makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:165/561)

Farfale a'la carbonara z szynką 243

powału Hańderek pół cebuli 2 ząbki czosnku 200 ml śmietanki kremówki 1 łyżka masła 1 żółtko sól pieprz parmezan do posypania Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy . Szynkę kroimy w paseczki, cebulę i czosnek siekamy drobno, Na patelni roztapiamy masło, przysmażamy cebulę i czosnek dodajemy szynkę i lekko podsmażamy, dodajemy śmietankę wymieszaną z żółtkiem i  ciągle mieszając doprowadzamy

Gotowanie jest łatwe
Stir-fry z makaronem ryżowym i krewetkami 118

godziny. Makaron Paprykę pokrój w małą kostkę. Szczypiorek i natkę posiekaj. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. W lekko osolonym wrzątku ugotuj makaron ryżowy (czas wg przepisu na opakowaniu), a następnie zahartuj go w zimnej wodzie. Na dużej patelni lub w woku rozgrzej olej i wrzuć krewetki. Smaż przez 3 minuty, a następnie wrzuć paprykę oraz zielony groszek. Duś wszystko przez następne

Food Square
Spaghetti z indykiem, cukinią i pieczarkami 136

pomidorowej 2 łyżki oliwy lub oleju kokosowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki papryki wędzonej szczypta ostrej papryki bazylia, oregano sól, pieprz ulubiony makaron lub kasza Wykonanie: Indyka pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni z niewielką ilością oleju. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Pieczarki i cukinię również pokroić w bardzo drobną kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę(...)wlać passatę pomidorową, wrzucić usmażonego indyka oraz przyprawy i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieję. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Podawać z makaronem lub kaszą

Healthy food explorer
makaron z krewetkami w pikantnym sosie mascarpone 200

Krewetki nigdy nie zawodzą. A ja takie znajomości sobie cenię :) Mogłabym tak codziennie - makaron i krewetki. W maju przeplatane szparagami i jajem z płyyynniutkim żółtkiem. Ale to nie ten wpis. Krewetki to sposób na szybkie danie do zrobienia po pracy, przed wizytą niespodziewanego gościa, czy po prostu w leniwą niedzielę kiedy nie mamy zamiaru spędzić w kuchni więcej niż(...)łyżka lub dwie soku z cytryny - 2 łyżki masła - grubo mielony pieprz i sól morska do smaku - świeża bazylia - 1/2 opakowania makaronu Makaron gotujemy al'dente w mocno osolonej wodzie z odrobiną oliwy. W tym czasie na patelni mocno rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy posiekany czosnek i papryczkę chilli.  Gdy czosnek nabierze lekko złotego koloru dodajemy posiekaną cebulę. Gdy cebula

Cook&Love
Makaron z kurczakiem, brokułem i mozzarellą 242

słodkiej śmietanki 30 lub 36% (tzw. kremówki); 150 g startej mozzarelli; Mleko - opcjonalnie - max. 1 szklanka - gdyby sos był zbyt gęsty; Sól; Pieprz.  Szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie lub na parze. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Pierś z kurczaka(...)Gdyby sos był zbyt gęsty, gotując go na małym ogniu, cały czas mieszając, wlewać małym porcjami mleko, aż do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Na patelnię z sosem serowym wrzucić kurczaka i różyczki brokuła i wymieszać. Dodać makaron i wymieszać z pozostałymi składnikami. Zdjąć z ognia. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 3 osób

Gospodyni Miejska
Torcik spaghetti 144

litra wrzącej osolonej wody i gotować na niewielkiej mocy 2 minuty krócej, niż podane jest na opakowaniu (czyli w przypadku makaronu omnomnom 8 minut). Odcedzić, wymieszać z oliwą. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Rukolę i szpinak umyć, osuszyć i grubo pokroić. Pomidorki umyć, pokroić na połówki. Papryczki umyć, usunąć pestki, pokroić na plasterki. Jaja roztrzepać ze śmietaną

Pełny talerz
Makaron z dynią i suszonymi pomidorami 209

będzie na pół miękka. Przełamujemy jej słodki smak odrobiną czarnego pieprzu i dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidory. Całość przesmażamy razem na patelni dosłownie przez chwilę i dodajmy do całości rukolę. Składniki mieszamy z odcedzonym makaronem i danie przekładamy na talerze. Całość możemy posypać odrobiną parmezanu. Smacznego! Post Makaron z dynią i suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z cukinią i białą fasolą 161

dowolny ulubiony ser Przygotowanie: Cukinię myjemy, przekrawamy wzdłuż i kroimy na nie za grube półksiężyce. Suszone pomidory, cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem soli według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę wraz z 1 łyżką oleju z suszonych pomidorów, przesmażamy na nich cebulę wraz z czosnkiem. Potem dodajemy cukinię i suszone pomidory

Zasmakuj Kuchni
Wegańskie spaghetti bolognese 234

kokosowym. Dodać marchewkę i seler. Podsmażyć aż warzywa zmiękną trochę. Dodać pomidory. Ugotować soczewicę i dodać do warzyw. Na koniec doprawić przyprawami. Zostawić patelnię na małym ogniu żeby smaki się przegryzły i ugotować w tym czasie makaron.   Smacznego

Mama z Motylem
Makaron pełnoziarnisty z cukinią i pestkami słonecznika 131

Fusilli ) 200g cukinii 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki pestek słonecznika (1 łyżka na porcję) sól, pieprz Dodatkowo: olej do smażenia (użyłam słonecznikowego ) Makaron ugotować al dente (w osolonej wodzie), a pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Natomiast umytą i osuszoną cukinię pokroić w cienkie paseczki. (Młodej cukinii nie należy obierać.) Cukinię przełożyć na patelnię z niewielką ilością rozgrzanego oleju

Di gotuje
Tagliatelle z mielonym i cukinią po grecku 162

oliwek 2 łyżki keczupu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 100 ml bulionu Sól Pieprz 1 łyżeczka ziół prowansalskich 50 g sera feta 250 g makaronu tagliatelle Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Szklimy je na rozgrzanej patelni. Dodajemy mielone mięso i pokrojoną w małą kosteczkę cukinię (wcześniej obraną ze skóry). Wszystko podsmażamy. Dodajemy keczup, koncentrat pomidorowy oraz wlewamy bulion. Całość

VioletoweKucharzenie
Spaghetti w beszamelu z boczkiem i groszkiem 75

pół opakowania makaronu Czanieckiego spaghetti   Na sos beszamelowy: łyżka masła łyżka mąki pszennej szklanka mleka przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa   Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Boczek wędzony kroimy w kostkę, podsmażamy na suchej patelni, aż się zrumieni. Dodajemy skórkę z cytryny i chwilę smażymy. Odstawiamy. Groszek mrożony gotujemy do miękkości, a jeśli używamy groszku z puszki odsączamy(...)mleko i dobrze mieszamy do rozpuszczania mąki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką. Mieszamy cały czas, aż sos się zagotuje. Jeśli jest zbyt gęsty rozrzedzamy go mlekiem. Odcedzony makaron przekładamy do dużego garnka, dodajemy boczek ze skórką cytrynową, groszek,  sos i startą mozzarellę (łyżkę mozzarelli można odłożyć do dekoracji), mieszamy. Nakładamy na talerze, posypujemy mozzarellą

Smak mojej kuchni
Spaghetti z pieczarkami i szynką 299

wykonaniem. Smacznego! Składniki: 30 dag pieczarek 4 plasterki szynki 1 szalotka 1/2 opakowania makaronu spaghetti 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżka musztardy francuskiej sól, pieprz 100 ml śmietanki 30% 1 łyżka serka kanapkowego (o smaku naturalnym) Wykonanie: Szalotkę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na patelni, następnie dodać pokrojone(...)plastry pieczarki. Doprawić do smaku i podsmażać, aż woda odparuje. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w paski szynkę. Następnie wlać na patelnię śmietankę i dodać musztardę. Zagotować, a następnie zmniejszyć ogień i poczekać aż sos zgęstnieje.  Makaron spaghetti ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i dodać do sosu. Wymieszać i posypać posiekaną natką pietruszki

Pasja Smaku
MUSZELKI Z BRĄZOWYMI PIECZARKAMI 173

paatelni rozpuszczam masło.  Pieczarki myję i kroję w kostkę.  Cebulę kroję drobno.  Cebulę i pieczarki przekładam na patelnię , dodaję nattkę oraz przyprawy. Smażę na rumiano , zmniejszam ogień.  Dodaję śmietanę i ser żółty. Mieszam. Dodaję makaron. Całość mieszam, Podaję odrazu.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Makaron z tuńczykiem + film 133

pietruszki siekamy a obrane ząbki czosnku kroimy w drobną kostkę. Do miski, na tarce o drobnych oczkach ścieramy żółty ser. Na patelni z rozgrzaną oliwą delikatnie przesmażamy czosnek, dodajemy tuńczyka i wszystko mieszamy, wrzucamy posiekaną natkę pietruszki, ugotowany makaron i całość razem łączymy. Na końcu makaron posypujemy startym serem żółtym serem, jeszcze raz wszystko mieszamy i zdejmujemy z ognia. Danie

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania