makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:285/561)

Udka z kurczaka z makaronem i brokułami, pyszny obiad 177

wodę na makaron, gdy się zagotuję wsypujemy makaron i gotujemy 8 minut ( ma być al’dente). Udka w kurczaka kroimy w drobne kawałki. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Brokuły gotujemy na parze, ale tak żeby było półtwarde ( inaczej rozpadną się w naszym daniu i nie będą chrupiące ) . Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę

Kuchnia na wzgórzu
Nudle po azjatycku 124

sosu sojowego 1 łyżeczka sosu rybnego Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Zeszklić cebule z czosnkiem. Dodać mięso i chwilę podsmażyć, dodać startą marchewkę, pokrojone w cienkie plasterki pieczarki i sosy: sojowy i rybny. Smażyć przez 15 minut, co jakiś czas mieszając. Wrzucić chili i nudle i zalać wodą tak, aby przykrywała makaron. Gotować, aż makaron będzie miękki. Przepis pochodzi

Moja Galeria Smaku
Makaron z kurczakiem i sosem pieczarkowym z mascarpone 175

makaronu olej, masło Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy je do pojemniczka i polewamy mniej więcej 1 łyżką oleju. Następnie posypujemy je przyprawą do gyrosa i mieszamy. Pojemniczek zamykamy i wkładamy do lodówki na około 30 minut. W tym czasie cebulę kroimy w piórka, a umyte pieczarki na plasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju(...)pieczarki nieco się obsmażą i zmniejszą swoją objętość, dodajemy na patelnie serek mascarpone. Dokładnie mieszamy wszystko razem i dusimy około 15-20 minut pod przykryciem na średniej mocy palnika. Doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą słodkiej papryki. Na koniec dodajemy obsmażone mięso kurczaka i posiekaną natkę pietruszki. W międzyczasie makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Uwagi: Mięso można pokroić

Smaki Na Talerzu
Piersi z kurczaka z mascarpone i pieczarkami 174

makaronu olej, masło Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy je do pojemniczka i polewamy mniej więcej 1 łyżką oleju. Następnie posypujemy je przyprawą do gyrosa i mieszamy. Pojemniczek zamykamy i wkładamy do lodówki na około 30 minut. W tym czasie cebulę kroimy w piórka, a umyte pieczarki na plasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju(...)pieczarki nieco się obsmażą i zmniejszą swoją objętość, dodajemy na patelnie serek mascarpone. Dokładnie mieszamy wszystko razem i dusimy około 15-20 minut pod przykryciem na średniej mocy palnika. Doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą słodkiej papryki. Na koniec dodajemy obsmażone mięso kurczaka i posiekaną natkę pietruszki. W międzyczasie makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Uwagi: Mięso można pokroić

Smaki Na Talerzu
Spaghetti bolognese 107

Filozofia Smaku 400 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 400 g makaronu spaghetti 1 marchewka 1 łodyga selera naciowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki oleju 2 puszki pomidorów 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz starty żółty ser do podania Na patelni rozgrzać olej. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany czosnek. Smażyć

Moja Galeria Smaku
Muszle makaronowe z farszem z bakłażana, kurczaka i sera lazur 134

Farsz jest tak pyszny, że mogłabym zjeść go prosto z patelni! :D  Składniki (na ok 30 muszli): - oczywiście muszle makaronowe:) F arsz: - pojedynczy filet z

Cook&Love
Warzywne zapiekane doniczki z makaronem w kremowym sosie serowym 198

czegoś podczas nasiadówki ze znajomymi ;) Co Nam trzeba: - paczka mrożonych warzyw na patelnię - 2 jajka - 3 łyżki śmietany 12 volt - szczypta pieprzu i soli - pół łyżeczki pieprzy ziołowego - sos do warzyw na ciepło (ja użyłam pół saszetki sosu serowo-kremowego do brokułów i kalafiora) - 3/4 paczki makaronu z zupki 'chińskiej' Amino W wysokiej misce mieszam warzywa (mogą być mrożone) wraz

upichcona
Tagliatelle z dynią 133

chwilę przed podaniem, ale nie zawsze mamy taką możliwość, więc będzie też świetnie nadawać się na obiad do pracy. Tagliatelle z dynią – składniki (na 4 porcje) 400g dyni makaron tagliatelle (lub inny dowolny, który lubicie) 1 cebula 2 ząbki czosnku łyżka masła garść liści szałwii sól pieprz 200 g śmietany 18% 30g parmezanu mała papryczka chilli Tagliatelle z dynią(...)czosnek i papryczkę chilli, podsmażamy przez chwilę i dodajemy dynię. Całość dusimy na patelni ok. 20 minut (aż dynia stanie się na pół miękka). Dodajemy śmietanę, posiekaną szałwię, sól, pieprz i starty parmezan . Wszystko dusimy jeszcze przez ok. 3 minuty i mieszamy z ugotowanym wcześniej makaronem al dente. Smacznego! Post Tagliatelle z dynią pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lasagne z własnym sosem beszamelowym 103

kuchni włoskiej odważyłam się w końcu zabrać za Lasagne. Wyszło bardzo smacznie :) Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 puszka pomidorów z puszki 1 mały koncentrat pomidorowy 2 cebule makaron gotowy Lasagne 3 ząbki czosnku 40 dag żółtego sera szklanka mleka 4 łyżki mąki 4 łyżki masła lub margaryny bazylia oregano pieprz sól oliwa z oliwek olej Na rozgrzany olej(...)dusimy pod przykryciem na małym gazie ok. 10 minut.  Na drugiej patelni lub w garnku przygotowujemy sos beszamelowy.  Roztapiamy masło/margarynę, dodajemy mąkę, lekko przysmażamy cały czas mieszając, zalewamy szklanką zimnego mleka i ciągle mieszając zagotujemy. Dodać sól oraz pieprz do smaku.   Makaron lasagne podgotowujemy około 3 minut w osolonej wodzie z dodatkiem 2-3 łyżek

