drobiowego 1 łyżeczka przyprawy typu Kucharek 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka mąki pszennej 2 ząbki czosnku 1 szklanka makaronu kolanka Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka, słodką papryką, solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanej patelni przez kilka minut. Następnie dodajemy opłukane liście szpinaku oraz obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę. Całość podlewamy bulionem. Dusimy
VioletoweKucharzeniemarchewki 200 g kurek sól,pieprz papryka wędzona natka pietruszki 1 kawałek selera masło klarowane 100 g makaronu kokardki 80 g sera camembert Do garnka wlewam półtora litra wody, dodaję marchewkę, por, seler i gotuję bulion. Na patelni na maśle przesmażam kurki, doprawiam solą, pieprzem. Wykładam grzyby na talerz. Na tej samej patelni na maśle przesmażam cebulę pokrojoną, czosnek
wesoła kuchniakoncentratu pomidorowego olej do smażenia oregano, cynamon słodka papryka, chilli kmin rzymski mielony sól, pieprz dodatkowo 250 g makaronu Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w piórka, paprykę kroimy w kostkę. Fasolę i kukurydzę osączamy z zalewy. Cebulę wrzucamy na patelnię podsmażamy, dodajemy paprykę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, chwile smażymy. Dodajemy nasze mięso mielone, smażymy aż nabierze ładnego brązowego koloru
magiczna kuchnia KasiSzpinakowy makaron tak mi posmakował że zrobiłam jego kolejną wersję, tym razem z duszonym łososiem w sosie śmietanowym. Idealnie miękki i delikatnie przyprawiony skradł moje serce w tym daniu. Składniki: 1,5 szklanki mąki 1 duża garść szpinaku 1 jajko 1/3 łyżeczki soli + odrobina do posolenia rybki 300g fileta z łososia 2 łyżki oliwy z oliwek 100ml śmietanki(...)szerokość ok 5-6mm. Gotujemy al dente w osolonej wodzie. Łososia myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy rybę, doprawiamy, podlewamy śmietanką i cały czas mieszamy aż do miękkości. Łączymy z makaronem i pestkami granatu, podajemy na ciepło
Kuchnia w czekoladzieoliwie z oliwek. Do warzyw dodajemy zmielone mięso i dusimy wszystko razem około 25 minut. Następnie patelnie odkrywamy i odparowujemy wodę i soki. Po odparowaniu dodajemy sos pomidorowy, bazylię i kukurydzę. Całość doprawiamy, mieszamy i gotujemy razem około 3 minuty. W międzyczasie gotujemy makaron według wskazówek producenta. Gorący sos mieszamy z odcedzonym makaronem. Podajemy z kiełkami czerwonej kapusty lub dowolnymi
MamaOskarkaodrobina zimnej wody do zagęszczenia sosu. Przygotowanie: Olej mieszam z 2 łyżeczkami curry, 1/2 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Kurczaka kroję w większą kostkę, dokładnie mieszam z przyprawionym olejem. Podsmażam na rozgrzanej patelni (do momentu aż będzie złoty). Do kurczaka wlewam bulion i dodaję serek mascarpone, gotuję na małym ogniu, co jakiś czas(...)przez 8 minut. Mąkę dokładnie rozrabiam z wodą, dodaję do sosu. Gotuję jeszcze przez około 3 minuty, aż sos zgęstnieje, w razie potrzeby doprawiam do smaku. Sos łączę z makaronem, na talerzach posypuję posiekaną natką pietruszki
JejKuchniarodzaj dowolny u mnie ok 200 gram podgrzybów duża łyżka masła sól 250 gram domowego sosu paprykowo pomidorowego Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Grzyby oczyszczamy, płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na durszlaku. Na patelni lub w rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy grzyby. Małe w całości a większe kroimy na kawałki. Podsmażamy do miękkości oraz zarumienienia(...)upieczoną i obraną ze skóry paprykę i pokrojonego drobno ogórka kiszonego. Wyrabiamy farsz ręką, aby dobrze połączyć składniki. Formujemy nie wielkie kulki i smażymy na rozgrzanym oleju. Na koniec makaron układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem, następnie kładziemy usmażone grzyby, żółty ser, mięsne kulki, sos i świeże ulubione zioła. Zapiekamy 20-25 minut w 200 stopniach. #lubelloveinspiracje i #lubella #lubellaikoszgrzybow
Życie zaczyna się w kuchnisera 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Sól Pieprz Oregano Ostra czerwona papryka Liść lubczyku Olej do smażenia Masło Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ogórki kiszone, cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę oraz paprykę. Szklimy do miękkości. Dodajemy mięso mielone. Gdy mięso się przesmaży dodajemy koncentrat
VioletoweKucharzenieKURKAMI Składniki: 0,5 kg kurek 1 cebula masło około 2 łyżki świeży koperek śmietana 18% makaron uszka nr.40 Lubelli sól,pieprz Te pięknie pomarańczowe grzybki dokładnie oczyściłam i umyłam. Pokroiłam w kostkę cebulę i podsmażyłam ją na maśle na patelni przez około 10 minut. Dolałam odrobinę wody,żeby cebula zmiękła a następnie dodałam kurki. Dusiłam wszystko około15 minut
potrawyregionalneczasie w lekko osolonym wrzątku ugotować groszek cukrowy na pół twardo. W woku lub dużej patelni rozgrzać olej kokosowy. Następnie wrzucić czosnek, papryczkę chili i dymkę. Lekko podprażyć. Dodać krewetki i pozwolić im nabrać smaku. Teraz do woka wrzucić makaron i smażyć go przez 5 minut, a następnie dodać groszek i kiełki fasoli mung. Wszystko dokładnie wymieszać. W osobnej miseczce
Food SquareŚniadanie - tortilla z sałatą, szynką, jajkiem i pomidorem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Pomidorki koktajlowe. Lunch - Makaron pappardelle z brokułem w sosie z gorgonzoli. Brokuła (średnie główka) podzielić na małe różyczki i ugotować al dente. W międzyczasie na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, przesmażyć ząbek czosnku wycisnięty przez praskę i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać serek ricotta (200g
Codzienne Gotowanieczosnku 1 łyżka masła 82% ½ pęczka świeżego kopru ½ łyżeczki soku z cytryny ½ łyżeczki pieprzu cytrynowego sól Dodatkowo 250 g makaronu farfalle * 2 łyżki parmezanu 2 łyżki świeżego, posiekanego kopru Instructions Szalotkę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szalotkę i smażymy, aby szalotka się zeszkliła. Pod koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, mieszamy i chwilę
Wędrówki po kuchniszklanka mleka 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej Szczypta gałki muszkatołowej Sól Pieprz 1 łyżka soku z cytryną Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka, smażymy na patelni. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i blendujemy. Ser ścieramy na tarce o średnich
VioletoweKucharzenieawokado - 2 średnie marchewki młode - 1 pietruszka - 1 kiełbaska sojowa Polsoja - 100 g jarmużu - pół czerwonej papryki - 100 g makaronu pełnoziarnistego (u mnie Lubella kokardki) - przyprawy: sól, curry, szczypta imbiru, pieprz cayenne, pieprz ziołowy Olej z awokado rozgrzewamy na patelni. Smażymy pokrojoną w talarki cebulkę. Po chwili dodajemy pietruszkę, marchewkę i paprykę drobno pokrojoną. Dodajemy przyprawy. Dusimy na niewielkim
Zdrowie na języku :P