makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:211/561)

Jesienny makaron z grzybami, kurczakiem i szynką parmeńską 119

dopraw solą, pieprzem i czubrycą. Do podsmażonych składników dodaj rozmrożone grzyby i gotuj całość kilka minut. Na osobnej patelni usmaż szynkę parmeńską na chrupko. Do sosu grzybowego dodaj śmietanę i gotuj składniki kilka minut. Dopraw na koniec do smaku. Makaron podaj z sosem. Wierzch posyp rozkruszonymi chipsami z szynki parmeńskiej, parmezanem i pomidorkami koktajlowymi.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
MAKARON BEZGLUTENOWY Z BOCZKIEM I PIECZARKAMI 99

pieczarkami. Polecam!! :)) PRZEPIS : (porcja dla 2-3 osób) makaron penne (pół opakowania) 200 g boczku (kupuje już krojony w pudełeczku) 6-7 większych pieczarek  cebula 1-2 ząbki czosnku  sól, pieprz, oliwa 4 łyżki śmietany 18% Boczek kroimy w drobną kostkę, cebulę i czosnek siekamy. Szklimy razem na patelni. (zaczynając od cebuli). Nie dodajemy dużo(...)oliwy gdyż boczek sam w sobie jest tłusty. Po chwili dodajemy pokrojone pieczarki (ja kroję bardzo drobno). Smażymy na patelni do momentu, aż z pieczarek odparuje nadmiar płynów. Dodajemy śmietanę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Otrzymany sos Mieszamy z ugotowanym makaronem. Najlepiej smakuje podawane ciepłe. Można posypać pietruszką.  SMACZNEGO

BezglutenowaIzabela
Makaron ricciarelle w sosie serowym 123

wlałem śmietankę. Mieszałem aż do rozpuszczenia żółtego sera. Dodałem musztardę francuską, gałkę muszkatołową. Doprawiłem solą i pieprzem. Na patelni rozgrzałem niepełną łyżeczkę oliwy z oliwek, dodałem pokrojoną w paski szynkę i podsmażyłem do zarumienienia, co jakiś czas mieszałem. Gorący makaron wymieszałem ze sosem. Wyłożyłem na talerz, posypałem świeżo startym parmezanem, szynką i posiekaną natką pietruszki

R'n'G Kitchen
Paprykando – czyli szybki obiad 251

makaronu ( po garści różnych kształtów ) 6 jajek 6 małych plastrów boczku sól, pieprz do smaku olej do smażenia Makarony gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Paprykę kroimy w paski , cebulkę w piórka , a pieczarki w plastry. Wszystkie warzywa wrzucamy na patelnię , solimy , posypujemy czosnkiem,papryką ostrą i smażymy na dużym ogniu do miękkości około 6 minut. Mają być złociste i miękkie(...)ciapowate. na patelnię do jajek kładziemy tyle kawałków boczku , ile jaj będziemy smażyć i na każdy boczuś wybijamy jajko , solimy i smażymy z obu stron lub z jednej jak ktoś woli , posypujemy pieprzem Teraz pozostało złożyć elementy w danie , na talerz wysypujemy makaron , następnie warzywa , na koniec jajka i paprykando jest gotowe do podania     Post Paprykando – czyli

Ogrodnik w podróży
Gniazdka spaghetti z mozzarellą 135

paczki), genialnie roztopiona mozzarella, akcent oliwek. Kawałek Włoch na Waszym stole. Gniazdka spaghetti z mozzarellą to niezwykła alternatywa dla tradycyjnego spaghetti. Składniki: ok. 300-400 g makaronu spaghetti (może też być bucatini, tagliatelle, bigoli, linguine, perciatelli) 1-2 puszki pomidorów (w zależności od tego ile chcecie uzyskać sosu, ale 1 powinna być ok) – powinno być ok. 400 ml sosu(...)czarnych oliwek 2 ząbki czosnku opcjonalnie tarty parmezan Wykonanie: Pomidory z puszki razem z sokiem zmiksować na gładką masę. Wlać na patelnię i podgrzewać. Przyprawić solą, pieprzem, oregano i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Gotować kilka minut (około 8). Makaron ugotować bardzo al dente (powinien być lekko niedogotowany), odcedzić, nie przelewać zimną wodą! Makaron dokładnie wymieszać z sosem pomidorowym. Żaroodporne naczynie

