makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:276/561)

Makaron zapiekany z wołowiną, boczniakami i jarmużem / Beef, mushroom and kale pasta bake 183

makaronu świedrki Lubella , ugotowanego zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu 350 g sera mascarpone 1 ½ szklanki startej mozzarelli 2 duże garście jarmużu, z wyciętymi grubszymi łodygami i posiekany Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 °C. Natłuść naczynie do zapiekania o wymiarach 20×30 cm. W celu przygotowania sosu, rozgrzej dużą i głęboką patelnię z 2 łyżkami oleju(...)około 2 minuty. Dodaj wino i smaż zeskrobując przypieczone mięso z dna patelni, aż praktycznie odparuje. Dodaj pomidory, bazylię i oregano, wymieszaj i gotuj przez 10-15 minut, aż sos lekko zgęstnieje. Dopraw cukrem, solą i pieprzem do smaku i zdejmij z ognia. Wmieszaj do sosu ugotowany makaron. Na dno przygotowanego naczynia do zapiekania wyłóż 1/3 makaronu, na nim rozsmaruj

karmelowy
Pełnoziarnisty makaron z kurczakiem , mini marchewkami ... w sosie śmietanowym. 138

pieprzem a także papryką. Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnie. Smażymy na maśle kilka minut, co jakiś czas mieszając. Następnie wlewamy śmietanę i wrzucamy mrożoną marchewkę.  Gotujemy do momentu aż sos zgęstnieje a marchewka będzie miękka. W innym garnku gotujemy brokuł al. dente, a w kolejnym makaron według przepisu na opakowaniu. Kiedy sos już się zredukuje wrzucamy brokuł

Radość kipiąca uśmiechem.
Bucatini all’Amatriciana 240

Parmezan) 2 łyżki oliwy z oliwek sól Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w kosteczkę cebulę, pancettę, salami i chilli. Zrumienić. Wlać wino, rozgniecione widelcem lub zmiksowane pomidory, koncentrat pomidorowy i zamieszać. Dusić pod przykryciem, aż sos zgęstnieje i wszystkie smaki się połączą. Doprawić solą. Makaron ugotować al dente, odcedzić i przełożyć do sosu. Dodać trzy łyżki sera

Oryginalny smak
Makaron z sosem szparagowo-serowym i boczkiem 142

blogu czas rozpocząć sezon na szparagi. Moja pierwsza propozycja to spaghetti w sosie szparagowo-serowym z dodatkiem boczku i suszonych pomidorów. Składniki: 300 g makaronu, np. spaghetti 100 g wędzonego boczku kilka suszonych pomidorów stary ser do posypania Sos: pęczek szparagów 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka masła, najlepiej klarowanego 1 łyżeczka mąki sól i pieprz 2/4 szklanki słodkiej(...)Pozostałe części szparagów wraz z wywarem zmiksować na gładki krem. M asło rozgrzać na patelni, dodać mąkę i mieszając cały czas dolewać ok. 2/3 szklanki słodkiej śmietanki, zagotować. Dodać ser, puree ze szparagów oraz zmiażdżony czosnek. Gotować aż ser się rozpuści. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć. Na makaron wyłożyć

Czerwień i błękit
MAC'N'CHEESE VEGAN 109

satysfakcjonująca rekomendacja tego dania 😇 A dla Was? Spróbujecie? 😉 Składniki : Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  Kalafior dzielimy na różyczki, myjemy pod bieżącą, zimną wodą.  Gotujemy przez kilka minut w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy na sitku. Na patelni rozgrzewamy olej, następnie podsmażamy pokrojoną wcześniej cebulę i dwa ząbki czosnku