upichcona
Makaron z Kurczakiem, Szpinakiem i Serkiem Topionym 106

SKŁADNIKI: 300g makaronu lubella 250g szpinaku 240g śmietany 30% 50g śmietany 18% 100g serka topionego ziołowego 1 duży filet z kurczaka 3 ząbki czosnku sól pieprz 2łyzki oleju WYKONANIE: 1.Makaron ugotować w delikatnie osolonej wodzie. 2.Kurczaka pokroić w grubą kostkę,wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, dodać sól i pieprz. smażyć około 8-10min. 3.Dodać szpinak do kurczaka

Dziś Ja gotuje
Indyk z kurkami w sosie śmietanowym 214

sól, pieprz, suszony czosnek, szczypta tymianku * świeży koper- pół pęczka * makaron- dodatkowo Mięso doprawić i odstawić na czas oczyszczania kurek. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać pokrojoną w kostkę pierś z indyka i podsmażyć tylko do momentu ścięcia się mięsa, a następnie odłożyć do miseczki. Na tą samą patelnię wrzucić masło, dodać oczyszczone kurki i podsmażyć. Kiedy kurki puszczą wodę

Kraina Miodem Płynąca
Miodowo-musztardowy stir fry z kurczakiem / Spicy honey mustard chicken stir fry 231

cienkie paski 1 mała cukinia, pokrojona w plasterki ugotowany ryż lub makaron do podania uprażone płatki migdałów do posypania, opcjonalnie Przygotowanie: W małej misce Wymieszaj mąkę kukurydzianą, bulion drobiowy, masło orzechowe, sok z limonki, musztardę Dijon, miód, sos sojowy, olej sezamowy, tabasco i pieprz cayenne. W dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu 1 łyżeczkę oleju, włóż kurczaka i smaż przez(...)minut, aż przestanie być surowy w środku, do zarumienienia. Wyjmij z patelni i odstaw. W tej samej patelni rozgrzej drugą łyżeczkę oleju, włóż fasolkę i smaż przez 3-4 minuty. Następnie dodaj paprykę i smaż 2-3 minuty, po czym dodaj cukinię. Smaż warzywa, mieszając od czasu ,do czasu aż przestaną być surowe jednak, wciąż będą chrupiące (wg uznania). Dodaj

karmelowy
Makaron z łopatką, kapustą i pieczarkami 183

Dzisiaj zapraszam na pyszny makaron duszony z kiszon ą kapustą, karczkiem i pieczarkami. Można  go zrobić  również w wersji wegetariańskiej pomijajac mięso. Składniki: 300 g makarou, u mnie muszle 300 g kapusty kiszonaej  300 g pieczarek 300 g łopatki wieprzowej 1 duża cebula sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 łyżka majeranku(...)solą pieprzem, majerankiem i papryką. Smażyć do miękkości około 30 - 40 minut. Na drugiej patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, wrzucić cebulę i zeszklić, dorzucić pieczarki i również dusić do miękkości. Ugotowaną kapustę odcisnąć z wody i drobno pokroić. Mięso, pieczarki, cebulę i pokrojoną kapustę wymieszać.Makaron ugotować, odcedzić i dodać do pozostałych składników. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić wg gustu

Gosia gotuje
Makaron ze szpinakiem i mascarpone 305

przygotowujem y szpinak. 2 . Czosn ek obieramy i miażdżymy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy szpinak i dusimy, aż woda prawie cała wyparuje i liście będą miękkie. 3. Do szpin aku dodajemy serek mascarpone , doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 4. Podajemy na ciepło z ugotowanym makaron em. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
SPAGHETTI TRAPANESE Z MIGDAŁAMI I ŚWIEŻĄ BAZYLIĄ 92

użyć w łupinach lub bez. Rozdrobniłam je. Można tłuczkiem lub w malakserze. Uprażyłam  na patelni bez tłuszczu. Bazylię umyłam. I kolejno dorzucałam do miksera: Bazylię Uprażone migdały  Czosnek  Parmezan Sól morską,pieprz i parę łyżek oliwy. Wszystko zmieliłam. Ugotowałam al dente makaron. Gdy się gotował,pokroiłam drobno,obrane ze skórki pomidory. I poddusiłam je,żeby odparował

potrawyregionalne
Laksa 175

chili 2-centymetrowy kawałek galangi lub imbiru 1 łyżeczka kurkumy  1 szalotka drobno pokrojona Poza tym potrzebujemy: 1 duży pęczek Morning Glory, czyli szpinaku wodnego 100-150 g makaronu azjatyckiego pszennego lub ryżowego 500 ml azjatyckiego bulionu lub bulionu drobiowego oraz gotowane mięso kurczaka np. z tegoż bulionu, ewentualnie bulionu warzywnego (opcja wegańska) 2 łyżki sosu rybnego 3 łyżki(...)kokosowe, dodajemy cukier, gotujemy 5 minut. Na patelnię wlewamy filiżankę wywaru, gotujemy 2 minuty, wlewamy zawartość patelni do garnka z bulionem, zagotowujemy, jeśli trzeba doprawiamy do smaku sosem sojowym. Zostawiamy na wyłączonym gorącym palniku i przygotowujemy miseczki. Do każdej nakładamy sporą kupkę gorącego makaronu, kładziemy obok niego pokrojony na paski panierowany tofu (powinien być ciepły), ciepłe mięso z kurczaka

Kuchnia Prezydentowej