każdym jajku dobrze zmiksować. Dodać skórkę pomarańczową i zmiksować. Następnie zmniejszyć obroty miksera na najniższe i wsypywać przesianą mąkę z proszkiem na przemian z mlekiem. Zaczynając i kończąc na mace. Po każdym dodatku lekko zmiksować. Na koniec wmieszać czekoladę. Papilotki muffinkowe napełnić do 3/4 wysokości masą i piec 25 min w temp
Posadzone i zjedzoneskładników! Nawet po orzechach nie ma śladu! I jak tu nie lubić koktajlów? :) Składniki: 1 banan 1/2 szklanki malin 1 mała garść orzechów nerkowca 1 łyżeczka proszku maca 1/2 szklanki mleka roślinnego orzechowego lub wody Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do Nutribullet i miksuj do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji, jest to ok. 30 sekund
Zdrowie na języku :Pstronie sklepu dostępne są trzy warianty smakowe. Ja zdecydowałam się na NutriBlast SuperBoost , który w swoim składzie posiada białko konopi (40%), kakao (40%), jagody goji (10%) oraz proszek maca (10%). Wszystkie składniki tworzą super odżywczą mieszankę wysokiej jakości składników, organicznych, bez glutenu. NutriBlast dostarczy Twojemu organizmowi porządną dawkę witamin, antyoksydantów, błonnika i białka roślinnego. MOJA OCENA PO TYGODNIU TESTOWANIA
Zdrowie na języku :Pzaczynu dodajemy smalec, pieprz, pozostałą część mąki i wyrabiamy ciasto. Ma być lekko klejące, w razie potrzeby dodajemy mąki. Dodajemy posiekane drobno oliwki i zagniatamy, formułujemy kulę, obtaczamy w mace, układamy na blasze podsypanej mąką. Ciasto na wierzchu nacinamy ostrym nożem. Rada: żeby ciasto ładnie uformować wystarczy dłonie zwilżyć wodą, a nie będzie się przyklejało. Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy
Moniki SmakołykiClassic Plus) 200 ml mleka roślinnego (u mnie migdałowe) 2 kostki od lodu zamrożonego mleczka kokosowego (lub 2 łyżki mleczka nie mrożonego) 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku maca (opcjonalnie) Przygotowanie: Przełóż wszystkie składniki do blendera i miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Przeleje do mini kubeczków
Zdrowie na języku :Ppomidorowego 1. Na oleju obsmażamy cebulę pokrojona w piórka, następnie przekładamy ja do gotującej się wody. 2. Na tym samym tłuszczu obsmażamy mięso pokrojone w kostkę i obtoczone w mace pszennej. Obsmażamy tak tylko aby mięso się ścięło ze wszystkich stron. W trakcie obsmażania mięsa dodajemy pokrojona w kostkę paprykę czerwoną. Następnie całość przekładamy do gotującej się wody i doprawiamy
Gotowanie...to proste !załamaniu powiek Zoeva \ 127/LUXE SHEER CHEEK- pędzel do sypkiego różu Hakuro \ H50 - pędzel FLAT TOP Hakuro \ H77 - pędzel do rozcierania cieni Hakuro \ H13 - pędzel do różu i brązera Mery Macom - pędzel do pudru i do eyelinera (to moje pierwsze pędzle) Ecotools- pędzel do podkładu ( użyłam go do nałożenia bazy) Oriflame- Pędzel do cieni( rozcierałam cienie na dolnej powiece) Essence- Pędzelek
Misz-masz by Domiodwołujące się do bieżących wydarzeń. Edgy Veg to kanał kulinarny prowadzony przez zwariowaną Candice. W swoich filmach pokazuje przepisy na wegańskie odpowiedniki popularnych dań tj. Bic Mac czy nuggetsy. The Vegan Corner to mój ulubiony kanał kulinarny. Jest prowadzony przez profesjonalnego szefa kuchni, który promuje zdrową dietę wysokowęglowodanową. Oczywiście znajdują się tu też przepisy z trochę większą
wegujemyPyszna, bardzo sycąca zapiekanka makaronowa w sosie z 4 serów, czyli lekko zmodyfikowana wersja popularnej amerykańskiej zapiekanki "Mac n'cheese". Mniam <3 Danie inspirowane jest przepisem z książki "Kuchnia dla faceta - męskie przepisy". Zapraszam do przygotowań! Składniki: 400-500 g makaronu "macaroni" 40 g masła + trochę do wysmarowania formy 40 g mąki pszennej 500 ml mleka szczypta gałki
My Culinary Artstrony odwrotnie - kiedy człowiek w chwili zapomnienia (lub kiedy ma zadanie - gotowanie) zrobi sobie takie coś, to potem MUSI pójść na rower lub popracować. Takie zapiekankowe bomby amerykanie nazywają mac & cheese i je uwielbiają. Potem wyglądają wiadomo jak. Drodzy państwo z NSA, którzy to czytacie - wiem, że wy nie. Wy jecie sałatki i chodzicie na squasha. No dobrze, dość
zadanie-gotowaniekawałków opiekanie potrwa od 10 do 15 min. Pod koniec lekko solimy całość. PODANIE Kąski iguany jemy od razu po zgrillowaniu. Dobrze komponują się z dodatkiem InstaMash albo BlamCO Mac & Cheese . Teraz już znacie smak prawdziwej kuchni pustkowia! * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz ceny są jedynie szacunkowe i mogą odbiegać od rzeczywistości * czcionka wykorzystana
Nerds KitchenDzisiaj przepis na pyszny, bezglutenowy i wegański mac and cheese ! Do tego dodatek brokuła - coś pysznego! Sos serowy nie zawiera grama sera ani mleka/śmietany itp Jest idealny. Jeśli nie jesteście osobą na diecie bezglutenowej, śmiało możecie wykorzystać w tym przepisie zwykły makaron - idealnie będzie pasować makaron w kształcie kolanek, kokardek czy tak jak tutaj -penne. Sam sos serowy idealnie
CookYourselfporcji do wyboru): pomidor malinowy, grillowane pieczarki, sałata lollo bionda, nachosy, papryczki jalapeño, burak marynowany, czerwona cebula, słodkie pikle, Sos (3 porcje do wyboru): sos Big Mac, ketchup, pikantna salsa jalapeño, musztarda amerykańska, sos musztardowo-chrzanowy, sos majonezowy, pikantna salsa pomidorowo-paprykowa i sos majonezowo-cytrynowy. Później decydujemy się jeszcze czy chcemy to wszystko solo, czy w zestawie
Food Squareentuzjastów avocado. Tak naprawdę taką pastę można zrobić również z warzyw. Ja wykorzystałam do tego brokuły. To z nich powstało moje "brocomole"- pasta na kanapki, rodzaj dipu do warzyw, macy albo chipsów. A skoro dzisiaj jest piątek - weekendu początek, może akurat szukacie przepisu na urozmaicenie imprezowych przekąsek.Oto on. BROKOMOLE Składniki: brokuły kremowy serek naturalny czosnek (1-2 ząbki) szczypior
Bon appetit mon amie