Smażone ruloniki z białym serem, pięć minut i gotowe! Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 2 yufki placki ciasta na macę 250 g białego sera 2 łyżki natki pietruszki czarny pieprz chili czerwony pieprz w miseczce trochę wody olej do smażenia Przygotowanie Farsz: Ugnieść ser w misce. Dodać posiekaną natkę i przyprawy. Wymieszać dokładnie. Wziąć jedną yufkę i podzielić
Tureckie Przepisyletnim kulinarnym szaleństwie na Rynku pewnie był dla nich niemałym egzotycznym przeżyciem :) Dostałam wtedy od nich jeden przepis właśnie na "scallion pancakes", czyli coś pomiędzy naleśnikiem a macą z dużą ilością szczypiorku oraz drugi na azjatyckie "meat balls". Oba zachowałam na pamiątkę naprawdę fajnego wydarzenia i poznania dwojga miłych ludzi, którym naprawdę chciało się AŻ TAK! Zobaczcie
bistro mamaprawdziwą wanilią, cukier puder do posypania. Przygotowanie: Jajka mieszamy z solą, cukrem i śmietanką, nie ubijamy. Mąkę przesiewamy na stolnicę, mieszamy za pomocą noża z masłem. Robimy w mace wgłębienie, dodajemy masę jajeczną, spirytus i zarabiamy nożem, zgarniając z zewnątrz mąkę do środka. Wyrabiamy ciasto, konsystencja powinna być gładkie i miękka. Ciasto dzielimy na 4 części i porcjami wałkujemy
Moniki Smakołykimajonezem. Pomidory osączam z zalewy, z papryki wydrążam nasiona i kroję na paseczki, ser ścieram na tarce o grubych oczkach, rozkładam farsz na kotletach zawijam w ruloniki, panieruję w mace pszennej oraz rozkłóconym jajku a na koniec w pokruszonych płatkach wymieszanych w równych proporcjach z bułką tartą. Smażę na patelni na oliwie z każdej strony na złocisto. Podaję z ziemniakami
Wanilia i Kardamonmaślanki dodajemy sodę i mieszamy , wlewamy do mąki , dodajemy roztopione masło , jajko i zagniatamy ciasto , jeśli będzie wam się kleiło to dodajcie troszkę mąki , bo jak wiecie mąka mace nie równa ja używam Bolesławieckiej .Ciasto wałkujemy i wykrawamy koła lub romby . Odstawiamy na kilka minut do podrośnięcia. Rozgrzewamy patelnię teflonową i pieczemy placuszki około 10 minut na rumiano
Sama słodycz i szczypta chilitowarów wytworzonych przez drugie lub posługiwania się jego znakiem firmowym. Przykładów franczyzy w naszym urokliwym kraju nad Wisłą jest bez liku. Chyba najbardziej rozpoznawalną jest McDonald's. A propos Mac'a - jeden ważnych z tego przedsiębiorstwa spotkał się z amerykańskimi studentami i zadał pytanie: kto wie czym się zajmuję? Audytorium w śmiech, a po chwili ktoś odpowiedział: przecież pan sprzedaje
Right Behind The Kitchenprzyjemnym smaku. Bardzo fajnie, że producent wzbogacił przekąskę mieszanką ziół, z której najbardziej wyróżnia się czarnuszka. Skład: k. siemię lniane*, k. słonecznik*(30%), k. sezam niełuskany* rodzynki sułtańskie*, maca*, k. szałwia hiszpańska*, k. amarantus*, zioła*(czarnuszka*, kminek*, koper włoski*, macierzanka* w zmiennych proporcjach), krystaliczna sól himalajska*. k. – kiełkowane/aktywowane ziarno Happy crackers pomidorowe Po otwarciu opakowania dobiega nas wspaniały
