makaronu spaghetti 400 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku 200 g sera feta 100 g żółtego sera Makaron spaghetti łamiemy na krótkie kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy. Cebulę kroimy w kosteczkę. Smażymy na patelni, po kilku minutach dokładamy mięso mielone. Gdy zmieni kolor dolewamy wodę. Dodajemy kukurydzę oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem
VioletoweKucharzenieoczekiwania, nie spodziewałam się aż tak pysznego dania! Składniki 2 średniej wielkości pory pół opakowania makaronu cannelloni 250 g sera ricotta 300 g chudego mięsa wieprzowego 100 ml wody 250 ml mleka 50 g sera tartego gouda Mięso kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na patelni przyprawiając majerankiem, ostrą i słodką papryką. Pory myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy(...)mięsa, wlewamy około szklanki wody i dusimy pod przykryciem około 15 minut. Woda powinna całkowicie odparować z nadzienie, następnie zdejmujemy patelnię z gazu, dodajemy dwie łyżki sera ricotta i mieszamy wszystko. Gdy farsz ostygnie, możemy zabrać się za nadziewanie makaronu, który układamy w naczyniu żaroodpornym. W rondlu podgrzewamy wodę z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem, suszonym oregano, wyłączamy gazówkę
Delusional Trinepieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy łososia z obu stron na złoto. Zmniejszamy ogień do najmniejszego, dodajemy na patelnię kremówkę, rukolę i smażymy, aż sos zgęstnieje a łosoś będzie gotowy - około 5-7 minut. Gotowym sosem polewamy makaron, układamy kawałki łososia
Gotowanie i blogowaniebędą wtedy gotowe oba równocześnie), oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na chwilę do lodówki. Makaron gotujemy al dente w dobrze osolonej wodzie (czyli ciut krócej niż podają na opakowaniu). Podczas gdy będzie się gotował przygotowujemy pesto i kurczaka. Migdały prażymy chwilę na suchej patelni i odstawiamy by trochę przestygły. Szpinak płuczemy i usuwamy z niego najtwardsze łodyżki. Czosnek kroimy(...)podbiło moje serce. Piersi z kurczaka są gotowe w 3-4 min., a tak soczystych jeszcze nigdy nie jadłam z patelni czy piekarnika. Poza tym jest to rozwiązanie zdecydowanie najszybsze i nie wymaga dodatku tłuszczu. Dla mnie rewelacja :) Ugotowany makaron łączymy z 4 czubatymi łyżkami pesto (resztę przekładamy do słoiczka i przechowujemy 2-3 dni w lodówce). Podajemy z pokrojonym
Ratunku obiadKuchnia azjatycka powszechnie uważana za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Złociste, ledwo złamane na patelni warzywa, chrupiące, o intensywnym kolorze, podane z makronem ryżowym to świetny pomysł na obiad czy kolację. Inspiracją do powstania dania była życzliwość marki Ole! , Stovit, Tylko Stylowe oraz ePrezenty. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej 4 kolby kukurydzy(...)łyżki sosu sojowego sól himalajska Stovit , pieprz, słodka i ostra papryka, przyprawa do kurczaka olej do smażenia 100 g makaronu ryżowego Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki, przekładamy do miski ,dodajemy sos sojowy i przyprawę do kurczak. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy piersi z kurczaka i obsmażamy do miękkości mięsa, zdejmujemy z patelni i odkładamy
Podróż w kulinariakiełbaski śląskie 8 pieczarek 1 mała czerwona cebula 4 - 5 suszonych grzybów 1 szklanka bulionu 2 łyżki mąki Makaron z kiełbasą Grzyby zalewamy wrzątkiem na godzinę przed gotowaniem. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki i podsmażamy na patelni na maśle. Następnie dodajemy pokrojoną w pół plasterki kiełbasę i pokrojone suszone grzyby. Smażymy aż kiełbasa się zarumieni. Zalewamy bulionem
Delusional Trineniedogotowany. Aby go przygotować, gotujemy makaron krócej o dwie minuty niż producent podał na opakowaniu O tym, że makaron jest ugotowany al dente świadczy biała kropka w środku nitki. W międzyczasie przygotować krewetki królewskie. Krewetki całkowicie rozmrozić, umyć, osuszyć i posolić. Patelnię dobrze rozgrzać i wlać jedną łyżkę oleju. Włożyć krewetki i smażyć z dwóch stron, przez około(...)minuty, w połowie smażenia dodać zgnieciony czosnek i całość zrumienić. Gdyby na początku smażenia na patelni pojawiła się woda z krewetek, odlać ją łyżką stołowa.Gotowe krewetki odstawić z ognia, dodać śmietankę, wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem. Makaron gorący wyłożyć do talerzy, polać sosem z krewetkami i posypać starkowanym serem. Oczywiście ilość składników można zmniejszyć lub zwiększyć w zależności
Smaczne Potrawysię znalazło:) Krewetki na szpinaku SKŁADNIKI: kilkanaście krewetek szpinak mrożony 2-3 ząbki czosnku białe wino makaron (ewentualnie) sól, pieprz, masło, ser gorgonzola Rozmrożone krewetki podgotować przez 1-2 minuty w białym winie. Szpinak również rozmrażamy, masełko rozgrzewamy na patelni wciskamy czosnek, delikatnie podsmażamy. Dodajemy szpinak i dusimy przez kilka minut. Na ostatnią minute dorzucamy krewetki, doprawiamy solą
MarciochaKucharzyprzez około 8 minut - odcedzamy. Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w kostkę a czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę z czosnkiem i szklimy, następnie dodajemy pokrojonego w mniejsze kawałki łososia - przesmażamy 2 minuty po czym dodajemy ugotowany makaron. Całość mieszamy. Na koniec dodajemy roszponkę. Podajemy oprószając świeżo mielonym pieprzem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiswoją intensywnością nie zdominowała reszty. Polecam :) Składniki: makaron farfalle 3 łyżki koncentratu buraczanego (dałam taki, jaki zazwyczaj stosuje się do zabarwienia barszczu) 250 g świeżego szpinaku 150 g wędzonego boczku (surowego) 100 g ricotty 2 ząbki czosnku natka pietruszki sól pieprz 2 łyżki masła (do podsmażenia) Wykonanie: Na patelni rozpuścić łyżkę masła i podsmażyć obrany i posiekany(...)drobno czosnek. Następnie dodać pokrojony w paski boczek i smażyć przez ok. 10 minut na małym ogniu. Szpinak umyć. Na drugiej patelni rozpuścić drugą łyżkę masła i poddusić szpinak przez ok. 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, pod koniec dodając koncentrat buraczany. Wymieszać i odcedzić. Na talerzu ułożyć szpinak, na to makaron i boczek. Posypać
zadanie-gotowanieświeżego szpinaku 150 g sera mascarpone 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz 150 g sera feta 1/2 czerwonej papryki makaron Szpinak myjemy, usuwamy ogonki, a listki kroimy w cienkie paski, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy czosnek, a po chwili szpinak, lekko solimy i smażymy przez chwilę aż zacznie puszczać sok. Dodajemy mascarpone i mieszamy
Czary - gary w kuchnikurczaka 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli 1 szklanka bulionu 3 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, bazylia, oregano, przyprawa gyros Przygotowanie: Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Odcedź i odstaw na bok. Filety z kurczaka pokrój i podsmaż na patelni z cebulą i czosnkiem. Dopraw przyprawą gyros. Szpinak rozmroź, cukinię, paprykę oraz marchewkę pokrój i wsyp na głęboką patelnię, chwilę podsmaż
Kulinarna (nie)codziennośćboczku wędzonego - 1 por - 5-6 ząbków czosnku - pół łyżeczki grubo zmielonego pieprzu - pół szklanki parmezanu startego Wstaw wodę na makaron, ugotuj go w/g opisu na opakowaniu. W między czasie : Boczek pokrój w drobną kosteczkę, podsmaż na gorącej patelni. Por oczyść, umyj i pociachaj w cienkie krążki. Czosnek posiekaj na drobno. Do podsmażonego boczku dodaj por, podduś chwilę, dołóż
Pasje Jolkipieprzu białego * szczypta soli do smaku * 1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki * 100 g startego parmezanu ewentualnie goudy * 1 łyżka masła * 300 g makaronu penne Sposób przygotowania Boczek i obraną cebulkę drobno kroimy w kostkę wkładamy wszystko na patelnię dodając łyżkę masła i przesmażamy na złocisty kolor. Przełożyć do rondelka. Żółtka dobrze roztrzepać ze śmietaną dodając suszoną natkę pietruszki,wlać
Wanilia i Kardamonspaghetti 1 puszka pomidorów w soku 1 duża cebula suszone pomidory z pestkami dyni szczypiorek pieprz, bazylia, oregano oliwa z oliwek Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie al dente. Cebulę, suszone pomidory kroimy w kostkę. Oliwę rozgrzewamy na patelni i dodajemy cebulę oraz suszone pomidory wraz z pestkami dyni, chwilę podsmażamy i dodajemy pomidory z puszki, najlepiej krojone a jeśli(...)macie całe to posiekajcie je. My robimy to już na patelni drewnianą packą. Wszystko razem dusimy, aż pomidory zaczną się rozpadać. Teraz dodajemy zioła i pieprz, dusimy razem jeszcze 3-4 min. My już nie solimy ponieważ pomidory w puszkach z reguły są solonee, poza tym makaron również gotowaliśmy w osolonej wodzie. Na koniec sos wlewamy ugotowanego makaronu i wszystko
vegetanieząbki czosnku gałązka rozmarynu łyżka miodu 1 cytryna 1/2 szklanki mleka łyżka masła sól, pieprz natka pietruszki dodatki dla niej 50 g orzechów włoskich dodatki dla niego 250 g makaronu 15-20 dag wędzonego boczku 1/2 szklanki mleka (lub wody) Sposób przygotowania: Do garnka wlewamy 2 litry wody. Zagotowujemy. Pietruszki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Wrzucamy do wody. Gotujemy(...)konieczne). Zupę rozdzielamy na dwa garnki. Zupa dla niego: do kremu dodajemy jeszcze 1/2 szklanki mleka (lub wody). Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Dokładamy do zupy. Mieszamy. Zupę podajemy z pokrojonym w kostkę i podsmażonym na patelni boczkiem. Z wierzchu posypujemy posiekaną natką pietruszki. Zupa dla niej: Orzechy włoskie drobno siekamy. Zupę przed podaniem posypujemy orzechami
Pobite gary Barbaryząbki czosnku - chlust białego wina - chlust cydru - różowy pieprz ewentualnie świeże chili opcjonalnie: gotowe danie możesz posypać parmezanem Makaron gotujemy w osolonej wodzie, all dente - czyli na ząb. W rondlu, bądź na patelni rozgrzej oliwę dodaj posiekany czosnek i od razu dodaj opłukany groszek zielony. Podsmażaj kilka minut. Dodaj wino i cydr. Całość niech się gotuje, tak aby alkohol(...)zacznie się marszczyć jego skórka. Doprowadź sos do całkowitej redukcji (jeśli nie jesteś na diecie możesz dodać też 1 łyżeczkę śmietany). Całość dopraw solą i różowym pieprzem, dodaj ugotowany makaron i wyłóż gorące danie na talerze. Życzę smacznego
SMYKWKUCHNIząbek czosnku 500 ml śmietany 18% w kartoniku przyprawy (sól,pieprz,czosnek granulowany,oregano) ser żółty utarty (do posypania na wierzch) Makaron spagetti. Sposób przygotowania: Boczek ,szynkę,cebulę,czosnek i pieczarki pokroić w kostkę.Na rozgrzaną patelnię wrzucić najpierw boczek,jak się trochę wytopi dodać szynkę,po kilku minutach dodać cebulkę,czosnek i pieczarki. Smażyć kilka minut często mieszając.Można
Agusiowe smakołyki