Kuchnia Ellie
Jarskie cannelloni ze szpinakiem pod beszamelem 95

Sól Pieprz Tłuszcz do formy Na sos beszamelowy: 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 2 szklanki mleka 10 dag startego sera Sól liść laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Szpinak ugotować przez parę minut w osolonym wrzątku,  odcedzić, odsączyć z wody, posiekać i przestudzić. Wymieszać z roztartym twarogiem, jajkami, startym żółtym serem, doprawić(...)Mleko zagotować z liściem laurowym i zielem angielskim. Zdjąć z ognia, przestudzić. Na patelni rozpuścić masło z mąką- ciągle mieszając (uważać aby mąka się nie zarumieniła jak na zasmażkę). Zdjąć z ognia. Dolać mleko, mieszając, aż sos zgęstnieje. Na końcu doprawić solą. Sosem polać faszerowany makaron i posypać startym serem. Zapiec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia sera

Tradycyjna Kuchnia
Makaronowa zapiekanka z bakłażanem i mozzarellą 94

warzywo w naszych potrawach! Dzisiaj makaronowa zapiekanka z bakłażanem i mozzarellą - w sam raz na szybki obiad! :)  Makaronowa zapiekanka z bakłażanem i mozzarellą Składniki: 250 g surowego makaronu orzo 1 bakłażan 5 łyżek oliwy 4 marchewki 4 łodygi selera naciowego 4 ząbki czosnku 2 średnie cebule 1 kula sera mozzarella (125 g) 3/4 puszki pomidorów 2 łyżki startego(...)cały czas mieszając przez około 7 minut, następnie wyjmujemy i odkładamy na bok. Na patelnię wlewamy pozostałe 2 łyżki oliwy, wrzucamy marchewkę i seler i smażymy kolejne 8 minut.    Zmniejszamy ogień, dodajemy cebulę i czosnek. Smażymy 4 minuty. Dodajemy pomidory z puszki i makaron orzo. Smażymy 3 minuty. Wlewamy bulion, dodajemy usmażonego bakłażana, rozdrobnioną na mniejsze kawałki mozzarellę

Moja Mama Gotuje
Makaron z warzywami i kiełbasą 130

oczyścić i pokroić w kostkę, gdy cebula się zeszkli wrzucić je na patelnię. Smażyć kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać pokrojoną w kostkę i nieobraną cukinię. Wszystko doprawić i znów smażyć przez kilka minut. Na koniec wmieszać ugotowany brokuł. Podawać na ciepło z makaronem i posypane posiekaną natką pietruszki

Simply Food
Pyszne, ekologiczne pesto z pieczonych buraków 133

rękawiczki lateksowe i obieramy ze skórki (powinna ładnie odchodzić). Orzeszki podprażamy na suchej patelni, aż zacznie uwalniać się z nich aromat (czuć mocno orzechowy zapach w powietrzu), lecz uważamy by ich nie przypalić! Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji pesto. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po ugotowaniu nie przelewamy go zimną wodą

Be Fit Be Strong
Makaron z botwiną, szparagami, kurczakiem i ricottą 108

oliwa z oliwek  1 lampka białego wina  Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Na oliwie z oliwek podsmaż posiekaną szalotkę i czosnek. Pierś kurczaka pokrój w plastry i podsmaż ze składnikami. Dodaj świeży rozmaryn. Szparagi i cukinię pokrój na mniejsze kawałki. Liście botwiny pozostaw w całości. Z patelni wyciągnij rozmaryn. Natomiast wrzuć pokrojone warzywa i botwinę. Dopraw solą

Mango Papaja
MINI PULPECIKI W SOSIE POMIDOROWYM Z MARCHEWKĄ, GROSZKIEM I MAKARONEM RAZOWYM 126

łyżeczki cukier 1/2 łyżeczki  pieprz do smaku Dodatkowo: makaron razowy 1 op.  natka pietruszki ok. 2 łyżek ( posiekana ) METODA: Pulpety: Mięso mielone wymieszać z solą, żółtkiem, pieprzem, natką pietruszki, bułką tartą oraz startą cebulą i czosnkiem na tartce o drobnych oczkach. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Na patelni rozgrzać olej z pestek winogron. W mokrych dłoniach formować(...)małe pulpeciki. Smażyć na patelni na złocisty kolor z każdej strony. Sos: Pomidory przelać do głębszej miski lub blendera i zmiksować. Wlać do pulpetów. Dodać przecier, groszek i pokrojoną w drobną kostkę marchewkę.  Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 min. Doprawić kucharkiem, cukrem, pieprzem, oregano i bazylią.  Makaron ugotować według wskazówki na opakowaniu ( bez soli ). Gotowy

