400g pomidorow z puszki 3 galazki bazylii 1 lyzeczka suszonego oregano 2 zabki czosnku sol, pieprz odrobina cukru do smaku dodatkowoswieza lub wedzona mocarella (ja uzylam wedzonej)wykonanie:CiastoW mace robimy wglebienie, dodajemy jajka, sol i wode. Mieszamy wszystko widelcem, a potem zagniatamy gladkie ciasto. Gdy juz bedzie mialo prawidlowa konsystencje owijamy je folia spozywcza i odstawiamy na okolo godzine
Przysmaki Karolkiwaniliowym na gladka mase. Dodajemy po jednym jajku i ciagle ucieramy. Dokladamy ricotte, a nastepnie make wymieszane z proszkiem do pieczenia i szczypta soli. Na koncu dodajemy obtoczone w mace rodzynki i skorke z cytryny.Tortownice (24cm) wykladamy papierem do pieczenia i napelniamy ciastem.Jablka obieramy, kroimy na cwiartki i wykrawamy gniazda nasienne. Nastepnie kroimy je na plasterki o grubosci 1cm. Ukladamy
Przysmaki KarolkiDzisiaj zapraszam na kotlety "devolay"Rozbilam kotlety. Podsmazylam pieczarki doprawiajac sola I pieprzem, dodalam do wystudzonych pieczarek starty ser.Nakladamy farsz , zwijamy. Rozbijamy jajko, obtaczamy w mace, w jajku , a na koniec w bulce tartej. Smazymy na wolnym ogniu.Przygotowalam salatke- pokroilam drobno kapuste pekinska- posolilam , dodalam cukru- odstawilam na 10 min.Na grubych oczkach starlam dwie marchewki, pol cebuli, skroilam szczypior. Wymieszalam.Sos
Smaki Edytymiesa mielonego- przyprawiamy 1 lyzka musztardy, starta na duzych oczkach cebula, pieprzem, sola, papryka, dodajemy jajko I 2- 3 lyzki bulki tartej. Mieszamy. Oblepiamy jajka miesem Obtaczamy w mace, w jajku, bulce tartej- kladziemy na rozgrzany olej- smazymy ze wszystkich stron. Zrobilam salatke do tego z pekinskiej, ogorka, papryki,marchewkiJajka podalam z sosem koperkowo - pietruszkowym.Smacznego
Smaki Edytychce, a najlepiej by obiad zrobil sie sam :) To moja propozycja na takie dni. Dorsza moczymy w jajku z przyprawami ( sol, pieprz, papryka, koperek ) I w mace W miedzyczasie wstawiamy do piekarnika frytki Smazymy rybe Szykujemy surowke z pekinskiej I marchewki.:) I smacznego , milego weekendu
Smaki Edytyszynkikostki sera żółtegoolejsól, pieprz, paprika, bułka tartajajkomąka Wykonanie:Ubijamy kotlety- najlepiej ubijać między woreczkami.Ubity kotlet- solimy, pieprzymy , paprykujemy. Na kotlet układamy plaster szynki I ser żółty. Zawijamy. Obtaczamy w mace, jajku I bułce tartej.Smażymy na średnim gazie ze wszystkich stron. Kotlety podałam z brokułami.Smacznego
Smaki Edytyjesteście ciekawi tych wszystkich rzeczy to bardzo serdecznie zapraszam w następnych tygodniach . Współpraca Sante A w paczce znalazłam : płytę i długopis, himalajską sól różową , kotlety sojowe , mace tradycyjną, kaszę jaglaną, otręby owsiane oraz granulowane, zarodki pszenne, kaszę kukurydzianą, płatki owsiane, soczewicę czerwoną, otręby żytnie, przeróżne smaki granoli oraz musli, pasztety sojowe oraz paprykarze warzywne, soję oraz batony
Magiczne Życie Martyblogu :1) Muffinki pizzowe 2) Recenzja batonów Go On 3) Pizza pełneziarno 4) Placuszki otrębowe 5) Pierogi z kaszą jaglaną 6) Recenzja macy 7) Orzeszki sojowe 8) Kotlety z soczewicą 9) Recenzja granoli 10) Owsiany blok czekoladowy 11) Recenzja musli 12) Recenzja paprykarza warzywnego
Magiczne Życie Martymyjemy, osuszamy i klepiemy tluczkiem Doprawiamy przyprawami mieso odstawiamy aby mieso naszlo przyprawami Obieramy ziemniaki i kroimy je na plasterki Obtaczamy mieso w panier ( wpierw obtaczamy w mace, potem w jajku a na koniec w bulce tartej) Na rozgrzana patelnie kladziemy kotlety posmarzajac je z obu stron, potem wszystkie dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu co jakis
Klaudynkowa kuchniaproszku do pieczenia, 1-2 łyżki mleka Krem: 50g cukru granulowanego, 80ml zagęszczonego mleka, 75g gorzkiej czekolady, 25g niesolonego masła, 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego, Do dekoracji używamy kwiatów z macy cukrowej/marcepanowej, wiórków kokosowych, owoce lub wiórki czekoladowe- wedle uznania :)Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Za pomocą pędzelka smarujemy foremki masłem i posypujemy mąką. Od odmierzonej mąki odejmujemy 3 łyżki
Pudełko rozmaitości