makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:229/561)

Spaghetti bolognese z marchewką 120

szklanka czerwonego wina 1 szklanka gorącego bulionu 4 łyżki koncentratu pomidorowego 1 puszka obranych pomidorów 1/2 szklanki mleka makaron spaghetti (75 g / porcję) do podania: tarty parmezan, coś zdrowego zielonego Przygotowanie: Boczek pokroić w drobną kostkę i włożyć na dużą patelnię, wytopić na małym ogniu aż się zrumieni. Przesunąć na bok, w wytopiony tłuszcz włożyć drobno posiekaną cebulę i zeszklić(...)Dodać drobno posiekany seler naciowy i marchewkę pokrojoną w talarki lub startą na tarce na dużych oczkach. Obsmażyć, następnie wszystko przełożyć do garnka. Na patelnię wlać oliwę i obsmażyć mięso. Obsmażone mięso przełożyć do garnka z boczkiem i warzywami. Wlać wino i gotować mieszając ok. 5 minut. Dodać gorący bulion i koncentrat pomidorowy, wymieszać. Dodać pomidory z puszki, doprawić solą

Zasmakuj Kuchni
Szybki makaron ze szpinakiem 179

przygotowania: - kurczaka pokroić na drobne kawałki, posypać przyprawą do kurczaka i pieprzem,  - na patelnię wlać olej, następnie kurczaka i smażyć do miękkości, - następnie dodać szpinak wraz z obranym i rozgniecionym czosnkiem - doprawić solą i pieprzem i ziołami - wszystko dusić razem; - w między czasie makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, - ugotowany makaron dodać do szpinaku z ziołami i kurczakiem - wszystko

MintTaste
SPAGHETTI AGLIO, OLIO E PEPERONCINO - SPAGHETTI Z CZOSNKIEM, OLIWĄ I CHILI 168

chili 1 pęczek natki pietruszki sól do smaku do posypania: tarty parmezan  WYKONANIE: Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, po czym go odcedź. Obrany czosnek pokrój w plasterki, z papryczki wyjmij pestki i pokrój ją również w drobne kawałki. Oliwę rozgrzej na patelni, dodaj czosnek oraz papryczkę i smaż całość na niewielkim ogniu przez około 2-3 minuty

Słodko-Słony Świat Ilony
Zapiekanka z mięsem z indyka! 246

bazylia, pietruszka, kolendra - sól, pieprz, chili - ser żółty - czosnek - oliwa z oliwek Na patelni usmaż mięso z oliwą z oliwek, czosnkiem i solą.  Dodaj połowę koncentratu pomidorowego i 150 ml wody. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą z oliwek.  Na dno ułóż mięso, przykryj płatami makaronu, na niego ułóż pomidorki i zioła, układamy kolejną warstwę z makaronu, mięsa i ziół

SMYKWKUCHNI
Łosoś w sosie winogronowy- jabłkowym 211

mozzarelli kubek tartego parmigiano reggiano oregano 1 op makaronu cavatappi Przygotowanie: wstawiamy wodę na makaron łososia oprószamy pieprzem, liskami tymianku, odstawiamy mozzarellę kroimy w drobną kostkę, wymieszać z oregano, pieprzem, dolać śmietanę jabłka obieramy, kroimy w ćwiarteczki, winogrona myjemy, kroimy na połóweczki na gorącej patelni z odrobiną oliwy podsmażamy jabłka, dosypujemy cukier, karmelizujemy,  dokładamy winogrona, zalewamy winem, doprawiamy tymiankiem

Luźna Kuchnia
Makaron w sosie mięsno dyniowym. 122

przecieru pomidorowego suszone zioła prowansalskie czy też bazylia bądź oregano ( ok. 1 łyżeczki) sól, pieprz, łyżeczka cukru 20 dag makaronu ( u mnie grube rurki) 2-3 łyżki oleju ok 2 - 3 łyżki tartego sera ( u mnie oscypek) Przygotowanie; Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebule i starty czosnek a także zioła. Smażymy aż cebula będzie szklista, następnie dodajemy(...)już dusimy aż nabierze odpowiedniej konsystencji. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku solą , pieprzem a także aby złagodzić nieco kwaśny smak pomidorów dodajemy około łyżeczki cukru. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy z sosem. Przed podaniem możemy posypać naszym ulubionym serem. Aby makaron nam się po ugotowaniu nie sklejał - do wody w której się

