mały kalafior 200 g philadelphia 150 g mleka lub śmietanki 1 doniczka świeżej bazylii ½ łyżeczki suszonego rozmarynu 1 łyżeczka czarnego pieprzu 250 g makaronu, waga sucha Pokrój boczek w kostkę i usmaż na rozgrzanej patelni. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek. Smaż aż cebula zeszkli się. Na drugiej patelni rozgrzej masło i smaż boczniaki porozrywane na kawałki. Smaż małymi(...)philadephia, pokrojoną bazylię, sól i przyprawy. Zagotuj sos i dodaj utarty provolone. Podziel kalafior na różyczki i blanszuj w lekko osolonej wodzie przez 4 minuty. W drugim garnku ugotuj makaron al dente. Odcedź makaron i zachowaj szklankę wody od gotowania. Wybierz grubszy makaron jak penne , spiralki czy jak na zdjęciu trottole z mąki durum. Dodaj do sosu odcedzony kalafior, następnie
codojedzeniazamarynować w przyprawie i oliwie, pozostawić na około 30-60 minut. Brokuła wrzucić na kilka minut na osolony wrzątek. MAkaron ugotowac al dente wg instrukcji na opakowaniu. Po tym czasie usmażyć kurczaka na rozgrzanej patelni. Gdy ten się zarumieni dorzucić ser, brokuła, wino, a pod koniec wlać śmietankę i dusić, aż sos zgęstnieje. Do tak powstałego sosu dodać
Malinowo w kuchniplastrów szynki parmeńskiej pól czerwonej cebuli pół pęczka natki pietruszki odrobina oliwy sól i pieprz grubo mielony do smaku Przygotowanie : Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Szynkę parmeńską usmaż na patelni aby stała się chrupiąca jak chips, po usmażeniu wyłóż na papierowy ręcznik. Na tej samej patelni podsmaż z odrobiną oliwy drobno posiekaną czerwoną
Niezły Młynekosolonej wodzie, 5 minut. Następnie odcedź, brokuły opłukaj pod zimną wodą wtedy zachowają swój piękny kolor. Zagotuj wodę z solą na makaron. Gotuj makaron według wskazówek na opakowaniu. Odcedź ale zachowaj wodę. Rozpuść masło na patelni. Filety z piersi kurczaka podziel na kawałki i wrzuć na masło. Smaż przez 2 minuty, mieszając aby kurczak równomiernie się zrumienił. Wlej śmietanę, dodaj
codojedzeniapieprz szczypta cukru łyżeczka suszonej bazylii (może być świeża) 50g startego sera Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Kiełbaski kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Dodajemy posiekaną cebulkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy cebulka zeszkli się, wlewamy przecier pomidorowy, mieszamy. Do smaku solimy i pieprzymy, gdy sos jest
Amatorka kuchennapozostawiając grudki pesto. Doprawiamy solą i pieprzem. Pierś kurczaka doprawiamy z każdej strony solą, pieprzem oraz chili w płatkach i grillujemy na patelni po 4-5 minut z każdej strony. Następnie ugotowany i odcedzony makaron mieszamy z pesto i układamy na talerzach. Suszone pomidory kroimy w paski i układamy na makaronie, pierś kurczaka kroimy w plastry i umieszczamy
Mango Papajaprzepis i na recenzję patelni, bardzo szczerą recenzję i możliwe, że niektórych zdenerwuję, ale za to mam dla Was małą niespodziankę na końcu :-) Chicken Tetrazzini Składniki na patelnie o średnicy 28 cm 6 pieczonych w przyprawie do kurczaka udek (można użyć także mięsa pozostałego po rosole czy grillowanego drobiu, ale pieczone smakuje najlepiej) czerwona papryka 1 sztuka 2 białe(...)pietruszki 250 ml mleka pełna łyżka mąki pszennej tłuszcz do podsmażenia (opcjonalnie) 250 g makaronu spaghetti przyprawa do kurczaka sól i pieprz. Wykonanie: Makaron ugotować na miękko, odcedzić. Kurczaka obrać, posiekać. Wrzucić na rozgrzaną patelnię posiekane drobno: cebulę, paprykę oraz pieczarki. Podsmażać przez kilka minut, aż zmiękną. Za pomocą rózgi połączyć mleko i mąkę, wlać na patelnię
