makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:277/561)

Zupa pieczarkowa z makaronem 174

pęczka natki pietruszki sól, pieprz dodatkowo makaron Wykonanie: Mięso myjemy, wkładamy do garnka, dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy. Zalać 2 l wody, zagotować. Marchewkę, pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka, całość gotujemy do miękkości mięsa. W międzyczasie oczyścić i pokroić pieczarki w plasterki, a cebulę w kostkę. Na patelni na maśle podsmażyć cebulę razem z pieczarkami

magiczna kuchnia Kasi
Pulpety drobiowe ze słonecznikiem w sosie pomidorowym. 216

Wyśmienite pulpety ze słonecznikiem w pomidorowym sosie .U mnie z makaronem , ale można je podać z czym lubicie najbardziej. Składniki : 500 g mięsa z kurczaka 1 jajko 100 g słonecznika ,podprażonego na suchej patelni sól ,pieprz ,ulubione przyprawy cebula ,pokroić ,zeszklić na rumiano na patelni bułka tarta Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dobrze wymieszać . Bułki dodajemy tyle ,aby masa

Ladylaura.
Pochwała pomidora czyli makaron z prostym sosem pomidorowym 202

chluśnięcie czerwonego octu winnego (1/2-1 łyżki) oliwa sól, pieprz ew. szczypta cukru brązowego makaron np. penne Przygotowanie: Obierz pomidory ze skórki (np. poprzez nacięcie skórki i zanurzenie pomidorów we wrzątku, skórka łatwo odejdzie) i grubo pokrój. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek i chilli posiekaj. Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzej trochę oliwy i wrzuć cebulę. Gdy się zeszkli dodaj(...)dopraw sos: dodaj sól, pieprz do smaku, odrobinę octu z czerwonego wina i cukru brązowego jeżeli używasz. Poduś jeszcze chwilkę. Na końcu posyp poszarpanymi listkami bazylii. Sos podaj z makaronem ugotowanym al dente. Posyp jeszcze większą ilością bazylii. Usiądź na balkonie i ciesz się promieniami słońca:) P.s. Jaki jest wasz sposób na pyszny sos pomidorowy

Chilli Czosnek i Oliwa
Odchudzone spaghetti bolognese 177

patelnie dodać pomidory, bulion, posiekany czosnek, cukier i przyprawę włoską lub nasze zioła. Sos pozostawić na patelni do momentu kiedy się zredukuje i otrzymamy odpowiednią, gęstą konsystencję. Na koniec moż na dodać więcej soli, pieprzu lub ziół, w zależności od upodobań :) Podawać z makaronem spaghetti- jeżeli chcemy aby posiłek był "odchudzony" użyjmy makaronu pełnoziarnistego. Posypać startym parmezanem i gotowe

Cook&Love
makaron z gulaszem mięsno grzybowym – LUBELLA I KOSZ GRZYBÓW 175

składniki: ok. 250 – 400 g makaronu Lubella Wstążki długie nr 11, Tagliatelle Rigate ok. 500 g mięsa (dziczyzny lub wieprzowiny) 200 g świeżych grzybów leśnych (np. prawdziwków, borowików…) 2 cebule 2 ząbki czosnku 250 ml śmietany 1 łyżka mąki sól, pieprz, słodka papryka w proszku, ulubione zioła do mięsa ziele angielskie, liść laurowy tłuszcz do smażenia natka pietruszki(...)laurowy, pokrojone w piórka cebule. Całość smażymy, aż mięso się zrumieni. Na osobnej patelni rozgrzewamy np. masło, dodajemy pokrojone grzyby, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy. Następnie przekładamy je do mięsa. Dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i wszystko razem dusimy przez ok. 15-20 min. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, odcedzamy. Przekładamy na talerze i podajemy z gulaszem

Domowy Smak Jedzenia
Fusilli z zielonymi warzywami i paprykowymi polędwiczkami z kurczaka 181

grana padano, pęczek zielonej pietruszki. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. W tym samym czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Opłukane i osuszone polędwiczki kroimy na mniejsze kawałeczki, (plastry) oprószamy solą i mieloną papryką. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, łodygę kroimy na plasterki. Na dużej patelni (najlepsza by była duża i głęboka), rozgrzewamy 3 łyżki oliwy, podsmażamy

Moniki Smakołyki
Świderki z kurczakiem w sosie pieczarkowym. 224

sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek granulowany 300 g makaronu świderki 1 czerwona cebula 1 szklanka wrzątku 1 łyżka śmietany 18% 1 czubata łyżeczka mąki 20 g masła Pierś z kurczaka kroimy w kawałki, pieczarki w talarki, cebulę w kosteczkę. Kurczaka polewamy oliwą i posypujemy czosnkiem - dokładnie mieszamy i wrzucamy na patelnię, następnie dorzucamy cebulę. Kiedy cebula nam się zeszkli dodajemy

Moje-pitraszenie
Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowo-serowym 342

czym wymieszać. Mięso przysmażyć na rozgrzanej patelni. W głębokiej patelni rozpuścić masło, dodać odmrożony szpinak, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć jakiś czas żeby odparował nadmiar wody. Następnie dodać śmietanę i ser starty na tarce, wymieszać i zostawić na wolnym ogniu 5 minut. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju (ilość minut podana

Passions hobbies life
Spaghetti Bolognese według przepisu Gordona Ramsay'a 1013

trochę oliwy z oliwek. W między czasie możemy nastawić wodę na makaron. Do rondelka wrzucamy wcześniej przyszykowane warzywa. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Podsmażamy kilka minut na średnim ogniu. Następnie dodajemy zmiażdżony lub przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawiamy oregano. Wszystkie składniki mieszamy i przekładamy na patelnie. Na sam środek patelni wrzucamy mięso mielone i mieszamy z warzywami. Ponownie(...)środek patelni wykładamy koncentrat pomidorowy, mieszamy go ze składnikami. Po chwili dolewamy szklankę wina i redukujemy jego ilość. Dolewamy pomidory i intensywnie mieszamy całość. Gordon Ramsey dodaje w tym momencie sos Worcestershire, ale w Polsce nie mogłyśmy go dostać więc omijamy ten składnik. Podsmażamy chwile i wyłączamy płytę. Zostawiamy na jakieś 5 minut by składniki przegryzły się. Po tym czasie

Kolizje Smaków
Potrawka z makaronu all inclusiv 223

momentu gotujemy 8 minut. Po ugotowaniu obieramy i odstawiamy.  2. Makaron #lubella gotujemy z godnie z opisem na opakowaniu.  3. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki, i smażymy na złoty kolor.  4. Szpinak dokładnie myjemy, odsączamy z nadmiaru wody i nastawiamy w woku lub w grubszej patelni, kiedy szpinak zmięknie i puści sok dodajemy pół łyżeczki gałki muszkatołowej(...)szpinaku dodajemy kolejno, suszone pomidory, oliwki, i wcześniej usmażone pieczarki.  7. Papryczkę chili kroimy na cieniutkie krążki i dokładamy do reszty produktów.  8. Dodajemy ugotowany makaron i całość dokładnie mieszamy, pod koniec dodajemy pomidorki koktajlowe. I jeszcze przez około 5 minut podgrzewamy, doprawiając jeszcze ewentualnie solą, pieprzem i ziołami małgorzatki.   9. Wykładamy potrawkę na talerze

Mój pomysł na
Spaghetti z cukiniowym sosem. 190

chili-cayenne olej do smażenia niewielka ilość gorącej wody Dodatkowo: 30 dag makaronu spaghetti sól do gotowania gorąca woda do gotowania Wykonanie: 1. Sos: Warzywa obieramy, oczyszczamy, myjemy, dokładnie osuszamy i kroimy. Czosnek i cebulę kroimy w drobną kostkę a cukinię w trochę większą,. Następnie na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy czosnek i cebulę, chwilę(...)dusimy do miękkości, gdy warzywa będą miękkie nadmiar wody odparowujemy, następnie dodajemy koncentrat, umyty, osuszony i posiekany koperek oraz przyprawy do smaku, chwilę dusimy cały czas mieszając. 2. Makaron: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i odcedzamy. 3. Podanie: Na talerze nakładamy porcje makaronu i sosu z cukinii. Od razu podajemy. 4. Smacznego życzę. Danie podałam na talerzu, który otrzymałam

Izabelawkuchni
Makaron gnocchi z soczewicą. 166

rzymski, kardamon oliwa z oliwek Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Czerwoną paprykę kroimy w małe słupki, marchewkę w półplasterki, a cebulę w kostkę. Soczewicę należy przepłukać na sicie i odłożyć, będziemy dodawać ją na końcu, ponieważ rozpadłaby się jeżeli dodalibyśmy ją na samym początku gotowania. Zaczynamy od rozgrzania oliwy na głębokiej patelni i wrzucamy na nią cebulę, paprykę(...)będą całe, to należy je rozdrobnić na patelni, szybciej się rozpadną. Do warzyw dodajemy kolejno pieprz, tymianek, kmin rzymski, kardamon, estragon oraz drobno pokrojoną papryczkę chili. Całość dusimy przez chwilę i teraz dodajemy rozdrobniony czosnek i soczewicę. Mieszamy i dusimy wszystko jeszcze przez chwilę. Na koniec dodajemy pokrojony szczypiorek i wcześniej ugotowany makaron, wszystko razem mieszamy i podajemy posypany delikatnie

vegetanie
Roladki z gruszką i gorgonzolą w sosie orzechowym 146

niebieską pleśnią) Oliwa z oliwek Sos orzechowy: ¾ szklanki bulionu drobiowego 100 g serka topionego (kremowego) 30 g sera gorgonzola Sól Pieprz ¼ szklanki orzechów włoskich 250 g pełnoziarnistego tagliatelle Pełnoziarnisty makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe). Rozbijamy tłuczkiem, bardzo cienko. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gruszkę obieramy i ścieramy(...)patelni. Zdejmujemy je na talerz. Kroimy je w plasterki. Na patelnię po smażeniu wlewamy bulion. Dodajemy kawałki serka topionego i sera gorgonzola. Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy puder orzechowy (zmielone na pył orzechy włoskie - przy użyciu blendera).  Sos dusimy do momentu delikatnego zgęstnienia. Do sosu dodajemy makaron, mieszamy. Na wierzchu układamy pokrojone mięso. Wierzch obsypujemy orzechami włoskimi

VioletoweKucharzenie
Spaghetti bolognese 294

sera żółtego, Cebulę kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię z oliwą, chwilę smażymy. Następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i dalej smażymy. Kolejno wrzucamy mięso i smażymy przez. ok. 7 minut. Dodajemy zmiksowane pomidory z puszki, koncentrat, przyprawiamy i dusimy jeszcze przez ok. 10 minut. W tym czasie gotujemy makaron oraz siekamy pietruszkę

Delicious Titbits
Szybki wegański obiad, czyli makaron ze szpinakiem 403

posypać danie na talerzu.    Makaronem ze szpinakiem Składniki: 450 g mrożonego szpinaku  0,5 szkl mleka roślinnego  1 łyżka oleju  1 łyżka sosu sojowego 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki płatków drożdżowych  pieprz, sól opcjonalnie odrobina cukru Przygotowanie: Rozmrożony szpinak przełóż na rozgrzaną patelnie (można go też rozmrozić na patelni

wegujemy