makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:222/561)

Makaron z Łososiem, Szpinakiem i Serkiem Pleśniowym 326

soli. Delikatnie wcieramy przyprawy w rybę. Masło topimy na patelni teflonowej. Łososia przekładamy na patelnię i smażymy na małym ogniu z obu stron (warto przeczytać: wskazówki na temat smażenia łososia ).  Usmażonego łososia delikatnie za pomocą widelca dzielimy na kawałki. Ugotowany i odcedzony makaron przekładamy do szpinaku i dokładnie mieszamy. Przekładamy na talerze, a następnie wykładamy porcje łososia.  Całość

Słodka Strona
Makaron z kurkami i kurczakiem w sosie śmietanowym 347

dużej cebuli lub 1 mała Łyżka oleju Świeżo mielony pieprz, sól Ulubiony makaron Makaron gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Cebule obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Kurczaka myjemy, obcinamy zbędne błonki i dokładnie osuszamy. Kroimy w drobną kosteczkę. Oprószamy solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę. Kiedy zacznie się rumienić wrzucamy kurczaka(...)smażymy na złoto. W między czasie czyścimy kurki i kroimy w większe kawałki. Dorzucamy na patelnie i smażymy około 5 minut na średnim ogniu. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy śmietanę. Doprawiamy obficie świeżo mielonym pieprzem oraz solą i całość mieszamy. Wykładamy na ugotowany makaron i zajadamy. Smacznego

Kolizje Smaków
Łazanki 181

drobną kostkę pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Gdy pieczarki będą już gotowe, na na patelnię dołożyć dokładnie oczyszczone mięso z indyka. Doprawić jeszcze raz solą i pieprzem oraz papryką słodką. Smażyć do momentu aż mięso straci surowość. Do tego czasu kapusta oraz makaron powinny być już gotowe. Kapustę odcedzić, wyrzucić liście laurowe oraz ziele angielskie. Makaron również odcedzić. Wszystkie składniki

Zgrabne Gotowanie
Cukiniowy makaron z sosem pomidorowo-pieczarkowym, daktylami, orzechami makadamia i wędzonym tofu. 133

przygotowania: Myjemy cukinię i trzemy ją wzdłuż na grubych oczkach, tak aby powstał makaron (pomijamy sam środek, czyli pestki). Makaron z cukini umieszczamy na sitku, a sitko na garnku – lekko ugniatamy i zostawiamy, aż z cukinii ‚ujdzie’ woda ; ). Na patelnię rozgrzaną z olejem kokosowym wrzucamy pieczarki (i opcjonalnie cebulę). Smażymy aż pieczarki się zarumienią, a woda z nich wyparuje. Pomidory

Fill The Bowl
Makaron z leśnymi grzybami 141

Jesienią dostałam od mamy zamrożone grzyby leśne. Lubię zjeść je w weekend na śniadanie usmażone z cebulką, kiełbaską i jajkiem. Lecz teraz nie o tym, tylko o makaronie z grzybami i chili. Obowiązują tylko grzyby leśne. One nadają smak i aromat potrawie. Na 4 porcje Potrzebujemy: 225g grzybów leśnych 150ml rosołu wołowego 100ml czerwonego wina 1 puszka pomidorów(...)ogień i gotujemy 15min. Dodajemy pomidory, koncentrat, cukier, bazylię. Solimy i pieprzymy do smaku i gotujemy jeszcze 30min. Na drugiej patelni lekko podsmażamy chili i czosnek, cały czas mieszamy. Dodajemy chili i czosnek do sosu grzybowego z pomidorami. Makaron gotujemy al dente. Do ugotowanego makaronu dodajemy sos, mieszamy i podajemy. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Tagliatelle z cukinii z sosem tuńczykowo - pomidorowym 221

grana padano  Przygotowanie : Cukinie dobrze myjemy i za pomocą obieraczki do warzyw wycinamy jak najdłuższe wstążki. Tak przygotowany "makaron" gotujemy na parze przez ok 8 min w zależności od temperatury, możemy w połowie czasu go lekko przemieszać. Następnie na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i wrzucamy do niej posiekane ząbki czosnku po czym dodajemy odsączonego tuńczyka. Pomidorki wraz z bazylią

Niezły Młynek
Makaron z boczkiem i groszkiem 112

porcji. Składniki: kawałek wędzonego boczku puszka zielonego groszku konserwowego opakowanie dowolnego ulubionego makaronu, u mnie świderki (500 gram) pęczek natki pietruszki Kulka mozzarelli (opcjonalnie jeśli lubisz :)) 1 cebula 3 ząbki czosnku sól i pieprz 4 czubate łyżki śmietany 12% Przygotowanie: na patelni podsmaż cebulę, dodaj posiekany czosnek oraz boczek gdy boczek się zarumieni dodaj odcedzony wcześniej groszek i smaż chwile

Studencka Micha
Makaron z boczkiem i groszkiem 161

porcji. Składniki: kawałek wędzonego boczku puszka zielonego groszku konserwowego opakowanie dowolnego ulubionego makaronu, u mnie świderki (500 gram) pęczek natki pietruszki Kulka mozzarelli (opcjonalnie jeśli lubisz :)) 1 cebula 3 ząbki czosnku sól i pieprz 4 czubate łyżki śmietany 12% Przygotowanie: na patelni podsmaż cebulę, dodaj posiekany czosnek oraz boczek gdy boczek się zarumieni dodaj odcedzony wcześniej groszek i smaż chwile

Studencka Micha
Zakręcona Fritella z fenkułem i pomidorkami 143

starty sera typu parmezan do posypania 1/2 łyżeczki masła sklarowanego Do miseczki wsyp makaron, Obierz koper i cebulę po czym pokrój (lub zetrzyj) je na cieniutkie plasterki.  Rozkłóć jaja i wlej je do miseczki - dopraw sola i pieprzem - wymieszaj.  Na rozgrzanym na patelni maśle  usmaż fritellę z dwóch stron odwracając ją za pomocą talerza. Ułóż na talerzu

Gotuj Sam!
Jarmuż z makaronem 164

jarmużu 2 cebule średnie 3 ząbki czosnku 2-3 łyżki gęstej śmietany sól pieprz tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Liście jarmużu myjemy i wycinamy z nich grubsze fragmenty łodyg. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu, następnie dodajemy jarmuż, przykrywamy pokrywką i dusimy. Gdy jarmuż będzie na wpół miękki dokładamy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Rożki paprykowe nadziewane fetą 197

odciętą górą i z usuniętym gniazdem nasiennym gotujemy na parze ok. 15 minut, odstawiamy do ostudzenia. 2/ Na patelni podgrzewamy śmietankę w której rozpuszczamy rozdrobniony ser feta. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia ciągle podgrzewając. Doprawiamy pieprzem. 3/ Do powstałego sosu dodajemy makaron i dokładnie mieszamy. Nadziewamy ugotowane papryczki makaronem z sosem przekładając go świeżą bazylią.  4/ Na talerzu układamy

Kuchnia PROzdrowotna
Zapiekanka kebab - gyros 510

olej kokosowy do smażenia 20 dkg startej mozzarelli 1. Filety kroję w drobną kostkę, tak samo cebulę. Na patelni rozgrzewam troszkę oleju kokosowego i podsmażam kurczaka i cebulę, pod koniec smażenia dodaję przyprawę (ile kto lubi).  2. W międzyczasie gotuję makaron.  3. Paprykę kroję w kostkę, ogórki w plasterki, kukurydzę odsączam. 4. W kubku mieszam majonez i ketchup

kruche babeczki
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą 371

łyżka oleju ognista mieszanka przypraw czarny pieprz szczypiorek Cebulę siekamy w drobną kostkę. Kiełbasę kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną kiełbasę, podsmażamy, wsypujemy pokrojoną cebulę, doprawiamy solą, ognistą mieszanką przypraw, mieszamy i podsmażamy aż cebulka się zeszkli. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy. Do miski wlewamy śmietanę, wbijamy 2 jajka, ubijamy za pomocą trzepaczki, następnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron z łososiem w sosie porowym 219

duża szczypta pieprzu cayenne (kajeńskiego) + do ozdoby sól morska świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Łososia kroimy w kostkę i lekko solimy. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pora obieramy, pozbywamy się wierzchnich części i kroimy w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy pora, lekko solimy i podsmażamy, aż zmięknie (ok. 3-4 minuty) – pod koniec dodajemy wyciśnięty ząbek(...)zagotowaniu wrzucamy łososia (nie musi być cały zanurzony), przykrywamy pokrywką i gotujemy ok. 3-4 minuty. Po tym czasie próbujemy sosu i doprawiamy go solą oraz pieprzem. Wrzucamy makaron i podgrzewamy mieszając całość, aż cały makaron oblepi się sosem. Rozkładamy na talerze i posypujemy dla ozdoby pieprzem cayenne. Post Makaron z łososiem w sosie porowym pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Spaghetti z kurczakiem i bazyliowym pesto 162

zielony groszek, pesto bazyliowe i wlać śmietanę. Całość dokładnie wymieszać, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.  Na samym końcu dodać makaron spaghetti i dokładnie wymieszać. 6. Spaghetti podawać oprószone parmezanem i posypane uprażonymi na suchej patelni orzeszkami ziemnymi

Szalona Kuchnia Eweliny
RAVIOLI ZE SZPINAKIEM I SERKIEM KOZIM, PODANE Z PALONYM MASŁEM! 158

całkowitego wystudzenia. Farszem nadziewamy ravioli. Ciasto dobrze zgniatamy czy to widelcem czy palcami. Ravioli wrzucamy na osolony wrzątek ( tak jak na makaron) i gotujemy 2-3 minuty od wypłynięcia.  Wyjmujemy ravioli na talerz łyżką cedzakową.  Na patelni rozpuszczamy 4-3 łyżki masła, dodajemy 2 łyżki posiekanych migdałów i pokruszony w dłoni miąższ z jednej kromki chleba

SMYKWKUCHNI
Makaron szpinakowy z dynią i fetą 188

niewielkiej ilości oleju i wody. Dodać zioła, sól i pieprz oraz skórkę sok z cytryny, odparować płyn. Miękką dynię wymieszać z ugotowanym makaronem. Wyłożyć na talerze, a na wierzchu rozkruszyć fetę. Można również posypać uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni

Czerwień i błękit
Makaron z mieszanką chińską i kurczakiem 180

Mieszankę chińską dusimy na maśle do miękkości. 4. Pomidory kroimy w kostkę.  5. Do mieszanki chińskiej dodajemy kurczaka, pomidory, makaron i dusimy przez 5 min do przejścia smaku.  6. Na koniec posypujemy serem na patelnie do całości lub już na talerz. Wartość odżywcza : 1000 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sałatka na imprezę 316

ketchupu sól, pieprz, papryka czerwona słodka olej Filat z kurczaka kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju dodając sól, pieprz i paprykę czerwoną. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pomidory kroimy na małe kawałki. Słonecznik należy uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Dodajemy musztardę, ketchup, majonez. Mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.   Artykuł Sałatka

MojaQchnia.pl
Spaghetti Eleanor Roosvelt 152

była żoną ówczesnego prezydenta Franklina Delano Roosevelta, który później otrzymał pieszczotliwy przydomek Rusvelt :) Składniki: - makaron spaghetti - marchewka - mąka - margaryna - jakieś mleko Wykonanie: Makaron przegotowujemy, a konkretnie gotujemy go 25 minut. Marchewkę gotujemy do miękkości. Osobno rozpuszczamy na patelni margarynę i dosypujemy mąki i mieszamy tworząc zasmażkę. Dolewamy wody po marchewce i mleka, ciągle mieszając, aby zrobił się nam gęsty

Kryzysowa Książka Kucharska
Udka z chińskimi warzywami podane z makaronem ryżowym 165

Chcecie przygotować coś na szybko? Jeśli tak to poniższy przepis przypadnie Wam do gustu. Wystarczy wyluzowane udka pokroić, przyprawić i usmażyć na patelni wraz z dodatkiem mieszanki chińskich warzyw (marchewki, papryki, pora, kukurydzy i grzybków mun) oraz makaronem ryżowym. Danie do przygotowania w niecałe 20 minut 😃 Składniki na porcję dla 2-3 osób: 0,4 kg wyluzowanych udek z kurczaka

