makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:247/561)

Piątek: Kurczak po toskańsku w kremowym sosie 339

czasu, sięgnijcie po filety. Gdy sprawa jedzenia nie jest aż tak pilna zabierzcie się za udka. W obydwu wersjach danie smakuje wyśmienicie. Kurczaka możecie go podać z ryżem lub makaronem. Przepis pochodzi z tasty.co . Składniki: 2 ćwiartki kurczaka 1/2 cebuli drobno posiekanej 3 ząbki czosnku posiekane w plasterki 4 pomidory malinowe posiekane w kostkę, pozbawione gniazd nasiennych lub duża garść(...)patelnię z sosem pomidorowy i zamieszaj szybko, tak żeby śmietana nie ścięła się w kontakcie z gorącą patelnią. Krok 4 Włóż do śmietanowego sosu kurczaka i duś na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut. Podawaj z ryżem, kaszą lub makaronem Artykuł Piątek: Kurczak po toskańsku w kremowym sosie pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Makaron z jogurtem cukinią i suszonymi pomidorami 185

tartym drobniutko parmezanem, odstawiamy na czas gotowania makaronu w temp pokojowej. Makaron gotujemy all dente w osolonym wrzątku, odcedzamy, przekładamy z powrotem do garnka.  Mieszamy z jogurtem.  Trzymamy w cieple. Por kroimy na paseczki tak samo cukinię, czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę.  Wrzucamy na patelnię dusimy na małym ogniu pod przykryciem na oliwie aż cukinia będzie przesmażona

Wanilia i Kardamon
Makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym 214

łyżeczki słodkiej papryki w proszku; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach (na tzw. duże wiórki). Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka odsączyć z oleju. Na rozgrzany na patelni olej (ok. 2 łyżek) wrzucić pokrojoną cebulę i podsmażyć. Do podsmażonej cebuli dodać tuńczyka(...)przez krótką chwilę, na małym ogniu, podsmażać. Następnie, na patelnię z cebulą i tuńczykiem wlać przecier pomidory i gotować na małym ogniu, aż sos trochę się zredukuje i zgęstnieje. Sos doprawić słodką papryką oraz solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowany sos wlać do garnka z odcedzonym makaronem i dokładnie wymieszać. Makaron podawać bezpośrednio po przygotowaniu, posypany startym, żółtym serem

Gospodyni Miejska
20 przepisów na obiad jesienią! 157

Podawała je zazwyczaj -chociaż to słowo nad wyrost, po prostu zdejmowała na talerz gorące prosto z patelni, a my prawie parząc palce, od razu takie chrupiące, pałaszowaliśmy z cukrem bądź z cukrem i  śmietaną- taka wersja niskokaloryczna heheheh.  WIĘCEJ 3.  MAKARON Z KURCZAKIEM PO WŁOSKU!  Przepyszny makaron z kurczakiem z mocno pomidorowym sosem, z cukinią, pomidorkami(...)kompozycja smaków i aromatów, świeże kurki prosto z lasu, nasz polski tymianek drobnolistny, świeża natka pietruszki, dobrej jakości masło, oliwa z oliwek, szczypta aromatycznych przypraw i bardzo dobrej jakości makaron. Całość tak pachnie intensywnie, że kubki smakowe szaleją. To danie dobrze mnie charakteryzuje, bo w kuchni kocham produkty świeże, naturalne i zdrowe. Uwielbiam wykorzystywać sezonowość dostępnych składników. Nie wyobrażam sobie

SMYKWKUCHNI
Sałatka makaronowa z pulpecikami mięsnymi 207

solą, pieprzem, chili i papryką czerwoną. Dokładnie wymieszać. Ulepić małe kulki i usmażyć na patelni z olejem rzepakowym. 4. Rzodkiewkę umyć i pokroić. 5. Przygotować sos: połączyć oliwę z oliwek lub olej słonecznikowy nierafinowany, sok z cytryny, syrop klonowy, chilli, kurkuma, sól, pieprz. 6. Makaron, brokuły i rzodkiewkę wymieszać dokładnie z sosem. Dodać pulpeciki mięsne. Całość udekorować kiełkami brokuła

Podwójnaporcja
Makaron na zielono :) makaron z zielonymi warzywami (Pasta con le verdure, un piatto tutto verde) 130

piknik lub na domowy posiłek. Smacznego :) SKŁADNIKI 250 gr makaronu 1 awokado 1 cukinia 200 gr groszku 200 gr bobu natka pietruszki bazylia mięta     oliwa z oliwek sól, pieprz    PRZYGOTOWANIE Cukinię kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na 2 łyżkach oleju ok. 3-4 min. Awokado kroimy(...)garść listków bazylii i natki pietruszki, 2-3 listki mięty dolewając stopniowo olej extravergine. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron mieszamy z przygotowanymi warzywami, cukinią, groszkiem, bobem, awokado. Całość polewamy przygotowanym pesto. Dekorujemy natką pietruszki lub bazylią.  Makaron przygotowany w wersji do pracy lub na piknik

La grande e la piccola cuoca
MAFALDINE CORTE - WSTĄŻKI ... 107

głoda". Motto mojego męża " Obiad bez mięsa to nie obiad " SKŁADNIKI: mięso mielone jajko czerstwa bułka namoczona w mleku cebula pokrojona w drobną kostkę ząbek czosnku sól, pieprz ulubione przyprawy makaron wstążki czerwona cebula pokrojona w piórka świeży szpinak ząbek czosnku papryka pokrojona w paseczki oliwa  świeża kolendra i oregano A jak to zrobić: Mięso mielone przygotować tak jak tradycyjnie(...)gotowej mięsnej masy uformować kuleczki, mini pulpeciki. Na patelni rozgrzać oliwę z czosnkiem, dodać pokrojoną cebulę i paprykę chwilę podsmażyć aż warzywa lekko zmiękną. Dodać mięsne kuleczki i podsmażać je, aż się delikatnie zarumienią. Dodać ugotowany makaron al dente,szpinaki zioła. Wszystko dokładnie mieszać. Gdy szpinak zmięknie danie jest gotowe

Kuchnia w opałach
Makaron z tuńczykiem i awokado! Pyszne i szybkie danie! 370

czosnku - sok z 1/4 cytryny - sól, pieprz kolorowy, ewentualnie chili Na rozgrzaną patelnię wlej olej  1,5 łyżki oleju z puszki. Dodaj pokrojonego w kostkę pomidora, czosnek i chili. Podsmażaj 4 minuty ciągle mieszając, dodaj tuńczyka. Podsmażaj tylko 1,5 minuty. Zdejmij z ognia, dodaj ugotowany makaron, posiekaną natkę z pietruszki, pokrojone w kostkę awokado, skrop sokiem z cytryny

SMYKWKUCHNI
Spaghetti z cukinią 106

oknem są wysokie. Takimi daniami zawsze są makarony, które gotuje się kilka minut, a w międzyczasie możemy przygotować do niego sos lub jakiś inny dodatek. Tym razem do mojego makaronu wybrałam cukinie, bo sezon na te warzywa jest akurat w pełni. Zapraszam po przepis, zobaczcie jak szybko możemy przygotować pyszny i łatwy obiad. Spaghetti z cukinią Czas przygotowania: 20 minut(...)pieprz oliwa z oliwek EV Wykonanie: Czosnek obieramy i drobno siekamy. Przesmażamy go na gorącej oliwie na patelni przez 2 minuty. Cukinię płuczemy i kroimy wzdłuż w cienkie plasterki lub wstążki. Ja używam do tego obieraczki do warzyw. W międzyczasie gotujemy makaron al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do przesmażonego czosnku dodajemy plastry cukinii i smażymy przez minutę, solimy

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanka bolońska (lasagne dla leniwych). 198

doprowadzić do zagotowania. Do masy dołożyć starty ser, połączyć by się rozpuścił.  Sos serowy połączyć z makaronem, przełożyć do naczynia w którym będziemy piec zapiekankę. Przygotować sos boloński.  Marchew, cebulę i paprykę umyć, oczyścić i pokroić w zgrabną kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Włożyć na niego warzywa, liść laurowy, posiekaną bazylię, posolić i podsmażać aż wyraźnie zmiękną. Dodać(...)granulowany, papryki, w razie konieczności sól. Całość gotować na małej mocy palnika około 15 minut, tak by odparować część soków. Wyjąć z sosu liść laurowy. Sos boloński ułożyć na makaron. Jest to ważne by makaron przykryć sosem dokładnie, inaczej zrobi się w tych miejscach twardy. Na całą zapiekankę zetrzeć pozostały żółty ser i wstawić ją na środkową półkę do piekarnika

Poezja Smaków - blog kulinarny
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM TIKKA 157

warzywami, mięsem, rybami, z ryżem , makaronem czy kaszami. Zawsze jest okazja by zrobić to szybkie i łatwe danie dla całej rodziny. Dziś zapraszam na zapiekankę z kurczakiem tikka i makaronem. Smacznego  Przypominam o  KONKURSIE    SKŁADNIKI dla 4 osób   1 filet z kurczaka Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego(...)łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu PRZYGOTOWANIE:  Kurczaka myję, kroję w kostkę, doprawiam a następnie na rozgrzaną patelnię wylewam olej, smażę na rumiano. Pod koniec podlewam sosem sojowym. Duszę ok 2 minut. Warzywa myję a następnie za pomocą przyrządów do makaronu warzywnego, robię cienkie nitki. W garnku rozstapiam masło a następnie wkładam warzywa, dusze ok 2 min. Następnie dodaję pastę

Gotowanie Patki
Proste danie z kurczakiem, papryką i pieczarkami 249

kostka knorr paprykowa i pieprzowa * sól * oliwa do smażenia * kuskus Sposób wykonania Kuskus (można zastąpić  makaronem lub ryżem) przygotować według przepisu na opakowaniu. Filety pokroić w paski. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paski, pieczarki obrać i pokroić w ćwiartki. Na patelni rozgrzać nieco oliwy i podsmażyć mięso, dodać pieczarki i podsmażać. Na   koniec dodać paprykę

Mix smaku
Cannelloni ze szpinakiem i kurczakiem 268

porcje składniki: 2 piersi z kurczaka 250 g makaron 2 ząbki czosnku 1 cebula 3 łyżki śmietany 18% 1 opakowanie mrożonego szpinaku puszka pomidorów (400 g) 4 łyżki koncentratu pomidorowego 40 g parmezanu natka pietruszki sól, pieprz, bazylia wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni. Po 7 minutach dodać przepuszczony przez praskę czosnek. Dusić kolejne(...)około 15 minut. Odstawić z patelni. Kurczaka umyć, posolić i popieprzyć. Udusić na patelni. Po ostudzeniu pokroić w bardzo cienką kostkę. Dodać do szpinaku. Pomidory z puszki blendujemy wraz z koncentratem pomidorowym. Wrzucamy do garnuszka i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i bazylią. Rurki makaronu faszerujemy nadzieniem z kurczaka i szpinaku. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy sosem pomidorowym. Układamy rurki

Ania i Marcin gotują
Indyk w sosie musztardowo-miodowym, brokuł i makaron bezglutenowy 137

białka i odrobiny tłuszczu. Bez wątpienia warto spróbować piersi z indyka w sosie musztardowo-miodowym, jeżeli lubisz słodko-ostre dania. Składniki 250 g filetu z piersi indyka 100 g makaronu z mąki kukurydzianej (bezglutenowy, penne/świderki/spaghetti) 150 g brokułu 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy Sól, pieprz Przygotowanie Filet z indyka oczyszczamy z błon, myjemy(...)dokładnie mieszamy. Tak powstałą marynatą smarujemy naszą pierś z indyka. Odstawiamy na około 30 minut. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju kokosowego i dodajemy mięso. Smażymy co jakiś czas mieszając do momentu, aż indyk ładnie się zarumieni (około 20-25 minut). Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu (u mnie 10 minut al dente). Brokuł dzielimy

Programista w kuchni
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym. 157

masła 500 ml śmietanki słodkiej 12 % 1/2 szklanki startego parmezanu makaron rurki 1/2 paczki Wykonanie : Makaron gotujemy all dente. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.Pieczarki, cebulę obieramy, myjemy i kroimy w pół plasterki. Z papryczki wyciągamy nasionka i drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebulę i lekko podsmażamy, następnie dodajemy: mięso, pieczarki,suszone pomidory, papryczkę i przyprawy

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania