makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:160/561)

Sałatka z cappelletti i brokułem na ostro 133

wodą i odstawiamy. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy krótko w lekko osłodzonej wodzie uważając, aby go nie rozgotować. Przelewamy zimną wodą. Do makaronu dodajemy kukurydzę odsączoną z zalewy i pora pokrojonego w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pastę curry i mieszamy, aby pasta się rozpuściła. Dodajemy filety z kurczaka pokrojone w małą kostkę. Mieszamy dokładnie, aby pasta

Wędrówki po kuchni
Makaron z boczkiem, cukinią i pestkami dyni w sosie śmietanowym 146

cukinia pestki dyni (2 garście) natka pietruszki wędzona papryka 1/2 szklanki śmietany 30% suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką sól makaron  Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Boczek kroję w paseczki, wrzucam na rozgrzaną patelnię, podsmażam, dorzucam pokrojoną w plasterki a potem na ćwiartki cukinię, pestki dyni, solę. Dodaje natkę pietruszki, wędzoną paprykę, suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim

kruche babeczki
Pastitsio 162

posypania (może być mozzarella); Sos beszamelowy: 2 łyżki masła; 1,5 szklanki mleka; 2 łyżki mąki; sól;   Wykonanie: Makaron ugotować i wystudzić.Do makaronu dodać roztrzepane jajka i fetę pokrojoną w małą kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę-podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek. Następnie należy dodać mięso, a jak już się podsmaży to dodać przetarte pomidory. Doprawić(...)mleko-wszystko dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Dodać sól do smaku i cały czas mieszać, aż sos zgęstnieje. Wysokie naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Wyłożyć do niego połowę makaronu, na makaron wyłożyć mięso mielone, a na mięso dać resztę makaronu. Całość zalać sosem beszamelowym. Na wierchu ułożyć plasterki pomidora, posypać oregano i startym żółtym serem. Piec, nie przykrywając naczynia przez

In my kitchen
Makaron z sosem pomidorowym i kurczakiem 181

ząbki czosnku pomidory w puszce opakowanie oliwek - na jeden raz łyżka kaparów olej do smażenia natka pietruszki zioła prowansalskie sól i pieprz makaron Przepis 1 Cebulę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy na oleju do zrumienienia. Następnie na patelnie dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę, podsmażamy do zrumienienia. 2 Na patelnię dodajemy pomidory w puszcze. Całość solimy i pieprzymy oraz doprawiamy ziołami

Kuchnia Bazylii
MAKARONOWE KOSZYCZKI Z WARZYWAMI 121

Przygotowanie :  Makaron gotujemy w osolonej wodzie na miękko, odcedzamy studzimy.  Paprykę kroimy w kostkę, podpiekamy na patelni na maśle, razem z rozmrożonymi warzywami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ogrzewając mieszamy aż płyny odparują. Jogurt mieszamy z jajkami, ricottą i kurkumą. Małe porcje makaronu rozkładamy do foremek na tarteletki, wylewamy po dwie łyżki masy jajecznej

Kulinarne Fantazje Marioli
MAKARON ZE SZPARAGAMI I POMIDORKAMI 142

parmezanu sól,pieprz Szparagi umyć,pokroić na kilkucentymetrowe kawałki,odrzucając zdrewniałe końcówki.Wrzucić do osolonego wrzątku i i gotować kilka minut,odcedzić. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie,odcedzić.Pomidorki umyć,przekroić na pół. Na patelni rozgrzać oliwę,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szparagi - smażyć ok 2 min na małym ogniu,następnie dodać pomidorki i dusić kolejne

Niespełnione zdolności kulinarne
Zupa cebulowa z makaronem sojowym 205

dużych cebul 50 ml sosu sojowego ( jak kto woli do smaku, może być więcej) 1 łyżeczka papryki słodkiej szczypta cayenne dodatki makaron sojowy sezam starkowana jedna marchewka Przygotowanie: Cebulę siekamy na piórka i smażymy na patelni grillowej bez tłuszczu. W garnku podgrzewamy bulion i chochelkę bulionu dodajemy do smażonej cebuli, aby wydobyć jak najwięcej smaku. Całość przelewamy do bulionu, dodajemy

Niezły Młynek
Makaron po włosku 322

font:minor-bidi;} Składniki: opakowanie makaronu kokardki kulka mozzarelli opakowanie mrożonego szpinaku 4 pomidory 3 ząbki czosnku sól, pieprz bazylia, oregano Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odsączyć na durszlaku, ponownie przełożyć do garnka.  Na patelni poddusić szpinak, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Pomidory i mozzarellę pokroić w kostkę. Dodać do szpinaku. Gotować jeszcze 5 minut. Doprawić

Pasja Smaku
Makaron z boczkiem i cukinią 174

posypania sól, pieprz, zioła prowansalskie garść posiekanej pietruszki/koperku -opcjonalnie 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, aż będzie al dente. 2. W trakcie jak makaron się gotuje, kroimy w małą kostkę boczek, podsmażamy go na patelni aż się przyrumieni. Pod koniec smażenia dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zmniejszamy ogień uważając, żeby czosnek się nie przypalił. Dodajemy opłukaną, osuszoną(...)doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dolewamy od razu śmietanę i mieszamy podkręcając gaz, żeby śmietana zaczęła się gotować i jak wystarczająco zgęstnieje odstawiamy z palnika i podajemy z makaronem, posypując parmezanem. Smacznego Post Makaron z boczkiem i cukinią pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Sałatka Londyn-Tokio 145

odwiedzą ją złote rodzynki prosto z Chile, ostre meksykańskie papryczki chilli oraz śródziemnomorska rukola. Prawdziwe fusion w najpyszniejszym wydaniu! Składniki (na 4 porcje jako danie główne): 200 g makaronu fusilli om nom nom * 3 piersi z kaczki 1 owoc granatu 1 mango 4 oscypki (małe) 4 łodygi selera naciowego, pokrojonego 100 g chilijskich rodzynek 80 g orzechów nerkowca(...)dente. Po ugotowaniu ostudzić zimną wodą. Z granatu wybrać ziarenka. Mango obrać i pokroić w kostkę. Oscypek grillować na patelni lub elektrycznym grillu, aż stanie się rumiany i miękki w środku. Pokroić na kawałki. Umytą rukolę wymieszać z makaronem. Na talerzach układać rukolę i makaron. Następnie kawałki mango i pestki granatu. Posypać rodzynkami, selerem naciowym i orzechami nerkowca. Równomiernie rozłożyć

Food Square
Zapiekanka pieczarkowa z kurczakiem i makaronem 598

Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa i słodką czerwoną papryką. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Na patelni szklimy cebulę. Gdy zmięknie dodajemy kurczaka i pieczarki. Smażymy do miękkości. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Mieszamy ze sobą usmażone mięso z cebulka i pieczarkami, makaron

VioletoweKucharzenie
Stir-fry z klopsikami 103

świeżo mielony pieprz sól aromatyzowana limonką – przepis szczypta kurkumy 2 cm imbiru 2 marchewki 1 czerwona papryka 2 dymki 50g makaronu chow mein 2 listki limonki kafir mielona słodka papryka garść zmielonego sezamu + 2 łyżki uprażonego na suchej patelni olej Przygotowanie: Mięso mielimy, dodajemy zmielony sezam, łyżeczkę uprażonego sezamu, czosnek przeciśnięty przez praskę, szczyptę soli, pieprzu oraz mielonej papryki. Imbir(...)Masę dobrze wyrabiamy i formujemy z niej małe kuleczki. Najlepiej jak będą wielkości na jeden kęs. Smażymy je na patelni do zrumienienia z obu stron. 2. Marchew obieramy i kroimy w słupki, paprykę podobnie. Dymkę wraz z cebulką siekamy drobno. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Rozgrzewamy woka i wlewamy kroplę oleju. Wrzucamy marchew i smażmy przez 3 minuty, wrzucamy

Życie ze smakiem
Makaron spaghetti ze smażonymi jabłkami i płatkami migdałowymi. 143

łyżki cukru pół łyżeczki cynamonu 2 szczypty kardamonu 100 ml śmietany 36% płatki migdałowe jogurt naturalny do dekoracji mięta Przygotowanie; Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię dosypujemy cukier, cynamon, kardamon i smażymy kilka minut aż będą szkliste. Jeśli zaczną się przypalać dolewamy 2- 3 łyżki wody. Po kilku minutach wlewamy śmietankę

Radość kipiąca uśmiechem.
Makaron z mięsem mielonym i sosem, domowe spaghetti 213

makaroniarzy:-) Składniki: 0,7kg mięsa mielonego, 3-4 ząbki czosnku, 1 duża cebula, 3-4 pomidory, 1 papryka, kilka pieczarek (6-7), makaron, przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, oregano, bazylia, kostka rosołowa, olej. 1. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, wyciskamy czosnek i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulkę. 2. Kroimy w plasterki pieczarki i dodajemy do reszty składników na patelni(...)szklance wody rozrabiamy kostkę rosołową, stopniowo dodajemy ją do reszty składników na patelni i smażymy do skutku, dopóki mięso nie będzie surowe (najlepiej sprawdzić organoleptycznie) ;-P 5. Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę, kroimy w kostkę. Dodajemy pokrojoną paprykę. 6. Doprawiamy do smaku 7. Gotujemy ulubiony makaron, na talerzach polewamy makaron sosem  i gotowe!;) . P.S. Całość można posypać żołtym serem, mozarellą

Kuchnia Pełna Pasji
Spaghetti carbonara 191

Przygotowanie:      Makaron spaghetti gotujemy, dodając do wody łyżeczkę soli. Nie dodajemy oleju! Olej powoduje, że sos będzie spływał po makaronie, zamiast się przyklejać do niego. Boczek kroimy w cienkie paseczki i podsmażamy  na patelni, aż się lekko przypiecze. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy z boczkiem. Wszystko zalewamy śmietaną i rozpuszczamy w niej żółty ser. Gotujemy

Aga w kuchni