łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru sól, pieprz i ostra mielona papryka do smaku Dodatki: 4 duże plastry szynki pokrojone w paseczki 500 g pieczarek 2 duże cebule 250 g plastrów żółtego sera ( ja użyłam morskiego) 2 p omidory świeże listki bazylii Sposób przygotowania: Drożdże wymieszać w miseczce(...)oliwę. Wyrabiać ciasto przez około 15 minut. Przykryć ściereczką i odstawić ponownie do wyrośnięcia. Pomidory z puszki zagotować w rondelku razem z koncentratem oliwą, solą, pieprzem, oraz cukrem. Gotować przez około 10 minut. Na końcu dodać czosnek. Obrane pieczarki i cebulę pokroić w plasterki i udusić w patelni na oliwie z dodatkiem soli. Ewentualnie usunąć
Gosia gotujeszynki 100 gr ricotty 50 gr parmezanu 100 ml mleka 1 jajo s ó l, pieprz PRZYGOTOWANIE W mikserze wyrabiamy zimne masło pokrojone w kawałki, m ą kę, 2 łyżki zimnej wody, szczyptę soli i pieprzu. Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą i schładzamy w lod ó wce przez 30 minut. Brokuł y gotujemy na parze 10 minut. Studzimy(...)strzepujemy). Ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy na grubość 3 mm. Wykładamy nim form ę, po czym nakłuwamy widelcem. Na cieście układamy kawałki szynki, brokuły, na nowo kawałki szynki. Całość zalewamy masą z ricotty. Pieczemy 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego
La grande e la piccola cuocaszynką i brokułami Składniki 200g ugotowanej cieciorki (kupcie gotową w sklepie) 1 łyżka pasty Tahini 1-2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz Błyskawiczny, domowy hummus – przepis Ja zawsze korzystam z ugotowanej, kupionej ciecierzycy. Smakuje tak samo, jak ta przygotowana w domu, a nie musimy poświęcać godzin na jej przygotowanie i gotowanie. Czosnek
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!odechciewa się wszelakiego jedzenia. Chłodnik szczawiowy z jajkami się chłodzi, a ja Was zapraszam na obiad z przed kilku dni, jako, że u mnie tradycyjny poślizg :) Składniki: 800 g szynki wieprzowej b/k 1 średnia cebula 1 nieduża marchewka 1 duży pomidor 2 ząbki czosnku 5-6 ziarenek ziela angielskiego 2 listki laurowe 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka(...)dwóch stron, aż się zarumieni. W międzyczasie w garnku zagotować około 0,8 l wody, dodać pokrojoną w kosteczkę marchewkę, cebulę oraz liście laurowe i ziele angielskie. Do gotującej się wody przełożyć całe podpieczone mięso. Wlać piwo, dodać miód, musztardę i obranego ze skórki pokrojonego w kostkę pomidora. Dusić na małym ogniu przez 60 minut. Na końcu ewentualnie doprawić solą
Gosia gotujebyć na spodzie. Roladę zawiniętą w gazę wiążemy sznurkiem w sposób taki jak sznurujemy szynki czy schaby do wędzenia. W podłużnym rondlu, brytfance lub keksówce układamy naszą roladę, nalewamy wody tyle, by po włożeniu była wodą przykryta, można wrzucić jarzynkę, lub tylko posolić i gotować na wolnym ogniu 1 - 1,5 godz. W wodzie ma ostygnąć, następnie zimną wyjąć
