makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:207/561)

Sałatka z zupką chińską 1072

pieprz sól 3-4 łyżki majonezu Wykonanie: Piersi kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem i usmażyć na patelni. Paprykę i ogórka pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Kapustę drobno poszatkować, a kukurydzę odsączyć z zalewy. Makaron połamać i dodać do reszty składników. Doprawić przyprawami z zupek chińskich oraz solą i pieprzem. Dodać majonez i dobrze wymieszać

Pysznie & Pięknie
Rigatoni z cukinią i szparagami o nucie cytrynowej 134

odcedzamy. Cebulę kroimy na wiórka, cukinię w cienkie paski, p ietruszkę siekamy. Trawę cytrynową nacinamy, przez uderzenie tępą strona noża. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy. W tym samym czasie przygotowujemy warzywa. Na dużej patelni rozgrzewamy olej z dodatkiem trawy cytrynowej. Podsmażamy na nim cebulę (z 1/3 łyżeczką cukru), następnie dodajemy cukinię, krótko przesmażamy

Moniki Smakołyki
Makaron Soba z krewetkami 184

suchej patelni, często nią potrząsając aby się nie spaliły. Uprażone orzechy odłożyć do miseczki.  W woku, lub dużej patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek i krewetki, smażyć po minucie z każdej strony, krewetki także odkładamy na bok.  Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.  Do woka wlać łyżkę oleju sezamowego, wrzucić warzywa, smażyć na dużym ogniu aż rozmarzną

Cook&Love
Przepisy na pierś z kurczaka 243

kurczakiem i papryką Miodowy kurczak ze szpinakiem i pomidorkami Sałatka na wypasie – z kurczakiem i boczkiem Makaron Pad Thai z kurczakiem i tofu Sałatka z cykorią, kurczakiem i pomarańczą Kurczak w sosie serowym Bagietki nadziewane kurczakiem i serem Smażona pierś kurczaka na patelni grillowej Sałatka z kurczakiem, pomidorami i mozzarellą Kurczak w kurkumie z papryką i orzeszkami ziemnymi Kotleciki

Kuchnia Bazylii
Makaron ze szpinakiem 119

Składniki: świeży szpinak (mała wiązka) czarne oliwki (15 szt.) czosnek (2 ząbki) tofu (3 dag) makaron np. muszelki (15 dag) woda oliwa z oliwek sól Czas przygotowania: 35 min. Liczba porcji: 1 duża Przygotowanie: Szpinak myjemy i kroimy liście. Dusimy na patelni w odrobinie wody. Kroimy oliwki i wyciskamy czosnek. Dodajemy do szpinaku, kiedy ten zmniejszy swoją objętość. Solimy

Weganka gotuje
Makaron z sosem pomidorowym, brokułami i tuńczykiem 177

łyżeczki płatków chili  1/3 szkl. parmezanu  oliwa  sól, pieprz  Przygotowanie: Gotujemy makaron al dente. Sparzone wrzątkiem i obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę. Brokuła myjemy, dzielimy na małe kawałki i krótko gotujemy (ok. 3 minuty). Na głęboką patelnie wlewamy oliwę i krótko podsmażamy drobno pokrojony czosnek, dodajemy pomidory, chili, sól, pieprz i gotujemy na małym

Moja Mama Gotuje
Makaron z cukinią, czosnkiem i pomidorami czyli wege obiad w kwadrans 135

oliwek 250 g cukinii 100 g cebuli 250 g przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku Przygotowanie: makaron ugotuj według instrukcji na jego opakowaniu cukinię umyj, obierz ze skóry i pokrój w kostkę to samo zrób z cebulą i czosnkiem, no prócz mycia na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cukinię i cebulę oraz czosnek smaż wszystko około 10 minut następnie

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Jesienny makaron z dynią i kurczakiem 134

filet z kurczaka zioła prowansalskie sól pieprz 7-8 łyżek upieczonej dyni garść orzechów laskowych ulubiony makaron olej do smażenia Filet dokładnie myjemy, kroimy w kostkę posypujemy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem i odstawiamy na pół godziny, by naciągnął przyprawami . Następnie smażymy na patelni z niewielką ilością tłuszczu, gdy kurczak będzie już podsmażony dodajemy dynię i smażymy całośc jeszcze

Cynamonowe szczęście
Makaron z fasolką szparagową, cukinią i pomidorami 210

średnia cukinia 2 pomidory 1 miseczka fasolki szparagowej sól, pieprz, tymianek, bazylia Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękka. Makaron gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. Cebulę siekamy w grubą kostkę lub w pióra i podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy posiekany ząbek czosnku i chwilę smażymy. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i pokrojoną w kostkę cukinię. Całość dusimy

My simple kitchen
SPAGHETTI ZE SZPINAKIEM I ŁOSOSIEM W ŚMIETANOWYM SOSIE 127

łyżki sól ziołowa - do oprószenia z każdej strony  pieprz ziołowy - do oprószenia z każdej strony Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować według opakowania na al dente z dodatkiem soli. 2. Czosnek obrać, rozgnieść i drobno posiekać. Na patelni roztopić masło. Wrzucić czosnek.  3. Szpinak opłukać wodą. Usunąć łodyżki i drobno posiekać. Dodać do czosnku. Wymieszać i zmniejszyć ogień

Kuchnia Paulettes
Sałatka z zupek chińskich 2326

puszka kukurydzy por mała kapusta pekińska 2 średnie czerwone papryki majonez sól, pieprz przyprawa gyros Wykonanie: Makaron połamać i zalać w misce wodą. Nie musi być nią całkiem zakryty. Przykryć i odstawić. Kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą i dokładnie wymieszać. Podsmażyć na patelni. Przełożyć do miski. Dodać kukurydzę. Kapustę pekińską drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę, pora przekroić

Pasja Smaku
Makaron ze szpinakiem 92

szpinakiem: Rozmrażam szpinak (najlepiej wyjąć go z zamrażalnika rano przed wyjściem do pracy). Gotuję makaron. Fetę kroję w kostkę, mozzarellę ścieram na tarce o grubych oczkach. Odlewam nadmiar wody z rozmrożonego szpinaku i wrzucam go na patelnię, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i smażę całość przez około 5 – 7 minut. Dodaję fetę

Gotuj Się Kto Może
Makaron ze szpinakiem 185

makaron rurki  ser Ricotta 500 g  szpinak 250g  cebula 2  czosnek 2 zabki  sol  pieprz  Szpinak, cebule i czosnek pokroic  Na rozgrzana patelnie wrzucic cebule potem szpinak i czosnek  Wszystko razem podsmarzyc  W tym samym czasie do miski wrzucamy ser Ricotta  Podsmarzone warzywa wrzucamy do sera i wszystko razem

Klaudynkowa kuchnia
Szybki strogonow wołowy / Easy beef stroganoff 173

lubią zdrowo o smacznie zjeść. Klasyczny strogonow wołowy w szybszej wersji, ze świetnej jakości soczystej wołowiny, w kremowym sosie z pieczarkami z odrobiną koniaku i podany z ulubionym makaronem zadowolą każdego głodomora. Przyznam, że ta potrawa wyjątkowo przypadła mi do gustu. Polecam! Scroll down for recipe in English Szybki strogonow wołowy (6 porcji) Składniki: 4 łyżki masła 1 duża cebula(...)oliwy. Dopraw mięso solą i pieprzem smaż, odwracając raz na drugą stronę, do lekkiego zarumienienia, przez 2 minuty. Przełóż mięso do patelni z sosem, zeskrobując wszelkie drobinki i podgrzej całość przez 1 minutę. Podawaj natychmiast z ulubionym makaronem. Smacznego! English version Easy beef stroganoff (6 servings) Ingredients: 4 tablespoons butter 1 large onion, thinly sliced 450 g mushrooms, sliced salt

karmelowy
Poniedziałek: Błyskawiczna tajska zupa Tom Yum 130

kolendra lubi pietruszka lubi bazylia Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj litr wody w garnku, posól i ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Krok 2 W międzyczasie przygotuj kostki rosołowe. Krok 3 Rozgrzej na patelni łyżeczkę masła. Kiedy się zapewni, wyłóż na patelnię krewetki. Smaż 2 minuty z jednej strony i minutę z drugiej. Posól(...)popierz. Zdejm z patelni. Krok 4 Umyj wszystkie warzywa, limonkę wyszoruj i sparz wrzątkiem. Zetrzyj skórkę z limonki i odkrój z niej dwa plasterki. Marchew pokrój w cienkie plasterki lub przy pomocy spiralizatora w długie paski. Pomidorki przekrój na połowy. Posiekaj w plasterki chili. Krok 5 Układaj składniki w słoiku: do każdego wlej na dno kilka łyźek mleka kokosowego

Niedzielny kucharz
Makaron z kurczakiem i pieczarkami 180

szklanki dowolnego makaronu 2 filety z kurczaka sól pieprz olej do smażenia Makaron z kurczakiem i pieczarkami – przepis Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w większa kostkę. Na jednej patelni na odrobinie oleju smażymy pieczarki i paprykę. Podczas smażenia doprawiamy je solą i pieprzem. J Na drugiej patelni

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Nadziewane muszle makaronowe 90

dnia dzisiejszego :) Składniki na nadziewane muszle makaronowe (3 - 4 porcje): makaron muszle 16 sztuk pieczarki około 300 g ser feta około 150 g 1/2 pęczka natki pietruszki cebula przecier pomidorowy 300 g ząbek czosnku sól pieprz gałka muszkatołowa Pieczarki oczyścić i pokroić w paski oraz kostkę, podsmażyć na patelni. Ostudzone(...)wymieszać z posiekaną natką pietruszki oraz serem feta pokrojonym w drobną kostkę. Doprawić solą, pieprzem i gałką. Na kolejnej patelni podsmażyć posiekany czosnek i cebulę, wlać przecier pomidorowy i przyprawić solą oraz pieprzem. Wlać do naczynia żaroodpornego. W międzyczasie ugotować makaron i przelać zimną wodą. Ostudzone muszle makaronowe napełniać nadzieniem (muszla = łyżeczka farszu). Ułożyć na sosie i zapiekać w piekarniku

Karola gotuje
66. Pesto z bobu i bazylii 179

wrzucamy do wrzątku wraz z łyżeczką cukru, gotujemy 15 minut. Odcedzamy, solimy i obieramy. Orzeszki pinii prażymy na patelni, uważając by ich nie przypalić. Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy na prawie gładką masę. Podajemy np. z makaronem (nie płuczemy go pod zimną wodą, gdyż pesto nie będzie się do niego przyklejać). Smacznego

Be Fit Be Strong
Spaghetti z pesto, cukinią i suszonymi pomidorami 241

oliwie z ziołami 100 g sera brie oliwa z oliwek EV sól pieprz świeżo stary parmezan Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta. W międzyczasie cukinię kroimy w cienkie pół plasterki, czosnek drobno siekamy. Warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię  z odrobiną oliwy i chwilę smażymy. Następnie dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory i smażymy jeszcze około

Kulinarne przygody Gatity