Radość kipiąca uśmiechem.
Penne w kremowym grzybowym sosie 163

pomidorów łyżeczka oliwy truflowej 2-3 łyżki oleju roślinnego puszka mleka kokosowego opakowanie 400-500 g makaronu ugotowanego z przepisem na opakowaniu Przygotowanie: Posiekaj cebulę i grzyby dosyć drobno, na mniej więcej kawałki tej samej wielkości. Rozgrzej zwykły olej na dużej głębokiej patelni lub w garnku i podsmaż cebulę przez około 3 minuty. Dodaj grzyby i gałkę muszkatołową. Smaż razem

greenscarf
Tagliatelle z sosem kurkowo-porowym na mleku kokosowym 140

125ml białego wytrawnego wina ½ puszki (ok.200ml) gęstego mleka kokosowego odrobina świeżo zmielonej gałki muszkatołowej 250g makaronu tagliatelle  Pory umyj, przekrój na pół i posiekaj w cienkie półplasterki. Kurki oczyść, dokładnie umyj i osusz – większe sztuki pokrój na mniejsze kawałki.  Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć pory oraz grzyby i duś na dużym ogniu około 5 minut, cały czas

Roślinna - blog wegański
ROLOWANA LAZANIA ZE SZPINAKIEM, RICOTTĄ I KARCZOCHAMI 149

parmezan, bazylię, paprykę i gałkę muszkatołową,.Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przygotować sos pomidorowy: na dużej patelni podsmażyć czosnek i cebulkę, dodać pomidory i chwilkę pogotować. Doprawić do smaku cukrem, ew. solą i zblendować na gładki sos. Na każdy kawałek makaronu nałożyć po sporej łyżce nadzienia, posypać tartą mozzarellą i odrobiną sosu pomidorowego. Zawinąć w roladki. Około 1 szkl

Pieguskowa Kuchnia
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem w sosie śmietanowym 136

smaku olej do smażenia Makaron ze szpinakiem i kurczakiem w sosie śmietanowym  Sposób przygotowania: Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody, tak aby nie był zbyt miękki.  Filet z kurczaka umyć, osuszyć oraz pokroić na nieduże kawałki.  Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażyć, należy jednak uważać aby się nie przypalił. Wrzucić kurczaka

Pani domowa
Makaron z sosem serowym, gruszką i boczkiem 207

tłustego mleka 1 łyżka mąki garść migdał w płatkach szczypta gałki muszkatołowej szczypta pieprzu KROK1: Makaron ugotować w osolonej wodzie  Gruszkę obrać ze skórki, pokroić w kostkę  Boczek oraz ser pleśniowy pokroić w kostkę KROK 2: Na suchej patelni podprażyć migdały, odłożyć Na tej samej patelni, bez użycia tłuszczu podsmażyć boczek KROK 3: Do rondelka wlać mleko oraz(...)szklance z 2 łyżkami wody lub mleka rozprowadzić łyżkę mąki, rozprowadzić w sosie i jeszcze chwilę gotować KROK 4: Do gorącego sosu dodać gruszkę oraz podsmażony boczek Ugotowany makaron odcedzić, dodać do sosu i dokładnie wymieszać Gotowy makaron posypać migdałami bezpośrednio na talerzach SMACZNEGO!!! Ilość: 2 osoby Koszt

smacznieinatemat
Warzywa z woka w orzechowym sosie 122

koncentratu pomidorowego 1 łyżka octu balsamicznego łyżeczka soli i pieprzu 200 ml wody Przygotowanie: Makaron ugotować, a w między czasie wymieszać na gładka masę wszystkie składniki na sos. Paprykę pokroić w cienkie paski a marchewkę w cieniutkie półplasterki. Do woka (może być też oczywiście zwykła patelnia) wlać 2 łyżki oleju i bardzo mocno podgrzać, wrzucić zmiażdżone ząbki czosnku, marchew

greenscarf
spaghetti z klopsikami 192

ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki oliwy lub oleju sól, pieprz ok. 300 g makaronu Spaghetti Lubella 70 g sera Grana Padano lub dowolnie inny, ulubiony wykonanie: Cebulę oraz czosnek obieram, kroimy w drobną kostkę. Przekładamy na tą samą patelnię co były smażone klopsiki. Podsmażamy, aż cebula będzie zeszklona. Dodajemy przecier lub pokrojone w kosteczkę pomidory. Doprawiamy solą oraz pieprzem

Domowy Smak Jedzenia
Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem 185

świeżego 3 ząbki czosnku sól pieprz do smaku WYKONANIE Zamrożony szpinak jest już rozdrobniony więc wrzucamy na patelnię i na lekkim ogniu doprowadzamy do rozmrożenia i odparowania wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól , pieprz. Tutaj doprawiamy do takiego smaku , jaki lubimy. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzamy. Mieszamy razem ze szpinakiem. Danie gotowe do spożycia. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Pieczone warzywa z makaronem z pesto bazyliowym 173

świeżo zmielony pieprz Składniki – pesto: bazylia – 1 doniczka 2 ząbki czosnku 1 łyżki płatków migdałowych zarumienionych na suchej patelni 1 czubata łyżka tartego parmezanu 1/4 szklanki oliwy z oliwek sól himalajska i świeżo zmielony pieprz + dodatkowo: ulubiony makaron Wykonanie: Piekarnik rozgrzej do 200 C. Warzywa umyj i pokrój – paprykę na małe kawałki, cukinię i cebulę w półplasterki

Moja pasja smaku