sosem z miękkimi liśćmi szpinaku. Delikatny, kremowy i przede wszystkim sycący. Dla miłośników szpinaku i nie tylko... Zapraszam do spróbowania!  Temu smakowi trudno się oprzeć!   Składniki: 250g makaronu bucatini lub spaghetti; 300g świeżego szpinaku; 150ml słodkiej śmietany o zawartości tłuszczu 30% lub 36%; 40g twardego, startego na miał dojrzewającego sera np. parmezanu (20g do sosu(...)miękkości. Posolić do smaku. Cebulę obrać, drobno posiekać, wyłożyć na oddzielną patelnię, na rozgrzany olej/oliwę i zeszklić. Do podduszonego, miękkiego szpinaku dodać zeszkloną cebulę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do szpinaku i cebuli i dusić razem jeszcze przez króciutką chwilę. W międzyczasie przygotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. W miseczce wymieszać śmietanę z startym na miał

Gospodyni Miejska
Gotowanie z Poltino i Szybki makaron z brokułami 186

Wstawiamy wodę na makaron, gdy się zagotuję wsypujemy makaron i gotujemy 8 minut ( ma być al’dente). Piersi z kurczaka kroimy w drobne kawałki. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Brokuły gotujemy na parze, ale tak żeby było półtwarde ( inaczej rozpadną się w naszym daniu i nie będą chrupiące ) . Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę

Kuchnia na wzgórzu
Przedwieczny posiłek a'la Lovecraft, czyli wpis z przymrużeniem oka ;) FHTAGN! 163

ilością zielonego barwnika oraz łyżeczką soli. Parówki z makaronem wrzucamy do wrzątku i gotujemy do miękkości spaghetti. To samo robimy z muszelkami, z tym, że gotujemy je w wodzie z czarnym barwnikiem. Szpinak (u mnie brykiet) wrzucamy do rondelka i czekamy aż się rozmrozi, a woda w sporej mierze wyparuje. Na patelni podsmażamy lekko boczek, po czym dodajemy do niego

Kuchenna Kontrrewolucya
Spaghetti alla carbonara 149

się tłuszczu, nie robimy skwarek!). Odstaw do przestudzenia. W miseczce roztrzep żółtka wraz z parmezanem i pieprzem. Gdy makaron będzie al dente , odcedź go, zostawiając trochę wody, ok. 25 ml. Dolej ją do żółtek i energicznie wymieszaj. Spaghetti wrzuć na patelnię (pamiętaj, aby ogień pod nią był już wyłączony — jajka nie mogą się ściąć, ma tylko powstać gęsty sos). Wymieszaj

Food Square
Bazyliowe pesto z ziarnami słonecznika 172

Pyszne, domowe pesto. Nieporównywalne z gotowym sklepowym. Pełne aromatu i smaku. Doskonałe do makaronów, pizzy, ryb, kanapek...   S kładniki : 5 dużych garści liści bazylii (bez łodyżek) 2 ząbki czosnku 50g ziaren słonecznika uprażonych na suchej patelni) 140ml oliwy extra virgin 40 gramów parmezanu sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania : Obrywamy listki bazylii z gałązek i dokładnie myjemy

Pyry na Gaz
Spaghetti z sosem paprykowym 269

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać mielone mięso i mieszając dokładnie obsmażyć. Wlać zmiksowaną paprykę, bulion z rozprowadzoną mąką, dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Dusić, około 10 minut, aż sos będzie gęsty, doprawiając do smaku solą, pieprzem oraz octem balsamicznym. Do gorącego sosu włożyć ugotowany al,dente makaron i wykładać na talerze. Smacznego :)   Kategoria

https:KKuchniaMniam
Kurki z filetem z kurczaka w sosie śmietanowym, sos kurkowy 900

dodać kurki, przyprawić do smaku, dodać masło. Smażyć 8-10 minut na dość dużym ogniu. Wyłączyć płomień pod patelnią, dodać wcześniej podsmażone mięso, śmietankę oraz drobno poszatkowaną natkę lub koperek. Wymieszać do połączenia składników. Podawać z tłuczonymi ziemniakami, ryżem lub makaronem. Z powodzeniem można również przygotować grzyby bez dodatku mięsa

W garach u Gosi
Sałatka "co się nawinie" 207

płatki migdałów (2 garście) sól pieprz Sos: 2 łyżeczki musztardy miodowej 1 łyżka miodu 1,5 łyżki majonezu Makaron gotujemy al'dente. Składniki, które musimy pokroić, kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy. Słonecznik i płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Do miski wrzucamy wszystko, w małej miseczce przygotowujemy sos: dajemy musztardę, miód i majonez, mieszamy dokładnie i dodajemy

kruche babeczki
Kurczak w kremowym sosie 197

uznania zioła prowansalskie, natka pietruszki sól pieprz olej do smażenia Ulubiony makaron u mnie kokardki Wykonanie: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Filet z kurczaka pokroić w  kostkę, oprószyć pieprzem i solą. Cebulę obierać i drobno pokroić. Na patelni podsmażyć cebulkę, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać mięso i obsmażyć. Następnie dodać zblendowane pomidory z puszki chwilkę

W garach u Gosi
Pesto z awokado 208

mniejsze kawałki czosnek. Blenderujemy dolewając olej i dokładając natkę pietruszki. Na końcu delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy makaron się ugotuje odlewamy wodę i pozostawiamy go w garnku. Dodajemy pesto i całość mieszamy. Wykładamy na talerze i posypujemy uprażonymi na patelni nasionami słonecznika. Smacznego

Kolizje Smaków
Spaghetti 210

dekoracji Smażymy  nasze mięso  do czasu az nie bedzie surowe  jesli macie dobra patelnie unikajcie olejów  czy tłuszczów  ja zawsze smaże bez Dlaczego??? Nie lubie łączenia  sosu z olejem ktory później  pływa  mi na wierzchu Makaronu nie odcedzamy Zaostawiamy w wodzie w ktorej ugotowalismy dzieki temu makaron będzie  lepiej łączył

Viola cooks with passion
Cannelloni z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 247

kartoninku 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1 łyżka oliwy z oliwek Dodatkowo: około 200 g makaronu cannelloni 1 kulka mozzarelli, pokrojonej w cienkie plastry CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Zaczynamy od przygotowania nadzienia: na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy posiekaną cebulkę i smażymy 5-7 minut, aż cebulka zmięknie. Dodajemy

My Culinary Art
Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami i szynką parmeńską 184

łyżeczce ziaren słonecznika, pestek dyni i orzeszków piniowych) 1 łyżka octu 1 ząbek czosnku 50 g parmezanu Przygotowanie: Makaron gotujemy. Szynkę kroimy na paski. Pomidory odsączamy z zalewy (zalewy nie wylewamy) i kroimy także w paski.  Ziarenka prażymy na suchej patelni.  Wszystkie składniki dokładnie razem mieszamy. Do zalewy z pomidorów dodajemy ocet i przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy

Bon appetit mon amie
Łazanki. 208

świderki), 300-400 g kiełbasy, olej lub oliwa z oliwek do smażenia, sól, pieprz. Przygotowanie: Kapustę kiszoną ugotować. Makaron ugotować.   Pieczarki umyć i pokroić. Cebulę obrać i pokroić. Razem przesmażyć. Podczas smażenia posolić i popieprzyć. Kiełbasę pokroić i na osobnej patelni podsmażyć. Gdy wszystkie składniki są już przygotowane, można wymieszać w garnku pozostawiając chwilę na mniejszym ogniu, cały czas

W kuchni u Moniki
Pierś z kurczaka ze szpinakiem 13806

sama bulionetka bardzo ładnie pachnie ;)   3. Dodawaj po kawałku serka topionego, podgrzewaj, aż się rozpuści. Podawaj z makaronem. Odkrywczy przepis, nie? I wyobraźcie sobie, że jest on najbardziej zaawansowany z całej książeczki (moim faworytem jest kurczak z warzywami na patelnię i śmietaną :D)! W sumie nie bardzo wiem, po co tu ten serek topiony, ale jak kazali, to dajemy

Kulinarne zapędy Kokosa