Zupa z kładzionymi kluskami i pulpetami

Zupa z kładzionymi kluskami i pulpetami

Zupa z kładzionymi kluskami i pulpetami

Pyszna i bardzo zdrowa zupa z kładzionymi kluskami na warzywnym bulionie z pulpetami z mielonego kurczaka i kaszy gryczanej. Czas: 1 godz. 15 minut Poziom trudności: Średnie Liczba porcji : 4 Kładzione kluski to fundament babcinych kuchni, niezastąpiony zastępnik makaronu, którego w dawnych czasach nie tak łatwo było kupić, robione na mleku, jako postach wnuków i na rosole, jako dodatek do zup. Trzeba się uczciwie przyznać, że w Niedzielnym Kucharzy kładzione kluski dotąd nie występowały, gdyż nasze wspomn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, tarta, zupa, ciasto, pulpety, mielone, szpinak, kasza gryczana, kurczak, pierogi przepis, pierogi, rosół, szynka, mięso, makaron, ciasto na pierogi, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, kurczak z makaronem, szynka gotowana, zupa z selera, uda z kurczaka, mięso mielone, pierogi ze szpinakiem, pierogi z mięsem, makaron ze szpinakiem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.