makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:192/561)

Lasagne ze szpinakiem 152

bazylia, oregano sól, pieprz Sos beszamelowy: 3 łyzki masła 3 łyżki mąki 200 ml mleka gałka muszkatołowa sól, pieprz Pozostałe: kilka płatów makaronu do lasgne  żółty ser odrobina oleju do wysmarowania naczynia Przygotowanie farszu szpinakowego: Na patelni przesmażyć cebule i czosnek, gdy cebula się zeszklić dodać szpinak, smażyć przez około 10min. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę fetę(...)jeśli się na nią decydujemy. Przygotowanie sosu pomidorowego: Na patelni przesmażyć startą na tarce cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, gdy sie zrumieni dodać pomidory z puszki, gdy się zagotują dodać bazylię i oregano. Stopniowo dodawać bulionu, sos powinien być dość żadki, ale nie wodnisty.  Przygotowanie sosu beszamelowego: W małym rondelku, na małym gazie, roztopić masło, stopniowo dodawać mąkę

Codzienne Gotowanie
No ze MNĄ się nie napijesz?! Dylemat lodówkowy. 100

przecier pomidorowy oliwa przyprawy Dodatki buraczki z ostatniego słoiczka z wałówki fasolka szparagowa z wczoraj 1. Wodę wstawić na gaz. Zagotować. Wrzucić makaron. Posolić. Gotować do preferowanej miękkości. W międzyczasie... 2.Obrać i pokroić cebulkę 3.Na patelni rozgrzać olej rzepakowy/oliwę. Wrzucić rzeczoną cebulkę.Ząbek czosnku(albo czosnek granulowany).Zarumienić. Dorzucić szpinak.W tym czasie... 3.Skroić wędlinę. Dorzucić resztki zalegających(...)reszty składników. 5.Kwestia przypraw. Posolić. Popieprzyć. Popapryczyć?! usch może lepie ująć to tak: Dodać sól,pieprz,paprykę, bazylię,zioła prowansalskie,ciut tymianku, majeranku, cynamonu. CO KTO LUBI. 6.Ugotowany odcedzony makaron dodać do sosu. Wymieszać. NIE przelewać takiego zimną wodą. Od razu do sosu z nim. 7.Przekładać na talerz

Fiolka w kuchni
Zupa z zielonej soczewicy 145

pora dowolnie siekamy. Na patelni rumienimy cebulę, następnie dodajemy tarte warzywa i chwilę dusimy. 3. Do wywaru dodajemy warzywa z patelni i soczewicę. Dorzucamy też liść laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego. Gotujemy do miękkości. 4. Makaron gotujemy osobno w osolonym wrzątku, dodajemy do zupy. Całość dopraw iamy solą, koncentratem pomidorowym, pieprzem i rozmarynem . Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Lemon sevai. 125

oleju sól do smaku 1 łyżeczka nasion czarnej gorczycy Skworcu kilka liści curry Skworcu szczypta asafetydy Skworcu Przygotowanie; Makaron ryżowy rozkruszamy na ok.2 cm nitki. Gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. Soczewicę płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Na patelni rozgrzewamy olej , dodajemy ziarenka gorczycy, liście curry , asafetydę i kurkumę. Chwilę smażymy aż nasionka zaczną pękać. Następnie dorzucamy migdały

Radość kipiąca uśmiechem.
Zapiekanka z makaronem , boczniakami i polędwicą nad ogniem wędzoną. 119

łyżeczka ostrej papryki  3 łyżki masła 5 grubych plastrów polędwicy nad ogniem wędzonej 1 pęczek szczypiorku Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie all dente. Boczniaki umyć i pokroić w paseczki, polędwicę w grubą kostkę, cebulę w kostkę.Na patelni rozpuścić masło dodać boczniaki,cebulę i polędwicę, przyprawić solą , pieprzem, papryką i musztardą. Dusić na małym ogniu aż boczniaki zmiękną

Sama słodycz i szczypta chili
Makaron z cukinii i bułeczki focaccia / Pasta with zucchini and scones focaccia 139

olives (sliced​​) 10 oliwek czarnych (pokrojone) / 10 black olives (sliced​​) 2 łyżeczki czosnku / 2 teaspoons garlic oliwa na patelnię /  oil in a frying pan Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 20 min, smażenie: ok. 10 min, ilość porcji: 2 Przygotuj makaron z cukinii. Szatkownicą lub obierakiem pokrój cukinię wzdłuż w długie cienkie wstążki, bez środka z pestkami to wyrzucamy. Pokrój

Projekty ze smakiem
Makaron z cukinią 101

ząbki czosnku 3 łyżki startego grana padano lub parmezanu 4 łyżki posiekanej natki z pietruszki sól do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. W tym czasie przygotowujemy cukinię. Odcinamy końcówkę i kroimy na plasterki. Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek. Czosnek obieramy i kroimy na plasterki. Na rozgrzaną oliwą wrzucamy czosnek oraz plasterki cukinii. Cukinię obsmażamy

Moja smaczna kuchnia
Mój dzienny przykładowy jadłospis :) 228

Kasza jaglana z wpc  🍚 3 1.  Kokosowa owsianka z karmelizowaną gruszką 2.   Jajka faszerowane pieczarkami 3. Dorsz z kaszą gryczaną i papryką  4. Makaron ryżowy z pesto jarmużowym i tuńczykiem 5. Jajecznica na słodko z masłem orzechowym 4 1. Jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorem i cebulką + 3 wafle ryżowe 2.  Jesienny zielony koktajl 3. Pulpety(...)nutą malinową 3.  Penne z ostrymi małżami 4. Jogurt z orzechami i płatkami owsianymi 5.  Ryżowa pizza z patelni 9 1.  Mini protein cakes 2.  Czekoladowa babeczka z lodami kokosowymi 3.  Makaron z sosem pomidorowym 4. Wafle ryżowe z masłem migdałowym 5. Placuszki proteinowe 10 1. Wafle ryżowe z jajkiem, awokado i warzywami