Roślinna - blog wegańskiimbiru 1-2 łyżeczki oleju kokosowego nierafinowanego dodatki : zielona herbata matcha, młody jęczmień, sezam, chili, można dodać także jagody goji, ostropest, sproszkowany korzeń maca, co kto lubi i ma akurat w szafce :) Przygotowanie : Pokroić gruszki (nie obierać) zblendować z odrobiną wody lub roślinnym mlekiem dodać resztę składników i blendować do uzyskania gładkiej masy
zdrowa vege kuchniapodam Wam przepisy na 3 z moich ulubionych. Dodam tylko, że niekoniecznie tylko tzatziki do podpłomyków, ale każda także salsa, sos czy też chutney będzie świetnym dodatkiem do tzw. macy. Same tzatziki z kolei nie tylko do podpłomyków, ale również do mięs, frytek, kiedyś nawet zostałem poczęstowany tzatzikami zaserwowanymi jako dodatek do ryby i ryżu, tak więc dowolność i możliwości
Kuba Gotujerównowagi po ostatnim poście z mazurkiem kajmakowym. Przepis bardzo prosty, szybki i smaczny, jedna z ulubionych past mojego męża, idealna na kanapki, chlebek pita, do domowych chipsów czy macy. Zastanawiał się ktoś jaki wypadek mógł sprawić, że publikacja tego przepisu przesunęła się z piątku na sobotę? Otóż moi drodzy jestem mistrzem w swoim domu i ukisiłam słonecznik ;) Cóż, nawet najlepszym
Przepysznik - BLW i nie tylkopieczarek 1 marchewka kilka kaparów maka do panierowania przyprawa do gulaszu sól, pieprz 2 łyzki oleju Mieso opłukać, pokroić w plastry, natrzeć przyprawa do gulaszu następnie opanierowac w mace i obsmazyc z obu stron na oleju. Cebule pokroić w piorka i dodac do miesa, zalac odrobina wody ,Dusic pod przykryciem, marchew pokroić w plasterki, pieczarki w półplasterki, paprykę
Radość kipiąca uśmiechem.przyprawiamy przyprawą do karkówki, solą i pieprzem. Na każdym plastrze układamy po łyżce ryżu, piórka cebuli i kawałek ogórka kiszonego. Zwijamy ciasno w rulon, spinamy wykałaczkami. Mięso obtaczamy w macę, obsmażamy na rozgrzanej patelni. W garnku podgrzewamy bulion. Przekładamy do niego podsmażone mięso. Na patelni po smażeniu mięsa podsmażamy resztę cebulki. Dokładamy do mięsa, doprawiamy ostrą czerwona papryką. Dusimy
VioletoweKucharzenieWykonanie: Plastry karkówki ( grubości około 1 cm ) przyprawiamy vegetą i pozostawiamy do zamarynowania na kilka godzin ( można na noc pozostawić w lodówce ). Po tym czasie obtaczamy w mace i podsmażamy na patelni z olejem. Wykładamy do naczynia do zapiekania. Na patelni po smażeniu karkówki przesmażamy startą marchewkę i seler. Podlewamy bulionem i dodajemy trzy spore łyżki chrzanu. Warzywami z bulionem
Smaki Ewyenergii: zawartość kofeiny sięga w nich do 4%. Orzeszki te posiadają działanie stymulujące i pobudzające, polepszają stan fizyczny i psychiczny człowieka. Potęg ują działanie łączone z guaraną lub macą. Ciekawostka: orzechy coli wraz z wyciągiem z liści koki były podstawowymi składnikami Coca-coli w początkach jej produkcji;) Guarana: zawiera około 5x więcej kofeiny niż kawa. Dodaje na długo
Wegańska kuchnia orientalnajeśli już mamy tak dobrą podstawę hamburgera to wypada przyłożyć się też do dodatków. Świeże warzywa, czerwona cebula z delikatną nutą miodu i klasyka sosów hamburgerowych - sos Big Mac. Ciężko się oprzeć takiej kompozycji
Milion Smaków