makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:200/561)

Spaghetti z kurczakiem, brokułem i i bazylią 126

jednego plasterka cytryny (dodatek cytryny pozwoli brokułowi zachować  piękny zielony kolor). Gotować aż będą miękkie. 2.  Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i z jedną łyżką oliwy. 3.  Filet z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni na bardzo małej ilości oliwy. Dodać ugotowany brokuł, bazylię i serek mascarpone, gotować na wolnym ogniu do momentu

Szalona Kuchnia Eweliny
SzpinakoweLOVE 357

łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz 1 duży ząbek czosnku czosnek granulowany gałka muszkatołowa  liść laurowy ziele angielskie PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić Filet z kurczaka ugotować z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego Szpinak wrzucić na patelnię, podgrzać na małym ogniu do rozmrożenia Kiedy szpinak będzie rozmrożony dodać sól, pieprz, odrobinę gałki muszkatołowej, czosnek granulowany oraz

peanutbuttermonster
Szarpane lasagne z kurczakiem, boczkiem i jarmużem 146

świetne kombi…Okazało się, że nawet miałam kolorowe resztki lasagne, szpinakowe i pszenne. Obiad jak się patrzy nawet go zdążyłam sfotografować przy stole. Bardzo lubię włoskie sosy do makaronu. Włosi mieszają pomidorowy sos z ricotta. Ja też tak często robię ale akurat skończyła mi się ricotta, więc zastąpiłam kozim twarogiem. Sos wyszedł bardzo smaczny. Szarpane lasagne Składniki(...)Zagotuj mieszając sos do rozpuszczenia sera. Dopraw solą i pieprzem i gotuj sos przez 5 minut. Zagotuj wodę na makaron, lekko posól. Połam suche lasagne i wrzuć na wrzątek. Gotuj przez 8 minut po czym odcedź. Lasagne zapiekłam na żeliwnej patelni. Na dno patelni lub żaroodpornego naczynia wlej sos, tak aby zakrył dno. Ułóż poszarpane lasagne, połowę mięsa z kurczaka

codojedzenia
Piątek: Chiński rosół z krewetkowymi pulpetami 107

Opcjonalnie dodaj też kapustkę bok choy (pak choi) – przekrój ją na połówki i przez kilka minut grilluj na suchej patelni. Krok 4 Rozgrzej rosół, dolej wodę i dodaj przyprawy. Gotuj 20 minut na wolnym ogniu. Dodaj warzywa, makaron i pulpety. Gotowe! Artykuł Piątek: Chiński rosół z krewetkowymi pulpetami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Chiński rosół z krewetkowymi pulpetami 109

Opcjonalnie dodaj też kapustkę bok choy (pak choi) – przekrój ją na połówki i przez kilka minut grilluj na suchej patelni. Krok 4 Rozgrzej rosół, dolej wodę i dodaj przyprawy. Gotuj 20 minut na wolnym ogniu. Dodaj warzywa, makaron i pulpety. Gotowe! Artykuł Chiński rosół z krewetkowymi pulpetami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Warzywa z jarmużem i makaronem 151

obrać i pokroić na cienkie wstążki. Czosnek posiekać. Jarmuż umyć, odsączyć i pokroić w cienkie paski. Oliwę lekko rozgrzać na patelni i wrzucić jarmuż i marchewkę. Chwilę podsmażać i dodać czosnek oraz fasolkę. Smażyć razem kilka minut, dodać makaron i po wymieszaniu smażyć kilka minut. Na koniec dodać brokuł i delikatnie wymieszać całość. Wszystko razem podsmażać jeszcze 2-3 minuty

Trzeci talerz
Kokardki na obiad 137

pory 4 duże pieczarki 1 cebula 200 g jogurtu lub smietany sól,pieprz olowa do smażenia Wykonanie Makaron ugotować w osolonej wodzie  . Umyte warzywa pokroić :cebulę w piórka, marchewkę w talarki ,por w półtalarki. Pieczarki w paski. Na rozgrzana patelnie wrzucam cebule i pieczarki ,posypuję solą aby cebula i pieczarki puściły soki. Następnie wrzucam marchewkę i por. Dolewam(...)czasie umytą pierś kurczaka oprószam solą i pieprzem ,kroje na kawałki , podsmażam na drugiej patelni ok 5 minut (Mięso można podsmażyć pierwsze i przełożyć na talerz i na tym samym tłuszczu smażyć warzywa). Wkładam kawałki mięsa do warzyw dodaje jogurt , duszę ok 5 minut . Odcedzony makaron przekładam do rondla razem z warzywami i mięsem , wymieszam i podawać

Eli Gotowanie
Makaron z kurczakiem i pieczarkami 123

makaronu świderki przyprawa Kucharek 300 g pieczarek 250 ml śmietany 12% 1 cebula olej do smażenia Makaron ugotować. Mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki. Na patelni rozgrzać około 2 łyżek oleju i zeszklić na nim cebulę. Następnie dodać mięso i pieczarki. Całość dokładnie podsmażyć i doprawić przyprawą

Świat Domowej Kuchni
Torcik boloński , pyszna zapiekanka 118

łyżeczka cukru 1 łyżeczka ostrej, mielonej papryki sol do smaku sos beszamelowy : przepis tutaj starty , żółty ser do posypania paczka makaronu rurki o bardzo dużym przekroju ( im większe tym lepsze – np cannelloni ) Mięso mielone podsmażamy na patelni , razem ze startą na tarce marchewką i posiekaną drobno cebulką . Kiedy mięso się ze-złoci , dodajemy wyciśnięty praską czosnek i wlewamy pomidory(...)przykryciem , co jakiś czas mieszając . Po około 10 – 15 minutach wyłączamy gaz . W formie do pieczenia , wyłożonej szczelnie folią aluminiową ( tak ,żeby sos nie mógł uciekać ) , układamy surowy makaron ( jak na zdjęciu – pionowo ) . Wypełniamy sosem bolońskim , co jakiś czas uderzając formą o stół co powoduje osiadanie farszu w rurkach ( tylko niezbyt energicznie , bo będziecie cali w bolońskie kropki

Ogrodnik w podróży
Arrabiata z kurczakiem. 182

Składniki: 1 pierś z kurczaka 400 g pomidorów krojonych z puszki 1 papryczka chilli papryka ostra mielona, czosnek granulowany, sól, pieprz cayenne  2 ząbki czosnku 250 g makaronu penne (może być każdy inny) Pierś kurczaka kroimy w małe kawałki przekładamy do miseczki i polewamy oliwą, doprawiamy papryką ostrą mieloną, czosnkiem granulowanym i solimy - dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki(...)papryką, dodajemy pokrojoną drobno papryczkę chilli i przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i miksujemy na gładki sos. Kurczaka smażymy na rozgrzanej patelni, kiedy już nam się zrobi złoty dodajemy przygotowany sos i podgrzewamy około 15 minut. Ulubiony makaron gotujemy do miękkości odcedzamy i mieszamy z sosem. Smacznego

Moje-pitraszenie
Zakręcona lasagne 164

przyciąga. W ten oto sposób miałam 2 w lodówce i nie zawahałam się ich użyć jako płaty do zawijania jak lasagne. Składniki na 4 porcje: 8 gotowych plastry makaronu lasagne (miałam takie miękkie), a jeżeli takich nie macie to „suche” podgotować tak z 3 minutki 2 bakłażany kilka marchewek kilka gałązek selera naciowego szparagi generalnie każde długie warzywa(...)połowy cytryny Przygotowanie: Warzywa obrać i ugotować w parowarze lub tradycyjnie. Bakłażany pokroić wzdłuż w plastry i podsmażyć na patelni grillowej (lub zwykłej). Formę do zapiekania delikatnie posmarować olejem. Na przemian zawijać warzywa w platry makaronu i bakłażana: Na koniec zalewamy wszystko beszamelem i pieczemy około 45 minut w temp. 180 C. Ps. najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego

greenscarf
Spaghetti ze szparagami i boczniakami w sosie beszamelowym 117

boczniaków mleko roślinne około 300 ml 100 g tofu naturalnego przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, limetka, kapary, czosnek Gotujemy Makaron. Szparagi obieramy delikatnie ze skórki, kroimy na kawałki 3 cm, boczniaki kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Po minucie smażenia czosnku dodajemy boczniaki, mieszamy i dodajemy szparagi- podlewamy wszystko mlekiem stopniowo(...)Robimy sos: tofu kruszymy, dodajemy mleko, szczyptę soli, gałkę muszkatołową i blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelewamy wszystko do dużego garnka, zagotowujemy cały czas mieszając (max 3 minuty). Wrzucamy makaron, mieszamy wszystko. Podajemy ze szparagami, dorzucamy kilka kaparów. Smacznego

greenscarf
C - Pożywne gniazdko, czyli spaghetti z klopsikami 129

porcja włoszczyzny 4 pieczarki 2 łyżki przecieru pomidorowego 1,5 szklanki bulionu oliwa z oliwek 1 łyżka masła 400 g makaronu spaghetti Włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pieczarki pokroić w plastry. Warzywa poddusić na patelni na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy z oliwek z dodatkiem łyżki masła, przełożyć do rondla, podlać bulionem, gotować do miękkości, dodając przecier pomidorowy, doprawiając(...)przyprawami, formować klopsiki, podsmażyć na rumiano na rozgrzanej oliwie z oliwek i przełożyć do gotujących się jarzyn i gotować razem około 5-7 minut na małym ogniu. Podawać z makaronem ugotowanym al dente

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Makaron ze szpinakiem i serem feta 293

mrożonego szpinaku 100 ml śmietanki 36% 100 g sera feta 1 łyżka masła 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Szpinak rozmrozić, odlać wodę. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła. Gdy cebula się zeszkli, dodać szpinak i smażyć, co jakiś czas mieszając  przez 5 minut

kulinarnyswiatdomi
#23 Zimowy-zielony makaron 140

łyżeczka zmielonego pieprzu (u mnie zielony) 2 duże szczypty chilli w proszku (polecam zielone) Sól do smaku Oliwa Makaron świderki (u mnie pełnoziarnisty) Przygotowanie Mrożonki wrzucam do wrzącej wody, gotuję ok. 5 min.  Oliwę rozgrzewam na dużej patelni, wrzucam ugotowane warzywa, podsmażam kilka minut, tak aby wszystkie warzywa pokryły się oliwą i do końca zmiękły. W międzyczasie dokładnie mieszam

Kuchnia w szuwarach