pojawia się właśnie ten przepis. ;) 1 opakowanie dowolnego tortellini (u mnie z serem, ale polecam z szynką, smakuje lepiej) ok. 250g pieczarek (można, a nawet wskazane dać więcej) 4 spore szalotki pęczek szczypiorku sól i pieprz do smaku majonez i śmietana Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu i przecedzamy na durszlaku. Pieczarki kroimy w plasterki, a następnie na mniejsze cząstki
Kuchenna Kontrrewolucyagotujemy ok. 8 min – tak, by ziemniaki były prawie miękkie. Potem dodajemy umyte różdżki kalafiora i gotujemy jeszcze parę minut – aż kalafior zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec całość blendujemy. Podajemy z chrupiącymi grzankami, u mnie dodatkowo chipsy z szynki (szynkę wrzuciłam na parę minut do nagrzanego piekarnika i tak właśnie powstały moje chipsy
psgotujemycudna szynka :) Przedstawiam Wam fantazję na temat "białego sosu". Składniki: szynka ok 40dag 3 serki topione (szynka, papryka, pieczarki, naturalny - do wyboru) 2 duże śmietany - 18% 1 duża cebula przyprawy (papryka ostra, bazylia, majeranek, tymianek, oregano, sól, pieprz) dodatkowo - makaron spaghetti Makaron gotujemy. Mięso kroimy w kostkę,cebulke drobno siekamy i przysmażamy. Dodajemy śmietany, w której roztapiamy serki. Przyprawiamy, dodając
ChilliJemyDzisiaj czas na wieprzowinę:-) Przygotowanie schabu: Kilogram schabu (może być również szynka wieprzowa) nacinamy, skrapiamy cytryną i solimy wg uznania. Następnie nacieramy schab startym czosnkiem oraz kuminem i tak zostawiamy do zamarynowania na pół godziny do godziny. Gotowanie: Bierzemy duży garnek, w którym zmieścimy nasz schab i rozgrzewamy oliwę w garnku. Gdy oliwa w garnku się
Smaki Brazyliiglowki i sa tez najzdrowsze z calego szparaga.Dlatego nigdy nie powinny zostac rozgotowane,a w trakcie gotowania glowki szparagow powinny wystawac ponad wode. Zapraszam na prawdziwa uczte smakow.Zielone szparagi z ziolowymi nalesnikami,okraszone cytrynowym maslem ,a calosc zwienczona kilkoma platrami dobrej surowej szynki. Skladniki na 2 porcje: 100 g maki 180-200 ml mleka 1 jajko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zimno. Składniki na farsz: -2 ćwiartki z kurczaka -ok. 60 dkg łopatki lub szynki wieprzowej -2-3 marchewki -ząbek czosnku -czerstwa bułka -2 jajka -susz warzywny, sól, pieprz Mięso wieprzowe i drobiowe, marchew i czosnek z dodatkiem suszu warzywnego gotujemy jak na rosół. Gdy jest miękkie wyjmujemy z garnka i studzimy. Odławiamy
Maminek kulinarnyNajczęściej smażę jajecznicę - tak jest najprościej a wszyscy lubimy. Czasami robię omlet albo jaja zapiekane, albo gotowane . . . Danie jajeczne na śniadanie w niedzielę to już chyba taki nasz mały rytuał i tylko jego postać od czasu do czasu się zmienia. Zapieczone z szynką i groszkiem były pyszne ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaZapiekanka jajeczna to mój kolejny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny. Zapiekanka jest pyszna, sycąca i niezwykle prosta w przygotowaniu. Zapiekanka oprócz jajek składa się także z ziemniaków, szynki, pieczarek i sera. Wszystkie te składniki idealnie ze sobą współgrają tworząc pyszną potrawę, która posmakuje każdemu. Do tego wygląda pięknie, a swój urok z pewnością zawdzięcza cudnie upieczonym z wierzchu(...)małe pieczarki – 350 g śmietana 18% – 100 ml szynka w plasterkach – 200 g ser żółty – 200 g sól pieprz szczypiorek – pęczek masło Przygotowanie 1 Ziemniaki obieramy z łupin i kroimy w plasterki. Przekładamy do garnka, Zalewamy wodą, dodajemy łyżkę soli i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez około 10 minut. Po ugotowaniu odlewamy wodę i ziemniaki
Alle Dobre!jabłko kroimy w cienkie plasterki. 2 Na brzeg szynki parmeńskiej układamy plasterek cebuli, a na nią jeden kawałek wątróbki. Przykrywamy plasterkiem jabłka, zawijamy całość w rulon i spajamy wykałaczką. 3 Układamy na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 min . Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyJesienią dni co raz to chłodniejsze się stają, szybciej w ciemność zapadają. Słonce już nie rozpieszcza promieniami i czasem stajemy się takimi „jesiennymi leniuchami”. Częściej szybko gotujemy i pod kocyk wskakujemy. Dlatego proponuję moje danie, której kiełbasa morlińska pojęła to zadanie. Szybko z cebulą i grzybami na patelni się wysmażyła, przyprawami otuliła, z kaszą biała połączyła, zieloną pietruszką(...)kiełbasy morlińskiej z szynki Morliny https://morliny.pl . , 1 duża biała cebula, 100 g kaszy gryczanej białej, 1 łyżka masła, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ½ łyżeczki przyprawy curry, przyprawa papryka wędzona, suszone chili świeżo mielone, kilka sztuk dużych kapary, pęczek zielonej pietruszki, sól do smaku, kilka pomidorków koktajlowych. Przygotowanie: Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Z kiełbasy ściągamy
Moniki Smakołykizaokrąglonych ziarnach, carnaroli, originario lub vialone nano. Najczę ś ciej kupowany w Polsce r yż długoziarnisty nie nadaje się - nie będzie się sklejał. Ryżu na risotto nie płuczemy przed gotowaniem, żeby nie zmyć z jego powierzchni skrobi - jest ona potrzebna do zagęszczenia sosu. Risotto trzeba co chwilę mieszać i stopniowo dolewać wino, a potem gor ą cy bulion. Kolejną porcję(...)szynki parmeńskiej 1 szklanka młodego bobu ok. 15 młodych strąków groszku cukrowego 1 średniej wielkości cebula 200 ml białego wytrawnego wina ok. 400 ml gorącego bulionu kilka nitek szafranu 2 łyżki oliwy z oliwek sól świeżo mielony czarny pieprz 1/2 szklanki tartego parmezanu Sposób przygotowania: Strąki groszku cukrowego umyć i usunąć z nich szwy. Wrzucić na wrzątek, gotować
W SMAKgarść sałat z odrobiną oliwy. Pycha. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Polędwiczki w cieście francuskim z pieczarkami Składniki 1 polędwiczka wieprzowa 1 opakowanie ciasta francuskiego 600 g pieczarek 10 plastrów szynki dojrzewającej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka natki pietruszki 1 jajko pieprz sól tymianek papryka słodka papryka ostra 4-5 łyżek oleju 1 łyżka masła klarowanego Instrukcje Polędwiczkę dokładnie(...)olej i wkładamy osuszoną polędwiczkę. Mocno rumienimy z każdej strony, nie smażymy zbyt długo. Odkładamy na talerz i studzimy. Ciasto francuskie rozwijamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy szynkę „na zakładkę” na nią rozkładamy zimne pieczarki. Na pieczarkach układamy polędwiczkę. Zwijamy ciasto, smarując jego brzegi jajkiem żeby dobrze się skleiło. Delikatnie nacinamy z wierzchu i całość smarujemy rozbełtanym jajkiem
To co lubię - gotuję i polecamwinem. NAJLEPSZY PRZEPIS na bigos tradycyjny. Tradycyjny, najlepszy domowy bigos z kiszonej i słodkiej kapusty, z mięsem wieprzowym, wołowym i drobiowym, suszonymi grzybami i śliwkami. Wędzony boczek, kiełbasa i szynka, fantastyczne zioła, czerwone wino...cudowna eksplozja smaków! Najlepszy, mówię Wam…zapisujcie przepis, innego bigosu już nie zrobicie. Tak Wiem, mega pracochłonny ;) Bigos staropolski z kiszonej kapusty(...)bigos uzyskał najlepszy smak, wszystkie jego składniki smakowe powinny dokładnie się połączyć. Ponieważ bigos przygotowujemy z kiszonej kapusty, nie jest poddatny na szybkie psucie, dlatego najlepiej jeżeli będziemy gotowali tą potrawę przez kilka dni - wielokrotnie schładzany i odgrzewany bigos jest jeszcze lepszy niż świeży. Jak zrobić bigos staropolski z winem - najlepszy, wypróbowany przepis, składniki przygotowanie. Oto składniki i przyprawy
Moja Książka Kucharskamało, kluseczki zrobią się twarde, zbyt luźne ciasto nie zwiąże się w kluseczki podczas gotowania. Nam zależało na tym, żeby kluseczki były nie tylko miękkie, ale też zwarte, bo chcieliśmy je wykorzystać nie tylko do zupy, lecz również w osobnym przepisie na kładzione kluski z szynką parmeńską i parmezanem. Udało nam się tak dobrać składniki, że powstało ciasto(...)bulion, umyj, włóż do garnka (oprócz szpinaku), zalej wodą, tak aby wszystkie składniki były zanurzone, dodaj listek laurowy. Wstaw na kuchenkę, przykryj, doprowadź do wrzenia, zmniejsz temperaturę i gotuj ja wolnym ogniu godzinę. Krok 2 W międzyczasie zalej kaszę połową szklanką wody, wstaw na kuchenkę, doprowadź do wrzenia, zmniejsz temperaturę, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 20 minut. Odkryj, przemieszaj
Niedzielny kucharz