Pappardelle z wędzonym łososiem

Pappardelle z wędzonym łososiem

Pappardelle z wędzonym łososiem

Szybkie danie makaronowe z delikatnym, kremowym sosem z wędzonego łososia i śmietanki.Składniki na 3 porcje:250 g makaronu pappardelle2 cebule200 g wędzonego łososia200 g śmietany 18%2 łyżki whisky (niekoniecznie)2 łyżki oliwy lub oleju2 łyżki soku z cytrynysól, pieprzMakaron ugotować al dente, cebulę pokroić w kostkę, a łososia na drobne kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę. Dodać pokrojonego łososia i chwilę podsmażyć. Wlać whisky, przemieszać i poddusić około 3 minuty. Następnie wlać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

łosoś, łosoś wędzony, makaron, cebula, makarony, cytryna, sosy, ryby, owoce morza, ryba, kremowa, dania makaronowe, makaron z łososiem, makaron z patelni, sos do makaronu, dania z makaronem

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.