makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:270/561)

MAKARON Z DOMOWYM PESTO I TUŃCZYKIEM 124

Dziś Polecam --- Makaron z tuńczykiem z domowym pesto na ciepło ❤ ❤ ❤ Idealna propozycja na obiad , kolację czy w formie sałatki. Uwielbiam takie szybkie propozycje na obiad czy kolację. Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB  https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ ,będzie mi bardzo miło ;) A teraz przepis : Składniki dla 2 osób(...)Pesto: 8 suszonych pomidorów w zalewie 3 łyżki słonecznika bez skórki zrumienionych na patelni 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki tartego sera najlepiej twardego 1/3 szklanki oleju z zalewy z suszonych pomidorów 1/3 papryczki chilli Sól i pieprz do smaku  Pozostałe składniki:   200 g dowolnego makaronu 1 puszka tuńczyka w oliwie lub oleju 10 dag sera żółtego tartego

Gotowanie Patki
Makaron z pieczarkami w sosie mascarpone 165

papryka słodka i ostra oraz majeranek i lubczyk do smaku makaron krótki lub spaghetti i natka pietruszki do podania oliwa + łyżeczka masła Przygotowanie: Cukinię i pieczarki dobrze myję. Z cukinii odkrawam końce, kroję w kostkę, pieczarki w talarki, pomidora w kostkę. Cebulę obieram, szatkuję drobno razem z czosnkiem. Na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję łyżeczkę masła, przesmażam cukinię, pieczarki, cebulę

Zasmakuj Kuchni
Penne z pomidorami 113

pokrojony w talarki lub starty oliwa z oliwek Przygotowanie: Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż na niej posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się lekko zeszklą dodaj pokrojonego w kostkę pomidora i drobno posiekane suszone pomidory, przypraw. Duś chwilę, dodaj przecier. W razie potrzeby dopraw. W dużej ilości osolonej wody ugotuj makaron al dente, odcedź i dodaj do gotowego sosu pomidorowego, wymieszaj

Zasmakuj Kuchni
Makaron z boczkiem, kurkami i serem gorgonzola 247

kremówki); Olej do smażenia; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Boczek pokroić w drobną kostkę. Kurki umyć, oczyścić, dokładnie osuszyć i pokroić. Cebulki szalotki obrać, drobno posiekać. Gorgonzolę pokruszyć do miseczki. Wlać śmietankę i wymieszać. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić pokrojone szalotki i delikatnie podsmażyć. Następnie dodać pokrojone kurki(...)podsmażać, aż stanie się złocisty. Na koniec na patelnię wlać śmietankę z pokruszoną gorgonzolą, wymieszać i podsmażać, aż ser się całkowicie rozpuści. W przypadku, gdyby sos zrobił się zbyt gęsty, należy go rozcieńczyć, wlewając drobinę gorącej wody. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowany sos wlać do garnka z odcedzonym makaronem i dokładnie wymieszać. Makaron podawać gorący, bezpośrednio

Gospodyni Miejska
Menu na tydzień: Domowa dieta pudełkowa 181

minut później wyciągnęliśmy z piekarnika papryki, które zawinęliśmy szczelnie w woreczku foliowym. Różyczki kalafiora wymieszaliśmy z makaronem i przyprawami oraz serem i na 15 minut trafił do pieca. W międzyczasie ugotował się bulgur i ryż. Czas na indyka. Zapanierowane polędwiczki trafiły na patelnię i po kilku minutach były gotowe. Powoli zbliżał się finał. Wyciągnęliśmy główkę upieczonego kalafonia. Zmiksowaliśmy sos romeco(...)spiralizatorem warzywa do zupy instant. Miksujemy składniki do kostki bulionowej. Na spód słoika wkładamy kostkę, nad nią na przemian układamy warzywa i mięso z indyka.. Na wierzch wykładamy makaron ryżowy. Gotowe:) Artykuł Menu na tydzień: Domowa dieta pudełkowa pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Śmietanowy sos pieczarkowo-koperkowy 149

podawać z makaronem lun kopytkami. Z przepisu wychodzą dwie porcje obiadowe. 200 g pieczarek 1/2 czerwonej cebuli 5 dużych plastrów wędliny z indyka 200 g śmietany 18% szczypta soli szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki suszonego estragonu pęczek koperku olej do smażenia Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wędlinę pokroić w cienkie, długie plastry. Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć cebulę(...)czas mieszając, do momentu odparowania wody. Dodać sól i pieprz i zamieszać. Na patelnię dodać śmietanę oraz suszony estragon. Całość smażyć na małym ogniu jeszcze kilka minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodać drobno posiekany koperek. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Podawać z makaronem lub kopytkami

Bullio
Sos z dyni do makaronu 143

wody i soli. Zmiksuj. Jeśli będzie bardzo gęste wlej pół szklanki wody. Na patelni w niewielkiej ilości oleju zeszklij szalotkę i czosnek. Dodaj do musu z dyni. Jeśli wolisz kremową konsystencję zmiksuj ponownie szalotkę z czosnkiem. Ja lubię wyczuć w daniu strukturę innych warzyw Wrzuć ugotowany makaron, posyp parmezanem i natką. Smakuje świetnie z tymiankiem

AZgotuj!
TAJSKI KURCZAK Z WARZYWAMI I MAKARONEM RYŻOWYM 181

Pieczarki i cebulę obrać. Pokroić w cienkie plasterki. Patelnie ( najlepiej woka ) rozgrzać. Wlać olej ryżowy i wrzucić wszystkie warzywa razem z pieczarkami. Podsmażyć na dużym ogniu. Następnie dodać kurczaka. Gdy lekko zarumieni się wlać bulion. Gdy lekko odparuje ( nie całkowicie, musi powstać sosik ), doprawić pieprzem i  wyłączyć gaz.  Makaron przygotować według wskazówek na opakowaniu. Gotowe danie posypać posiekaną

Kuchnia Paulettes
Penne z pieczarkami 177

łyżka łagodnego ketchupu Przygotowanie Pokrojone pieczarki odparowałem na suchej patelni, dodałem oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażyłem razem. Osobno podsmażyłem boczek, połączyłem z grzybami, wlałem wino i gotowałem bez przykrycia, aż połowa płynu odparowała. Dodałem przecier pomidorowy, ketchup i bazylię, doprawiłem solą i pieprzem do smaku. Ugotowałem makaron wg przepisu na opakowaniu, odcedziłem, wymieszałem z pieczarkami. Wyłożyłem

R'n'G Kitchen
PESTO Z RUKOLI (VEGAN) 181

zdecydowany. Rukola w całej swej okazałości. Pesto z makaronem. Najlepsze PESTO Z RUKOLI /własny;/ 1/2 opakowania rukoli (ok. 100-125g) 2-3 ząbki czosnku 3 łyżki nasion łuskanego słonecznika niesolonego sól, pieprz do smaku ok. 1/3 - 1/2 szklanki oliwy z oliwek Pestki słonecznika prażę na suchej patelni, aby delikatnie się zrumieniły. Odstawiam. Rukolę płuczę, suszę i wraz

W kuchni Karmel-itki
KREMOWA ZUPA POMIDOROWA 102

gęsią skórkę!  Kremowa zupa pomidorowa z imbirem, sezamem i jabłkami 😋😋💓 Zupa pomidorowa z makaronem, soczewicą lub z ryżem - to kwestia smaku, podajecie jak lubicie najbardziej. Najlepsza pomidorowa to jest ta ugotowana na rosole. Czy zima może być smaczniejsza? 😁 Czas na rozgrzewkę, więc patelnie w dłoń! I do dzieła 😊 Zobaczcie przepis na zupę pomidorową, korzystajcie  z niego i ulepszajcie(...)Ślicznie pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI : 1/2 filiżanki ziaren sezamu - uprażonych na suchej patelni 1 cebula 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżka posiekanego imbiru 1 łyżka słodkiej, mielonej papryki 2 ząbki czosnku 2 jabłka 700g dojrzałych pomidorów ok. 1,7 litra bulionu z kurczaka lub warzywnego (może być z koncentratu) około 2 łyżki sklarowanego masła lub oliwy z oliwek świeże zioła

Moja Książka Kucharska
Razowe spaghetti z kurczakiem i pesto orzechowym 291

ząbka czosnku oliwa z olwek pieprz sól dodatkowo 1 cukinia 1 cebula 1 ząbek czosnku kilka płatków sera grana padano lub parmezanu świeża bazylia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wstawić wodę na makaron. Kurczaka pokroić w dość małe kawałki i zamarynować w soli, pieprzu, czosnku oraz tymianku. Odstawić na kilka minut. Do blendera włożyć podprażone orzechy włoskie, czosnek, starty ser i kilka łyżek(...)plasterki, a cukinię przy pomocy obieraczki do warzyw zetrzeć w cieniutkie paski pryzpominające wstążki. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć cebulkę, dodać czosnek oraz kurzczaka, Smażyć kilka minut aż kurczak się zetnie. Dodać cukinię i smażyć 2-3 min. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente (10-12 minut). I odcedzić (nie przelewać zimną wodą!). Makaron wymieszać

DefinicjaSmaku
SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM I ŚWIEŻYMI POMIDORAMI 126

cienkie plasterki lub ścieramy na tarce. Cebulkę dymkę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulkę i czosnek, smażymy na średniej mocy palnika przez około 2 minuty. Dodajemy pokrojone pomidory i podzielonego na cząstki tuńczyka. Lekko solimy i oprószamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Smażymy kolejne 2 minuty. Dodajemy makaron wraz z odłożoną wodą z gotowania i delikatnie mieszamy, uważając

cool and minty
Spaghetti z klopsikami 204

niezwykle pyszne. Składniki: 500 g mielonego mięsa 300 g makaronu spaghetti Bułka tarta 1 jajko 4 łyżki oleju rzepakowego 3 pomidory lub sok pomidorowy cebula, czosnek pieprz, oregano, bazylia 2 łyżki przecieru pomidorowego ser parmezan   Opis przygotowania: Na początek cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, do zeszklenia. Do miski wrzucamy mięso mielone, podsmażona cebulę, jajko oraz bułkę(...)klopsiki. Tak przygotowane klopsiki smażymy na patelni. W małym garnku na oleju podsmażamy rozdrobniony czosnek, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory lub zamiennie sok pomidorowy. Dodajemy do tego przecier pomidorowy oraz doprawiamy do smaku. Gotujemy do czasu, aż sok zgęstnieje. Na końcu dodajemy do sosu klopsiki i podduszamy przez chwilę na małym ogniu. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
TAGLIATELLE Z BROKUŁAMI I SOSEM SEROWYM 149

100g) 1/2 sera camembert naturalnego 100g chudego boczku bulion warzywny śmietana sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie do konsystencji, którą lubimy najbardziej (ja osobiście nienawidzę rozgotowanego). Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki gotujemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie również al dente. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojony w drobną kostkę boczek, jeśli jest bardzo chudy, dodajemy do smażenia kilka(...)rozpuszczenia się serów. Doprawiamy solą i pieprzem (jeśli jest konieczność) oraz łyżką śmietanki 18%. Na koniec wrzucamy kilka małych różyczek brokuła do sosu, delikatnie mieszamy. Na ugotowany makaron nakładamy sos serowy oraz pozostałe brokułowe różyczki. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania