likiery - 3834 przepisów (strona:164/256)

Crumble z rabarbaru i truskawek 128

tutaj są do dostania. Bierzemy się zatem do pracy. Z truskawek możecie też wyczarować pyszną sałatkę ze szpinakiem i truskawkami. Spróbujcie też przygotować mój likier rabarbarowy. Zobacz mój film z przygotowania crumble z rabarbaru i truskawek Składniki – Crumble z rabarbaru i truskawek Crumble: 3 czubate łyżki mąki kukurydzianej 100 g cukru pudru 2 łyżki brązowego cukru 4 łodygi rabarbaru

Kuchennyviral.pl
KOKOSOWE CIASTO Z KREMEM I BEZĄ 1613

cukru 150g kokosu szczypta soli Krem kokosowy: ¾ szklanki mleka 100g kokosu 300ml śmietanki kremówki 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru 1 łyżka żelatyny Dodatkowo do nasączenia: ⅓ szklani wódki lub likieru kokosowego małe bezy do ozdoby ( można ale nie jest to wymóg ) Wykonanie: Biszkopt: Białka ubijamy   na sztywno ze szczyptą soli, następnie partiami dodajemy cukier, cały czas miksując do ubitych

Słodkie zapomnienie
lody truskawkowe na mleczku kokosowym 102

Latem warto mieć pudełko takich na wypadek niespodziewanych gości.   Te truskawkowe wzbogaciłam smakiem kokosa, a żeby były jeszcze lepsze to w wersji dla dorosłych podałam obficie polane likierem kokosowym.  Składniki: 400 ml mleczka kokosowego 350 ml śmietanki kremówki 30% 300 g truskawek 2-3 łyżki cukru pudru Truskawki z cukrem pudrem rozdrobnić blenderem. Kremówkę ubić na sztywno

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Likier truskawkowy 96

Sezon na truskawki zaczyna się już się zaczął. To najlepszy moment żeby zamknąć je w butelce. Do likieru najlepsze są oczywiście polskie truskawki, takie bardzo dojrzałe, małe, ciemne i bardzo aromatyczne. 2 kg truskawek 1 kg cukru 1,5 l wódki 40% Truskawki umyć, wysuszyć, odszypułkować. Wrzucić do słoja przesypując cukrem, zalać wódką i szczelnie zamknąć. Na kilka dni postawić

królestwo garów
Biszkopt z truskawkami kremem i galaretką 129

pieczenia i kilka kropel aromatu. Tortownicę posmarować tłuszczem, wysypać wiórkami i przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut. Skropić ponczem (np. z kawy z likierem lub cytryną- około 100 ml) Wykonanie kremu: Zagotować wodę, dodać do niej żelatynę i mieszać dokładnie aż do uzyskania konsystencji pozbawionej grudek. Następnie dodać schłodzone mleko i wymieszać. W między czasie

Tradycyjna Kuchnia
Domowe Malibu - Likier kokosowy 206

babskie spotkania ale nie tylko. Pyszne, niezbyt słodkie, do wykonania potrzeba chwili a potem spływa po przełyku idealny trunek niezbyt mocny. Zrobić proponuje i delektować się. Domowe Malibu - Likier kokosowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tort czekoladowy z wiśniami 180

zmiksować z cukrem pudrem. Następnie dodać płynną czekoladę i miksować. Podczas miksowania wlewać niewielkim strumieniem śmietankę. Blat biszkoptowy ułożyć w tortownicy. Można blaty nasączyć rozcieńczonym alkoholem - np. wiśniówka lub likier kawowy. Na blat biszkoptowy wyłożyć mniej niż 1/2 część kremu czekoladowego. Przykryć drugim biszkoptem.  Wokół brzegu biszkoptu wycisnąć pasek kremu  czekoladowego, tak by środek pozostawał zupełnie pusty - krem

kolorowotorcikowo
CHOINKOWE BABECZKI PANETTONE 108

Wylewamy rozpuszczoną czekoladę na paluszki tworząc choinkę, posypujemy kulkami cukrowymi. Wkładamy do lodówki do wystygnięcia. BABECZKI: Figi kroimy na mniejsze części. Dodajemy do pozostałych bakalii i mieszamy z likierem. Odstawiamy. Wymieszać mąkę z wodą, cukrem i drożdżami. Odstawiamy na 2 godziny pod przykryciem. Po tym czasie dodajemy do zaczynu drożdżowego cukier, cukier waniliowy, żółtko i mąkę. Wszystko miksujemy dodając miękkie

Kuchnia w oparach
Mocno czekoladowa tarta z prażonymi płatkami migdałów 128

180g mąki pszennej 100g masła ekstra 30g cukru pudru 3 żółtka szczypta soli masło do wysmarowania formy Krem czekoladowy: 300ml śmietanki 30% 200g czekolady mlecznej 100g czekolady gorzkiej 30ml likieru amaretto 50g masła extra 80g płatków migdałowych Wykonanie: 1. Kruche ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, szczyptę soli, kawałki pokrojonego masła i wszystko posiekać siekaczką. Dodać żółtka, zagnieść

Szalona Kuchnia Eweliny
Likier czekoladowo-kokosowy 469

Kolejny prosty napitek na blogu. Robi się go łatwo i szybko i pije tak samo: łatwo i szybko, bo smakuje doskonale. Jeżeli lubicie słodkie likiery smak białej czekolady i kokosa to jest to dla Was pozycja obowiązkowa. Naprawdę fajnie smakuje, słodycz idealnie rozpływa się po gardle. A dla mnie to miła odskocznia od owocowych nalewek, które potrafią pół roku

Marder&Marder Manufacture
Złoty tort pomarańczowo-cytrynowy 187

budyniu  zdjąć z ognia i dodać masło. Wszystko dolej wymieszać rózgą i schłodzić w lodówce. Biszkopt przeciąć na trzy blaty. Każdy lekko nasączyć sokiem pomarańczowym wymieszanym z dowolnym likierem cytrusowym (może być włoskie limoncello, cointreau, arancello). Blaty przełożyć kremem pomarańczowym

Korniszonki
Adwokatowy torcik z malinami 202

cukierniczy z krągłą tylką. Wierzch posypałam rozdrobnionym ciastem, które ścięłam po upieczeniu. Górę można ozdobić malinami. Torcik wstawić do całkowitego stężenia. Smacznego :) Pozostały ajerkoniak należy rozprowadzić z mlekiem uzyskując likier jajeczny odpowiedniej gęstości. Przepis bierze udział w akcji zorganizowanej na Durszlaku

https:KKuchniaMniam
Babki adwokatowe do koszyczka 125

mąki pszennej 65 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru pudru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia pół opakowania cukru wanilinowego (15 g) 125 ml oleju 125 ml adwokatu (likieru jajecznego) 2 jajka Dodatkowo: masło/margaryna do posmarowania form mielone migdały do oprószenia form cukier puder do oprószenia babek Do miski przesiewamy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, dodajemy mąkę ziemniaczaną

PatiGotuje
Przepisy na Wielkanoc 2085

wyglądał? Jeśli jeszcze szukacie inspiracji to poniżej znajdziecie  ponad 50 pomysłów na sałatki, ciasta, mięsa, jajka... BABKI i CIASTA Babka zebra  Babka cynamonowa   Babka czekoladowa z likierem kawowym Babka cytrynowa Babka trio Keks Keks w białej polewie Piaskowiec Pisanka Wielkanocne ciasto Ciasto marzenie - z jabłkami i toffi   Ciasto Shrek     Kostka czekoladowa z bananami

Lena Gotuje
Babka czekoladowa 150

Mocno czekoladowa, mięciutka i nie jest bardzo słodka :) Do ciasta można dodać jakiegoś likieru, ale ja żadnego nie miałam ;) Polecam na święta, ale nie tylko ;)  Foremka na babkę Temp. pieczenia : 170st C Czas pieczenia : ok. 60 minut Składniki: 2 szkl. mąki 3/4 szkl. cukru 4 jajka 2/3 szkl. kakao 1i 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Różne smaki w kuchni