makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:276/561)

Spaghetti z pesto (pesto alla genovese) 189

składników, bo smak będzie się nieco różnić. Składniki: około 300 g makaronu spaghetti 1 duża doniczka bazylii 40 g orzeszków piniowych 1 ząbek czosnku 2 łyżki startego parmezanu + 1 łyżka do dekoracji około 1/3 szklanki oliwy z oliwek extra vergine sól pieprz Przygotowanie: Orzeszki piniowe prażymy na suchej patelni. Przekładamy do blendera i dodajemy resztę składników. Miksujemy tak, aby pozostały

Oryginalny smak
Penne z kurczakiem i podgrzybkami w sosie na bazie białego wina z dodatkiem śmietany 105

Składniki: makaron penne 2 filety z kurczaka podgrzybki (świeże, lub mrożone- ja użyłam mrożonych) 1 cebula 1 kieliszek białego półwytrawnego wina sól świeżo zmielony pieprz garść posiekanej natki pietruszki 1 łyżka masła 2 łyżki śmietany 18% olej Na patelnię dodajemy masło i odrobinę oleju. Smażymy na nich cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy fileta pokrojonego w kostkę. Gdy filet się usmaży

MojaQchnia.pl
SPAGHETTI Z MIELONYM I SOSEM POMIDOROWYM 133

tarce o dużych oczkach, cebulę drobno siekamy, gotowe warzywa wrzucamy na patelnię, chwilę przesmażamy. Dokładamy mięso i przesmażamy jeszcze ok 10 minut, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pomdory z puszki- dusimy ok 10 minut, aż pomidory się rozpadną.Dodajemy posiekane oregano i bazylię,mieszamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na talerze wykładamy porcję makaronu

Z Majeczką w kuchni
Łazanki 184

kapusta zmięknie. Odcedzamy. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni, aż wytopi się tłuszcz. Obieramy cebule i kroimy w kostkę. Dodajemy do boczku i smażymy. Pieczarki czyścimy, kroimy w plastry i dodajemy do boczku z cebulą. Kapustę kiszoną kroimy i dodajemy do boczku i pozostałych składników. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. W dużym garnku mieszamy makaron

Smakowity Blog Kulinarny
PAPPARDELLE Z DYNIĄ I PARMEZANEM W SOSIE MAŚLANYM 110

też kokardki. Polecam! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) * makaron pappardelle – ok. 200 g * dynia – 200 g * śmietana słodka 18% – ok. 200 ml * duża cebula – 1 szt * masło – 150 g * parmezan – 4 łyżki * sól, pieprz, gałka muszkatołowa – do smaku * świeża natka pietruszki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na patelni roztapiamy masło, dodajemy posiekaną cebulę, solimy i pod przykryciem

Ostra na Słodko
Makaron z dynią i szpinakiem w sosie z sera pleśniowego 213

ząbki czosnku 2-3 łyżki oleju rzepakowego pieprz, tymianek, sól 1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu ale wyjąć go ZANIM ugotuje się al dente (przegryziony musi stawiać lekki opór), ponieważ będzie się dodatkowe 2-3 minuty gotował w sosie na patelni a nie chcemy, żeby nam się rozgotował. 2. Na podgrzanym -ale nie gorącym- oleju podsmażyć(...)się zagrzała. Dorzucić opłukany szpinak. Doprawić tymiankiem i pieprzem (uwaga: raczej bardzo uważać na sól bo ser pleśniowy jest bardzo słony) Całość mieszać chwilę aż szpinak zwiotczeje. 3. Odcedzony makaron dorzucić do sosu. Dolewać śmietanę i pokrojony na kawałki ser pleśniowy (lepsze są mniejsze kawałki bo szybciej się rozpuszczą) Mieszamy całość -na małym ogniu- aż sos zgęstnieje. Smacznego Post Makaron

UgotujmyTo.pl
Piers I kurze w sosie serowym 121

woda z grzybów wyparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko z patelni dodać do mięsa. Przygotowanie sosu – śmietanę wymieszać z serkami za pomocaą blendery. Polać nim mięso. Pieczenie – nagrzeć piekarnik do 200 C i piec 20-25 minut. Podawać z ryżem, makaronem lub kluseczkami . Z chlebkiem tez będzie pysznie. Posypać danie posiekaną natką pietruszki. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Zupa Yokisoba 274

sosu wymieszać. Makaron ugotować, zahartować i odstawić. Bulion zagotować, wrzucić mięso i grzybki mu-err, pozostawić na małym ogniu.  2. Jeżeli mamy pak-choi zamiast kapusty pekińskiej, najlepiej przed dodaniem do zupy pokroić ją na grube kawałki i obsmażyć na silnym ogniu przez 3 minuty na małej ilości oleju, doprawić solą i pieprzem. 3. Rozgrzać patelnię, wlać olej(...)wymieszać, smażyć (gotować) minutę. 4. Do bulionu z mięsem dodać sos z patelni i marchewkę, gotować 5 minut. Dodać wakami, cebulę i kapustę lub obsmażoną pak-choi, spróbować i ewentualnie doprawić solą, pieprzem lub sosem sojowym. Gotować jeszcze ok. 4-5 minut.  5. Do miseczek włożyć makaron, zalać gorącą zupą. Smacznego

Kuchnia Prezydentowej
Gemelli z łososiem, groszkiem i szpinakiem 130

nadążam, a Wy. Ostatnio w restauracji zamówiliśmy pasta gigante…Okazało się, że były to gigantycznie duże ravioli. Ja zapraszam na przepis na makaron z łososiem. Łosoś oczywiście ekologiczny! makaron z łososiem Składniki: 4 porcje 400 g pieczonego łososia 250 g gemelli, waga sucha 1 mała cebula 1 mały czosnek solo 100 g zielonego groszku, świeży lub mrożony 100 świeżego(...)oregano 2 łyżki masła Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Rozpuść masło na patelni i zeszklij cebulę. Wlej gorący bulion, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, philadephia serek i śmietankę. Zagotuj sos mieszając do rozpuszczenia sera. Gotuj sos przez 5 minut. w między czasie ugotuj makaron al dente, odcedź ale zachowaj szklankę wody od gotowania. Następnie dodaj do sosu łososia

codojedzenia
Kokardki z dynią pierzastą i pure z dyni Hokkaido-zapiekanka 131

podane z makaronem. Bo można przygotować więcej i odgrzać na drugi dzień. Ten przepis jest niezwykle prosty w wykonaniu , a smak delikatny. Duża ilość parmezanu podkręci jego smak. Składniki makaron forma kokardki – ile chcesz dynia pierzasta ile chcesz puree z dyni , około 3 łyżek (przepis znajdziesz  W TYM MIEJSCU ) zielona papryka ok. 2 sztuki pomidory malinowe,dowolna ilość naturalna(...)podsmażenia oliwa z oliwek do podania parmezan tarty Ugotuj kokardki al dente. Na dużej patelni rozgrzej trochę oleju kokosowego. Wsyp dynię pierzastą pokrojona w kostkę. Dodaj przypraw, ziół. Podsmaż. Dodaj paprykę i pomidory . Przykryj pokrywką, duś. Kiedy pomidory się rozpadną dodaj puree z dyni. Duś. Makaron wymieszaj z gotowym gęstm dyniowym sosem. Formę dużą, prostokątną nasmaruj oliwą z oliwek

Z Kuchni Do Kuchni
MAKARON MIE Z GZRYBAMI MUNG, GROSZKIEM, BROKUŁEM I PĘDAMI BAMBUSA. 158

zimnej wodzie, by brokuły zachowały soczysty kolor. Na patelni rozgrzewam olej sezamowy, wrzucam odcedzone grzyby. Następnie dorzucam zielony groszek. Smażę wszystko razem, wrzucam blanszowane brokuły i pędy bambusa. Przesmażam. Następnie dodaję śmietankę, pastę curry, dokładnie mieszam. Doprawiam sosem sojowym, pieprzem. Podduszam razem około 2-3 minuty. Podaję z makaronem Mie. SMACZNEGO!   Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Makaron z brokułem i serem pleśniowym 108

wzbogacić danie o kawałki indyka lub kurczaka ;) MAKARON Z BROKUŁEM I SEREM PLEŚNIOWYM Makaron pełnoziarnisty Pół brokułu Ser pleśniowy (z niebieską pleśnią) 2- 3 łyżki jogurtu naturalnego Ząbek czosnku Pieprz, oregano Brokuł wrzucić do wrzątku i gotować około 5 minut Podzielić brokuł na małe różyczki Na patelni rozgrzać oliwę/olej i podsmażyć posiekany ząbek czosnku Po chwili wrzucić brokuły(...)sera dostosujcie do własnego gustu, w zależności jak intensywny smak chcecie uzyskać Dołożyć jogurt wymieszać i wyłączyć ogień, żeby jogurt się nie zważył Doprawić pieprzem i oregano Podawać z makaronem pełnoziarnistym

