makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:247/561)

Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie dyniowym / Chicken and spinach pasta with pumpkin sauce 338

parmezanu 1/2 szklanki puree z dyni Przygotowanie: W dużej ilości wrzącej i osolonej wody ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż będzie al dente. Kilka minut przed końcem dodaj zamrożony szpinak (jeżeli takiego używasz), po czym wszystko razem odcedź. W międzyczasie, w dużej patelni podgrzej masło i dodaj kurczaka, cebulę i pieczarki (i szpinak jeżeli używasz świeżego) i smaż(...)zeszklenia. Przełóż zawartość patelni do miski. Do patelnie dodaj teraz czosnek, smaż przez minutę po czym dodaj śmietankę z parmezanem. Gotuj sos aż ser się rozpuści i zgęstnieje i dodaj puree z dyni. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, dodaj trochę więcej śmietanki i dopraw całość solą i pieprzem. Wymieszaj sos z makaronem, kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami i podawaj. Smacznego! English

karmelowy
Makaron z piersią kurczaka i kurkami 161

śmietany 30% (250 ml) posiekana, zielona pietruszka sól, pieprz ostra papryka Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić paski. Mięso przyprawić solą oraz pieprzem. Kurki umyć, oczyścić i osuszyć. Ewentualnie duże kurki przeciąć na 2 części. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła klarowanego. Usmażyć(...)kawałki piersi z kurczaka. Gotowe mięso przełożyć na talerz. Na tej samej patelni ponownie rozpuścić 1 łyżkę masła klarowanego. Podsmażyć cebulkę i gdy lekko się zeszkli to dodać kurki. Całość smażyć na średnim ogniu, aż do puszczenia soków (około 5-7 minut). Do miękkich kurek dodać makaron, posiekaną natkę pietruszki i kawałki piersi z kurczaka. Całość chwilę smażyć. Doprawić solą

Ugotować
Makaron soba ze szparagami i truskawkami w sosie na bazie cydru 165

łyżki greckiej oliwy z oliwek  - 12 dojrzałych truskawek -sól himalajska WYKONANIE: - makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu - szparagi obierz, odetnij zdrewniałe końcówki, pokrój na kilkucentymetrowe kawałki - truskawki wyszypułkuj i pokrój na pół - czosnek obierz i przeciśnij przez praskę - natkę pietruszki umyj, i posiekaj - na rozgrzanej patelni rozpuść masło i oliwę z oliwek, dodaj szparagi i czsonek, podsmażaj co chwilę

SMYKWKUCHNI
Orecchiette z brukselką i kurkami 145

parmezanu sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al dente, odsączamy i zostawiamy 50 ml wody z gotowania. Brukselkę oczyszczamy i dzielimy na listki. Rozgrzewamy oliwę (2-3 łyżki), wrzucamy listki, oprószamy solą i pieprzem, przyrumieniamy. Przekładamy na talerz. Na patelnię wlewamy pozostałą oliwę, obsmażamy kurki ( większe kroimy na kawałki ) kilka minut. Posiekaną szalotkę

R'n'G Kitchen
Farfalle z łososiem wędzonym 226

przygotowanie Cebulę  obrać i pokroić w drobną kostkę.  Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, zeszklić. Dodać łososia, chwilę obsmażać mieszając. Wlać śmietanę, doprawić pieprzem, dodać kapary. Wymieszać. Podgrzewać przez 2 - 3 minuty na małym ogniu.  Doprawić cytryną.  W międzyczasie ugotować w osolonej wodzie  makaron (zgodnie z opisem). Jeżeli sos wydaje nam się zbyt gęsty możemy

Stare Gary
Błyskawiczny sos śmietanowy z kurczakiem 312

śmietany 36%. Dzisiaj proponuję przygotować pyszny Sos śmietanowy z kurczakiem , który zaserwowałam z makaronem. Sos jest błyskawiczny, bo wykonuje się go w przeciągu ok. 15 minut. Wystarczy tylko wyluzować z kości 3 udźce kurczaka, ściągnąć skórę, pokroić w kostkę kurczaka, podsmażyć go na patelni na rozgrzanej 1 łyżce oleju rzepakowego, doprawić do smaku solą, czarnym pieprzem i odrobiną świeżo startej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Curry Laksa 348

łyżki sosu rybnego 1 łyżeczka cukru palmowego (opcjonalnie trzcinowego) olej do smażenia ciemny sos sojowy (do doprawienia zupy) Dodatkowo: świeża kolendra do posypania limonka do skropienia zupy Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Trawę cytrynową obieramy, odcinamy część u nasady pędu (którą wykorzystujemy), rozbijamy lekko(...)miękkie. Zupę doprawiamy sosem sojowym. Tofu osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w plastry około 1 cm. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy tofu z dwóch stron na złoty kolor. Wyjmujemy i przekładamy po jednym plastrze na dno każdego talerza. Dodajemy ugotowany makaron i zalewamy zupą. Posypujemy posiekaną kolendrą i skrapiamy sokiem z limonki. Smacznego

Oryginalny smak
Sycący kociołek z białą kiełbasą, warzywami i makaronem 148

ziaren ziela angielskiego 1 puszka (400 g) fasoli czerwonej 1 puszka (400 g) ciecierzycy konserwowej 300 g makaronu Lubella mini kółka 1 ząbek czosnku sól, pieprz, majeranek WYKONANIE Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na dużą patelnię wlać około 2-3 łyżki oleju rzepakowego, dodać kiełbasę i cebulę, po czym smażyć mieszając od czasu do czasu(...)zalać całość wodą. Gotować na wolnym ogniu, aż warzywa lekko już zmiękną. Następnie dodać odsączoną z wody ciecierzycę i fasolę, przecisnąć przez praskę obrany ząbek czosnku i wsypać makaron. Gotować jeszcze około 3-4 minuty (po wyłączeniu palnika makaron jeszcze zmięknie), następnie dodać podsmażoną kiełbasę z cebulą, wymieszać i doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Uwagi: Zrobiłam zupy

Passions hobbies life
Sałatka z makaronem, szparagami, pomidorkami i piersią z kurczaka 187

pomidorki, np. śliwkowe, koktajlowe 1 duża pierś z kurczaka sól, pieprz oliwa z oliwek olej do smażenia Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelać zimną wodą i ostudzić.  Pierś umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kawałki piersi z kurczaka. Ostudzić. Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki. W małym garnku zagotować(...)wystające główki szparagów. Gdy końcówki szparagów będą już prawie miękkie to do wody włożyć całe szparagi. Gotować pod przykryciem dosłownie minutę. Ugotowane szparagi przełożyć na talerz. Do miski wsypać makaron, dodać usmażoną pierś z kurczaka, pokrojone w ćwiartki pomidorki i pokrojone na mniejsze części szparagi. Na sam koniec całość polać sosem (2-3 łyżki oliwy z oliwek wymieszać z sokiem

Ugotować
Sałatka gyros z makaronem 655

odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. Po tym czasie kurczaka usmażyć na rozgrzanej patelni z olejem. Paprykę oczyścić z nasion i razem z ogórkiem oraz cebulą pokroić w kostkę. Przygotować sos, łącząc majonez, jogurt i ketchup. W dużej misce wymieszać kurczaka, makaron, pokrojone warzywa i przygotowany sos. Podawać schłodzoną po minimum 1 godzinie. Inspiracja: przepisy.pl linkwithin_text='Zobacz również

