Brukselka z boczkiem i syropem klonowym

Brukselka z boczkiem i syropem klonowym

Brukselka z boczkiem i syropem klonowym

Brukselka z boczkiem i syropem klonowym Składniki brukselka(2-3 garście) 3 plastry boczku pół jabłka łyżka octu jabłkowego łyżka syropu klonowego pieprz czarny sól Wykonanie *włącz piekarnik na 180 stopni Celsjusza* 1. Brukselkę wrzucić do wrzącej wody na 2 minuty. Następnie do lodowato-zimnej wody na kolejne dwie minuty. Wyjmij z wody. Osusz 2. Brukselki przekrój. Jabłko posiekaj. 3. Wymieszaj wraz z octem jabłkowym i syropem klonowym. Popieprz. Posól. 4. Przełóż do brytfanki/naczynia żaroodpornego. Dodaj 2 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu U Fiolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.