często robię z nim sałatki. Jednak nigdy nie robiłam znanego sosu guacamole więc czas było to nadrobić. I oto przedstawiam Wam moją wersję. Do sosu podałam chipsy błonnikowe i macę, produkty które otrzymałam do testowania od Sonko. Część macy spałaszowaliśmy ze zupką a resztę schrupalismy właśnie z guacamole. Razem z guacamole chrupaliśmy również chipsy błonnikowe o smaku
Monia miesza i gotujeSkładniki: 1 szklanka dowolnego mleka 1 łyżka sproszkowanego korzenia maca 2 daktyle 1 banan szczypta cynamonu 1 łyżeczka mała orzechowego Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować
Moja Galeria Smakustara. W starożytności już narody Bliskiego Wschodu wypiekały proste placki zrobione z mąki i wody oraz ciasta z poprzedniego dnia (zakwas). Żydzi, dla których używanie zakwasu było nieczyste wypiekali macę, czyli podobne placki jedynie z mąki pszennej i wody. Spożywano przy różnych uroczystych okazjach, składano je też tradycyjnie w ofierze. Często podpłomykiem nazywało się także wypiek próbny do sprawdzenia temperatury
Mr. Tastekokosowe* malinowo-bananowe pieczone kuleczki z korzeniem maca i amarantusem ekspandowanym podane z domową tahini~ *mąka kokosowa Kiedy minęły te dwa miesiące? Nawet nie zauważyłam...Mimo tego uważam te wakacje za...w sumie nawet udane ;) Najbardziej chyba pod względem nowych znajomości, bo poznałam na prawdę masę nowych ludzi! Teraz trzeba wrócić do szarej rzeczywistości. Właściwie u mnie miało
breakfast of dreamswaniliowy pudding z kaszki kukurydzianej z truskawkami i maca w słoiku po Nutelli~ Przepraszam za późną porę, ale...odsypiałam :D Wczorajszy dzień bardzo udany - szczególnie podobały mi się gratulacje od dyrektora MDK Zamość, który powiedział, że "spotykamy się za często" (oczywiście jako żart ;)) :D W drodze powrotnej jeszcze 3 razy się zatrzymywaliśmy i robiliśmy zdjęcia, no ale tak jest
breakfast of dreamskaszka kukurydziana na ubitym białku z malinami (większość w środku), proszkiem maca i miodelką (kremem czekoladowym)~ Maliny, które wylądowały w dzisiejszej kaszce to już ostatnie jakie miałam w zamrażarce :( Teraz czekam do lata na świeże ♥ Całe szczęście, że zostały mi jeszcze jagody, borówki i truskawki, może jakoś przetrwam! :D Badania krwi będę musiała powtórzyć w przyszłym tygodniu :( Znowu kłucie
breakfast of dreamsFRESANO ~75g płatków gryczanych ~30g nerkowców ~30g migdałów w płatkach ~30g orzechów włoskich ~30g suszonej żurawiny ~40g suszonych śliwek ~25g rodzynek ~50g syropu z agawy Naturalna Spiżarnia ~łyżeczka proszku maca BIO FRESANO Kaszę jaglaną i canihua'ę płuczemy na sicie pod bieżącą wodą, a następnie gotujemy w 2 szklankach wody ok. 20 minut (do momentu wchłonięcia płynu przez kasze). Orzechy
chili & sugarktóra pozwoli Ci zaspokoić głód na długo. Składniki (na 10 kulek czyli 5 porcji) 50 gram orzechów nerkowca i włoskich 50 gram daktyli 1 łyżeczka nasion chia 1 łyżeczka maca 1 łyżeczka kakao szczypta cynamonu i zmielonych goździków 20 gram preparowanej kaszy jaglanej 1,5 łyżki kakao do obtoczenia kulek Daktyle moczę w wodzie przez noc. Orzechy mielę w młynku
Mango Papajażeń-szeń Nowości zaliczane do superfood, o których niedługo będzie głośno: – astragalus – traganek – ashwagandha – indyjski żeńszeń – kambucza – grzyb herbaciany – maca – korzeń peruwiański – rhodiola – różeniec górski
To co kochamwystudzony ryż, otręby, 2 jajka oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem i mieszamy ręką, aby wszystkie składniki się połączyły. Z gotowej masy formujemy kotlety, obtaczamy je w macę, a następnie w jajku i zarodkach pszennych. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złocisty kolor
Kuchnia MagdaLenyjest witarianinem i to ten typ odżywiania - weganizm na surowo - uważa za najzdrowszy. W swojej książce "Superfoods" przedstawia listę super produktów, wśród nich: jagody goji, surowe ziarna kakaowca, maca, spirulina, kokos, pyłek pszczeli i ziarna konopii. Jedząc je, zapewnimy naszemu organizmowi czyste białko, moc witamin, enzymów, antyoksydantów, niezbędnych kwasów tłuszczowych i innych wartości odżywczych. Krótko mówiąc, dostarczymy organizmowi
Jeść, by żyć w zdrowiuminutach dołożyć pokrojone na mniejsze kawałki ananasa, wlać sok, jak jest potrzeba doprawić przyprawami i octem. * Do mięsa dodać sól,pieprz, formować kuleczki, obtoczyć w macę, obsmażyć na rumiano na oleju. Kiedy pulpeciki się zezłocą, zlać olej z patelni, dodać sos słodko kwaśny, Dusić razem ok 10 minut. Podawać z ziemniaczkami
Z Majeczką w kuchnikażdym jajku dobrze zmiksować. Dodać skórkę pomarańczową i zmiksować. Następnie zmniejszyć obroty miksera na najniższe i wsypywać przesianą mąkę z proszkiem na przemian z mlekiem. Zaczynając i kończąc na mace. Po każdym dodatku lekko zmiksować. Na koniec wmieszać czekoladę. Papilotki muffinkowe napełnić do 3/4 wysokości masą i piec 25 min w temp
Posadzone i zjedzonetrzy elementy nadal uważam za kluczowe. Patrząc na faceta w czystych butach, wysiadającego z samochodu bez ciągnących się za nim butelek po napojach czy torebkach po jedzeniu z maca, który nie wyciąga pieniędzy wprost z kieszeni wraz z zasmarkanymi chusteczkami i nie wiadomo czym jeszcze... malował mi się przed oczami obraz człowieka, który ma poukładane w głowie i porządek także
Kolorowy Przepisownikistnieje też gama czekolad słodzonych syropem ryżowym) Następnie dodawane są dziko rosnące, suszone owoce, orzechy, olejki eteryczne i żywność zaliczana do kategorii superfoods, tj: różowa sól himalajska maca algi niebiesko-zielone chipsy kokosowe suszone złote wiśnie i czereśnie suszone jagody goji orzechy brazylijskie, nerkowca, laskowe i włoskie Dostępnych smaków jest multum, z których ja miałam okazję testować: - Cranberry
Poranek na słodko