makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:192/561)

Spaghetti z krewetkami i suszonymi pomidorami 128

tego przepisu ) 6 suszonych pomidorów sól, pieprz i cukier do smaku świeża bazylia - 4-5 gałązek 10 pomidorków koktajlowych PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno siekamy i przesmażamy na dużej patelni na rozgrzanej oliwie. Dodajemy sprawione krewetki i smażymy kilka minut. Zalewamy pomidorami z puszki i dodajemy posiekane w paski suszone pomidory

Moje Kuchenne Rewelacje
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 162

małe opakowanie śmietany do zup i sosów ząbek czosnku 1 łyżka masła starty żółty ser (do posypania) sól i pieprz Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy. Odstawiamy. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak. Smażymy aż wszystka woda odparuje, dodajemy rozgnieciony czosnek i doprawiamy solą i pieprzem.  Następnie do szpinaku

Kolejny blog o gotowaniu
Soczysty cytrynowo-tymiankowy kurczak 137

dodajemy przeciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku i łyżkę świeżego tymianku. Dosypujemy bułkę tartą, sól i pieprz- dobrze mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z oliwą do smażenia. Kotlety maczamy w jajku, panierujemy i smażymy na złoto. Do wrzącej wody wrzucamy makaron i gotujemy 9 minut. Po ugotowaniu odcedzamy, dodajemy trzy łyżki masła, sok wyciśnięty z ćwiartki cytryny i łyżkę tymianku. Dobrze mieszamy

les mirabelles
Polędwiczki w sosie kurkowym 139

wodę. Wody dodać tyle żeby nie powstała zupa, tylko tyle żeby przykryć zawartość patelni do 3/4 wysokości. Dodać tymianek, połowę posiekanego koperku i vegetę. Gotować na małym ogniu około 20 minut. Mięso powinno być już miękkie. Wlać śmietanę i resztę koperku, wymieszać. Serwować z ugotowanym makaronem lub ryżem. Obsypać potartym serem. Nie jest to konieczne. Możecie ugotować makaron nitki

Kuchnia Pokoleń
SPAGHETTI CARBONARA 138

Cebulkę i chudy wędzony boczek pokroiłam i podsmażyłam na patelni. Pod koniec smażenia dodałam dwa starte ząbki czosnku. W miseczce rozmieszałam pół opakowania śmietany 18%, dwa żółtka i starty parmezan. Sos posoliłam,dodałam pieprz i przyprawę do spaghetti carbonara firmy KAMIS. Makaron do spaghetti ugotowałam al dente. Do podsmażonego boczku i cebuli dodałam sos  i wymieszałam

potrawyregionalne
Smażony makaron z jajkiem, papryką i kiełbasą 200

smażenia około 2 łyżki startego żółtego sera odrobina posiekanej zielonej pietruszki do podania *u mnie około 2 cm Przygotowanie: Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę paprykę i kiełbasę. Doprawiamy całość pieprzem i solą. Następnie dodajemy ugotowany makaron i dużą szczyptę suszonej bazylii. Mieszamy. Po chwili wbijamy 2 małe jajka, cały czas wszystko mieszamy do ścięcia jajek. Pod koniec dodajemy starty

Słodkie okruszki
Spaghetti a’la carbonara 179

Następnie w miseczce za pomocą trzepaczki wymieszać 100 ml śmietanki, 1 jajko, żółtka i 3 łyżki startego sera żółtego. Wylać na patelnię. Doprawić do smaku solą, pieprzem i rozmarynem. Chwilę dusimy – nie doprowadzamy do wrzenia. Dodać ugotowany makaron, całość wymieszać. Porcjować na talerze i posypać serem żółtym. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Makaron wstążki orkiszowe w pomidorach,koperku, śmietanie 157

koperek, będzie prawdziwą ucztą dla podniebienia. Kilka składników, które mamy w lodówce, dobry makaron i ...PREGO! Gotowe! Składniki -makaron u mnie razowy -pomidor -czosnek -pęczek koperku -kilka łyżek śmietany -oliwa z oliwek -pieprz ziołowy u mnie od  Skworcu Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę z oliwek i wrzuć czosnek pokrojony w plasterki. Dodaj pomidora, duś w sosie własnym. Można dodać

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak po wietnamsku 163

mlekiem kokosowym. Mocno zesmażone i skropione cytryną zamieniają się w słodko-kwaśną, gęstą aromatyczną emulsję pokrywającą połyskliwą bejcą podpieczone w wysokiej temperaturze mięso, które wymieszane ze zwykłym chińskim makaronem zapewnia chwilę przyjemności czerpaną z jedzenia najprostszej z prostych potraw, ale o niecodziennym orientalnym smaku z wyczuwalną lekko dymną nutą. To właśnie karmel, który stanowi tyko tło dla dania(...)warzywach. Dodajemy łyżkę sosu sojowego, łyżkę sosu rybnego. Smażymy kolejne kilka minut. Krok 4 Teraz dodajemy mleko kokosowe, mieszamy, mocno podkręcamy ogień pod patelnią i smażymy, aż płyn niemal zupełnie odparuje. Tak przygotowanego kurczaka podajemy z makaronem chińskim lub ryżem. Smacznego! Artykuł Kurczak po wietnamsku pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Makaron z suszonymi pomidorami, kurczakiem i serem pleśniowym 128

słodkiej 12% do sosów 200 g sera z niebieską/zieloną pleśnią 6-7 suszonych pomidorów z zalewy pieprz do smaku ulubiony makaron olej do smażenia Przepis 1 Kurczaka kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek siekamy. Rozgrzewamy patelnię i podsmażamy składniki na dużym ogniu, do momentu, aż kurczak będzie usmażony - około 7-10 minut. 2 Następnie zmniejszamy ogień i zalewamy(...)pomidory. 3 Gotujemy na małym ogniu, aż ser się rozpuści i sos zgęstnieje. Doprawiamy pieprzem (nie potrzebujemy soli, ponieważ ser i pomidory są wystarczająco słone). 4 Podajemy z ugotowanym makaronem. Porady Najlepszy tuż po przygotowaniu! Artykuł Makaron z suszonymi pomidorami, kurczakiem i serem pleśniowym pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Filet z fetą na makaronie z sosem śmietanowym z brokułem i kalafiorem 171

zamykamy. W drugiej fazie filety pieczemy w temperaturze 140 stopni i przez 20 minut i filety mamy gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie i robimy sos. Brokuł i i kalafior gotujemy al dente. Na patelnię wrzucamy masło, roztapiamy i dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Gdy cebula nam się zeszkli dodajemy śmietanę i czekamy jak się zagotuje. Następnie dajemy(...)robimy jeszcze dressing. Kefir mieszamy z majonezem i dodajemy do tego posiekaną natkę pietruszki (1/2 pęczka), posiekany szczypiorek oraz roztarty 1 ząbek czosnku i dokładnie mieszamy. Na talerz dajemy makaron który polewamy sosem, kładziemy fileta przekrojonego na pół, na górze dajemy kiełki, dodatkowo zdobimy rukolą, dajemy bąki cebuli i lekko polewamy dressingiem. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Lasagne ze szpinakiem 142

bazylia, oregano sól, pieprz Sos beszamelowy: 3 łyzki masła 3 łyżki mąki 200 ml mleka gałka muszkatołowa sól, pieprz Pozostałe: kilka płatów makaronu do lasgne  żółty ser odrobina oleju do wysmarowania naczynia Przygotowanie farszu szpinakowego: Na patelni przesmażyć cebule i czosnek, gdy cebula się zeszklić dodać szpinak, smażyć przez około 10min. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę fetę(...)jeśli się na nią decydujemy. Przygotowanie sosu pomidorowego: Na patelni przesmażyć startą na tarce cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, gdy sie zrumieni dodać pomidory z puszki, gdy się zagotują dodać bazylię i oregano. Stopniowo dodawać bulionu, sos powinien być dość żadki, ale nie wodnisty.  Przygotowanie sosu beszamelowego: W małym rondelku, na małym gazie, roztopić masło, stopniowo dodawać mąkę

Codzienne Gotowanie
No ze MNĄ się nie napijesz?! Dylemat lodówkowy. 88

przecier pomidorowy oliwa przyprawy Dodatki buraczki z ostatniego słoiczka z wałówki fasolka szparagowa z wczoraj 1. Wodę wstawić na gaz. Zagotować. Wrzucić makaron. Posolić. Gotować do preferowanej miękkości. W międzyczasie... 2.Obrać i pokroić cebulkę 3.Na patelni rozgrzać olej rzepakowy/oliwę. Wrzucić rzeczoną cebulkę.Ząbek czosnku(albo czosnek granulowany).Zarumienić. Dorzucić szpinak.W tym czasie... 3.Skroić wędlinę. Dorzucić resztki zalegających(...)reszty składników. 5.Kwestia przypraw. Posolić. Popieprzyć. Popapryczyć?! usch może lepie ująć to tak: Dodać sól,pieprz,paprykę, bazylię,zioła prowansalskie,ciut tymianku, majeranku, cynamonu. CO KTO LUBI. 6.Ugotowany odcedzony makaron dodać do sosu. Wymieszać. NIE przelewać takiego zimną wodą. Od razu do sosu z nim. 7.Przekładać na talerz

Fiolka w kuchni
Zupa z zielonej soczewicy 134

pora dowolnie siekamy. Na patelni rumienimy cebulę, następnie dodajemy tarte warzywa i chwilę dusimy. 3. Do wywaru dodajemy warzywa z patelni i soczewicę. Dorzucamy też liść laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego. Gotujemy do miękkości. 4. Makaron gotujemy osobno w osolonym wrzątku, dodajemy do zupy. Całość dopraw iamy solą, koncentratem pomidorowym, pieprzem i rozmarynem . Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Lemon sevai. 118

oleju sól do smaku 1 łyżeczka nasion czarnej gorczycy Skworcu kilka liści curry Skworcu szczypta asafetydy Skworcu Przygotowanie; Makaron ryżowy rozkruszamy na ok.2 cm nitki. Gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. Soczewicę płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Na patelni rozgrzewamy olej , dodajemy ziarenka gorczycy, liście curry , asafetydę i kurkumę. Chwilę smażymy aż nasionka zaczną pękać. Następnie dorzucamy migdały

Radość kipiąca uśmiechem.
Zapiekanka z makaronem , boczniakami i polędwicą nad ogniem wędzoną. 109

łyżeczka ostrej papryki  3 łyżki masła 5 grubych plastrów polędwicy nad ogniem wędzonej 1 pęczek szczypiorku Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie all dente. Boczniaki umyć i pokroić w paseczki, polędwicę w grubą kostkę, cebulę w kostkę.Na patelni rozpuścić masło dodać boczniaki,cebulę i polędwicę, przyprawić solą , pieprzem, papryką i musztardą. Dusić na małym ogniu aż boczniaki zmiękną

Sama słodycz i szczypta chili
Makaron z cukinii i bułeczki focaccia / Pasta with zucchini and scones focaccia 129

olives (sliced​​) 10 oliwek czarnych (pokrojone) / 10 black olives (sliced​​) 2 łyżeczki czosnku / 2 teaspoons garlic oliwa na patelnię /  oil in a frying pan Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 20 min, smażenie: ok. 10 min, ilość porcji: 2 Przygotuj makaron z cukinii. Szatkownicą lub obierakiem pokrój cukinię wzdłuż w długie cienkie wstążki, bez środka z pestkami to wyrzucamy. Pokrój

Projekty ze smakiem