osoby) Przygotowanie: Krok 1 W dużym garnku zagotowujemy wodę, dobrze solimy (woda powinna mieć smak wody morskiej), wrzucamy makaron i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Krok 2 Bardzo drobno siekamy czosnek i pietruszkę. Rozgrzewamy dość mocno patelnię, wlewamy na nią oliwę i po chwili dodajemy masło. Gdy się rozpuści, wrzucamy na patelnię czosnek i smażymy mieszając około minuty, dwóch(...)momentu aż zacznie ładnie pachnieć (uważajcie jednak żeby się nie przypalił). Krok 3 Dodajemy pieprz kajeński (lub drobno posiekane chili) i oregano. Mieszamy i wrzucamy na patelnię krewetki. Obtaczamy je w sosie, smażąc na dobrze podkręconym ogniu. Czas smażenia surowych krewetek to jakieś 2-3 minuty. Podgotowane krewetki (mają różowy kolor, surowe są szare) po prostu podgrzewamy na mocnym ogniu
Niedzielny kucharzosoby) Przygotowanie: Krok 1 W dużym garnku zagotowujemy wodę, dobrze solimy (woda powinna mieć smak wody morskiej), wrzucamy makaron i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Krok 2 Bardzo drobno siekamy czosnek i pietruszkę. Rozgrzewamy dość mocno patelnię, wlewamy na nią oliwę i po chwili dodajemy masło. Gdy się rozpuści, wrzucamy na patelnię czosnek i smażymy mieszając około minuty, dwóch(...)momentu aż zacznie ładnie pachnieć (uważajcie jednak żeby się nie przypalił). Krok 3 Dodajemy pieprz kajeński (lub drobno posiekane chili) i oregano. Mieszamy i wrzucamy na patelnię krewetki. Obtaczamy je w sosie, smażąc na dobrze podkręconym ogniu. Czas smażenia surowych krewetek to jakieś 2-3 minuty. Podgotowane krewetki (mają różowy kolor, surowe są szare) po prostu podgrzewamy na mocnym ogniu
Niedzielny kucharzcayenne Kamis 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka złocista Kamis 150 g boczku wędzonego w cieniutkich plasterkach 1 łyżka masła Przygotowanie: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i wystudzić. Paprykę, cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej dodać paprykę z cebulą i smażyć do miękkości. Pod koniec smażenia dodać czosnek. Zdjąć z ognia i ostudzić. Piersi(...)zimną paprykę z cebulą i czosnkiem. Dodać bułkę tartą, przyprawy i dokładnie wymieszać. Foremkę aluminiową wsmarować masłem. Obłożyć z wszystkich stron boczkiem. Wyłożyć połowę mięsnej masy, ułożyć ugotowany(zimny) makaron, wyłożyć resztę mięsa. Mięso przykryć z wszystkich stron boczkiem. Piec 50 minut w 200 st. Foremka o wymiarach
Ala piecze i gotujeżółtka 8 pomidorów suszonych w oleju 2 łyżki oleju sól pieprz bazylia zioła prowansalskie garść pestek dyni PRZYGOTOWANIE Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Filety z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w paski 1,5cm x 0,5 cm. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić przygotowane mięso. Smażyć kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić pieprzem i solą. Śmietanę(...)ricottą i pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami. Całość przelać na patelnię i gotować kilka minut. Żółtka wbić do szklanki i dokładnie roztrzepać widelcem. Przelać kilka łyżek gorącego sosu do żółtek i dokładnie wymieszać a następnie całość przelać do sosu. Dokładnie wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 2 min. Makaron wyłożyć na talerze, polać go sosem i posypać pestkami dyni
zabawa smakiempół. Z cytryny ścieramy skórkę. Sok wyciskamy do osobnego naczynia. Sardynki lekko rozdrabniamy i podgrzewamy na patelni. Pomidorki, oliwki, cebulę, bazylię łączymy z oliwą i sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy do sardynek. Chwilę przesmażamy.Dodajemy makaron. Mieszamy i jeszcze chwilę podgrzewamy
Pobite gary Barbaryśmietanki 30% sól z pieprzem Kamis 20 g sera cheddar kolorowy pieprz Kamis olej do smażenia Makaron ugotować al'dente i przelać zimną wodą. Cukinie umyć, odkroić końce, usunąć miąższ z nasionami i pokroić razem ze skórką w kostkę. Rozgrzać patelnię z olejem i dodać cukinię. Smażyć aż cukinia zmięknie ale nadal będzie chrupka. Dodać słodką śmietankę, starty ser, doprawić
Monia miesza i gotujezrobiłam go po swojemu, jednak inspiracja na pewno płynęła z powyższego przepisu. Składniki: 150 g ugotowanego makaronu spaghetti 1/4 szklanki bułki tartej łyżka masła łyżka oliwy 1 ząbek szosnku ok 10 listków szałwi 1/4 niedużej papryczki chilli jajko Na suchej patelni podprażamy bułkę tartą (aż się zezłoci). Następnie przesypujemy do miseczki. Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę. Wrzucamy posiekany
Brzuszki Łakomczuszkisól i pieprz 150 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 1 garść umytego szpinaku 2 ½ szklanki ulubionego makaronu 3 łyżki masła 3 łyżki mąki 1 szklanka mleka 2 szklanki startego sera żółtego np. goudy posiekana natka pietruszki, do podania Przygotowanie: W dużej i głębokiej patelni rozgrzej na średnim ogniu oliwę i włóż mięso. Rozdrobnij je drewnianą łyżką i smaż, często mieszając(...)pomidorowy, pieczarki i szpinak, dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj. Wsyp makaron, doprowadź całość do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj przez około 10 minut, aż makaron stanie się al dente i wchłonie większość sosu. W międzyczasie w średnim rondelku, rozgrzej na średnim ogniu masło, wsyp mąkę i smaż przez 1-2 minuty, aż mąka lekko się
karmelowyoscypek do dekoracji, u mnie zawsze od Wyroby Naturalne 1/2 pęczka koperku sól, pieprz 3 łyżki oliwy 500 g makaronu penne Piersi kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Kiedy będą już całkowicie ścięte ściągamy je z patelni. Na tę samą patelnię (w razie konieczności można dodać jeszcze odrobinę oliwy) wsypujemy drobno posiekaną cebulkę i czosnek. Całość podsmażamy do lekkiego(...)topić i lekko ciągnąć. Do podgrzanego sera dodajemy podsmażoną pierś z kurczaka oraz posiekany koperek. Całość mieszamy i w razie konieczności doprawiamy jeszcze odrobiną soli i pieprzu. Makaron, w moim przypadku - penne gotujemy wg wskazówek producenta. Gorący mieszamy z sosem i podajemy od razu. Wioleta Gargula
MamaOskarkałyżka koncentratu) 1 czerwona papryka 3 ząbki czosnku oliwa 1/2 łyżeczki mielonego chilli bazylia oregano sól pieprz DODATKI: Śmietanka lub jogurt Makaron orzo lub inny drobny Bulion zagotować. Dodać do niego pomidory w puszcze i pasatę. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy i przesmażyć na niej przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony czosnek. Nie można doprowadzić do zbrązowienia, bo czosnek stanie(...)przykryciem przez 5 min. i blendujemy na gładko.Doprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią. W razie potrzeby dodajemy jeszcze chilli. Najlepiej serwować z jogurtem lub śmietanką i makaronem. Smacznego
Kuchnia od dwojganagrzanym do temperatury 190 stopni . Ostudzone buraki obieramy ze skórki, drobno siekamy lub ścieramy na grubej tarce. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła i 2 łyżki oliwy, wrzucamy buraczki, dodajemy ocet balsamiczny, cytrynę, cukier, sól, pieprz. Chwilę podsmażamy. Mieszamy z ugotowanym makaronem, dodajemy pestki słonecznika a przed samym podaniem rukolę. Można jeszcze dodatkowo skropić oliwą z oliwek (niekoniecznie). Makaron smakuje