HealthyCreations
C - Tajska zupa 149

mielony imbir pieprz sól 2 łyżki oliwy z oliwek 100 g brązowego makaronu Pieczarki umyć, pokroić w grube plastry bądź jeżeli są mniejsze, przekroić na pół. Mięso pokroić w paski, doprawić roztartymi ziarnami kolendry, pieprzem, imbirem i curry, zrumienić na rozgrzanej oliwie, przełożyć do garnka. Na patelni poddusić pieczarki wraz z przeciśniętym (bądź drobno pokrojonym) czosnkiem, dodać do mięsa. Całość

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Lasagne ze szpinakiem 180

beszamelowy: 55g masła 2 duże, pełne łyżki mąki pszennej 500 ml mleka 3,2% Dodatkowo: makaron lasagne nr 52 Lubella 100 g tartego ementalera lub mozzarelli olej do smażenia masło do wysmarowania formy   Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wrzucamy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy, cały(...)się nie przypalił. Gdy zgęstnieje, zdejmujemy z palnika i doprawiamy gałką muszkatołową oraz dość dużą ilością soli i pieprzu. Naczynie żaroodporne smarujemy niewielką ilością masła. Rozkładamy pierwszą warstwę makaronu lasagne . Na makaron wykładamy warstwę szpinaku (u mnie około 5 dużych łyżek), a następnie delikatnie rozprowadzamy po całości sos beszamelowy (4 łyżki). Przykrywamy makaronem i znowu rozprowadzamy warstwę szpinaku i beszamelu

Smaki Na Talerzu
Yakisoba 216

gotowe? To do dzieła! W woku lub na dużej patelni rozgrzać olej. Wrzucić pokrojony boczek, czosnek i lekko podsmażyć. Dodać poszatkowaną kapustę, pokrojoną w piórka cebulę, marchewkę i smażyć ciągle mieszając, aż warzywa lekko zmiękną ale nadal będą jędrne. Następnie dodać szczypiorek i chwilkę podsmażać. Nie wyłączając gazu, dodać ugotowany makaron, pieprz i wlać przygotowany sos. Wszystko dokładnie wymieszać. Smacznego

Oryginalny smak
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI / RYE PASTA CASSEROLE WITH VEGETABLES AND CHICKEN 92

potrzebują najwięcej czasu na ugotowanie. Ja gotuję buraki na parze przez około 2 godziny, w zależności od ich wielkości. Ich twardość sprawdzamy widelcem – tak jak przy ziemniakach. Makaron gotujemy 2-3 minuty krócej niż jest to podane na opakowaniu. Warzywa kroimy na kawałki mniej więcej równej wielkości. Cukinię wzdłuż na pół i w talarki, cebulę w piórka. Marchewkę porządnie(...)sojowy, kilka kropel tabasco, czosnek, sol, pieprz, zioła. Wszystkie warzywa, razem z marynatą wrzucamy na rozgrzaną patelnię, smażymy na sporym ogniu aż warzywa lekko zmiękną. Osobno smażymy pokrojonego buraka – inaczej wszystko miałoby buraczany kolor. Warzywa wracają do miski, dorzucamy do nich odcedzony makaron. Wszystko mieszamy z jogurtem i serem typu Lazur pokrojonym w kostkę. Wrzucamy mieszankę warzywno-makaronową

Martyna Cooks
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI / RYE PASTA CASSEROLE WITH VEGETABLES AND CHICKEN 100

potrzebują najwięcej czasu na ugotowanie. Ja gotuję buraki na parze przez około 2 godziny, w zależności od ich wielkości. Ich twardość sprawdzamy widelcem – tak jak przy ziemniakach. Makaron gotujemy 2-3 minuty krócej niż jest to podane na opakowaniu. Warzywa kroimy na kawałki mniej więcej równej wielkości. Cukinię wzdłuż na pół i w talarki, cebulę w piórka. Marchewkę porządnie(...)sojowy, kilka kropel tabasco, czosnek, sol, pieprz, zioła. Wszystkie warzywa, razem z marynatą wrzucamy na rozgrzaną patelnię, smażymy na sporym ogniu aż warzywa lekko zmiękną. Osobno smażymy pokrojonego buraka – inaczej wszystko miałoby buraczany kolor. Warzywa wracają do miski, dorzucamy do nich odcedzony makaron. Wszystko mieszamy z jogurtem i serem typu Lazur pokrojonym w kostkę. Wrzucamy mieszankę warzywno-makaronową

Martyna Cooks

Proponowane wyszukiwania