makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:227/561)

Makaron razowy w ostrych pomidorach 146

łyżeczka słonecznika, 1 łyżka oliwy z oliwek, bazylia, pieprz, suszone papryczki chili, 1 plaster sera żółtego. Przygotowanie: Makaron gotujemy w wodzie, bez soli, na al dente. W tym samym czasie, pomidor sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy pomidora, czosnek w kostce, pomidory suszone w paskach, kapary i oliwki w plasterkach. Całość smażymy

Moniki Smakołyki
Carbonara z cukinią 108

białko - 100 g wędzonego boczku - pół małej cukinii - 50 g startego parmezanu - szczyptę soli, pieprzu, oregano i bazylii 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 2. Boczek kroimy w niewielką kosteczkę, a cukinie w plasterki. 3. Na suchej mocno rozgrzanej patelni podsmażamy boczek, do zrumienia (ok 8 min). 4. Następnie dodajemy cukinie i podsmażamy jeszcze przez chwilę, aż zmięknie

Bez Cebuli
Makaron z kulkami tofu i sosem pomidorowym 149

koncentratu pomidorowego 2 łyżki ziół prowansalskich sól ---- Makaron spaghetti (u mnie ryżowy brązowy) - 200g Wykonanie MAKARON gotujemy wg przepisu na opakowaniu. KULKI. Do blendera wkładamy wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego. Blendujemy na gładką masę. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni i układamy kulki obok siebie. Smażymy ok 10 min aż z każdej strony się zarumienią. Jeżeli(...)myjemy, tylko wykorzystujemy do zrobienia sosu. Posiekany czosnek i jarmuż wrzucamy na patelnię. Smażymy 2 minuty. Następnie dodajemy pomidory pokrojone w kostkę, pomidory z puszki razem z sokiem, koncentrat pomidorowy, pieprz i sól. Dusimy ok 10 minut. Pomidory nie powinny być bardzo miękkie. Na koniec dodajemy makaron i kulki tofu. Mieszamy

Apetyt na Zielone
Makaron z kulkami tofu i sosem pomidorowym. 247

koncentratu pomidorowego 2 łyżki ziół prowansalskich sól Makaron spaghetti (u mnie ryżowy brązowy) - 200g Wykonanie: MAKARON gotujemy wg przepisu na opakowaniu. KULKI. Do blendera wkładamy wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego. Blendujemy na gładką masę. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni i układamy kulki obok siebie. Smażymy ok 10 min aż z każdej strony się zarumienią. Jeżeli(...)tylko wykorzystujemy do zrobienia sosu.  Posiekany czosnek i jarmuż wrzucamy na patelnię. Smażymy 2 minuty. Następnie dodajemy pomidory pokrojone w kostkę, pomidory z puszki razem z sokiem, koncentrat pomidorowy, pieprz i sól. Dusimy ok 10 minut. Pomidory nie powinny być bardzo miękkie. Na koniec dodajemy makaron  i kulki tofu. Mieszamy

Apetyt na Zielone
Spaghetti w sosie orzechowym 121

papryka ostra, czosnek granulowany łyżeczka sosu sojowego ciemnego sól, pieprz pół paczki makaronu spaghetti Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Orzechy wkładamy do woreczka i uderzamy tłuczkiem do mięsa, aby rozdrobniły się na mniejsze kawałki. Podprażamy je na suchej patelni. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy przez chwilę. Zasmażkę dodajemy do orzechów. Zalewamy je bulionem

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka mięsna z serkiem wiejskim 180

pomidorów lub 2 puszki po 400g pomidorów bez skórki 2 duże cebule 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek 1 paczka makaronu lasagne (np. Malma) do smaku: sól, oregano, bazylia, estragon, gałka muszkatołowa, natka pietruszki Sposób przygotowania: Farsz: Na patelni z rozgrzaną oliwą podsmażamy pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy mięso mielone i dusimy przez ok. 15 min., co jakiś czas mieszając(...)Twój Smak Śmietankowy 135 g, 1 Jogurt naturalny 150 g oraz ½ łyżki gałki muszkatołowej. Żółty ser ścieramy na tarce. Dno prostokątnego, żaroodpornego naczynia smarujemy oliwą. Układamy kolejno warstwami płaty makaronu (bez gotowania), sos pomidorowy z mięsem, sos z serków oraz starty żółty ser, aż do wyczerpania składników. Wierzchnią warstwę makaronu polewamy szklanką soku pomidorowego oraz drugim jogurtem naturalnym i posypujemy

WojnaNaSmaki.pl
Spaghetti Napoli 128

łyżeczka suszonej bazylii sól do smaku olej do smażenia starty parmezan do posypania liście świeżej bazylii makaron spaghetti Jeśli używamy świeżych pomidorów, należy je najpierw sparzyć wrzątkiem i obrać ze skóry. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju. Na patelnię dorzucić pomidory. Doprawić solą, suszonym oregano i suszoną bazylią. Dodać wyciśnięte ząbki czosnku. Całość dokładnie

Bullio
MEKSYKAŃSKIE MUSZELKI 145

Mięso doprawiamy zgniecionym czosnkiem, przyprawą do mięs, papryką słodką, pieprzem i solą. Wymieszać.  Na patelni podsmażyć cebulę. Dodać posiekaną papryczkę chili (bez pestek ). Następnie dodać mięso. Podsmażyć.  Dodać przecier, ketchup, wodę, fasolę i kukurydzę, Wymieszać. Gotować pod przykryciem ok. 10 minut.  Makaron muszelki ugotować al dente według wskazówek na opakowaniu. Każda muszelką nafaszerować nadzieniem.  Umieścić

Kuchnia Paulettes
Poniedziałek: Tagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi 113

wody. Wrzuć makaron i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jeśli planujesz zabrać makaron do pracy, albo odgrzać go później, gotuj go 10 minut, żeby był mocno al dente. W przeciwnym wypadku, podczas podgrzewania w mikrofali zrobi się zbyt miękki. Krok 2 W międzyczasie rozgrzej mocno patelnię, wsyp na nią pomidorki koktajlowe, przykryj i praż kilka minut, aż pomidorki przypieką(...)minuty na dość mocnym ogniu. Przypraw łyżeczką oregano, posól i popierz. Wyłącz ogień pod patelnią i dodaj po kawałku 2 łyżki masła, mieszając żeby ładnie rozpuściło się w sosie. Wlej łyżkę soku z cytryny i zamieszaj. Krok 3 Dodaj kilka łyżek wody spod makaronu do sosu z krewetkami, wymieszaj. Odcedź makaron. Przełóż do garnka z makaronem krewetki z sosem, dodaj

Niedzielny kucharz
Spaghetti ze szpinakiem i kukurydzą 175

czosnkiem i cebulą, więc ich tu nie zabrakło. Wspaniały pomysł na obiad! Szybkie danie z makaronem na każdy dzień. Możecie użyć świeżego szpinaku i serka mascarpone, będzie wspaniałą alternatywą dla mrożonego szpinaku i śmietany, a całemu daniu dodać pikanterii wrzucając na patelnię kilka plasterków chili. Składniki: 10-12 kulek mrożonego szpinaku - użyłam brykietu mała cebulka 3 ząbki czosnku garść

Zasmakuj Kuchni
Makaron i łosoś w obiadowym duecie 146

ząbki czosnku ½ cytryny Oliwa do podsmażenia Sól morska do smaku Pieprz biały do smaku Sposób przygotowania: Makaron ugotować  al dente w osolonym wrzątku z łyżeczką oliwy, odcedzić, trzymać w cieple. Szpinak umyć, osuszyć, cebulę i czosnek obrać posiekać, zeszklić na oliwie na patelni, po chwili dodać szpinak, poddusić chwilę pod przykryciem, dodać pokrojonego łososia, skropić sokiem wyciśniętym cytryny, dodać

Wanilia i Kardamon
ZIOŁOWE TAGLIATELLE Z SOSEM BESZAMELOWYM 151

Biały pieprz Masło 1 żółtko 100 ml.śmietany kremówki Parmezan  Suszona bazylia albo świeża Szczypiorek Tymianek ********************************  Makaron ugotować w osolonej wodzie al' dente z łyżką oliwy.Odcedzić i wymieszać jeszcze z jedną łyżką oliwy. Robimy teraz sos-na patelni rozgrzewamy trochę masło, wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy i robimy białą zasmażkę.Wlać mleko, wymieszač.Doprawić solą, pieprzem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Lasagne z dynia 189

dynie rozgniatamy widelcem. Dodajemy do niej serek, starty parmezan i smietane. Doprawiamy do smaku sola, pieprzem, galka i papryka. Na suchej patelni wysmazamy plastry boczku wedzonego. Odstawiamy na bok. W osolonym wrzatku blanszujemy przez pol minuty platy makaronu i lyzka cedzakowa wyciagamy na tacke. Robimy sos beszamelowy. W garnuszku z grubym dnem roztapiamy maslo, dodajemy do niego make i robimy

Przysmaki Karolki
ŁAZANKI 99

SKŁADNIKI:  1 kg kapusty słodkiej 1/2 kg kapusty kiszonej 1 cebula 1/2 kg pieczarek  40 dag wędzonego boczku sól pieprz gałka muszkatołowa majeranek kminek mielony 1 łyżka smalcu makaron łazanki(...)drobno pieczarki i całość podsmażyć (aby pieczarki nie ściemniały można posypać je odrobiną kwasku cytrynowego). Pieczarki zdjąć z patelni i podsmażyć pokrojony w kostkę boczek. Do podsmażonego boczku dodać smalec, obie kapusty (odciśnięte z wody), pieczarki i ugotowany a dente makaron. Całość dokładnie wymieszać doprawiając do smaku solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową i kminkiem. Wszystko podsmażać jeszcze około 30 minut

Kuchnia w opałach
Makaron z Paluszkami Krabowymi (Surimi) 244

lubczyk suszony chilli sól pieprz Makaron z Paluszkami Krabowymi (Surimi) - Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie - al dente. Odcedzić i wymieszać z łyżką oleju. Cebulę, czosnek i paprykę posiekać w drobna kosteczkę.  Rozgrzać patelnię, wlać olej i wsypać cebulę. Smażyć do momentu(...)całości dodać pomidory, doprawić.  Gotować jeszcze przez ok. 3 minuty, po czym połączyć z pokrojonymi w grubą kostkę paluszkami krabowymi. Makaron przełożyć na talerz i polać przygotowanym sosem.  Całość można oprószyć tartym parmezanem. Moje posty

Słodka Strona