makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:261/561)

Makaron penne z kurczakiem i brokułami w sosie z sera gorgonzola 188

dwóch garnków wlewamy wodę, solimy i gotujemy. W nich ugotujemy makaron wg. przepisu na opakowaniu, a w drugim podgotujemy umyte różyczki brokuła przez około 6-7 minut. Następnie myjemy i osuszamy fileta, następnie kroimy na małe kawałki, doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka np. kebab. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy kurczaka i smażymy.  W drugiej-większej patelni

Gotuj z Mąką
Spaghetti bolognese 185

Warzywa myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa chwilę podsmażyć, dodajemy czosnek oraz mięso, doprawiamy do smaku i smażymy aż odparuje płyn i mięso nabierze brązowego koloru. Dodajemy pokrojone pomidory oraz przecier pomidorowy, wszystko mieszamy i dusimy około 40 minut. Makaron (ja użyłam razowego tagliatelle)  ugotować w osolonej wodzie, odcedzić

magiczna kuchnia Kasi
Rozgrzewający rosół z dynią 162

papryczki chilli, bez pestek 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: ulubiony makaron do podania świeża natka pietruszki do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 180 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso dokładnie myjemy, warzywa obieramy. Na suchej patelni przesmażamy cebulę w całości. Gdy będzie już mocno zarumieniona, dodajemy czosnek i smażymy jeszcze 2 minuty(...)przez drobne sitko, marchewkę odkładamy na bok, resztę wyrzucamy. Marchewkę kroimy w kostkę i wrzucamy z powrotem do zupy. Całość doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem, posypane świeżą natką pietruszki. Smacznego

My Culinary Art
Zapiekany makaron z cukinią i sosem beszamelowym 186

sera cheddar przygotowanie Cukinie umyć, osuszyć. Przy pomocy specjalnego urządzenia (temperówki) do krojenia warzyw, zrobić cukiniowy makaron. Szynkę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju lub maśle. Papryczkę drobno posiekać, bazylię pokroić w paski. Przygotować sos beszamelowy z serem Mleko podgrzać. W głębokiej patelni rozpuścić masło, dodać mąkę , energicznie mieszać zawartość, aby mąka ładnie połączyła się z masłem. Ma powstać gładka(...)uniknąć powstania grudek. Kiedy sos zacznie gęstnieć doprawić czosnkiem, pieprzem i solą. Lekko przestudzony wymieszać ze startym cheddarem. W naczyniu do pieczenia polanym lekko oliwą ułożyć warstwę ugotowanego makaronu, cukiniowy "makaron", posypać papryczką jalapeno, szynką, bazylią, kaparami, solą, pieprzem, płatkami papryki. Wierzch zapiekanki polać serowym sosem, rozprowadzić sos równomiernie, tak aby część dostała się do środka zapiekanki. Wstawić do piekarnika

Stare Gary
Grzybowa mini lasagne. 116

Grzyby, w moim przypadku maślaki, koźlaki, podgrzybki  po oczyszczeniu i  obgotowaniu, przesmażyć na patelni z drobno pokrojoną cebulką. Doprawić solą i pieprzem. Przygotować sos beszamelowy. ¼ k. masła roztopić w rondelku na małym ogniu, dodać 2 łyżki mąki i  cały czas mieszając rózgą, zrobić jasną zasmażkę. Do zasmażki dolewać powoli, cały czas mieszając około 2 szklanek mleka. Doprawić(...)muszkatołową. Można dodać 1 łyżeczkę soku z cytryny. Mieszając i podgrzewając sos doprowadzamy do jego zgęstnienia. Nie należy dopuścić do całkowitego wystudzenia, ponieważ stygnąc, robi się coraz bardziej gęsty. Makaron włoski lasagne. Płaty makaronu wkładać do osolonej i gotującej się wody, po kilka sztuk ( uważać żeby się nie sklejały ). Gotować 4 – 5 minut i wykładać pojedynczo na matę sylikonową albo

Kulinarny karnet Christophera
Kremowe spaghetti porowo – orzechowe (wegańskie) 186

kokosowy) przyprawy i zioła (sól, pieprz, curry, czosnek niedźwiedzi, oregano)   Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzej tłuszcz. Dodaj drobno pokrojonego pora, pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany ząbek czosnku. Całość podsmaż do zmięknięcia. Dodaj trochę soli i innych przypraw, czy też ziół. W międzyczasie ugotuj makaron. Kiedy warzywa zmiękną dodaj do nich masło orzechowe, mleczko kokosowe i wodę. Całość

Via Gusto
Sajgonki 2391

miękkości, ok 20 min. Odcedzić i przelać zimną wodą, Posiekać w paseczki. W głębokiej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy wrzucić warzywa i grzyby mun, smażyć przez ok 15 min. Dodać przyprawy do smaku i sos sojowy i mięso mielone, dusić jeszcze ok 15 min. Wystudzić. Makaron pociąć na drobniejsze kawałki i dodać do farszu posypać natką pietruszki i wymieszać. Papier

Gotowanie jest łatwe
Kurczak w curry 121

Przepis na pysznego kurczaka w curry. Można go podać z ryżem, makaronem, ziemniakami jak kto chce. Smacznego! Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym! Kurczak w curry Kurcza w curry w tym przypadku podany został z ryżem. Składniki :    Pół piersi z kurczaka lub podwójna mała 2 średniej wielkości cebule 2 papryki czerwone; 1 papryka żółta(...)wolnym ogniu około 15 min. Doprawiamy jeśli potrzeba, kurczaka można podawać z ryżem, makaronem, ziemniakami jak kto chce. Smacznego!  Nasze składniki potrzebne do przygotowania. Kurczaka kroimy w kostkę marynujemy w curry oraz odrobinie soli. W tym czasie kroimy warzywa, u mnie takiej wielkości kostki. Na patelnię dodajemy 2,5 łyżki masła. Początkowo podsmażamy kurczaka oraz cebulkę. Po około

Sprawdzone przepisy kulinarne
Karkówka z warzywami w pięciu smakach 290

ząbki czosnku  1 marchewka 1 biała część pora  2 cm imbiru 2 zielone cebulki  4 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki wody 2 łyżeczki jasnego sezamu  makaron soba Karkówkę pokroić w paseczki, przełożyć do miseczki i zalać sosem sojowym i dodać przyprawę pięciu smaków, wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 3 godziny.  Cebulę obrać(...)czosnek wraz z imbirem, po przesmażeniu zdjąć z patelni i odłożyć do miseczki. Na patelni rozgrzać resztę oleju i przesmażyć na nim mięso, po chwili dodać warzywa i wodę oraz przesmażyć razem, po chwili dodać cebulę z dodatkami i jeszcze razem przesmażyć.  Makaron soba ugotować w gorącej wodzie przez 3 minuty.  Podawać z ryżem

Kuchnia na wzgórzu
stir fry ze szparagami, makaronem ryżowym, grzybami mun i kurczakiem 105

zamarynowane mięso. Smaż je, aż krawędzie będą przyrumienione, a następnie zdejmij z patelni i odstaw pod przykryciem. Następnie wrzuć do woka warzywa i grzyby, smaż 2-3 minuty lub do momentu, kiedy osiągną lubianą przez ciebie miękkość. Dodaj pół łyżeczki soli i szczyptę płatków chilli, mięso i makaron. Wlej sos i szybko całość wymieszaj, gdy całość będzie gorąca podawaj

Eksperyment sobotni
,,Zapiekanka szpinakowa’’ 304

sera żółtego 150 ml wody 1 jajko 5 ząbków czosnku Sól, pieprz Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Kurczaka kroimy w drobne kawałki, przyprawiamy i smażymy. W tym samym czasie obieramy pieczarki, kroimy na plasterki, cebulkę w kosteczkę i smażymy razem na patelni. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy do niego wyciśnięty czosnek, a potem szpinak

Podróż w kulinaria
Rigatoni z mozzarellą, ziemią oliwkową i chipsami z mięty 164

kawałeczki. Rada: te w całości suszyć się będą ok. 45 min, lepiej użyć tych w plasterkach jeśli mamy mniej czasu. Można przygotować większą ilość i wykorzystać do innych dań. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy (solimy mniej niż zwykle). W tym samym czasie przygotowujemy chipsy z mięty. Listki mięty płuczemy i suszymy papierowym ręcznikiem(...)łyżką cedzakową. Od razu przekładamy na ręcznik papierowy, żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Na dużej patelni rozgrzewamy ok. 2 łyżki oleju i podsmażamy na nim pokrojony w kostkę czosnek (nie można za mocno go przypiec,bo będzie gorzki smak) . Dodajemy ugotowany makaron,  całość mieszamy i doprawiamy pieprzem. Makaron porcjami przekładamy na talerze, dodajemy mozzarelle podzieloną na kawałki, posypujemy

Moniki Smakołyki
Makaron ze szpinakiem, serem feta i filetem z kurczaka. 161

smaku zioła prowansalskie według uznania 2 łyżeczki czubrycy białej 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 25 dag makaronu rurki sól do gotowania gorąca woda Wykonanie: 1. Szpinak rozmrażamy i odciskamy z nadmiaru wody. Czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Na głębokiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy czosnek i chwilę przesmażamy często mieszając i uważając, żeby za mocno(...)płuczemy i dokładnie osuszamy, kroimy w paseczki i obtaczamy w przyprawie do kurczaka, następnie smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia. Gotowy przekładamy do szpinaku i mieszamy. 3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy, gorący przekładamy do szpinaku i dokładnie mieszamy. 4. Podajemy i smacznego życzę

Izabelawkuchni
Śmietankowe pieczarki, z kiełbaską lub bez 126

margaryny Ok.1 łyżeczka natki pietruszki 400 ml śmietany kremówki Sól, pieprz Gotowy sos można podawać z makaronem, pieczywem, ziemniaczkami lub kaszą- w zależności od tego jak lubicie :) Pieczarki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w plasterki. Kiełbasę i cebulę kroimy w kosteczki. Na patelni rozpuszczamy margarynę i wrzucamy pieczarki. Smażymy na wolnym ogniu co pewien czas mieszając. Po około(...)minut, wówczas ze śmietanki powstanie gęstawy sosik. Na koniec całość przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, oraz pietruszką, która sprawia, że pieczarki stają się jeszcze lepsze :) Moja wersja z makaronem wstążkowym :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google_ad_height = 250; var linkwithin_site

Smakowy Raj
Wiosenny kurczak z razowym penne 144

topionego 1 szklanka wody Sól Pieprz Liść lubczyku Słodka czerwona papryka 1 szklanka makaronu penne razowego Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka. Pieczarki kroimy w plastry. Brokuł dzielimy na małe różyczki. Szczypiorek i natkę pietruszki siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy kurczaka i przesmażamy. Gdy mięso zmieni kolor dodajemy pieczarki, brokuł oraz

VioletoweKucharzenie