Składniki: 300 g makaronu (u mnie duże kolanka); 300 g filetu z piersi kurczaka (1 duża pierś); Puszka kukurydzy konserwowej (285 g - waga netto, po odcedzeniu); 150 g stertej mozzarelli; 1 czubata łyżeczka przyprawy do kebaba/gyrosa; 2 łyżki oleju; Sól; Pieprz. SOS ŚMIETANOWY: 250 ml kwaśnej, gęstej śmietany 18 %; 1 łyżeczka ziół prowansalskich; 1/2 łyżeczki soli; 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. DODATKOWO: Naczynie żaroodporne o wymiarach 31 x 21 cm. 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml Sposób przygotowan... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...