Słodko - kwaśny jarmuż w towarzystwie marchewki, papryki i pietruszki z dodatkiem oleju z awokado :)

Słodko - kwaśny jarmuż w towarzystwie marchewki, papryki i pietruszki z dodatkiem oleju z awokado :)

Słodko - kwaśny jarmuż w towarzystwie marchewki, papryki i pietruszki z dodatkiem oleju z awokado :)

Mmmm jakie to było pyszne :) Bardzo proste w przygotowaniu, bardzo zdrowe, lekkie, dietetyczne. Idealne dla wegetarian, wegan, dla każdego ;) Smaki ze sobą współgrają, dzięki czemu danie zyskuje pełnie smaku ;) Do tego bogaty w składniki odżywczy jarmuż, który oznacza się wysoką zawartością witamin (A, B, C, E, K, PP), magnezu, fosforu, białka, wapnia, żelaza, beta-karotenu :) Samo zdrówko! Składniki (na ok. 2 porcje) - 1 duża cebula/2 mniejsze - 1 łyżka oleju z awokado - 2 średnie marchewki młode - 1 pietruszka - ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowie na języku :P

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.