kgwjanczewomielonej gałki muszkatołowej 2 szklanki bulionu ( można zrobić z kostki ) 0,5 szklanki słodkiej śmietany 2 łyżki masła sól , pieprz do smaku mąka rozrobiona z wodą do zagęszczenia sosu Szynkę pokroić w średniej grubości plastry , każdy lekko roztłuc tłuczkiem z obu stron . Na patelni na rozgrzanym maśle, podsmażamy na złoty kolor i przekładamy do głębszego garnka . Na tej samej patelni(...)gdyby zbytnio odparował . Następnie dokładamy zamrożony groszek, śmietanę , delikatnie mieszamy i gotujemy około 5 minut pod przykryciem . Na koniec sos zagęszczamy mąką rozrobioną z wodą do lubianej konsystencji i doprawiamy pieprzem do smaku . Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami ,pure , ryżem lub kaszą . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Szynka duszona z zielonym groszkiem pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyjajka z szynką Przepis na kanapki z łososiem i rukolą Bajgle kroimy na pół wzdłuż. Każdą połówkę smarujemy odrobiną masła, albo serka śmietankowego. Następnie układamy rukolę, łososia, pokrojone na połówki oliwki i całość skrapiamy sokiem z cytryny. Kanapeczki możemy udekorować plastrami cytryny. Smacznego! Artykuł Kanapki z rukolą i łososiem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wrzącej osolonej wodzie na al dente, ponieważ będziemy go jeszcze chwilę podgrzewać. Po drugie kiedy szynka się lekko podpiecze, wlej śmietanę, dodaj groszek, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i oczywiście grzej kilka minut, aż groszek zmięknie. Możesz dolać trochę wody z gotowania makaronu. Po trzecie przełóż makaron bezpośrednio z rondla na patelnię, dodaj posiekaną pietruszkę, wymieszaj i grzej
RafalCookupieczone roladki są o wiele zdrowsze niż te smażone na tłuszczu. 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 biała cebula 3 jajka 10 różyczek brokuła 3 łyżki bułki tartej 100 g surowego boczku wędzonego Sól Pieprz Czosnek granulowany Liść lubczyku Brokuł gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy na sitku. Do miski przekładamy mięso mielone
VioletoweKucharzeniekostkę, mocno podsmażyć na rumiano na pół kostki smalcu co jakiś czas zmieszać. Do mocno usmażonej szynki wsypać pokrojoną cebulę, czosnek i podsmażać na złoty kolor cebuli. Wsypać majeranek, przyprawę do wieprzowiny, dodać pozostały smalec i stopić, po stopieniu z 3 minuty gotować, wystudzić w garnku, mikserem zblendować i przelać do pojemnika, przechowywać w lodówce - pyszne smarowidło a`la smalczyk
W Mojej Kuchni Lubięłososiem norweskim. Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z tortellini. Ta wyszła rewelacyjna! 250 g kolorowego tortellini z szynką 150 g wędzonego łososia norweskiego 1 puszka słodkiej kukurydzy 1 por (biała część) 200 g żółtego sera (morskiego) 200 g majonezu Sól Pieprz Makaron tortellini gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy. Łososia dzielimy na małe kawałeczki. Kukurydzę odcedzamy z zalewy, por kroimy
VioletoweKucharzenielubisz wino, wtedy problem sam się rozwiązuje. :-) Zupa grzybowa z borowikami Jest to zupa postna czyli gotowana tylko na warzywach ale dodając śmietanę min. 30% ma wystarczająco tłuszczu aby być keto zupą. Świetnie smakuje z pasztecikami lub krokietami. :-) Przystawki: Chleb ketonowy Do szynki, do masła, do kanapki... Do smalcu z ogórkiem i do wódki.. ;-) Po prostu chleb.... do wszystkiego
Keto Przepisymielonego mięsa trochę oleju sól,pieprz bułka tarta (do obtaczania kotlecików) olej do smażenia WYKONANIE Makaron gotujemy,odcedzamy i studzimy,chyba że mamy makaron z poprzedniego dnia ;).Ugotowany makaron siekamy w rozdrabniaczu na mniejsze kawałeczki.Cebulę i czosnek kroimy na drobne kawałki,szynkę w drobną kosteczkę.Następnie wrzucamy do garnka dodajemy troszkę oleju i podsmażamy chwilkę,później dodajemy mięso mielone
Mała w garnku miesza