makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:216/561)

Łosoś w sezamie, z makaronem udon, pastą chili i nerkowcami 168

kolendrą. Łososia dzielimy na 2 porcje, nacieramy marynatą i odstawiamy na 10-15 minut. Na rozgrzaną nieprzywieralną patelnię wlewamy olej z chili. Łososia z jednej strony posypujemy sezamem i smażymy z obu stron. […] Artykuł Łosoś w sezamie, z makaronem udon, pastą chili i nerkowcami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Błyskawiczny makaron z warzywami i cieciorką 107

świeżej bazylii Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku 30 g tartego drobno parmezanu Jak wykonać ? Makaron gotujemy w osolonym wrzątku,tak jak w przepisie na opakownaniu. Brokuł  dzielimy na mniejsze różyczki gotujemy all dente, odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną cebulę, szklimy na lekko złocisty kolor, dodajemy pokrojoną w pół

Wanilia i Kardamon
Stir-fry z polędwiczką, czerwoną kapustą i botwiną 164

pokrojona w cienkie plastry 2 łyżeczki nasion białego sezamu sól i świeżo zmielony pieprz opcjonalnie: inne ulubione warzywa Wykonanie: Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Z polędwiczki usuń błony i pokrój ją w cienkie plastry. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, podsmaż na niej polędwiczkę, dopraw solą i pieprzem. Obsmaż je dokładnie z każdej strony do zmiany koloru – około(...)minuty, odstaw. Na drugiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż cebulę z imbirem. Smaż około 2 – 3 minut często mieszając następnie dodaj czosnek i smaż jeszcze około 1 – 2 minut. Dodaj polędwiczkę i smaż kolejne 2 – 3 minuty. Dodaj marchew, liście botwiny i paprykę (oraz inne warzywa poza czerwoną kapustą), smaż 3 – 4 minuty

Moja pasja smaku
Makaron z kurkami i szpinakiem 166

ząbki czosnku 1 łyżka orzeszków pini 1 łyżka parmezanu Oliwa z oliwek Sól i pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, aż będzie al dente. Odcedzamy, zostawiając około 2-3 łyżek wody z gotowania. Kurki płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy posiekany czosnek wraz z drobno pokrojoną cebulą. Orzeszki pini lekko kruszymy(...)wsypujemy na patelnię. Całość mieszamy. Dodajemy szpinak i kurki, sól, pieprz i podsmażamy na dużym ogniu około 3 minut. Dolewamy śmietankę i doprowadzamy do wrzenia – wówczas sos zacznie gęstnieć. Kiedy sos już zgęstnieje dodajemy makaron wraz z wodą i mieszamy aż do połączenia się składników. Makaron z kurkami nakładamy na talerze, posypujemy parmezanem, orzeszkami pini i gotowe. Smacznego!   Sprawdź

ale Pysznie
Spaghetti z mięsem mielonym i cukinią 165

mała cebulka natka pietruszki zioła prowansalskie pierz cytrynowy sól 1 łyżka oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cukinię dokładnie myjemy i ścieramy na tartce o grubych oczkach.  Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy cebulę i czekamy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy mięso, passatę pomidorową, startą cukinię

Truskawkowa Fiesta
MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z SOSEM CARBONARA Z SZYNKĄ PARMEŃSKA 127

ząbek czosnku 1 cebula 100 ml białego wytrawnego wina sól pieprz bazylia 2-3 łyżki twardego żółtego sera Makaron pełnoziarnisty świderki Arc Pol gotujemy al dente w osolonej wodzie.  Szynkę parmeńską kroimy w drobne paski, wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy do zarumienienia się. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni w której podsmażaliśmy szybkę parmeńską podsmażamy cebulę. Cebulę

Kuchnia w oparach
Makaron ryżowy ze szparagami i wołowiną marynowaną w maśle orzechowym 121

osolony wrzątek i gotuj 3 minuty. Następnie wrzuć do zimnej wody i ostudź całkowicie. W woku lub na dużej patelni rozgrzej mocno olej sezamowy. Następnie wrzuć wołowinę i smaż ją na dużym ogniu przez chwilę. Do usmażonej wołowiny dodaj makaron i mieszaj aż stanie się ciepły. Później wrzuć szparagi oraz podprażone orzechy ziemne.  Gotowe danie podawaj z posiekanym drobno

Food Square
Wegański makaron z serem - zdrowo i bezglutenowo :) 133

ostrej musztardy  1 łyżeczka soli himalajskiej  1/2 łyżeczki pieprzy prawdziwego  1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego  Przygotowanie: Makaron ugotuj wg instrukcji podanej na opakowaniu.  Dynię oczyść z miąższu (skórkę zostaw!) i pokrój na mniejsze części. Uparuj. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i podsmażaj przez 10 minut posiekaną cebulę z czosnkiem.  Do malaksera/miksera/blendera przełóż usmażoną cebulę

Zdrowie na języku :P
Spaghetti z łososiem, brokułami o nucie cytrynowej 117

delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny. Równocześnie w lekko osolonej wodzie, gotujemy makaron na al dente. Rada: najlepiej, żeby makaron odcedzić tuż przed dodaniem do pozostałych składników, żeby się nie skleił i łosoś był nie przesmażony. Na dużej patelni (ja przygotowałam danie w woku), rozgrzewamy olej z dodatkiem trawy cytrynowej, którą wcześniej nacinamy przez uderzenie tępą str. noża.   Pozostawiamy kilka(...)następnie wyciągamy trawę. Dodajemy brokuł i podsmażamy 2-3 min (wcześniej był sparzony, al dente). Dodajemy   pokrojonego łososia, podsmażamy krótko ok. 1 min, nie mieszamy ! Następnie dokładamy gorący makaron, polewamy 1 -2 łyżkami oleju z bazylią. Dodajemy oliwki, oprószamy solą, dodajemy pieprz do smaku i delikatnie mieszamy. Ściągamy z ognia, można pozostawić na chwilę pod przykryciem, łosoś nie będzie

