Szpinakowy makaron tak mi posmakował że zrobiłam jego kolejną wersję, tym razem z duszonym łososiem w sosie śmietanowym. Idealnie miękki i delikatnie przyprawiony skradł moje serce w tym daniu. Składniki: 1,5 szklanki mąki 1 duża garść szpinaku 1 jajko 1/3 łyżeczki soli + odrobina do posolenia rybki 300g fileta z łososia 2 łyżki oliwy z oliwek 100ml śmietanki(...)szerokość ok 5-6mm. Gotujemy al dente w osolonej wodzie. Łososia myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy rybę, doprawiamy, podlewamy śmietanką i cały czas mieszamy aż do miękkości. Łączymy z makaronem i pestkami granatu, podajemy na ciepło
Kuchnia w czekoladzieoliwie z oliwek. Do warzyw dodajemy zmielone mięso i dusimy wszystko razem około 25 minut. Następnie patelnie odkrywamy i odparowujemy wodę i soki. Po odparowaniu dodajemy sos pomidorowy, bazylię i kukurydzę. Całość doprawiamy, mieszamy i gotujemy razem około 3 minuty. W międzyczasie gotujemy makaron według wskazówek producenta. Gorący sos mieszamy z odcedzonym makaronem. Podajemy z kiełkami czerwonej kapusty lub dowolnymi
MamaOskarkaodrobina zimnej wody do zagęszczenia sosu. Przygotowanie: Olej mieszam z 2 łyżeczkami curry, 1/2 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Kurczaka kroję w większą kostkę, dokładnie mieszam z przyprawionym olejem. Podsmażam na rozgrzanej patelni (do momentu aż będzie złoty). Do kurczaka wlewam bulion i dodaję serek mascarpone, gotuję na małym ogniu, co jakiś czas(...)przez 8 minut. Mąkę dokładnie rozrabiam z wodą, dodaję do sosu. Gotuję jeszcze przez około 3 minuty, aż sos zgęstnieje, w razie potrzeby doprawiam do smaku. Sos łączę z makaronem, na talerzach posypuję posiekaną natką pietruszki
JejKuchniarodzaj dowolny u mnie ok 200 gram podgrzybów duża łyżka masła sól 250 gram domowego sosu paprykowo pomidorowego Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Grzyby oczyszczamy, płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na durszlaku. Na patelni lub w rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy grzyby. Małe w całości a większe kroimy na kawałki. Podsmażamy do miękkości oraz zarumienienia(...)upieczoną i obraną ze skóry paprykę i pokrojonego drobno ogórka kiszonego. Wyrabiamy farsz ręką, aby dobrze połączyć składniki. Formujemy nie wielkie kulki i smażymy na rozgrzanym oleju. Na koniec makaron układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem, następnie kładziemy usmażone grzyby, żółty ser, mięsne kulki, sos i świeże ulubione zioła. Zapiekamy 20-25 minut w 200 stopniach. #lubelloveinspiracje i #lubella #lubellaikoszgrzybow
Życie zaczyna się w kuchnisera 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Sól Pieprz Oregano Ostra czerwona papryka Liść lubczyku Olej do smażenia Masło Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ogórki kiszone, cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę oraz paprykę. Szklimy do miękkości. Dodajemy mięso mielone. Gdy mięso się przesmaży dodajemy koncentrat
VioletoweKucharzenieKURKAMI Składniki: 0,5 kg kurek 1 cebula masło około 2 łyżki świeży koperek śmietana 18% makaron uszka nr.40 Lubelli sól,pieprz Te pięknie pomarańczowe grzybki dokładnie oczyściłam i umyłam. Pokroiłam w kostkę cebulę i podsmażyłam ją na maśle na patelni przez około 10 minut. Dolałam odrobinę wody,żeby cebula zmiękła a następnie dodałam kurki. Dusiłam wszystko około15 minut
potrawyregionalneczasie w lekko osolonym wrzątku ugotować groszek cukrowy na pół twardo. W woku lub dużej patelni rozgrzać olej kokosowy. Następnie wrzucić czosnek, papryczkę chili i dymkę. Lekko podprażyć. Dodać krewetki i pozwolić im nabrać smaku. Teraz do woka wrzucić makaron i smażyć go przez 5 minut, a następnie dodać groszek i kiełki fasoli mung. Wszystko dokładnie wymieszać. W osobnej miseczce
Food SquareŚniadanie - tortilla z sałatą, szynką, jajkiem i pomidorem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Pomidorki koktajlowe. Lunch - Makaron pappardelle z brokułem w sosie z gorgonzoli. Brokuła (średnie główka) podzielić na małe różyczki i ugotować al dente. W międzyczasie na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, przesmażyć ząbek czosnku wycisnięty przez praskę i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać serek ricotta (200g
Codzienne Gotowanieczosnku 1 łyżka masła 82% ½ pęczka świeżego kopru ½ łyżeczki soku z cytryny ½ łyżeczki pieprzu cytrynowego sól Dodatkowo 250 g makaronu farfalle * 2 łyżki parmezanu 2 łyżki świeżego, posiekanego kopru Instructions Szalotkę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szalotkę i smażymy, aby szalotka się zeszkliła. Pod koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, mieszamy i chwilę
Wędrówki po kuchniszklanka mleka 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej Szczypta gałki muszkatołowej Sól Pieprz 1 łyżka soku z cytryną Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka, smażymy na patelni. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i blendujemy. Ser ścieramy na tarce o średnich
VioletoweKucharzenieawokado - 2 średnie marchewki młode - 1 pietruszka - 1 kiełbaska sojowa Polsoja - 100 g jarmużu - pół czerwonej papryki - 100 g makaronu pełnoziarnistego (u mnie Lubella kokardki) - przyprawy: sól, curry, szczypta imbiru, pieprz cayenne, pieprz ziołowy Olej z awokado rozgrzewamy na patelni. Smażymy pokrojoną w talarki cebulkę. Po chwili dodajemy pietruszkę, marchewkę i paprykę drobno pokrojoną. Dodajemy przyprawy. Dusimy na niewielkim
Zdrowie na języku :Ppaski i wrzucić na patelnię, smażyć na małym ogniu aż pieczarki puszczą sok i lekko się przesmażą. Doprawić solą, pieprzem. Wlać wodę, gotować 2 minuty. Wlać śmietanę, dodać kurkumę, natkę pietruszki , chilli, połowę natki pietruszki. Wymieszać, chwilkę gotować na bardzo małym ogniu. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem do smaku. Na talerze położyć gorący makaron, na to sos pieczarkowy
Kuchnia Pokoleńmąka - 2 łyżki czosnek - 1 ząbek woda - 2 szkl sól i pieprz natka pietruszki tłuszcz Przygotowanie : Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie, odcedzić. Filet umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kawałki. Przełożyć mięso na patelnię z tłuszczem, przesmażyć, oprószyć solą i pieprzem. W garnku zagotować wodę, dodać kostkę bulionową i mięso. Następnie wlać śmietanę i dodać
Kuchnia Danusiodrobina cukru pieprz Do przybrania: świeża bazylia Jako dodatek polecam pokrojone owoce Psyhalis (świetnie się komponują) Przygotowanie: 1/ Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy krótko: świeżo starty czosnek i liście szpinaku. Następnie dodajemy mleko które doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy makaron i rozdrobniony ser który rozpuszczamy w mleku. 2/ Na koniec doprawiamy gałką muszkatałową, solą, pieprzem, cukrem i sokiem
Kuchnia PROzdrowotnaduża garść posiekanej natki pietruszki, 5 średniej wielkości pieczarek, 50 g masła, sól, pieprz świeżo mielony. Przygotowanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Ser ścieram na tarce o małych oczkach. Pieczarki obieram i kroję w małą kostkę. Na dużej patelni roztapiam masło, podsmażam pieczarki z odrobiną soli do momentu zarumienienia się. Następnie wlewam śmietankę, wsypuję ser, dodaję odrobinę soli
JejKuchniaprzypraw i odstaw. Cebulę, czosnek i wędlinę pokrój w kostkę. Ugotowane szparagi pokrój na mniejsze części. Na rozgrzaną patelnię wrzuć cebulę, wędlinę, po chwili dodaj kurczaka. Kiedy kurczak będzie lekko zarumieniony dodaj czosnek i pokrojone szparagi. Po 3 minutach dodaj makaron i wszystko dopraw solą, pieprzem i ziołami. Wyłącz gaz, skrop całość sokiem z cytryny, dodaj jogurt grecki, parmezan. Wymieszaj
Corner With Recipes