Czarnawisienka
Spaghetti z sosem pomidorowym i szynką dojrzewającą 158

pomidorów lub 500 g pomidorów świeżych 1 płaska łyżeczka cukru sól i pieprz do smaku duża garść siekanych liści bazylii 200 g makaronu spaghetti (u mnie Malma ) Wykonanie: Szynkę kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na patelni, na 4 łyżkach oliwy. Zrumienioną szynkę przekładamy na talerz i na tą samą oliwę wrzucamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Cebulę solimy(...)pieprz do smaku i dusimy pod przykryciem 20 minut. Dodajemy bazylię, podsmażoną szynkę, 4 łyżki oliwy i bez przykrycia trzymamy na ogniu jeszcze 3 minuty. Gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron, w osolonej wodzie. Pamiętamy, że makaron powinien być al dente. Do sosu dorzucamy ugotowany makaron, całość mieszamy i wykładamy na talerze. Smacznego

Smak mojego domu
Włoska uczta- Coperture della pasta ripieni di tacchino. 129

fungi porcini, olive, farina di riso 1 jajko 1 płaska łyżeczka Aglio & Peperoncino- Italian Seasoning for pasta with garlic, chili, onions, basil, oregano, parsley Dodatkowo: Suszone pomidory makaron muszle do faszerowania tarty ser Gran Biragahi Danie zrobiłam w tych dwóch wariantach ponieważ wiem, że moje dziecko będzie miało ochotę na mięsne kuleczki jak i muszelki. jako, że danie(...)Jedną połowę dzielimy na małe pulpeciki i smażymy na głębokiej patelni z dodatkiem jednej łyżki oliwy z suszonych pomidorów. Smażymy ciągle mieszając patelnią, tak aby mięso z wierzchu stało się lekko chrupiące.  Drugą porcję dodajemy do makaronu typu muszle, które są przeznaczone do faszerowania. nafaszerowane muszle makaronowe umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. dodajemy na blaszkę kilka suszonych

ClauditteMissCooking
Makaron z sosem ze szpinaku 138

makaron z sosem ze szpinaku? Nastawić wodę na makaron i ugotować go al'dente według przepisu na opakowaniu. Makaron zazwyczaj gotuje się w czasie, kiedy robimy sos. Liście szpinaku umyć i większe przekroić na pół. Czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło i chwilę podsmażyć czosnek, następnie dodać szpinak i gdy zmniejszy się jego objętość wlać śmietanę wymieszaną

Kuchcik gotuje
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem 556

rosołu 250 ml śmietany 18% 1 jajko 100 g żółtego sera sól, pieprz,słodka papryka,papryka ostra Wykonanie: Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Wyłożyć połowę na dno naczynia do zapiekania. Cebulę pokroić w piórka, a pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzać masło i dodać cebulę, którą należy lekko zeszklić. Dodać pieczarki i podsmażać. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć

O kuchni z uczuciem
Zapiekanka makaronowa z szynką i cebulą w sosie śmietanowym 252

zawartości tłuszczu 30 lub 36%; 300 g startej mozzarelli; Sól; Pieprz; Olej.    Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić i przełożyć do miski. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić pokrojoną cebulę i podsmażać. Gdy cebula(...)będzie lekko podsmażona dodać pokrojoną wędlinę i podsmażać, aż uzyska lekko złocisty kolor. Następnie do znajdującej się na patelni cebuli z szynką dodać śmietanę i połowę startej mozzarelli. Całość chwilę jeszcze pogotować, po czym przyprawić solą i pieprzem. Do miski z makaronem dodać sos śmietanowy z cebulą, szynką i serem. Dokładnie wymieszać. Ewentualnie przyprawić jeszcze solą i pieprzem. A nastąpnie

Gospodyni Miejska
Łazanki z kiszoną kapustą i pieczarkami 258

cebuli. Pyszne, bezmięsne i tanie danie. Polecam! Składniki: 500 g makaronu łazanki; 1 kg kiszonej kapusty; 500 g pieczarek; 2 średnie cebule; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Kapustę odcisnąć z soku, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i obgotować, uważając aby kapusta się nie rozgotowała. W trakcie gotowania, jeśli ktoś(...)Następnie dodać obgotowaną, pokrojoną kapustę i chwilę razem podsmażać. Do granka z ugotowanym, odcedzonym, gorącym makaronem dodać podsmażoną kapustę z pieczarkami i cebulą i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.  Podwać gorące, bezpośrednio po przygotowaniu lub później, chrupiące i złociste, odsmażone na patelni. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi duża porcja łazanek

Gospodyni Miejska
Tagliatelle z dynią i kurczakiem 123

kurczaka 2 łyżki pesto z bazylii lub rzeżuchy sól pieprz oregano pieprz ziołowy ser parmezan lub podobny oliwa do smażenia Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy. Dynię kroimy w kostkę, mięso również w kostkę, cebulę siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy czosnek, dodajemy cebulę i za chwilę mięso, po 4 min dynię i smażymy aż wszystko zacznie się rumienić

Gotowanie jest łatwe