Przepis na : obiad
Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 papryka czerwona 3 łyżki oliwy sól, papryka ostra mielona SOS: 500 ml śmietany 18% 3 łyżki mleka 1 łyżka: bazylii, czosnku granulowanego 1 łyżeczka suszonej cebulki 2 łyżki koperku suszonego Pierś z kurczaka kroimy w kawałki, paprykę w kostkę, przekładamy do miski i zalewamy oliwą i doprawiamy papryką oraz solą. Następnie wrzucamy kurczaka na rozgrzaną patelnię i smażymy do wyparowania wody z papryki. W miseczce mieszamy śmietanę, mleko i przyprawy, kiedy kurczak już się zrumi... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...