Moja Mama Gotujełyżki jogurtu naturalnego 15 dag sera żółtego tartego Sól i pieprz do smaku Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Makaron gotuję al'dente . Odcedzam. Pieczarki myję i kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Czosnek przeciskam przez praskę. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, przekładam cebulę,czosnek i pieczarki. Smażę na rumiano. Doprawiam solą i pieprzem. Następnie dodaję szpinak
Gotowanie Patkiulubionych. Dodatkowo jest bardzo szybki w przygotowaniu. 200g makaronu tagiatelle 300g pieczarek 6 pomidorów suszonych 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów 2 szalotki 1/2 szklanki śmietanki 18% 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, czosnek granulowany 1. Szalotkę i suszone pomidory kroimy w drobną kostkę. Przekładamy na rozgrzaną patelnię wraz(...)olejem ze słoika z suszonymi pomidorami, smażymy do zarumienienia. 2. Pieczarki kroimy w plastry, przekładamy na patelnię. Smażymy do odparowania wody, po czym wlewamy śmietankę, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dusimy aż sos zgęstnieje. 3. Sos mieszamy z makaronem ugotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki
Szefowa kuchnisuszonych pomidorów w oleju 6 łyżek śmietany 30% 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła pieprz biały sól Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szpinak pozbawiamy ogonków, rwiemy na mniejsze kawałki. Czosnek siekamy. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła wraz z 2 łyżkami oleju z pomidorów. Podsmażamy czosnek razem z pomidorami. Dodajemy szpinak, jak zwiędnie
Moja Galeria Smakubędzie gotowa. Można użyć od razu, lub zostawić w temperaturze pokojowej na czas przygotowania makaronu. Makaron ugotuj w dużej ilości wrzącej, osolonej wody, według opisu na opakowaniu. Odcedź dokładnie, zachowujac około 1/2 szklanki wody z gotowania. W międzyczasie rozgrzej oliwę na sporej patelni. Wrzuć paprykę i smaż przez 2-3 minuty, dodaj cukinię i smaż kolejne 2-3 minuty
Lejdi of the housegarście świeżego szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 szklanki ulubionego makaronu sól, biały pieprz do smaku Przygotowanie makaronu: Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na odrobinie oleju, na dużej, głębokiej patelni. Kiedy cebula ładnie się zeszkli, wlewamy do niej śmietankę i mleko. Do gotującej się zawartości patelni, dodajemy porwany
NiePieprz.plcebula 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki soku z cytryny starty parmezan (do posypania) pieprz zielony (ziarnisty) sól Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na dużej patelni rozgrzać olej i zeszklić posiekaną cebulę. Dodać startą cukinię i mieszając chwilkę smażyć. Wlać śmietanę i gotować na malutkim
Oryginalny smaksklepie Centrum Sylwetki 2 "gniazdka" makaronu proteinowego 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki sól, pieprz wg. smaku łyżeczka oleju rzepakowego firmy Oleofarm Sposób przygotowania: Szparagi obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie, aż zmiękną, odcedzamy (zostawiając 3/4 szklanki wody po szparagach) na teflonowej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy rozduszony ząbek czosnku, smażymy(...)skrobię, żółtko i jogurt na chwilę odstawiamy z ognia patelnię ze szparagami i ciągle mieszając dodajemy sos ponownie wstawiamy patelnię na ogień (mały), mieszamy, aż zgęstnieje na koniec dodajemy pokrojony ser, koperek i ugotowany (zgodnie z instrukcjom na opakowaniu) proteinowy makaron jeszcze chwilkę smażymy, aż sos oblepi makaron doprawiamy solą i pieprzem SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość