wołowe to danie, które smakuje z wieloma dodatkami. Kluczowe jednak w dobrych hamburgerach są sosy - to one decydują o niepowtarzalności i głębi smaku. Dziś sos a'la Big Mac - majonezowo-musztardowy, charakterystyczny i kultowy. Sos z tego przepisu smakuje podobnie do oryginału a nawet... hmm... lepiej dzięki zamianie ogórków marynowanych na rydze
Milion Smakówciecierzycy - czyli falafel właśnie. To co czyni tą kanapkę fast foodowego giganta wyjątkową jest również to, że jej skład jest znany. Zamiast pilnie strzeżonego sosu a'la Big Mac mamy tutaj pastę Tahini. Do tego dołożymy świeże warzywa i otrzymujemy burgera, którego naprawdę warto spróbować i którego nie znajdziemy w restauracjach w naszej części świata
Milion SmakówBlueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo smaczne i sycące danie kuchni amerykańskiej, znane jako „Mac and Cheese”. Dzięki dodatkowi kurczaka, warzyw i meksykańskich przypraw staje … Przeczytaj cały artykuł Post Makaron z serem po meksykańsku pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornergotowe. Dodatkowo., przed włożeniem warzyw można posmarować bułkę musztardą. Czynnikiem, który robi różnicę i totalnie odmienia hot - doga jest sos. Jest przepyszny - smakuje jak ten w kultowej kanapce Bic Mac. Poznaliśmy z Mężem jego tajemnicę dzięki autorowi filmiku na YouTube . Pozdrawiamy autora ;) To nagranie zmieniło nasze spojrzenie na fast - food. Od tamtej pory możemy w domu wyczarować cuda smaczniejsze
Kuchnia po mojemudosłownie do wszystkiego: zapiekanek, hot - dogów , kotletów , sałatek , a nawet do samej zrumienionej na grillu bułeczki. Głównym jego zastosowaniem jest jednak wydobycie z każdego hamburgera smaku na miarę Big Maca. I uwierzcie mi - naprawdę taki smak poczujecie. A najlepiej to nie wierzcie, tylko spróbujcie sami. Autorowi oryginału jeszcze raz gratuluję i dziękuję. Kuchnia po mojemu w pewnych aspektach nie była
Kuchnia po mojemumnie idealnie sprawdziła się jako smarowidło do kanapki. Nie mogłam jej się oprzeć także w połączeniu z krakersami. Hummus możemy podawać również z innymi dodatkami, takimi jak – pitą, macą
Pink Envelopełyżek bułki tartej 3 łyżki oleju sól przepis Grzyby myjemy w letniej wodzie i gotujemy do miękkości z cebulą, dodatkiem soli i pieprzu. Ugotowane grzyby odsączamy, otaczamy w mace, rozmąconym jajku, tartej bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor
Smakowite Daniajako makaron do zup, sosów, bringoli , pierogów , ale również, jako płatki do lazanii , czy ciasto pierogowe, albo jako przysmak sam w sobie, czyli makaron upieczony ma patelni, czyli tzw. maca (wystarczy zrobić makaron, rozwałkować i pokroić na większe kawałki, a następnie upiec go na patelni, bez dodatku tłuszczu). To, w jaki sposób użyjecie makaronu zależy już od Was, a więc
Smakowy Rajmnie idealnie sprawdziła się jako smarowidło do kanapki. Nie mogłam jej się oprzeć także w połączeniu z krakersami. Hummus możemy podawać również z innymi dodatkami, takimi jak - pitą, macą lub z chrupiącymi i świeżymi warzywami. Od niedzieli można w sieci znaleźć nowy magazyn kulinarny "Kocioł", w którym miałam swój udział. "Kocioł" tworzy grupa dolnośląskich blogerów, z którymi macie okazję poznać
pink envelopekosteczkę cebulę i zmiażdżony przez praskę czosnek. Tak przygotowaną masę mięsną wyrabiałam około 10 min. Następnie uformowałam pulpeciki ( z tej porcji wyszło mi 15 szt), które lekko obtoczyłam w mace. Patelnię nagrzałam, wlałam 3 łyżki oleju i smażyłam pulpety do momentu zarumienienia (około 7 min). W międzyczasie ugotowałam na półtwardo makaron. Następnie na patelni na której smażyłam pulpeciki
Gosia gotujestarych cywilizacji śródziemnomorskich. Już Egipcjanie cenili czosnek. Według Herodota dawali go na wzmocnienie niewolnikom pracującym przy Wielkiej Piramidzie. Powszechnie wiadomo, że Mojżesz wyniósł z Egiptu mąkę na mace. Choć Biblia o tym milczy, schował też pewnie do kieszeni kilka główek czosnku. Tak czy inaczej, Żydzi w starożytnym Izraelu za czosnkiem po prostu przepadali. Ze względu na smak
KUCHARNIAstopniowo mąkę przesianą przez sito wraz z sodą, proszkiem, cynamonem i kakao. Na koniec - najlepiej drewnianą łyżką - dodajemy marchewkę i delikatnie mieszamy. Teraz dorzucamy sparzone i obtoczone w mace jagody Goji, delikatnie mieszając łączymy z masą. Muffiny wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C na około 25 do 30 minut. Muffinki zaraz pójdą do pieca... Takie piękne
Sajkofanka smakugładko. Doprawiamy sokiem i skórką cytryny (troszkę zostawiamy do śmietany), solą oraz cukrem. Rybę osuszamy, kroimy na kawałki grubości palca. Rozgrzewamy patelnię z olejem. Kawałki ryby obtaczamy w mace (wymieszanej z solą i pieprzem), białkach i bułce. Smażymy na chrupiąco i rumiano. Bułkę podgrzewamy chwilę w piekarniku, przekrawamy na pół. Jedna połowę smarujemy śmietaną i posypujemy skórką startą z cytryny
Dzieje kuchennej Wiewióryjakiś czas. Od puszystego, doszłam do cienkiego, ale to, które właśnie pokazuję na zdjęciach, najcieńsze jeszcze nie jest. Najcieńsze, które zrobiłam, było również drożdżowe, ale w smaku przypominało macę i smakowało mi najbardziej ze wszystkich dotychczasowych. Czytaj więcej
bistro mamadrożdży* 1/2 szklanki cukru* 80 g masła lub margaryny* 1/4 szklanki mleka* 1 piwo ( niecałe 500 ml)* marmolada* 1 litr olejuSposób wykonaniaPrzesianą mąkę wsypać do garnka, w mace zrobić dołek, wlać mleko,rozkruszyć drożdże,wsypać 2 łyżeczki cukru, nieco rozmieszać i zostawić do wyrośnięcia.Rozpuścić masło i wystudzićŻółtka utrzeć z cukrem i wlać do mąki, wlać również masło i piwo
Mix smaku