Moniki Smakołyki
Makaron z kurkami 117

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu (zazwyczaj ok. 15-20 minut). Po ugotowaniu odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Odstawiamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kurki dokładnie myjemy i jeśli są rzeczywiście małe to nie kroimy już na mniejsze kawałki jeśli zaś są większe to można przekroić na pół. Szkoda pozbawiać ich kształtu... Rozgrzewamy masło na patelni(...)szklanki) Następnie w kubeczku roztrzepujemy mąkę ze śmietaną, dolewamy trochę sosu spod kurek - dokładnie mieszamy   Wlewamy na patelnię śmietanę z mąką i mieszamy, żeby nie powstały "kluchy" z mąki Następnie, po powstaniu jednolitego sosu, dokładamy ugotowany makaron i wszystko razem mieszamy Podajemy zakrapiając odrobiną maggi i zjadamy:) Na zdrowie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Makaron z sosem pieczarkowo kalafiorowym 111

część 200 g śmietany 18 % ukwaszonej 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka mąki krupczatki sól, pieprz 150 g makaronu tagliatelle masło klarowane natka pietruszki Por kroję w krążki i przesmażam na maśle klarowanym. Wykładam na talerz. Pieczarki myję, kroję i przesmażam na patelni, dodaję por, doprawiam sola, pieprzem. Kalafior dzielę na małe różyczki i gotuję aldente w osolonej wodzie. Do pieczarek

wesoła kuchnia
Makaron z brokułem i kurczakiem – przepis na pyszny obiad z makaronem i brokułem 247

odstawiam do wystudzenia. Wystudzony brokuł kroję na mniejsze kawałki. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, do gorącego makaronu dodam przygotowaną pierś i brokuł. Czosnek drobniutko kroję, odsączone pomidory kroję w drobną kostkę i dodaję do czosnku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smażenie: Na rozgrzaną patelnię przekładam pierś z kurczaka razem z marynatą i smażę do miękkości mięsa, następnie dodaję brokuł, pomidory

Uwaga Babcia Gotuje
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i serem żółtym 281

bulionu 4-5 trójkąciki serka topionego z papryką Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. W między czasie do gotującego bulionu wrzucamy serki topione i mieszamy aż się rozpuszczą. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek bądź olejem. Wsypujemy surowy makaron. Następnie dodajemy kiełbasę z cebulą i mieszamy. Całość zalewamy bulionem z serkami i ponownie mieszamy. Posypujemy startym

Kolejny blog o gotowaniu
Makaron z cukinią i suszonymi pomidorami 113

fidellini 1 duża cukinia 1 cebula ½ słoiczka suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 35g orzechów pinii parmezan Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Cukinię myjemy i kroimy w pół talarki. Pomidory odsączmy i kroimy na paseczki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z pomidorów ze słoika. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i cebulkę, chwilę smażymy. Następnie

kulinarnyswiatdomi
Pasta peperonata, czyli makaron w sosie paprykowym 162

maksimum smaku. Prosty, wegetariański obiad. Składniki: 2 papryki 1-2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 250 g makaronu penne 1 puszka pomidorów niecała łyżka czerwonego octu winnego parmezan sól, pieprz Papryki pozbawić gniazd nasiennych i posiekać w drobną kostkę. Oliwę rozgrzać na patelni. Dodać paprykę i smażyć przez 15 minut. Czosnek pokroić w plasterki. Dodać do papryki. Smażyć 1 minutę

Moja Galeria Smaku
Pesto z brokuła (wegańskie i bezglutenowe) #9 145

słonecznika 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 brokuł garść liści bazylii koperek sól, pieprz, oregano oliwa 250 g bezglutenowego makaronu typu spaghetti pomidorki koktajlowe i liście świeżej bazylii do dekoracji Wykonanie: 1. Zaczynamy od uprażenia ziaren słonecznika. Prażymy na suchej patelni. 2.  Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na oliwie wraz z oregano, pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez

Kawa z mlekiem
Tagliatelle w sosie kurkowo śmietanowym. 136

200ml. oliwa do podsmażenia sól, pieprz makaron tagliatelle  szpinakowy ok 20 dag kilka suszonych pomidorów z oliwy Przygotowanie; Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Filet z kurczaka myjemy a następnie kroimy w większą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wkładamy mięso. Smażymy kilka minut , często mieszając. Kurki oczyszczamy ( ja zalewałam je kilka razy gorącą woda(...)piasek opadł i czynność powtarzałam) Na patelnie do kurczaka dodajemy oczyszczone kurki, można je pokroić na mniejsze kawałki. Ja dodałam je w całości. Dusimy około 5 min. Dodajemy pokrojone suszone pomidory, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Następnie zalewamy śmietaną ,mieszamy kilka chwil do momentu aż sos lekko zgęstnieje. Do sosu wkładamy makaron, dokładnie mieszamy i podajemy. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.

Proponowane wyszukiwania