makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:156/561)

Spaghetti z wędzonym łososiem w śmietanowym sosie 153

pełnoziarnisty do spaghetti sól, pieprz 2 łyżki masła 1/4 pęczka zielonej pietruszki 1. Na początku wlać wodę, lekko osolić i gdy zacznie wrzeć dodać makaron. Gotować go zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na patelni (na średnim ogniu) rozpuścić masło.  2. Na rozpuszczonym maśle przesmażyć posiekany ząbek czosnku. Gdy lekko zmieni kolor - dodać śmietanę, mleko, pokrojone suszone pomidory(...)koniec dodać posiekaną zieloną pietruszkę i rozdrobnionego wędzonego łososia. Posolić i popieprzyć do smaku. Wszystko ze sobą wymieszać i chwilę trzymać na ogniu.  4. Ugotowany makaron przelać zimną wodą i od razu przełożyć na talerze. Przygotowanym sosem polać makaron, ewentualnie całe danie posypać posiekaną pietruszką. Od razu podawać

Ugotować
Farfalle z kurczakiem, mascaropne, pomidorami i słodkim sosem chili 296

serka mascarpone 1 puszka pomidorów włoskich, pokrojonych 1 cebula 400 g kurczaka 5 łyżek sosu słodkiego chili (lub więcej)  sól pieprz Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.  Mięso umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę.  Kurczaka pokroić na kawałki o długości 3-4 cm, doprawić solą i pieprzem.  Wrzucić na patelnię i usmażyć. Gotowego kurczaka przełożyć(...)minut, dodać serek i połączyć delikatnie za pomocą łyżki, gotować na małym ogniu 5 minut. Wrzucić usmażonego kurczaka i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Ugotowany makaron polać sosem, podawać. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Makaron Mie z warzywami 149

bulionu warzywnego 1 ząbek czosnku 2 cebulki dymki 1 papryczka chili 250 g makaronu Mie 300 g chińskiej kapusty pak choi 3 średniej wielkości marchewki 1 mały brokuł ½ czerwonej papryki 1 czerwona cebula 3 łyżki oleju sezamowego Sezam upraż na suchej patelni do momentu, aż delikatnie się zarumieni. Zdejmij z patelni i odłóż na bok. Teraz przygotuj sos: obierz imbir(...)Brokuł podziel na mniejsze różyczki. Cebulę posiekaj w piórka. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju sezamowego. Wrzuć marchew oraz cebulę i podsmaż 2-3 minuty. Następnie dorzuć, brokuł, paprykę, kapustę pak choi i smaż kolejne 3 minuty. Dolej pikantny sos i całość podduś jeszcze 2 minuty. Na koniec dodaj makaron i podgrzej. Sałatkę podawaj posypaną sezamem. 4 porcje

Roślinna - blog wegański
Paski z polędwiczek wieprzowych w sosie śmietanowym z rozmarynowym tagliatelle 151

Lubię makaron i sosy śmietanowe i polędwicę. Co z tego, że tuczą. Lubię i już. Poza tym, że lubię węglowodany, uwielbiam świeże zioła. Mam nadzieję, że jak wrócę do domu, nie okaże się, że M. zabił to, co wyhodowałam na parapecie... ;) To danie ma przyjemnie delikatny, imbirowy smak. Sos jest aksamitny. Na samo wspomnienie cieknie mi ślinka. Och... PASKI POLĘDWICZEK(...)oliwek - 2 gałązki świeżego rozmarynu - 115 gram masła Przygotowanie rozmarynowego tagliatelle: W garnku gotujemy lekko osoloną wodę z 2 łyżkami oliwy i rozmarynem. Wrzucamy makaron. Gotujemy al dente. Polewamy rozpuszczonym masłem lub podsmażamy chwilkę na patelni.  Podajemy z polędwiczkami i sosem śmietanowym. Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i pieczarkami 166

pominąć ) * cebula * pół papryki * pomidor sparzony i obrany ze skórki * łyżeczka przecieru pomidorowego * sól * pieprz * łyżeczka majeranku * łyżeczka słodkiej papryki * olej do smażenia Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Kroimy w kosteczkę cebulę i dodajemy do podsmażonej wędliny. Kolejno kroimy pieczarki oraz paprykę w kostkę i dodajemy na patelnię gdy Cebula zmięknie. Podsmażamy(...)jajka i dodajemy je do startego na tarce sera. ( jeśli ktoś robi bez dodatku jajek ściera tylko ser na tarce). Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Do naczynia żaroodpornego przekładamy makaron oraz podsmażoną wędlinę z warzywami. Mieszamy. Dodajemy 2/3 startej porcji sera i ponownie mieszamy. Na koniec wykładamy pozostały ser na wierzch zapiekanki. Pieczemy około 25 minut. SMACZNEGO! Zapraszam na mój

Kulinarne przygody
Smaczny sos do makaronu z grzybami i kalafiorem 129

mały kalafior 200 g philadelphia 150 g mleka lub śmietanki 1 doniczka świeżej bazylii ½ łyżeczki suszonego rozmarynu 1 łyżeczka czarnego pieprzu 250 g makaronu, waga sucha Pokrój boczek w kostkę i usmaż na rozgrzanej patelni. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek. Smaż aż cebula zeszkli się. Na drugiej patelni rozgrzej masło i smaż boczniaki porozrywane na kawałki. Smaż małymi(...)philadephia, pokrojoną bazylię, sól i przyprawy. Zagotuj sos i dodaj utarty provolone. Podziel kalafior na różyczki i blanszuj w lekko osolonej wodzie przez 4 minuty. W drugim garnku ugotuj makaron al dente. Odcedź makaron i zachowaj szklankę wody od gotowania. Wybierz grubszy makaron jak penne , spiralki czy jak na zdjęciu trottole z mąki durum. Dodaj do sosu odcedzony kalafior, następnie

codojedzenia
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowym 119

zamarynować w przyprawie i oliwie, pozostawić na około 30-60 minut. Brokuła wrzucić na kilka minut na osolony wrzątek. MAkaron ugotowac al dente wg instrukcji na opakowaniu. Po tym czasie usmażyć kurczaka na rozgrzanej patelni. Gdy ten się zarumieni dorzucić ser, brokuła, wino, a pod koniec wlać śmietankę i dusić, aż sos zgęstnieje. Do tak powstałego sosu dodać

Malinowo w kuchni
Walentynkowe Tagliatelle z serem pleśniowym 200

plastrów szynki parmeńskiej pól czerwonej cebuli pół pęczka natki pietruszki odrobina oliwy sól i pieprz grubo mielony do smaku Przygotowanie : Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.  Szynkę parmeńską usmaż na patelni aby stała się chrupiąca jak chips, po usmażeniu wyłóż na papierowy ręcznik. Na tej samej patelni podsmaż z odrobiną oliwy drobno posiekaną czerwoną

Niezły Młynek
Makaron z sosem alfredo – szybki i tani obiad 417

osolonej wodzie, 5 minut. Następnie odcedź, brokuły opłukaj pod zimną wodą wtedy zachowają swój piękny kolor. Zagotuj wodę z solą na makaron. Gotuj makaron według wskazówek na opakowaniu. Odcedź ale zachowaj wodę. Rozpuść masło na patelni. Filety z piersi kurczaka podziel na kawałki i wrzuć na masło. Smaż przez 2 minuty, mieszając aby kurczak równomiernie się zrumienił. Wlej śmietanę, dodaj

codojedzenia
Makaron z sosem pomidorowym 218

pieprz     szczypta cukru     łyżeczka suszonej bazylii (może być świeża)     50g startego sera Przygotowanie:    Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Kiełbaski kroimy w  plasterki i podsmażamy na patelni. Dodajemy posiekaną cebulkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy cebulka zeszkli się, wlewamy przecier pomidorowy, mieszamy. Do smaku solimy i pieprzymy, gdy sos jest

Amatorka kuchenna
Pesto z dyni z grillowanym kurczakiem i suszonymi pomidorami oraz serem Comte 229

pozostawiając grudki pesto. Doprawiamy solą i pieprzem. Pierś kurczaka doprawiamy z każdej strony solą, pieprzem oraz chili w płatkach i grillujemy na patelni po 4-5 minut z każdej strony. Następnie ugotowany i odcedzony makaron mieszamy z pesto i układamy na talerzach. Suszone pomidory kroimy w paski i układamy na makaronie, pierś kurczaka kroimy w plastry i umieszczamy

Mango Papaja
Zapiekanka Chicken Tetrazzini oraz kilka słów o dobrej patelnii. 187

przepis i na recenzję patelni, bardzo szczerą recenzję i możliwe, że niektórych zdenerwuję, ale za to mam dla Was małą niespodziankę na końcu :-)  Chicken Tetrazzini Składniki na patelnie o średnicy 28 cm 6 pieczonych w przyprawie do kurczaka udek (można użyć także mięsa pozostałego po rosole czy grillowanego drobiu, ale pieczone smakuje najlepiej) czerwona papryka 1 sztuka 2 białe(...)pietruszki 250 ml mleka pełna łyżka mąki pszennej tłuszcz do podsmażenia (opcjonalnie) 250 g makaronu spaghetti przyprawa do kurczaka sól i pieprz. Wykonanie: Makaron ugotować na miękko, odcedzić.  Kurczaka obrać, posiekać.  Wrzucić na rozgrzaną patelnię posiekane drobno: cebulę, paprykę oraz pieczarki. Podsmażać przez kilka minut, aż zmiękną.  Za pomocą rózgi połączyć mleko i mąkę, wlać na patelnię

Poezja Smaków - blog kulinarny
Makaron z Pesto di Cantarella 224

kurki ( mrożone ) – 100 g – szalotka – 1 szt – oliwa – 2 łyżki – sól – 1 szczypta – pieprz – 1 szczypta Sposób przyrządzenia: Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z odrobiną oliwy z odrobiną oliwy. Odcedzamy , trzymamy w cieple. Szarlotkę drobno kroimy , podsmażamy na łyżce oliwy. Dodajemy kurki i przesmażamy razem z cebulką. Mieszamy(...)minut do momentu aż kurki będą miękkie a sos ciepły. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Przekładamy do osobnego garnka. Na tej samej ( nie czyszczonej ) patelni prażymy chwilkę posiekane orzechy nerkowca. Przygotowany sos delikatnie mieszamy z makaronem , tak by wszędzie był obtoczony. Chwilę podgrzewamy. Podajemy gorący posypanymi prażonymi orzeszkami i posiekaną świeżą bazylią

Ostra na Słodko
Penne z klopsikami z kiełbasy i cukinią 147

przetestowania od firmy IndexFood , dlatego post oznaczyłam jako wpis sponsorowany. Penne z cukinią i kiełbasą przepis własny na 4-5 porcji czas przygotowania: 30 min. Składniki: 500 g makaronu penne, u mnie penne rigate nr 31 Arrighi 500 g surowej kiełbasy (takiej, z której będzie można zdjąć flak) oliwa 1 cukinia 1 czerwona papryka puszka pomidorów, u mnie marki Valfrutta(...)niej malutkie klopsiki, wrzuć je na oliwę i smaż 5 min.  Cukinię pokrój na półplasterki, a paprykę w kostkę. Warzywa dorzuć na patelnię do klopsików i smaż kolejne 5 min. Zagotuj wodę na makaron. Dodaj pomidory, wodę i dopraw nasionami kopru włoskiego oraz płatkami chilli. Zmniejsz ogień i duś przez 10 min. Jednocześnie wrzuć makaron do wrzątku - powinien być

Chilli Czosnek i Oliwa
Makaron z cukinią, papryką oraz mielonym mięsem 399

wtedy, gdy pomidory są mocno kwaśne) 1-2 łyżki oleju do smażenia Paprykę i cukinię kroimy sporą w kostkę, cebulkę w drobniejszą. Natkę siekamy. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. W tym czasie na głębokiej patelni (lub w garnku o grubym dnie) rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulkę. Kiedy się zeszkli dodajemy mięso mielone. Smażymy ok. 5 min., a następnie dodajemy(...)czasie dodajemy cukinię oraz pomidory, a także doprawiamy solą, pieprzem i jeśli jest to potrzebne, cukrem. Gdy warzywa zmiękną (ale wciąż będą dość jędrne), dodajemy ugotowany al dente makaron oraz natkę pietruszki (zostawiamy trochę do dekoracji). Mieszamy dokładnie. Danie podajemy na ciepło, posypane pozostałą natką. Pysznie, zdrowo, kolorowo, a do tego prosto i szybko :) Smacznego

Ratunku obiad