Poezja Smaków - blog kulinarnykurki ( mrożone ) – 100 g – szalotka – 1 szt – oliwa – 2 łyżki – sól – 1 szczypta – pieprz – 1 szczypta Sposób przyrządzenia: Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z odrobiną oliwy z odrobiną oliwy. Odcedzamy , trzymamy w cieple. Szarlotkę drobno kroimy , podsmażamy na łyżce oliwy. Dodajemy kurki i przesmażamy razem z cebulką. Mieszamy(...)minut do momentu aż kurki będą miękkie a sos ciepły. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Przekładamy do osobnego garnka. Na tej samej ( nie czyszczonej ) patelni prażymy chwilkę posiekane orzechy nerkowca. Przygotowany sos delikatnie mieszamy z makaronem , tak by wszędzie był obtoczony. Chwilę podgrzewamy. Podajemy gorący posypanymi prażonymi orzeszkami i posiekaną świeżą bazylią
Ostra na Słodkoprzetestowania od firmy IndexFood , dlatego post oznaczyłam jako wpis sponsorowany. Penne z cukinią i kiełbasą przepis własny na 4-5 porcji czas przygotowania: 30 min. Składniki: 500 g makaronu penne, u mnie penne rigate nr 31 Arrighi 500 g surowej kiełbasy (takiej, z której będzie można zdjąć flak) oliwa 1 cukinia 1 czerwona papryka puszka pomidorów, u mnie marki Valfrutta(...)niej malutkie klopsiki, wrzuć je na oliwę i smaż 5 min. Cukinię pokrój na półplasterki, a paprykę w kostkę. Warzywa dorzuć na patelnię do klopsików i smaż kolejne 5 min. Zagotuj wodę na makaron. Dodaj pomidory, wodę i dopraw nasionami kopru włoskiego oraz płatkami chilli. Zmniejsz ogień i duś przez 10 min. Jednocześnie wrzuć makaron do wrzątku - powinien być
Chilli Czosnek i Oliwawtedy, gdy pomidory są mocno kwaśne) 1-2 łyżki oleju do smażenia Paprykę i cukinię kroimy sporą w kostkę, cebulkę w drobniejszą. Natkę siekamy. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. W tym czasie na głębokiej patelni (lub w garnku o grubym dnie) rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulkę. Kiedy się zeszkli dodajemy mięso mielone. Smażymy ok. 5 min., a następnie dodajemy(...)czasie dodajemy cukinię oraz pomidory, a także doprawiamy solą, pieprzem i jeśli jest to potrzebne, cukrem. Gdy warzywa zmiękną (ale wciąż będą dość jędrne), dodajemy ugotowany al dente makaron oraz natkę pietruszki (zostawiamy trochę do dekoracji). Mieszamy dokładnie. Danie podajemy na ciepło, posypane pozostałą natką. Pysznie, zdrowo, kolorowo, a do tego prosto i szybko :) Smacznego
Ratunku obiadMakaron gotujemy tak jak jest napisane na opakowaniu. 2. Piersi z kurczaka kroimy na małą kosteczkę i przyprawiamy. 3. Na rozgrzanej patelni smażymy cebulkę pokrojoną w małą kostkę, następnie dodajemy paprykę również pokrojoną w kostkę. 4. Połowę ugotowanego makaronu wrzucamy do naczynia żaroodpornego, następnie kładziemy podsmażoną cebulę wraz z papryką. 5. Smażymy piersi z kurczaka, następnie kładziemy je do naczynia
My World by Dagmara Rekdrobnolistnego) 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki startego grana padano lub parmezanu 4 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Czosnek obieramy. Kroimy na plasterki. Oliwę z oliwek wylewamy na patelnię. Po chwili dodajemy czosnek. Gdy zacznie już ładnie pachnieć, dodajemy do czosnku szpinak. Mieszamy i dusimy, aż zmniejszy objętość. Ugotowany
Moja smaczna kuchniasól do smaku, 3 duże łyżki posiekanego świeżego koperku, pieprz czarny mielony do smaku, świeża mięta pieprzowa, ser grana padano. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente (gotujemy max 5 min) i odcedzamy. Na dużą patelnię (ewentualnie garnek o szerokim dnie) przelewamy śmietankę, dodajemy groszek, doprawiamy solą, pieprzem i zagotowujemy. Kiedy śmietanka zacznie się gotować, dodajemy makaron
Moniki Smakołykiłyżki soku z cytryny * s ól , pieprz * łyżka oliwy * ły żka posiekanego koperku * 100g ulubionego makaronu - u mnie kokardki * mała cukinia * łyżka oliwy * oregano Przygotowanie : Mak aron ugotowa ć al dente . Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, wrzu cić pokrojoną w pół plasterki cu kinię i przyprawić oregano oraz solą, lekko podpiec. Wymieszać z makaronem. Łoso
Magiczne Życie Marty