makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:281/561)

Zupa Horacego 138

łyżeczki soli morskiej - 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu - 1/2 łyżeczki suszonej szałwi - 1 duży ząbek czosnku - 2 duże pory - 2 łyżki masła - 3 szklanki bulionu cielęcego lub wołowego - 200 g makaronu szerokiego pappardelle - starty ser pecorino - świeżo mielony pieprz Zanim zaczniemy gotować zupę należy namoczyć ciecierzycę w zimnej wodzie na ok. 2 godziny przed gotowaniem. Gdy ciecierzyca jest już namoczona(...)pory, obieramy i myjemy. Następnie pory tniemy na plasterki lub półplasterki i wrzucamy na rozgrzaną patelnie z rozpuszczonym masłem i smażymy ok. 10 minut aż pory staną się przeźroczyste. Na koniec dodajemy 1 szklankę bulionu i gotujemy ok. 2 minut. W między czasie gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka. Dodajemy ugotowaną

Kuchenne Wariacje
MAKARON Z CZERWONĄ FASOLĄ I CHORIZO 143

pokroiłam na małe kawałki  i podsmażyłam na patelni. Następnie dodałam pokrojone pomidory. i na koniec czerwoną fasolę z puszki. Dodałam pokrojoną drobno świeżą ostrą paprykę,starty czosnek, bazylię, oregano,pieprz i sól. Podlałam wszystko wodą i smażyłam około 10 minut. Zamiast czerwonej fasoli można dodać np.ciecierzycy. Sos wymieszałam z makaronem. Danie to jest bardzo szybkie i proste w wykonaniu

potrawyregionalne
Spaghetti z pesto pietruszkowo-czosnkowym i chili 154

pietruszką i czosnkiem. Ostre, dzięki chili. Komu porcję? Zapraszam! Składniki: 500 g makaronu spaghetti; 2 pęczki pietruszki; 2 ząbki czosnku; 2 papryczki chili; Oliwa z oliwek; Sól. Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przygotować pesto. Natkę pietruszki umyć, odciąć grubsze łodygi, wrzucić do pojemnika od blendera. Czosnek obrać, dodać do pietruszki. Wlać odrobinę oliwy, dodać sól(...)jeśli ktoś lubi pikantne potrawy to pozostawić nasiona) i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić posiekane chili, chwilę podsmażać, a następnie zdjąć z ognia i lekko wystudzić. Do wystudzonych papryczek chili dodać 2 - 3 łyżki pesto i około 2 łyżki wody z gotowania makaronu i wymieszać. Dodać gorący makaron i wymieszać. W razie potrzeby przyprawić solą

Gospodyni Miejska
Makaron w sosie serowym z pieczarkami i brokułami 814

posypania   Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Brokuł podzielić na mniejsze różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości.   Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do shoarmy i podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dołożyć do kurczaka, smażyć. Pieczarki pokroić w półplasterki, dorzucić na patelnię, posolić, smażyć pod przykryciem(...)zmiękną i puszczą sok. Czosnek obrać i wycisnąć na patelnię do smażących się składników, wymieszać.    Dolać trochę wody, wrzucić pokrojony na mniejsze części serek topiony, wlać śmietanę, dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż ser się rozpuści, mieszając od czasu do czasu. Na koniec wrzucić ugotowane brokuły oraz makaron, wymieszać. Przed podaniem posypać natką pietruszki

Simply Food
Cannelloni mięsne z brokułem i groszkiem 210

MAKARON: Ponownie doprowadzić do wrzenia wodę po gotowania brokuła. Dodać olej i na wrzątek wrzucać makaron. Obgotować go przez 1 min. - nie dłużej!   Wyjąć łychą cedzakową i wyłożyć na lnianą ściereczkę kuchenną - w ten sposób rurki nie będą się sklejały . SOS BESZAMELOWY: Na patelni lub w większym rondlu rozpuścić na wolnym ogniu masło. Stopniowo dosypywać mąkę, cały czas mieszając(...)rozpływać. W razie gdyby był za gęsty, można rozcieńczyć go mlekiem.   ZAPIEKANIE: Naczynie kamionkowe do zapiekania - u mnie 4 małe sztuki, każde na 3-4 rurki - wysmarować masłem. Makaron napychać farszem - używam mini - łyżeczki . Cannelloni układać w naczyniu, przekładając je różyczkami brokuła aby się nie sklejało podczas pieczenia. Zalać sosem, tak aby cały makaron był dokładnie przykryty.   Naczynie

Grunt to przepis!
spaghetti ragu 170

ząbki czosnku 1 duża cebula 2 marchewki 2 selery naciowe 250 g makaronu typu spaghetti 2 opakowania krojonych pomidorów lub passaty pomidorowej 2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki bazylii 1 łyżeczka sosu Worcestershire 1 łyżeczka cukru sól, pieprz starty parmezan kilka listków świeżej bazylii Sposób przyrządzenia : na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz, wsypujemy pokrojony w plasterki czosnek i posiekaną w talarki cebulę(...)drobno wszystko dodajemy do mięsa, mieszamy i przyprawiamy dodając oregano, bazylię, sos Worcestershire, sól i pieprz oraz dodajemy krojone pomidory/passatę dusimy wszystko pod przykryciem przez około 30 minut makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem małej ilości oliwy przez około 12 minut, aby pozostał al dente ugotowany makaron przelewamy na sitku letnią wodą kiedy sos będzie już gotowy doprawiamy

zobacz ich smak
Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym 132

Takiego długiego spaghetti nie jadłam:)  Ciekawe jak będę go gotować:P chyba na raty:) Tym razem z pulpecikami w sosie pomidorowym SKŁADNIKI: 500g mięsa mielonego 400 g makaronu spaghetti świeża bazylia 1 łyżka musztar dy 1 jajko oliwa z oliwek 3-4 szt  pomidorów, sparzonych, obranych ze skórki, pokrojonych w drobną kostk ę 1 cebula 3 ząbki czosnku(...)wyłożyć na talerz. Cebule i czosnek drobno pokroić w kostkę. Na tej samej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodać wcześniej pokrojoną cebulę i czosnek, smażymy całość, aż czosnek i cebula się zeszklą. Dodać pokrojone wcześniej pomidory, całość doprawić solą i odrobiną pieprzem. Wymieszać i chwilę podgotowujemy. Makaron got ować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, Do sosu pomidorowego w łożyć pulpety

MarciochaKucharzy
Na azjatycką nutę 150

warzywnego, ew. drobiowego 1/2 opakowania mrożonej mieszanki chińskiej opakowanie makaronu ryżowego (ok. 150 g) 6 krewetek np. królewskich w pancerzach (u mnie mrożone) 2-3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 ząbek czosnku podprażony sezam drobno posiekana natka pietruszki sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi do smaku Wykonanie: Do głębokiej patelni wlać bulion, dodać mieszankę chińską.  Dodać sos sojowy

gutfut
Tagliatelle Carbonara 134

Mój minus to zdecydowanie kaloryczność. No ale Carbonarę trzeba koniecznie spróbować! Tagliatelle Carbonara   Składniki na 2 porcje:   ·        250-300 g makaronu ·        200 g chudego wędzonego boczku ·        80 g szynki surowej np. szwardzwladzkiej (opcjonalnie(...)kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy i podsmażyć cebulę oraz drobo posiekany czosnek. Smażyć do momentu, aż cebula się zeszkli. Boczek również usmażyć. Ma być chrupiący.   J ajka roztrzepać. Połączyć je ze śmietaną, połową parmezanu oraz ziołami. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą, choć ostrożnie, bo boczek i parmezan są słone. Makaron ugotować

Mania Gotowania
Zupa pieczarkowa 143

duże marchewki 2 pietruszki kawałek selera (opcjonalnie) por (opcjonalnie) duża cebula mała śmietana 12 % makaron świderki lub nitki (ilość wedle uznania) sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę i plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć na patelni razem z pieczarkami. Obrać i pokroić warzywa wedle uznania. Mogą to być plasterki, kostki(...)zupy, dodać śmietanę i wymieszać, a następnie wlać do garnka z zupą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Wyłowić pora, aby się nie rozpadł. Ugotować osobno makaron w osolonej wodzie

Karola gotuje
Kolorowy makaron ze szpinakiem w sosie pieczarkowym 140

obficie zalać śmietaną! O taaaak! :) Czyli po kolei, żeby chaos wyeliminować: makaron 500 g pieczarek 450 g mrożonego liściastego szpinaku 2 cebule 2 duże ząbki czosnku solidna garść oliwek opakowanie (270 g) serka feta śmietana bulion Zaczynamy od posikania cebuli w piórka. Wrzucamy ją na patelnię na odrobinę oleju i na malutkim ogniu smażymy. Bierzemy się za pieczarki. Kroimy(...)ćwiartki i dorzucamy na patelnię do cebuli. Gotujemy wodę i zalewamy w szklance kostkę bulionową. Wlewamy bulion na patelnię. Siekamy bardzo drobno czosnek i też dodajemy na patelnię. Dusimy aż pieczarki zmiękną. Potem dodajemy szpinak i dusimy dalej. W międzyczasie doprawiamy solą i pieprzem. Jak szpinak się trochę poddusi to dorzucamy oliwki. W całości, nie kroimy. Jak się jeszcze trochę

Marder&Marder Manufacture
Makaron ze szpinakiem – pyszny obiad w 15 minut 244

filmu z przepisem: Makaron ze szpinakiem Przygotowanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowany odcedzam i gorący dodam do szpinaku. Umyty i osączony szpinak kroję na mniejsze kawałki, jeżeli szpinak ma twarde i grube łodyżki to je odcinam i wyrzucam. Czosnek drobniutko kroję. Teraz przygotuję szpinak: Szpinak możemy przygotować na patelni lub rondlu. Do rondla przekładam masło, olej, czosnek, suszone

Uwaga Babcia Gotuje
Lazania z brokułem 167

smaku doprawić solą i pieprzem. Przygotować beszamel. Na patelni rozpuścić masło. Dodać mąkę i energicznie wymieszać aby nie było grudek. Następnie wlać mleko. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką. Gotować aż sos zgęstnieje. Do farszu brokułowego dodać 4 łyżki beszamelu i dokładnie wymieszać. Naczynie żaroodporne nasmarować masłem. Ułożyć 2 płaty makaronu i posmarować brokułowym farszem i ponownie 2 płaty

Monia miesza i gotuje
Makaron z ciecierzycą w sosie pomidorowym 203

smażenia; Sól; Pieprz.   Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Cieciorkę odsączyć z zalewy. Cebulę obrać, drobno pokroić. Ząbek czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Paprykę i chili umyć, osuszyć, oczyścić z błon i nasion, drobno posiekać. Na rozgrzany na patelni olej (około 2 łyżek) wrzucić pokrojoną cebulę(...)razem podsmażać, aż papryka stanie się miękka. Na patelnię z warzywami wrzucić odsączoną cieciorkę. Wlać pomidory wraz z zalewą. Przyprawić tymiankiem, solą, pieprzem i cukrem do smaku. Dusić razem na średnim ogniu, aż wszystkie składniki dobrze się połączą, pomidory delikatnie się rozpadną a sos lekko się zagęści. Do garnka z odcedzonym makaronem wlać sos z warzywami i dokładnie pomieszać. Makaron

Gospodyni Miejska
Sałatka z makaronem chińskim, kurczakiem i ananasem 906

przykryciem – dodatkowo solę wodę, by makaron nie był mdły). Następnie należy odcedzić makaron. Kurczaka umyć i osuszyć. Pozbawić ewentualnych błonek. Polędwiczkę odciąć. Pozostały filet z kurczaka pokroić w poprzek na pół. Wrzucić kurczaka (piersi + polędwiczki) do miseczki, dodać łyżkę sosu sojowego, doprawić odrobiną soli i pieprzu. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć kurczaka z obu stron, ostudzić. Następnie pokroić w kosteczkę(...)majonez, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego! Więcej przepisów na surówki i sałatki znajdziecie tutaj: Sałatki i surówki – przepisy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Sałatka z makaronem chińskim, kurczakiem i ananasem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania