Przepis na : śniadanie
Doskonale gdy przychodza goscie lub gdy mamy ochote na przekaske inna niz zwykle. Do tego szybkie i proste w przygotowaniu. Jak dla mnie wprost genialne i przepyszne, dlatego goraco je polecam.Za przepis dziekuje Madzialince. skladniki:1 wieksza cebulaokolo 6 plastrow szynki1 zabek czosnku75 g masla3/4 lyzeczki solipieprz wedle uznania2 i 1/3 szklanki maki2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia1 szklanka mleka2 jajka6 kawalkow suszonych pomidorow w oliwieololo 3 lyzki oliwy do smazenia Szynke, cebule i czosnek...
Sądząc po składnikach muszą mieć oryginalny smak,coś mi sie zdaje, że je jutro zjem po obiadku na deser :)
Oj tak smak maja wyjatkowy. Gdy zrobilam je pierwszy raz to az mi wstyd bylo, ze tyle ich zjadlam, ale powstrzymac sie nie moglam.Goraco je polecam.pozdrawiam
A na czym to polega, że jak wymieszamy zbyt dokładnie to się nie udadzą? czyli kiedy jest już nazbyt?
Kiedys sama sie nad tym zastanawialam jak robilam muffiny pierwszy raz i przeczytalam taka wlasnie wskazowke. Ponoc muffiny nie wyrastaja wtedy tak ladnie, sa bardziej zbite.Za dokladne wymieszanie rozumiem gdy juz nie ma grudek itp, ciasto staje sie bardzo jednolite.Mam nadzieje, ze te moje wyjasnienia cos daly. Przepraszam, ze tak pozno odpowiadam.