sztywno i dodajemy do kremu, miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się składników. Odkładamy ok. 3 łyżki kremu na posmarowanie wierzchu ciasta. dodatkowo: ok. 125 ml ponczu (np. likier kokosowy lub sok z cytryny+troszkę cukru wymieszany z wodą – proporcje wg uznania) ok. 3 łyżki dżemu np. z czarnej porzeczki ok. 50 g wiórek kokosowych do posypanie ciasta wykonanie
Domowy Smak Jedzeniadodajemy wyciśnięty sok z cytryn. Poncz powinien być raczej kwaśny. Ja piekłam tort dla dziecka, ale jeśli pieczecie dla dorosłych możecie pokusić się o dodanie odrobiny alkoholu - np. likieru kokosowego lub rumu. Krem twarożkowy: 1 kg twarogu dobrej jakości np. Mój Ulubiony 990 ml śmietany kremówki (30-36%) 6 łyżek + 2 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii
Cooking Monsterodstawić w słoneczne miejsce na cztery-sześć tygodni, często mieszając. Po tym czasie nastój prze- cedzić, sporządzić syrop z cukru i wody, zagotować, ostudzić, wreszcie wymieszać obydwa płyny. Uzyskany likier raz jeszcze przecedzić i... pić
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkirocznic. Jego romantyczny wygląd to tylko jedna z zalet, które nadają mu uroczysty charakter…biszkopt został przełożny kremem, zrobionym na bazie śmietanki i mascarpone, z dość sporym dodatkiem likieru (tym […] Artykuł Tort rocznicowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortysuszonej. Przyprawę tę dodaje się zwłaszcza do sosu pomidorowego, aby nadać mu lepszego smaku. Oregano stosuje się nie tylko do pizzy, lecz również do innych dań, a także słodkich likierów. Zioła prowansalskie Oregano występuje także jako składnik mieszanki ziół, zwanej ziołami prowansalskimi. Oprócz oregano spotkać w niej możemy rozmaryn i tymianek, cząber, majeranek i estragon, a czasami koper, laur, miętę
Kuchcik gotujewychłodzenia. Przygotować masę kremową. Składniki 500 ml mleka 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru 200 g masła pół kieliszka likieru amaretto 2 łyżki cukru migdałowego Jedną szklankę mleka zagotuj z cukrami, a drugą szklankę mleka zmiksuj z żółtkami i mąką, dodaj do gotującego się mleka i zmiksuj, zagotuj. Ostudź. Przykryj folią
Z Kuchni Do Kuchniniezwykle delikatna i rozpływająca się w ustach. Całość produkcji (wraz ze zmywaniem) zajęła mi 15 minut. Polecam! Składniki (tortownica o śr. 26 cm) 200 ml mocnej kawy 50 ml likieru amaretto łyżka cukru trzcinowego 500 g mascarpone 250 ml schłodzonej śmietanki 36% 4 łyżki cukru pudru opakowanie podłużnych biszkoptów opakowanie okrągłych biszkoptów gorzkie kakao Kawę wymieszać z amaretto i cukrem
Słodkie inspiracjektórego sekretnym składnikiem był alkohol – dla nastolatki była to nie lada gratka. Cały jeden kieliszek malibu na wielką miskę sałatki. Składniki: sok z cytryny kieliszek malibu lub likieru adwokat 2 banany obrane, skropione sokiem z cytryny i pokrojone na plasterki jabłko obrane, skropione sokiem z cytryny i pokrojone w słupki 2 kiwi obrane i pokrojone w ósemki duża
Ugotowane pozamiatanePatrykiem Żołnowskim, który z chęcią odpowiedział na moje pytania. Sałatka podana była z lodami, a dokładniej sorbetem z fioletowej marchewki, natomiast na deser składały się: sos toffi z dodatkiem likieru amaretto i kawy, ganache z białej czekolady z wanilią, do tego strzelające płatki/chrupki z popping candy , które dawały niesamowity efekt dźwiękowy. Po ugryzieniu zaczynały „podskakiwać” i „strzelać
Qlinarnie i Qlinarnietego drinka podrzuciła mi siostra. Na wieść o mieszaniu alkoholu z mlekiem nieco się skrzywiłam, ale efekt naprawdę super. Smakuje trochę jak deser Monte. Polecam serdecznie!!! Składniki: 1 porcja likieru z orzecha laskowego 2 porcje mleka z lodówki ewentualnie 1 łyżka słodkiego kakao (pominęłam) Sposób wykonania: Składniki połączyć. Rozlać do wysokich szklanek i ... NA ZDROWIE
Kuchnia domowa Anijest pyszne. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 5 tabliczek gorzkiej czekolady 200 g gęstego mleka kokosowego z puszki 1-2 łyżki kropli miętowych (tak, tak , tych na żołądek) lub likieru miętowego garść świeżej męty do dekoracji Przygotowanie: formę do pieczenia (do tart, lub zwykłą tortownice o średnicy 26 cm) wylep ciastem francuskim, obciąż dno np. fasolą i upiecz w temp
greenscarfpodawać na ciepło udekorowane skórką pomarańczową. *Nasza wersja to wersja bez alkoholu, ale można zrobić również wersję dla dorosłych. Do namoczonych w sosie i podgrzanych naleśników dolać kieliszek likieru pomarańczowego, rozmieszać i podpalić. Podawać, gdy ogień zniknie. Takie naleśniki są również bardzo smaczne, alkohol wyparuje, a smak sosu będzie bardziej wyrazisty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieoliwy 1 łyżka cukru roszponka rukola 60 g uprażonych orzeszków piniowych 200 g świeżego sera koziego ( rolada ) Sos: pół łyżeczki musztardy Dijon półtora łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżeczki likieru porzeczkowego lub soku porzeczkowego 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki oleju z orzechów włoskich ( można zastąpić oliwą ) sól pieprz Przygotowanie Sos : wymieszałem wszystkie składniki sosu
R'n'G KitchenPyszny sernik w żółtym kolorze. Ajerkoniak wg mnie jest dość mocno wyczuwalny. Likier jajeczny jest bowiem dodatkiem zarówno samego sernika, jak i znaczna jego ilość znajduje się na wierzchu w postaci ajerkoniakowej żelki. Tym co jednak urzekło mnie w tym serniku najbardziej jest dodatek krówek. Pięknie się roztopiły, tworząc brązowe, pyszne łatki. Nie wiem czy przyjmie się on na stałe
Smaki Na Talerzu