Świat Domowej Kuchni
SPAGHETTI Z POMIDORAMI, ŚWIEŻĄ BAZYLIĄ,OLIWKAMI I KAPARAMI 119

włoski specjał można podawać na wiele sposobów  z różnymi sosami  i innym makaronem. A za każdym podaniem można wyczarowywać inne - zaskakujące naszych domowników i gości danie. Fantazja i inwencja zależy od nas prawda?...;-)  Proponuję poniższą wariację...  Na gorącej patelni podsmażyłam   pokrojoną cebulkę,zielone i czarne  oliwki, kapary i starty czosnek. Wlałam

potrawyregionalne
Zapiekanka makaronowa na szybko 371

bloku szczypta chili suszonej w płatkach szczypta pomidorów suszonych sól pieprz 1 pomidor oregano Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, podsmażyć posiekaną cebulkę i czosnek, dodać mięso, przysmażyć mieszając i rozdrabniając mięso. Dodać przyprawy i sok pomidorowy, pogotować ok 5 min. Ugotowany makaron wymieszać z sosem, przełożyć do naczynia do zapiekania. Śmietanę wymieszać z jajkami i przyprawami, zetrzeć mozzarellę na tarce

Gotowanie jest łatwe
lazania z mięsem mielonym 103

puszki krojonych pomidorów * ok. 20 dkg sera żółtego * 3 ząbki czosnku * nieduża cebula * sól, pieprz, bazylia, oregano * makaron lazania Na sos beszamelowy: * 0,5 l mleka * 2 łyżki masła * 1,5 łyżki mąki * gałka muszkatołowa * sól, pieprz Mięso mielone podsmażam na patelni z dodatkiem pokrojonej cebuli w kostkę i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Jak już się podsmaży dodaję pomidory(...)całość zagotowuję. Wszystko mieszam trzepaczką do jajek. Pozbywam się tym samym grudek. Solę, pieprzę i ścieram odrobinę gałki muszkatołowej. Naczynie żaroodporne smaruję sosem beszamelowym. Układam ścisło pierwszą partię makaronu. Wykładam dwie łyżki sosu i na to część mięsa mielonego z pomidorami. Na wierzch ścieram ser żółty. Czasami używam w plastrach, szybciej ciut ;) Na ser znów wykładam makaron i tak dokąd

Pieprzyć z Fantazją
Makaron z sosem mięsno-pomidorowym z serkiem mascarpone, śliwkami i świeżą bazylią 81

jako przyjemność. Poza tym chcę bardzo żeby mój blog był prosty, a przez to dostępny dla wszystkich. A makaron ten jest prosty. Zapraszam więc do czytania i zaraz potem do samodzielnego wypróbowania :) 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej wrzucamy na patelnie razem z drobno posiekaną w kosteczkę czerwoną cebulą i dwoma ząbkami czosnku przepuszczonymi przez praskę. Jak już się(...)jedną drobno posiekaną suszoną papryczkę chilli (taką małą). Teraz drobno kroimy około 15 suszonych śliwek i dodajemy do reszty. Doprawiamy słodką papryką, solą i świeżą bazylią. Podajemy z ulubionym makaronem i posypujemy tartym parmezanem. Jak już wspominałem parę razy Madzia lubi hurtowe ilości tak więc i tego obiadu wyszło dość sporo :) Bardzo dobrze, będzie i na jutro. --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje

Marder&Marder Manufacture
72. Makaronizmy na talerzu: czyli pesto z suszonych pomidorów i śliwek, czarnych oliwek oraz z kozim serem, octem balsamicznym 291

wody) pół łyżeczki papryki słodkiej i kurkumy szczypta mielonej ostrej papryki chili świeżo zmielona sól i pieprz - do smaku + makaron penne, spaghetti lub kokardki ( w ilości w zależności od potrzeby) Przygotowanie:  Cukinię dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w półplastry. Patelnię rozgrzewamy, umieszczamy na niej półplastry cukinii oraz drobno posiekany czosnek, całość lekko osalamy, podlewamy wodą i winem i dusimy(...)jednolitą, spójną masę. Pesto przekładamy do słoiczka lub małej wielkości miski, podlewamy oliwą i wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut aby smaki miały szansę przegryźć się.  Makaron gotujemy w osolonej wodzie wedle przepisu na opakowaniu. Na porcję makaronu dodajemy 2-3 łyżki domowego pesto, dekorujemy świeżymi ziołami lub innymi dodatkami z przepisu i delektujemy się! Ekspresowo prawda? Smacznego

Symfonia Smaków