Pociąg Do Kuchni
Makaron z białą kiełbasą i pomidorami 123

łyżeczka słodkiej papryki szczypta bazylii szczypta oregano szczypta tymianku sól oraz pieprz do smaku łyżka oleju do smażenia makaron świeży tymianek do ozdoby Przepis 1 Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy i podsmażamy na oleju do zeszklenia. 2 Dodajemy na patelnie białą kiełbasę, rozdrobnioną, bez skóry. Podsmażamy do zrumienienia. 3 Całość zalewamy pomidorami z kartonika oraz dodajemy paprykę słodką

Kuchnia Bazylii
Tagliatelle w sosie ze świeżych pomidorów z krewetkami 157

szkl białego półwytrawnego wina sól pieprz makaron brązowy tagliatelle garść startego sera typu parmezan Wykonanie: Krewetki oczyścić, umyć i osuszyć. Makaron ugotować al'dente. Pomidory wraz z koncentratem i połową natki pietruszki zmiksować za pomocą blendera. Na patelni rozgrzać masło i oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną papryczkę, smażyć chwilę, po czym dodać zblendowane pomidory i wino. Gotować(...)sosu pomidorowego i gotować z każdej strony ok 1,5 minuty. Po tym czasie wlać śmietanę i pozostałą natkę pietruszki. Dusić jeszcze ok 3 minuty. Na talerzu ułożyć makaron, sos z krewetkami, a całość posypać parmezanem. Smacznego! :) Jest naprawdę pysznie

Trufelkowo
Spaghetti z boczniakiem 152

ząbki czosnku sól pieprz Boczniaki myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i siekamy , lub kroimy na dowolne kawałki. Na patelni roztapiamy masło i dodajemy posiekany czosnek a następnie pokrojone boczniaki, dusimy pod przykryciem, potem trochę odparowujemy i dodajemy ugotowany makaron. Mieszając podgrzewamy. Przed podaniem posypujemy parmezanem

Gotowanie jest łatwe
Spaghetti pełnoziarniste z owocami morza 119

krążków kalmarów 1 łyżka oliwy 1-3 ząbki czosnku ( jak kto lubi ) Sól 100 ml wina białego półwytrawnego Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Krewetki oczyszczamy ( usuwamy przewód pokarmowy, wygląda jak nitka przebiegająca przez długość krewetki ). Na patelnię wlewamy oliwę, rozgrzewamy i dodajemy krewetki. Smażymy je przez chwilę aż staną się różowe i nieprzezroczyste. Krążki kalmarowe  wrzucamy do garnka(...)będą gumowe ). Następnie odcedzamy i dodajemy do krewetek razem z czosnkiem. Przesmażamy. Podlewamy winem i dusimy aż alkohol odparuje. Całość doprawiamy solą. Na koniec do owoców morza dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy aby makaron został pokryty powstałym sosem. Wykładamy na talerz i SMACZNEGO. Wartość kaloryczna 1 porcji: 396 kcal (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Domowy makaron ze szpinakiem 123

Zagotowujemy wodę, wsypujemy do niej odrobinę soli i wlewamy 2 łyżki oleju( nie będzie nam się sklejał).Wrzucamy makaron do wrzątku i gotujemy,kiedy wypłynie znaczy , że już gotowy.Wyjmujemy,przepłukujemy pod wodą  i zostawiamy na chwilę. Farsz: Na patelnie wkładamy ser z pomidorkami suszonymi i podsmażamy( rozpuści nam się).Dodajemy szpinak i mieszamy chwile, zostawiamy aby się rozmroził

Różowa kuchnia
Mr. pork swims 220

oleju kokosowego 1 łyżka przyprawy pięciu smaków 1 papryczka chili szczypta chili cayenne 4-5 cm pora 1 marchewka/pietruszka i kawałek selera 1 cebulka szczypiorkowa 1 opakowanie makaronu   chińskiego Vermicelli szczypta soli Przygotowanie: Mięsko posiekać w bardzo drobne paseczki. Posypać przyprawami (sól + pięć smaków+ chili  cayenne ). Na rozgrzanym oleju podsmażyć na złoto cebulkę z papryczką(...)garnku robimy bulion z kostką oraz marchewką/pietruszką i selerem.  Do bulionu wlewamy mięsko, dolewamy wody na patelnię, aby odzyskać cały smak pozostałego sosu, wszystko mieszamy w bulionie. Zagotowujemy, wrzucamy posiekanego pora, wyciskamy pół limonki. Makaron zalewamy wrzątkiem, po 2-3 min odsączamy. Do miseczki układamy garść makaronu, zalewamy bulionem i posypujemy posiekanym

Lajtkraft food intolerance
Makaron z klopsikami w sosie pomidorowym 175

pomidorowym to klasyk, któremu nie sposób się oprzeć. Uwielbiany zarówno przez dorosłych jak i dzieci, wywoła nie jeden uśmiech gdy pojawi się na stole. Bo kto oprze się talerzowi makaronu w aromatycznym pomidorowym sosie, pachnącym oregano i bazylią z dodatkiem mięsnych kulek? To klasyczne danie wywodzi się z kuchni amerykańsko-włoskiej, która powstała dzięki spopularyzowaniu tradycyjnych przepisów włoskich imigrantów pośród(...)wody. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Sos na początku może wydawać się rzadki, ale potem zgęstnieje. Do sosu dodajemy pojedynczo mięsne kulki. Patelnię przykrywamy. Nie mieszamy, żeby kulki się nie rozpadły. Gotujemy około 20 minut. Podajemy z makaronem, listkami bazylii i tartym parmezanem

Smakowity Blog Kulinarny
Makaron z sosem pieczarkowo-marchewkowym i parmezanem 136

pietruszki 3 ząbki czosnku 1 cebula 180 g śmietany 18% 1 łyżka masła parmezan natka kolendry sól, pieprz makaron tagliatelle Przepis: Czosnek i cebulę obieracie i siekacie na drobne kawałki. Marchewkę myjecie pod bieżącą wodą, obieracie i kroicie w kostkę. Na patelni roztapiacie masło, wrzucacie czosnek i cebulę i lekko podsmażacie. Dodajecie marchew i przykrywacie, żeby się dusiła(...)dusicie dalej pod przykryciem. Natkę pietruszki myjecie, odsączacie, siekacie i na patelnię z nią. Mieszacie i dusicie jeszcze 5 minut, aż pieczarki i marchew będą miękkie. Dodajecie śmietanę, przyprawiacie solą i pieprzem, zagotowujecie i zestawiacie z palnika. W osobnym garnku zagotowujecie wodę, lekko solicie i wrzucacie makaron. Gotujecie kilka minut, aż będzie al dente, odcedzacie i wrzucacie z powrotem

GRUBY WAŁEK
SAJGONKI z kapustą, grzybami Mun i makaronem chińskim 194

Składniki: - kapusta pekińska - grzyby Mun - makaron ryżowy nitki - sos sojowy - ząbek czosnku - 1/2 cebuli - przyprawa chińska - sos do sajgonek - papier ryżowy             Wykonanie:   Kapustkę siekamy, cebulę również, na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, dusimy cebulę, kapustę, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku, namoczone grzyby Mun, poszatkowane, doprawiamy sosem sojowym i przyprawą chińską ( np. 5 smaków - Kamisa), uważajcie

SMYKWKUCHNI
Spaghetti z tuńczykiem 101

żółtego Przygotowanie: Pomidory obrać ze skóry, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnie. Doprawić pomidory solą i pieprzem, a gdy zmiękną rozgnieść na papkę, dodać tuńczyka odsączonego z zalewy. W dużym garnku ugotować makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Pomidory z tuńczykiem gotować około 10 minut

KuchniaWeDwoje.pl
Carbonara dyniowa z boczkiem i szpinakiem 91

padano – 80 g Czosnek – 2 ząbki Pietruszka Oliwa z oliwek Sól i pieprz do smaku Przygotowanie Ugotuj makaron al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedź zachowując 1/4 szklanki wody. Obierz i pokrój na mała kosteczkę dynię. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek, dodaj posiekany czosnek, pokrojoną w kosteczkę dynię, dopraw solą, pieprzem i smaż co chwilę mieszając około

ale Pysznie
Kurczak garam masala z fasolką i żytnim makaronem 141

zielonej fasolki szparagowej 1 łyżeczka przyprawy garam masala Skworcu  (klik) 3 łyżki śmietany 18% 250 g makaronu żytniego (rurki) Fabijańscy  (klik) Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy mięso. Fasolkę myjemy, odcinamy końce, kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do kurczaka. Przyprawiamy przyprawą garam masala. Mieszamy i dusimy

VioletoweKucharzenie