Kuchnia Paulettes
Międzybrodzkie wstążki z poledwicą z łososia i musem śmietanowo – pietruszkowym 141

bardzo ciepło, kiedy tęsknimy za wakacjami, piaszczystą plażą, turkusową taflą morza. Kiedy tęsknimy za WODĄ ..wodą, która ożywia, oczyszcza, pieści skołatane nerwy. Wodą, która dodaje energii... Składniki - MIĘDZYBRODZKI  MAKARON 4-JAJECZNY GNIAZDA WSTĄŻKI  -polędwica z łososia norweskiego -śmietana 36% -natka pietruszki -sól himalajska różowa -oliwa z oliwek -przyprawy- tymianek,rozmaryn,pieprz ziołowy W mozdzierzu ucieramy tymianek,rozmaryn, pieprz(...)albo pieczemy polędwicę w folii, w piekarniku, albo ją poddajemy szybkiej obróbce termicznej na patelni ceramicznej pod przykryciem. Ja wybrałam piekarnik. Śmietanę oraz natkę pietruszki, miksujemy blenderem ręcznym , dodajemy sól himalajską, kilka kropli oliwy z oliwek, pieprz ziołowy i ponownie miksujemy do uzyskania musu. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. Na talerzach robimy sporego kleksa z musu

Z Kuchni Do Kuchni
Tagliolini z polędwiczkami, papryką, porem i camembert 107

Czasem wystarczy użyć makaronu kolorowego, naturalnie barwionego, żeby danie ciekawie wyglądało i do smakowania zachęcało. Szybko się przygotowuje, niewiele kosztuje, kolorem zaskakuje i dobrze smakuje.  Składniki: 150 g tagliolini z peperoni, 6 szt. polędwiczek z kurczaka, 1 średnia papryka czerwona, 50 g pora, 80 g sera camembert, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, papryczki peperoni (marynowane(...)płaska łyżka masła klarownego. Przygotowanie: Polędwiczki myjemy, oczyszczamy z błonek i suszymy. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim polędwiczki. Dodajemy paprykę pokrojoną w cienkie paski i pora w plasterkach. Doprawiamy solą, pieprzem i  smażymy na wolnym ogniu. W tym czasie gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie na al dente. Do polędwiczek z papryką i porami dodajemy starty

Moniki Smakołyki
Makaron z polędwiczką wieprzową i pieczarkami 294

pokojową), marynujemy w łyżeczce oleju, szczypcie pieprzu i smażymy na patelni teflonowej ok. 3-4 minuty (na dużym ogniu). 4. Przekładamy usmażoną polędwiczkę na talerz i przykrywamy folią spożywczą. 5. Łączymy pieczarki z polędwiczką, jogurtem i szczyptą soli (nie gotujemy sosu, żeby się nie zważył). 6. Podajemy z makaronem. Makaron z polędwiczką wieprzową i pieczarkami jest bogaty w: - żelazo (pochodzące

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Pomidorowy krem z makaronem 128

kroimy w kostkę drobną cebulę oraz czosnek. Podsmażamy na patelni i dodajemy do pomidorów. Całość mieszamy, dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz oraz papryki do smaku oraz odrobinę cukry, gdyby zupa była zbyt kwaśna. Odstawiamy z kuchenki, wyławiamy ziele angielskie oraz liść laurowy i blendujemy. Na talerz wykładamy makaron, zalewamy kremem z pomidorów, wlewamy łyżeczkę jogurtu naturalnego i posypujemy kiełkami

ChilliJemy