Śmietanowy sos pieczarkowo-koperkowy
Śmietanowy sos pieczarkowo-koperkowy
Przepis na : obiad
Proste danie obiadowe. Gęsty sos pieczarkowo-koperkowy. Proponuję podawać z makaronem lun kopytkami. Z przepisu wychodzą dwie porcje obiadowe. 200 g pieczarek 1/2 czerwonej cebuli 5 dużych plastrów wędliny z indyka 200 g śmietany 18% szczypta soli szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki suszonego estragonu pęczek koperku olej do smażenia Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wędlinę pokroić w cienkie, długie plastry. Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć cebulę. Następnie dodać wędlinę. Również podsmażyć. Dodać p... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bullio
Autor
Bullio
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kopytka, pieczarki, makarony, makaron, dania obiadowe, kluski, sosy, indyk, mięso, dania z makaronem, sos do makaronu, makaron z pieczarkami, makaron smażony, pieczarki w sosie, makaron z patelni
Inne przepisy z Bullio
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję