Śmietanowy sos pieczarkowo-koperkowy

Śmietanowy sos pieczarkowo-koperkowy

Śmietanowy sos pieczarkowo-koperkowy

Przepis na : obiad

Proste danie obiadowe. Gęsty sos pieczarkowo-koperkowy. Proponuję podawać z makaronem lun kopytkami. Z przepisu wychodzą dwie porcje obiadowe. 200 g pieczarek 1/2 czerwonej cebuli 5 dużych plastrów wędliny z indyka 200 g śmietany 18% szczypta soli szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki suszonego estragonu pęczek koperku olej do smażenia Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wędlinę pokroić w cienkie, długie plastry. Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć cebulę. Następnie dodać wędlinę. Również podsmażyć. Dodać p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bullio

Autor

BullioBullio

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kopytka, pieczarki, makarony, makaron, dania obiadowe, kluski, sosy, indyk, mięso, dania z makaronem, sos do makaronu, makaron z pieczarkami, makaron smażony, pieczarki w sosie, makaron z patelni

Inne przepisy z Bullio

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.