Ugotować
Makaron z papryką 251

szklanka passaty 2 małe marchewki 1 pomidor 3 łyżki groszku konserwowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka oregano Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju i włożyć marchewkę. Po chwili dolać do niej odrobinę wody. Paprykę umyć, rozkroić, wyciąć gniazda nasienne, resztę pokroić w krótkie

Czerwony Gupik
Pad Thai 145

pędy bambusa i kukurydzę, doprawiamy do smaku cukrem trzcinowym i całość mieszając smażymy kilka minut. Wbijamy jajko, energicznie mieszamy aż się zetnie. Makaron ryżowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy na durszlaku, gotowy mieszamy z kurczakiem na patelni, przekładamy na talerze, posypujemy uprażonymi orzechami ziemnymi i sezamem na suchej patelni, dekorujemy plastrami limonki. Można posypać świeżą kolendrą . Smacznego

Wanilia i Kardamon
Piersi indyka w śmietanie 240

Szybki pyszny obiad, sosik smaczny. Wystarczy kilka minut i gotowe. Cebula nadaje super smaku, danie jest bardzo bardzo dobre. Można podawać z makaronem lub ryżem. Piersi indyka pokroić w 1 cm plastry, doprawić solą, cytrynowym pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i położyć plastry mięsa. Smażyć chwilkę z dwóch stron, muszą się zarumienić. Zdjąć mięso z patelni i wrzucić pokrojoną

Kuchnia Pokoleń
Muszle ze szpinakiem i ricottą 182

mała cabula pół papryczki chili 500g świeżego szpinaku 250g sera  ricotta szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz mozarella oliwa Przygotowanie :  Makaron ugotować al dente w dużej ilości wody.  Odcedzić i odstawić, aby ostygły. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej czosnek i drobno pokrojoną cebulę, gdy cebula się zeszkli dodać drobno posiekaną papryczkę chili, wszystko jeszcze

Codzienne Gotowanie
Spaghetti z sosem pomidorowym 130

promocji! Składniki Makaron spaghetti Cebula Czosnek Pieczarki Mięso mielone Pomidory w puszce lub koncentrat pomidorowy Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania Makaron ugotować zgodnie ze wskazaniami producenta na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Po 2-3 minutach dorzucić pieczarki pokrojone w plastry. Dodać zgnieciony lub pokrojony drobno czosnek w preferowanej przez domowników ilości. Dodać mięso

Mr. Taste
Przepis na… – Spaghetti all’Amatriciana, danie papieży 211

czasu do czasu czekając aż się przyrumieni. Wrzucamy posiekaną w drobne kawałki peperoncino. Po kilku minutach guanciale i papryczki zdejmujemy z patelni i wlewamy na nią passatę, doprawiamy szczyptą pieprzu. W międzyczasie, w osolonej wodzie gotujemy makaron. Nie do końca ugotowany dodajemy do sosu i mieszamy z guanciale oraz peperoncino. Posypujemy pecorino i podajemy gorące

Bon Ton Italia
Kalmary na makaronie z sepią z pianką cytrynową i konfitowane mini cebulki. Warsztaty w Centrum Kulinarnym 2 127

kalmara opłukać pod wodą i pokroić w odpowiednie dla nas cząstki. Skropić sokiem z połowy cytryny i odstawiamy do ścięcia.  Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  Mini cebulki obrać i w całości konfitować na patelni z białym winem i odrobiną cukru.  Kalmary usmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem. Pozostałą cytrynę zmiksować blenderem do uzyskania piany

SzczyptaSmaQ
Cannelloni z mięsem mielonym i groszkiem 304

zostało mi jeszcze trochę makaronu, więc wykorzystałam przepis z opakowania. Oryginalny przepis tu . Składniki: makaron canelloni 250 g mięsa mielonego sos bolognese z torebki pół puszki zielonego groszku 2 ząbki czosnku żółty ser do posypania pół szklanki śmietany sól i pieprz Przygotowanie: 1. Na patelni smażymy mięso mielone z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu. 2. Sos bolognese przyrządzamy zgodnie

Pasja Smaku